Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   143 / 283
(#) Mr Hanák válasza hazriaszto hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Igen azért kérdeztem itt, mert ez a "Riasztó bekötése" fórum! És bár a ca4-es leírása megvan abban nincs benne a tamper körröl semmi! Máshol sem találtam! Köszi!
(#) frecsko válasza Mr Hanák hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Szia!
Benne van. Csak el kell olvasni. Én már megtaláltam.Bővebben: Link
(#) bolzan hozzászólása Aug 7, 2012 /

Sziasztok, telepítettem egy 1832-es központot PK5500 kezelővel, wilarm one kommunikátorral. A kommunikátor nem valami meggyőző, sms konfigurálást és lekérdezést nem képes, valamint egy-két hibát is észrevettem. Riasztásnál viszont hiv, relét is hivással tudok vezérelni (állitólag 4csörgés az élesítés, 1csörgés a hatástalanítás de már 1 csörgésnél a relé vezérlődik). 1 partició, a zónák közül 2db azonnalira, mig a többi stay/away zónák, illetve 1db az impulzusos kulcsos kapcsolás - kommunikátor reléje ezt vezérli. Kulcsos kapcsolásnál csak otthonmaradó módban élesedik a rendszer, viszont nekem teljes rendszer bekapcsolás kellene...mit tudok lépni, hogy igy élesítsek be?
(#) hazriaszto válasza bolzan hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Szia, sztem a központban az van beállítva, hogy ha beriasztás után nem történik bejárati ajtó nyitás-zárás, akkor automatikusan stay élesít. Valszeg ez lesz a gond.
(#) sunyeb válasza bolzan hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

A 4.2-es verzió előtt ez valóban így volt. 4.2-től (már csak ilyet kapni újonnan) a 23-as szekció 8-as opcióval tudod beállítani a kulcsos kapcsolós élesítés módját.
(#) bolzan válasza hazriaszto hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Az ajtón nincs nyitásérzékelő, viszont a kezelőnél levő mozgásérzékelőt muszáj volt 06os késleltetett stay/away módra programoznom mivel otthonmaradásnál nyitott kell, hogy legyen a helység...zárásnál hiába adok jelzéseket a mozgásérzékelőnek, hisz otthonmaradó módban élesedik...
(#) bolzan válasza sunyeb hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Kösz...így már rendben van!!!
(#) Mr Hanák válasza frecsko hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Na ez már nekem is megvan, de ebből nekem nem jön le a bekötés! Azért köszi hogy szakítottál rám egy kis időt!!!
(#) geszta11 hozzászólása Aug 11, 2012 /

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, DSC riasztóval kapcsolatban. A riasztó kommunikációs hibát jelez, mert a nyugtázást nem dolgozza fel. /A mobilt felhívja,DTMF 1 billentyű megnyomására nincs a telefonban sziréna hang./ Más mobillal is kipróbáltam. Mi lehet a probléma?
Előre is köszi.
(#) hazriaszto válasza geszta11 hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Residential vagy Privateline kommunikációs formátum van beállítva?
(#) geszta11 válasza hazriaszto hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Bocsánat, de ezt, hogy tudom megállapítani?
(#) geszta11 válasza hazriaszto hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

A kommunikátor 350 szekciójában 06 residential van beállítva. Köszi
(#) kopisti hozzászólása Aug 12, 2012 /

Sziasztok!

A PGM1-re szeretném aktiválni a 17-es opciót (Arm Away). Sikerül is, de van valamilyen rendszerhibám. a *2-re azt írja zónahiba, ha meg akarom nézni akkor meg azt írja nincs hiba. Gondoltam kikapcsolom a 10-es opciót is, így hiba esetén sem lenne aktív a PGM1. De visszakapcsolja magától a 8 db attribútumot, így a PGM1 mindig aktív.
Azt nem lehet kikapcsolni, hogy ugyan van hiba de ne aktíválja a PGM1-et csak akkor ha Távolmaradóban van élesítve?

Azt is jó lenne tudni miért ír zónahibát, ha meg akarom nézni meg hogy nincs hiba (LCD kezelő, DEOL kötések, 1db ajtónyitásérzékelő).

Köszönöm.
(#) 925 hozzászólása Aug 14, 2012 /

Sziasztok
valaki tudna nekem segíteni? DB9FC/RJ KPL programozó kábel, Satel versa 10 riasztóhoz rs232/ttl kapcsolási rajza kellene, vagy a risztón lévő rj12 (6 pólusú telefon aljzat) csatlakozó kiosztása is elég lenne.
(#) sunyeb válasza kopisti hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Először a hibát kellene megszüntetni. Ha jól értem *2-re azt mondja zóna hiba és ha nyomsz egy 5-öst azt mondja nincs hiba? Ritkán programozás közben behülyül. Teljes táp elvét után rendbe kéne, hogy jöjjön. A nyitás érzékelőt is DEOL-ba kötötted ugye (egyáltalán van több érzékelőd, nem egyértelmű, gondolom van). A zóna attributumok közül a 14,15,16-ot nem bántottad sehol? Ezek csak az első 8 zóna esetén hatásosak. A 013-ban a 2-es be van kapcsolva? Ha így sem OK kezd el méregetni a zónákat. Nyugalmi állapotban 5.6K-nak kell lennie.
PGM1-ről annyit, hogy a 09 opció ami neked kell (rendszerhiba), nem a 010 (rendszeresemény), de illene a hibát megkeresni...
(#) kopisti válasza sunyeb hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Így van: *2 zóna hiba, ha meg akarom nézni (megtekint <>) akkor meg azt írja nincs hiba.
Ha elveszem a teljes tápot (AC és akku is), akkor újra kell programozni?
A nyitás érzékelő is DEOL-ba van kötve és a PIR-ek is (a 013 szerintem BE).
Az említett zóna attribútumokhoz nem nyúltam de majd leellenőrzöm őket.
A zónákat majd megmérem.
Azt azért nem értem, ha a PGM1-nél ha az összes rendszerhiba le van tiltva, akkor miért jelenik meg újra mikor megnézem a menüben.
(#) sunyeb válasza kopisti hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Tápelvételkor nem kell újraprogramozni, csak az időt kell újra beállítani. Most értelmezem az előző leveledet. Itt valami félreértés van. A 17-es tipusú PGM-nek (away) csak a 3-as attribútumát tudod programozni (invertáló/nem invertáló)., a többi nem használt (ill. at 1és2-nek kikapcsoltnak kell lennie). A 09, vagy 10 tipusú PGM-nél tudod kikapcsolgatni a különböző jelzésekre való aktiválódást. Ha PGM típust váltasz (009 szekció), akkor az 501-ben visszaáll az alapbeállítás. Lehet nálad is ez történt. A nem használt zónák típusait 00-ra állítottad? Ha a PGM2-t nem használod ne programozd ugyanolyan típusúnak mint a PGM1-et.
(#) geszta11 hozzászólása Aug 14, 2012 /

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, DSC riasztóval kapcsolatban. A riasztó kommunikációs hibát jelez, mert a nyugtázást nem dolgozza fel. /A mobilt felhívja,DTMF 1 billentyű megnyomására nincs a telefonban sziréna hang./ Más mobillal is kipróbáltam. Mi lehet a probléma?
Előre is köszi.
A kommunikátor 350 szekciójában 06 residential van beállítva.
Köszönöm
(#) HA5AWS válasza geszta11 hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Szia!
Gondolom Telenoros a mobil. Sajnos valamilyen rendszer átalakítás miatt a DTMF hang hosszát 100 mSec-re levették a gomb bármilyen idejű nyomásától függetlenül. A többi szolgáltató mobiljait nem teszteltem, ha jól emlékszem a T-mobilos még megy, valamint a vezetékes telefonok nem korlátozták a DTMF hang idejét. A DSC központoknak legalább (ha jól emlékszem) 1-2 másodperc kell a nyugtázás vételéhez. Sikerült kicselezni a rendszert oly módon, hogy egy régi DTMF adót a mikrofonhoz tartottam és azzal nyugtáztam a kommunikációt. Elég macerás de a hiba törölhető a központból.
Üdv: Gábor
(#) geszta11 válasza HA5AWS hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

Igazad volt, tényleg Telenoros.Köszönöm szépen
Üdv Attila
(#) geszta11 válasza HA5AWS hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

Bocsánat még egy kérdésem lenne.A DSC központ programban módosítható-e , hogy az értesítés megmaradjon, de a nyugtázás elmaradását ne jelezze hiba üzenettel.Előre is köszönöm.
(#) csocsoszan hozzászólása Aug 17, 2012 /

Sziasztok!

A *8[5555] (belépés a programozói módba) valamiért nem jön össze. A *8 beütése után rögtön sípol hosszan, mintha azonnal kilépne. Meg sem várja, hogy beírjam az üzembehelyezői kódot. Mi lehet ennek az oka?
köszi
(#) HA5AWS válasza geszta11 hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Szia!
Az újabb központokban van ilyen opció, de a régebbiekben nincs.
(#) HA5AWS válasza csocsoszan hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Szia!
Két esetben lehetséges: ha a rendszer riasztásban van, vagy az egyik partíció még élesített állapotban van, akkor nem enged programozási módot.
(#) frecsko válasza HA5AWS hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Így van. És az utóbbi a rosszabb ha nem tudod a kódot
(#) nemo003 hozzászólása Aug 17, 2012 /

Sziasztok!
Van egy DSC PC156H-2P riasztónk. Mostanában csinál olyat hogy benyitok az ajtón, és rögtön beriaszt, arra sincs időm hogy a kódot beüssem. Ez nem is lenne baj, de ugye jön a riasztás a mobilra, azt meg nem tudom nyugtázni valamiért. Eddig a # gombbal kellett nyugtázni, de nem tudom. Persze ez lehet mobil függő is, mert volt teló csere is.
Nincs valakinek ezekre a bajokra ötlete?
A harmadik kérdés az lenne, hogy hogy lehet másodlagos telefonszámot törölni?
Bocs a sok láma kérdésért.
Előre is köszönöm!!!
(#) HA5AWS válasza nemo003 hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Szia!
Csak tipp, de érdemes ellenőrizni. A bejárati ajtón gondolom van nyitásérzékelő, vele szembe egy infra. Ha a nyitás be van ragadva (a reed egy idő után hajlamos rá) akkor az infra azonnal jelez hiába van követő módban. Három hozzászólással előbbre volt szó a nyugtázással kapcsolatban.
Telefonszámot törölni programozói módban lehet a 302-es szekcióban. Törölni kell a beírt telefonszámot.
(#) clipart hozzászólása Aug 19, 2012 /

Üdv!
Valakinek esetleg van információja, hogyan lehet kódot változtatni pc585-ön led-es kezelővel??? :worship:
(#) frecsko válasza clipart hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

(#) clipart válasza frecsko hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Igazán nagyon kedves vagy ,de ezzel semmit nem mondtál,a leírások alapján már 100-szor megkiséreltem a kódváltoztatást.Ha esetleg konkrét ,használható megoldásod volna,esetleg tapasztalatból??? de ha csak ennyit tudsz,hogy küldesz pár linket akkor inkább még várnék valaki más ötletére.köszi :gumicsirke:
Következő: »»   143 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem