Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   144 / 283
(#) clipart hozzászólása Aug 19, 2012 /

Aki a neten fellelhető leírásokból meg tudja csinálni a kódváltoztatást,annak 2 gumicsirke a jutalom
(#) harald válasza clipart hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

"Kódok programozása LED billentyűzetről:
Mester Kód
A Mester kód programozásához vigye be a [*][5][aktuális Mester kód][40][új mesterkód] parancsot. A Mester kód 4 digites, hacsak a telepítő másként nem programozta. A kód számjegyek 0-tól 9-ig lehetségesek.
Az új Mester kódot írja fel a Rendszer információs lapra. A gyári [1234] kódot mindenképpen változtassa meg.
Kód hozzáadása
32 hozzáférési kód programozható
Új kód programozása
Írja be a [*][5][Mester kód][01...32 kód száma][Új hozzáférési kód]. A kód száma két számjegyű: 01...32 lehet. A kód 4 digites, ha a telepítő másként nem állította be. A kód számjegyei 0-tól 9-ig lehetségesek. A [#] gombbal lehet visszatérni a kész állapothoz. A már létező kódokat felül lehet írni.
Az új hozzáférési kódokat írja fel a Rendszer Információs füzetbe.
Kódok törlése
Vigye be a [*][5][Mester kód][01...32 kód száma][*]. A [#] leütésével visszatér az alap állapotba. A Mester kód nem törölhető!"
ha ebből nem tudsz kódot cserélni akkor ne is próbálkozz mert bocsi hogy ezt mondom de nem a te műfajd Bővebben: Link
(#) clipart válasza harald hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Kb 10 központot ismerek jól, köztük olyanokat amikről még nem is hallottál, : RED, UMAX, ezeket Olaszországban telepítettem 2 évig,majd Spanyolországban az ETCOM cég akkori saját fejlesztésű próbadarabjait teszteltem. Bentel, Paradox,Bosch, Gemini,Napco,Matrix, ezekkel biztosan te is képben vagy,mivel neked ez műfajod. Speciel a DSC-t utáltam mindig,sosem foglalkoztam vele,Magyarországon kizárólag azért terjedt el mert ez volt az első hivatalos magyarországi disztribútor DSC Hungária. Túlkomplikált, a felhasználó szempontjából teljesen felesleges opciókkal telezsúfolt förmedvény, gyakor meghibásodási arány,kanadai favágók izzadmánya.
Európában megfordultam néhány országban munkailag , de DSC ,Románia, és Lengyelország kivételével sehol sincs.
Most sajna arra kényszerültem amit fentebb írtam,de a neten egyértelmű,érthető infót nem találtam.Most megkisérlem az általad írtakat alkalmazni,hátha sikerül,bár nem az én műfajom...
(#) frecsko válasza clipart hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Ha ennyire van tapasztalatod a riasztók terén akkor nehogy már egy "favágós" központ kifogjon rajtad. Ráadásul a "legkisebb".
Amit harald bemásolt neked az megtalálható az én általam küldött linken. A 3-dik (doc DSC PC585). Ha bele olvastál volna lehet magadtól is rájössz.
Egyébként amit írtál a DSC-ről igaz.
(#) clipart válasza frecsko hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Sajnos pedig ez történ
Egy közeli ismerősöm nyaralójában van ez a sz...r felszerelve már 4 éve,az összes hozzáférési,programozói kód gyári alapértéken, ezért sikerült néhány perc alatt szinte minden opciót megváltoztatnom,de a kódváltoztatás csak hiábavaló szánalmas kisérletezés volt részemről, egy teljes órán keresztül.
Azt hiszem erre mondják azt,hogy a fagyi visszanyalt
Jólesik hogy hasonló a véleményed a DSC-ről
Üdv:clipart

Most már van részletes leírásod. Sikerülnie kell.
A kezelő csippanásaira figyelj!
(#) clipart válasza frecsko hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Igazad van,valóban itt van a felhasználói leírás.Ezt kerestem,köszi.
Bocs ha ingerült voltam
(#) Syn7h37ic válasza clipart hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Némi vétót azért hozzátennék. A régi DSC-k amiket már rég nem gyártanak, azok voltak a modellek, amik gyakran megdöglöttek.
Az új szériák már egész jól muzsikálnak. Szerintem egyáltalán nincs komplikálva a felhasználói rész, inkább az a baj a DSC-vel, hogy faék egyszerű a funkcióválasztéka. Elhaladt felette az idő, a másik kanadai riasztó fényévekkel jobb lett. (de itt is csak a nagyobb központok, az esprit egy vacak holmi...)
A legnagyobb hibának azt tartom, hogy nincs online PC kapcsolat a rendszerrel, tehát nem tudom pc-n ellenőrizni az eszközök működőképességét.
A DSC mellett már az ár sem szempont, mert már nem is a legolcsóbb.
Viszont....
A programozása szerintem pofonegyszerű, ha nem kell semmi extra a rendszerhez, kb. 1 perc kezelőről.
Attól függetlenül, hogy rengeteg különféle DSC-t telepítettem, annyira én sem rajongok érte. Főleg, miután az utóbbi időben sorra jönnek más gyártók újabb, és jóval széleskörűbb tudású modelljei.
A DSC "fontolva haladás" elve szerintem hiba.
Csak az az igazság, hogy a pályafutásom alatt megismert központok (van belőle rendesen...) egyikére sem tudnám azt mondani, hogy megvan a tökéletes riasztó, ennél nincs jobb.
Olyant még nem csináltak, ami felhasználói szinten is valóban egyszerű, mégis funkció gazdag.

Semmi gond. Akkor tanul az ember ,ha (egy kis rávezetéssel) magától jön rá
(#) frecsko válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Tény, hogy próbálnak fejlődni a DSC-sek, csak kicsit le vannak maradva. Mondjuk nem csak ők.
De ne OFF-oljuk a témát.
(#) harald válasza frecsko hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Az tény, hogy a DSC nem a legolcsóbb és a legmodernebb központ de elég megbízható a felhasználónak pedig ez kell a többivel szenvedjen a szerelő. A "faék" kifejezés tán illik is rá de néha ez kell én a minél egyszerűbb annál biztonságosabb elve vagyok (ez nem mindig igaz a DSC re sem ) de tény hogy a faéknek nagyobb múltja van és még mindig megbízhatóbb mint a legmodernebb fékrendszer
(#) frecsko válasza harald hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Inkább a Texecom
(#) Kovabe válasza frecsko hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Sziasztok nem akarok belevau-vau de tavaj két texecom központba futottam bele ami gyárihibás és mellette még egy kezelö is romlott volt(a kvarc egyik lába nem volt beforrasztva).
(#) frecsko válasza Kovabe hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Hát igen, mindenki spórol. Ki alkatrésszel, ki a cinnel
(#) Syn7h37ic válasza frecsko hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

A Texecom jó lenne, ha....
Nem lenne vele annyi meghibásodás, és rejtélyes vakriasztás vele. Tetszik, hogy sokrétű csak nagyon kényes központ. Főleg a buszvonalra kell figyelni, ha nagyobb távolságra kell vinni, és több modul van a rendszeren.
Persze ez csak az én személyes meglátásom, pl. a kolléga is nagyon szereti a Texecom-okat. Szoktuk is "egymás vérét szívni" ha valami nem jön ossze egyikünknek elsőre... Vannak olyan riasztók is, amit teljes egyetértésben utálunk, és hangoztatjuk is, ha ki kell menni egyhez javítani. A DSC nem ebbe a kategóriába tartozik.

(#) frecsko válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Eddig meghibásodottal egyel sem találkoztam. Villám csapottal már igen, de azt sikerült megjavítanom.
A vakriasztásokat általában tamper okozza, de van rá 100%-os megoldás.
A buszvonalra szinte mindegyik riasztó kényes, de lehet ezen javítani.
Én a Satel központokat is utáltam, de mióta rájöttem a kényes dolgaira azóta lekerült a fekete listámról

Tény, hogy nincs tökéletes központ, csak kedvenc.
(#) csocsoszan válasza HA5AWS hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Valóban. Köszi!
(#) HA5AWS válasza csocsoszan hozzászólására (») Aug 20, 2012 /

Szia!
Szívesen.
Üdv: Gábor
(#) Gabi0219 hozzászólása Aug 20, 2012 /

585-ös DSC központhoz szeretnék egy Tell ecoline gsm hívót illeszteni
Mobilra szeretném hogy jelezzen ha riasztás van

Melyik szekcióban tudom beállítani a számot, mást kell e állítani?
(#) szxzsolt hozzászólása Aug 21, 2012 /

Sziasztok !

Segítene nekem valaki? Az első riasztóm bekötésére készülök és egy kis segítségre lenne szükségem. Természetesen a fórumot végigolvastam (pár hét) + DSC PC1832 központ doksiját átolvastam + sziréna doksiját átolvastam + GSM II. modul doksiját átolvastam.

1. Elkészítettem egy bekötési rajzot és ezt kellene áttekinteni, esetleg kijavítani (központ, PIR, nyitás, szirénák, GSM, tamper).

2. A rajzon szerepel egy Tell Compact GSM II. modul, amit csak sejtek, hogy hogyan is kellene bekötnöm, de mivel nem vagyok biztos a dolgomban ezért szeretném ha valaki elmagyarázná,berajzolná hogyan is kell ezt bekötnöm a következő feladatok függvényében:
2.1. Ha csak hang v. SMS üzenetet szeretnék riasztáskor.
2.2. Ha pluszba szeretném a beriasztás/kiriasztás funkciót felhívással.

A GSM II. modul esetében szeretném tudni, hogy hová is kellene bekötnöm: PGM1-re (50mA) v. PGM2 (300 mA), kulcsos kapcsolós zónára (típus:22 vagy 23), kell e esetleg relé a bekötéséhez és ha igen, akkor milyen (típus, egyébb adatok) ?
GSM II. modul 'IN1' bemenete legyen NC ? 'IN1' és a '-' sorkapcsát a kulcsos kapcsolós zóna 'C' sorkapcsára kössem a '+' sorkapcsát pedig a központ zónájának 'Z' sorkapcsára? (Kell a kulcsos kapcsolós zónára is a DEOL)
A dokumentációja megvan és átolvastam.

3. Kell e valamit programoznom a központon. Gondolok itt arra, hogy ki kell e kapcsolnom a központ saját TLM figyelését (15 7 Ki, 380 1 Ki, stb ...)

Riasztórendszer adatai: (rajzon megtekinthető)
Egyébként DSC PC1832
(#) Syn7h37ic válasza szxzsolt hozzászólására (») Aug 21, 2012 / 1

Szia. Infra bekötések jók, Sziréna jó. A sziréna flash csak akkor kell, ha pl. visszajeleztetnél a sziréna villogóra valamit, egyébként nem szükséges.
Tell GSM esetén ha azonos tápról megy, mint a riasztó, akkor a riasztó PGM kimenetei közvetlenül beköthetőek a GSM in bemeneteire. A GSM bemenet NO legyen lehetőleg, ha nem lehet, akkor a riasztó PGM kimenetét kell invertálni a programozásban.
A GSM kimenetét gondolom a riasztó ki-bekapcsolására akarod használni. A kulcsos kapcsoló zóna is DEOL, mint a többi.
Mivel a GSM modul nem a központ ring-tip bemeneteit használja a kommunikációra, ezért ki kell kapcsolni a központ kommunikációját, és a tel. vonal figyelést is, a 380 szekcióban, és a 015 szekcióban is.
A 1832 két pgm kimenetet tartalmaz, így pl. a pgm1 a riasztás, a pgm2 a be-kikapcsolt állapot átvitelére teljesen megfelel.
(#) Syn7h37ic válasza Gabi0219 hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Szia. Elég sok mindent kell állítani.
301 szekcióban a hívandó telefonszámot.
310 szekcióban kell egy tetszőleges azonosító, pl: 1234
320 szekcióban is ki kell egy tetszőleges adattal tölteni a zónák kommunikációs adatait, pl. 11, 11, 11.....stb stb
360 szekcióban a 06 opciót kell beállítani.
a 380 szekcióban az 1 kapcsolóval kell engedni a tel. hívást.
(#) Gabi0219 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Nekem csak annyira lenne szükségem, hogy felhívja a mobiltelefonomat ha riasztás van.

A 301-es szekcióba csak simán be a telefonszám pl.: 06703332211 és utána # nem kell más igaz?
ez tiszta:
360 az a residental 06
380 1 be kommunikáció engedélyezés

320 - ide a zónák adatait kell bevinni? pl.: 01-es vagy 05-ös?
Ez DSC-nél kell? Paradoxnál ilyen nincs
310 - az azonosító itt mire szolgál?

Köszi (bocsi hogy ennyit kérdezek)
(#) Syn7h37ic válasza Gabi0219 hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

A 320 szekciót és a 310 szekciót azért kell kitölteni, hogy indítson hívást a riasztó. Az értékek lényegtelenek, adatnak kell lenni bennük.
(#) Feri hozzászólása Aug 22, 2012 /

PC 1832 vel olyan megoldást szeretnék csinálni, hogy az egyik (mondjuk a 3. belépési kód) használatakor az egyik PGM működjön. Ez ellenőrzés céljára kellene, hogy a tulaj ellenőrizni tudja, hogy a kód tulajdonosa (gondnok) mikor lépett be a kódjával. A PGM kimenet GSM üzenetet küldene a tulajnak. Ha más megoldást tudtok azt is szívesen elfogadom.
Köszönöm.
(#) frecsko válasza Feri hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Távfelügyelet.
Percre pontosan megmondják, hogy ki, mikor, mennyi ideig tartózkodott a helyen.
(#) Feri válasza frecsko hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Nincs távfelügyelet.
(#) szxzsolt válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Szia !

A leírásod alapján ez az elképzelés jó lesz ? (mellékelve a rajz)
A Tell Compact GSM II. adatai:
+
-
IN1 - azt írtad legyen NO (NO/NC)
IN2 - azt írtad legyen NO (NO/NC)
REL1 - Csak NO lehetőség
REL2 - Csak NO lehetőség
Névleges áramfelvétel: 50mA
Max áramfelvétel: 200mA

Értelmezném a leírásod alapján a GSM funkcióit:
1. GSM (+/-) összekötöm Aux (+/-) al
2. SMS küldés riasztás esetén
PGM1 - GSM IN1 összekötésével (azonos táp esetén)
PGM1 típusa legyen: 009 01
PGM1 attributumai: ???
3. SMS küldés ki/be riasztáskor
PGM2 - GSM IN2 összekötésével (azonos táp esetén)
PGM2 típusa legyen: 009 05
PGM2 attributumai: ???
4. Telefonon keresztüli ki/be riasztás
Zóna 8 (ami kétállású kulcsos kapcsoló és DEOL) -
GSM REL1 (ami csak NO) összekötésével
REL1 típusa mi legyen: Bistabil / Időzített (1-
999sec)

Még azt is meg szeretném kérdezni tőled, hogy mi van akkor, ha a GSM -nek és a központnak nem ugyanaz a tápja. Hogy nézne ki akkor a bekötésem?
Illetve nem túl vakmerőség a GSM modult a központ Aux (+/-) kötni ? A fórumban már volt egy ilyen kérdés, amire azt válaszolták, hogy a Bell+/- kösd egy relé +/- ra (párhuzamosan a szirénával) és a relé NC/COM kapcsát a GSM IN1 és COM(-) -ra. Ez a megoldás gondolom sziréna indításra SMS-t küld.(erősits meg).
Vagy ne foglalkozzak ezzel és mehet a központ Aux(+/-) GSM(+/-) összekötésével. Megjegyezném, hogy 6db LC104 PIR és 2db PK5500 billentyűzet, beltéri és kültéri sziréna lesz.
Huh, már elfáradt az újjam, de még ezt is megkérdezem, mert olyan lelkes vagyok: Van annak is valóságalapja, hogy áramszünetre is küldjön SMS-t? Mondjuk így: Központ Aux (+) összekötni egy relé (+) al, PGM2 összekötni a relé (-) al, relé NC összekötni GSM IN2 és a relé COM összekötni GSM - al. PGM2 típusa legyen 09 (Rendszerhibák) és attributuma 2 (AC) ???

Tudom ez egy kicsit sok volt, de kérlek válaszold meg részletesen, ha nem értesz egyett a fentiekkel.
Köszönöm
(#) Gabi0219 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

OK köszi szépen

A telefonszám után elég egy # és tárolja?
Nem kell semmi hexadecimális karakter?
(#) kopisti válasza sunyeb hozzászólására (») Aug 24, 2012 / 1

Kicsit későn válaszolok, de mostanság volt időm ránézni. Tápelvétel megvolt, újraindulás után természetesen az időt elfelejtette de a hiba megszűnt. Ennek nagyon örülök.
Mostmár csak a PGM2-t akarom beállítani, AWAY élesítés esetén kellene földre húznia. Ez elvileg:
009 szekció 17,17 majd # 501-ben a 3-as kapcsoló, igaz?
Van valami egyéb teendő?
Köszi.
Következő: »»   144 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem