Fórum témák
» Több friss téma |
üdv
sikeres volt a kommunikátor ráprogramozás átjelez szépen, csak most hozott egy 4-es hibát ezt okozhatja a kommunikátor? Ez elvileg tamper hiba
kicsit elnéztem
![]()
Sikeres (nyugtázott) kommunikáció esetén fog eltűnni.
Tudna ajanlani valaki egy jo minosegu gsm komunikatort dsc kozponthoz? Nem is az a lenyeg, hogy a legolcsobb ize legyen, de hogy megbizhatoan mukodjon, ne ugy, hogy neha igen, neha nem, bedoglik, aztan kesobb megint jo, egyszer egeszen jol mukodik, kesobb meg nem.
Nem is tudom hogyan arulhatnak ennyi hulladekot, ha netan betornek valahova es eppen "raplizik" az nem lenne mindegy. Persze ugye mind azt allitjak, hogy megbizhato, jo, de kesobb kiderul, hogy bizony gondok vannak a megbizhatosaggal.
Köszi az infót. Nyitásérzékelő nincs, csak maga az infra.
A többit majd megnézem.
Szia !
A leírásod alapján ez az elképzelés jó lesz ? (mellékelve a rajz) A Tell Compact GSM II. adatai: + - IN1 - azt írtad legyen NO (NO/NC) IN2 - azt írtad legyen NO (NO/NC) REL1 - Csak NO lehetőség REL2 - Csak NO lehetőség Névleges áramfelvétel: 50mA Max áramfelvétel: 200mA Értelmezném a leírásod alapján a GSM funkcióit: 1. GSM (+/-) összekötöm Aux (+/-) al 2. SMS küldés riasztás esetén PGM1 - GSM IN1 összekötésével (azonos táp esetén) PGM1 típusa legyen: 009 01 PGM1 attributumai: ??? 3. SMS küldés ki/be riasztáskor PGM2 - GSM IN2 összekötésével (azonos táp esetén) PGM2 típusa legyen: 009 05 PGM2 attributumai: ??? 4. Telefonon keresztüli ki/be riasztás Zóna 8 (ami kétállású kulcsos kapcsoló és DEOL) - GSM REL1 (ami csak NO) összekötésével REL1 típusa mi legyen: Bistabil / Időzített (1- 999sec) Még azt is meg szeretném kérdezni tőled, hogy mi van akkor, ha a GSM -nek és a központnak nem ugyanaz a tápja. Hogy nézne ki akkor a bekötésem? Illetve nem túl vakmerőség a GSM modult a központ Aux (+/-) kötni ? A fórumban már volt egy ilyen kérdés, amire azt válaszolták, hogy a Bell+/- kösd egy relé +/- ra (párhuzamosan a szirénával) és a relé NC/COM kapcsát a GSM IN1 és COM(-) -ra. Ez a megoldás gondolom sziréna indításra SMS-t küld.(erősits meg). Vagy ne foglalkozzak ezzel és mehet a központ Aux(+/-) GSM(+/-) összekötésével. Megjegyezném, hogy 6db LC104 PIR és 2db PK5500 billentyűzet, beltéri és kültéri sziréna lesz. Huh, már elfáradt az újjam, de még ezt is megkérdezem, mert olyan lelkes vagyok: Van annak is valóságalapja, hogy áramszünetre is küldjön SMS-t? Mondjuk így: Központ Aux (+) összekötni egy relé (+) al, PGM2 összekötni a relé (-) al, relé NC összekötni GSM IN2 és a relé COM összekötni GSM - al. PGM2 típusa legyen 09 (Rendszerhibák) és attributuma 2 (AC) ??? Tudom ez egy kicsit sok volt, de kérlek válaszold meg részletesen, ha nem értesz egyett a fentiekkel. Köszönöm
Igen így. Mondjuk, ha a PGM1-et nem használod inkább programozd valami másra, pl. 009-be 19 17. Néha behülyül ha ugyanarra van programozva, bár inkább akkor ha a PGM 2 nincs használva. De biztos ami biztos. Az 501-ben a 3-as kapcsolót nem kell bántani, jó a gyári bekapcsolt állapot. Akkor kellene kikapcsolni, ha azt szeretnéd, hogy aktiválódáskor elengedjen a földtől.
Sziasztok !
Had kérdezzelek meg benneteket, hogy ha a bejárati ajtóm sima késleltetett és az ott levő PIR STAY/AWAY követő, akkor ha otthonmaradóban élesítenék (nem sértem meg a sima késleltetett zónát), akkor kiiktatja az otthonmaradó/távozó zónákat. De vajon élesíti e a bejárati ajtó sima késleltetett zónáját? A lényeg, hogy azt szeretném, hogy távozó módban minden legyen élesítve (riasszon), de otthonmaradóban pl: éjszaka csak a bejárati ajtó legyen élesítve (riasszon). Milyen zónatípusokat kellene használnom. MINDEZT EGY GOMB MEGNYOMÁSRA. Átolvastam fh. kézikönyvet (21-22), de ez egy kicsit gubancos nekem.
Bocsánat, azt hiszem megtaláltam a választ:
"Ha egy partíciót a [*9][kód] paranccsal élesít, a panel törli a belépési késleltetést. Kilépési késleltetés után az 1-es és 2-es késleltetésű zónák azonnaliak lesznek, a Stay/away zónák pedig kiiktatva maradnak.
Szakemberekhez kérdés, találkoztatok-e ilyen esettel:
Felszereltem egy családtagomnál egy gyári új, még nem használt (évek óta a dobozában porosodó) Bravo DSC 301-es infravörös érzékelőt. Cca. 1 hét után fals riasztásokat kezdett adni, ki kellett iktatni az adott particiót, mert nem tudtam leszerelni a PIR-t. Most végre leszereltem, és két gyanús dolgot láttam rajta: A egyik néhány porszem volt az érzékelő felületén, ez nem tudom, hogy okozhatott-e kimeneti jelet. A másik, hogy az érzékelő ( az IR vevő modul) alá volt szorulva egy kb. 10 mm hosszú aranyozott alkatrészláb (0,3 mm-es). Ez lehet, hogy pont a meleg ponthoz ért, nem tudom, egy csipesszel kivettem. Ez vajon okozhatott-e téves kimenő jelet? Találkoztatok már hasonlóval? Mi okozhat még téves riasztást, ha ezek nem? U.i. A lencsét leragasztattam a tulajjal, a külső hő/fény jelek ellen, tehát azok nem jöhettek szóba, így is folytatódtak a téves riasztások, ezért kellett a zónát a billentyűzetről kiiktatni!
Szia!
A porszem nem okoz vakriasztást. A lényeg, hogy újjal nem szabad összefogdosni. Az a bizonyos alkatrészláb bizony okozhatott hibát. Le kéne tesztelni megint, hogy rendesen működik e.
Sziasztok!
Átolvastam nagyjából az egész fórumot, úgy érzem, nekikezdhetek a saját riasztórendszerem megépítésének (1616-os vagy 1832 . Két kérdésem lenne: 1. Egy kábelcsatorna rossz helyre lett kivezetve, ezáltal az LC100-as PIR pont az ablakot fogja látni, amin függöny, alatta pedig radiátor található. Lehet valamit finomhangolni rajta, hogy téli idöszakban ne induljon be az esetleges mozgó függönyre, vagy mindenféleképpen át kell helyezni máshová? Esetleg létezik olyan PIR, aminek nem okoz gondot a függöny? 2. A ház pincéjéhez tartozik 4 kis ablak, illetve egy "bejárati" ajtó az udvarról. A pincében 3 "nagy", kb 40-45 kilós kutyus fog lakni, ezáltal a PIR nem megvalósítható, de mivel a kutyák is értékek számunkra, szeretném öket is védeni olyankor, mikor mi napközben nem vagyunk otthon. Az 5 nyilászáróra ha nyitásérzékelöt szerelek akkor van lehetöség azokat összefüzni? Minden más érzékelö DEOL-lal lesz kötve, de ezen nyitásérzékelök miatt nem akarok további bövitést venni a központhoz. Esetleg van olyan PIR, ami elviseli az ilyen termetü kutyákat is? ![]()
hello
pc1616 központot kötöttem be és *2-re a 3 led világít ami valamilyen rendszerhiba... hol keressem a hibát? a választ előre is köszönöm.....
DSC MOBIL hivó!!! Üdv. Kérdezni szeretném a DSC riasztómhoz , a mobil hívó kártyáját kivettem,hogy lebeszéljem az összeget,mielőtt elvész.Vissza raktam a feltöltött kártyát,de nem akar a mobilhívó rá állni a rendszerre.Mit csináljak? A szerelőm azt mondta,hogy a + pozítív vezetéket vegyem el a hívótól. Majd a kártyát ki,majd vissza.De már 100 x próbáltam de nem akar rá állni. 1-éve is nehezen állt rá. Nincs valami más módszere ,a kártya cserének? ELŐRE IS KÖSZÖNÖM. ha valaki tud jobb megoldást.
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Van egy DSC1864 4.2 központom. Bővítettem egy Daxo 102 2 csatornás távirányítós 2 csatornás szettel. Az egyik zónát 22-es típusra állítottam át (impulzus kulcsos kapcsolós zóna). A gond az, hogy amennyiben ez az impulzus megérkezik a központ csak otthonmaradó módba élesedik, távozóba nem. Mit felejtettem el beállítani??? Ebben kérnék segítséget.
Sziasztok van egy dsc riasztóközpontom, ami jelenleg nem kommunikál kifelé, de kaptam hozzá egy eszközt ami állítólag a vonalas telefonomról kifelé tud smst küldeni.
Sajnos az eszközhöz nem kaptam használati utasítást, és csak egy setup és egy set gomb van rajta. (a fehér aljzat az rj11, az egyételmű) Valaki találkozott már ilyen eszközzel? Hogy kell bekötni? Hogy lehet beírni a telefonszámom? Minden infót szívesen fogadok. Péter
Hali Srajmund!
A 23 szekcióban a 8. kapcsolót állítsd bekapcsoltra (Kulcsos kapcsolós élesítés távozó módban).
Hali szucs1974!
23 szekció-t nem értem. A 023 Tizedik rendszer opciós kódban a 8. kapcsoló későbbi felhasználásra van.... A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2012
Jajjjj eddig a v4.1-es könyvet nézegettem....
A 4.2-esben valóban a 023 Tizedik rendszer opciós kódban a 8. kapcsoló kell nekem. Ezt a szívást. Köszönöm a segítséget!!!
ha valakinek lenne ötlete ,hogy hogyan javíthatnám ki?
Pc 1616 központ * 2-re z3 led világít
Ez telefon vonal hiba. Ujj vagy régi rendszer?
Távfelügyelet van vagy csak neked csörög a cucc?
Köszi a választ,
megpróbálom asztalon letesztelni, élesben egyelőre nem kötöm vissza!
vadiúj rendszer pc1616 v4.2
de a telefon része nincs használva,nincs telefon vonal.
Sziasztok!
GSM modult cseréltek a dsc 5020-amban szolgáltatóváltás miatt. A régi modult itt hagyták, a neten nem találok róla semmit, ha esetleg lenne hozzá leírásotok megköszönném, ennyi látható a modulon: A3-B2 mohanet GPRS(SE), ha kell kép csinálok róla. Segítségeteket előre is köszönöm.
Szia !
A 015 szakaszban 7. opció telefonvonal figyelése. A 380. szakaszban a kommunikációt is ki kell kapcsolni de ha a telefon bemenetre feszültséget teszel mondjuk 12V egy nagyobb ellenálláson kb. 100-500 Kohm akkor azt hiszi hogy van telefonvonal és nem jelez többet, de a kommunikációt akkor is tiltani kell mert ha nem akkor kommunikációs hibát fog írni.
Ha mohanetes, akkor semmire sem mész vele. Speciális, és csak GPRS rendszert tud. A programozását nem adják ki, mivel a távfelügyeleti cég végzi távolról GPRS-en keresztül. Helyileg is lehet spec szoftverrel, ami szintén nem publikus.
Köszönöm az infót, akkor megy a fiókba!
Újabb kérdés:
az 5020-asban van egy ssk 650-es a távfelügyelet tulajdona kártyával együtt. Lehetséges-e mégegy modult betenni amiről pl távvezerelhetem a riasztót? Egy srg-800-ra gondoltam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |