Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   154 / 283
(#) feri971 hozzászólása Nov 28, 2012 /

Sziasztok! Tudom, hogy típusánál fogva nem ide tartozik a kérdés, de esetleg hozzáértő tudna segíteni? Napco XP-600 riasztó rendszert akarok felszerelni a házban.
Hogy ne fussak lékre arra gondoltam, hogy felszerelés előtt "asztalon össze állítom és felprogramozom" majd ezután kerül minden végleg a helyére. Ezzel nincs is baj, van hozzá mindenféle dok. és az alapján frankó is minden. Átolvastam és a régen tanult vill.szer. szakmámban bízva még ment is minden. Viszont!.... itt jön a problémám.
A system led hibára utal és viszonylag sűrűn előjön. Megnéztem a hibalistában és kommunikációs
hibát jelez: - a rendszer nem volt képes üzenetet küldeni az ügyeletre..stb.
Hiába iktatom ki a kettős kereszt gombbal újból jelentkezik. Persze nem ok nélkül, mert nincs telefonmodem, de nem is akarok. / van nekem annyi kíváncsi szomszédom, hogy többet ér minden távfelügyeletnél / Mi a teendő, hogy a hiba ne jelentkezzen újra és újra?? Esetleg tud valaki segíteni? További szép napot, üdv Feri
(#) tomat5 válasza feri971 hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Szia
Le kell tiltani a kommunikációt. Lépj be prg. módba és a 45. címen az 1-es ne világítson.
(#) Syn7h37ic válasza feri971 hozzászólására (») Nov 28, 2012 / 1

Programozói (dealer) módban
32. címet 0-ra állítani,
45 címen 1-es kikapcs
46 címen 1-es bekapcs

(#) feri971 válasza tomat5 hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Sziasztok tomat5, Syn7h37ic ! Nagyon köszönöm a gyors segítséget, holnap délután rápillantok. Jelzem majd.
(#) rlaci4 hozzászólása Nov 28, 2012 /

Üdv! Látom nem igazán ide illő az én problémám,de szeretnék segítséget kérni egy áramszünet riasztó készítéséhez! Úgy szeretném megoldani,hogy ha elmegy az áram (220 V) akkor egy 12 V-os csengő jelezzen nekem! Mi kell hozzá és hogyan kell bekötni?
(#) buheramester válasza HA5AWS hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Szia Gábor,
Átrajzoltam a bekötést, átraktam a sziréna tápját Bell+-ra. A kilós ellenállást hogyan kellene bekötnöm és mi célból? Csak hogy a miértje is tiszta legyen.
üdv
Zoli
(#) tomat5 válasza rlaci4 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Szia
Legegyszerubb ha egy 230as rele folyamatosan huz, ha elejt akkor pedig mukodtet egy kis piezzot egy 9v-os elemrol. A csengo sokat eszik... Mivel 230-at kell kotni, nagyon oda kel figyelni. Ha nincs tapasztalat inkabb szakemberre kell bizni.
(#) Syn7h37ic válasza buheramester hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

A bell+ bell- felügyelt kimenet, ha nincs közötte egy 1k Ohm ellenállás, akkor szirénakör hibát fog jelezni. Ezt az ellenállást a szirénába illik rakni, nem a központba.
(#) Proci_85 válasza tomat5 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

230V helyett esetleg mehet egy dugasztáp (9-12V) ami meghúzza a relét. Ha elmegy a 230V, a dugasztáp ugyanúgy nem fogja meghúzni a relét. Így nincs életveszélyes feszültséggel való mókolás
(#) rlaci4 hozzászólása Nov 29, 2012 /

Tudnátok nekem ezt egy rajzzal vázolni ha megkérlek? Bocs a tudatlanságért de mi az a piezzo?
A dugasztáp egy dugvilla mely hasonló a töltőkhöz :a 230v-12V-ot csinál? (vagy 9-et)
(#) henrik83 hozzászólása Nov 29, 2012 /

Sziasztok tudna nekem segiteni valaki! vettem egy dsc 585 ös ksézüléket de viszont már öszekötötem az asztalon van de a programozásával megakadtam nemtudom olvasi a dokumentációt vagyis nemértek hozzá hogyan kel pl telefon vonal egngedélyezése vagy tiltása (én ki szeretném kapcsolni mert hibát jelez! azt irja hogy szakasz 015(7) és ezt pl nemtudommit jelent hogy lépek bele és hogy irom át ? ha valaki tudnA nekem segiteni nagyon örülnék neki!

vagy esetleg tudna nekem egy olyan dokumentációt adni amin gombról gomra le van irva mit kel tenni?
(#) bright válasza henrik83 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Szia.
van skype-d? Neki kezdtem az írásnak ,de feladtam szóban töredék idő lenne.

A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2012
(#) feri971 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Sziasztok tomat5, Syn7h37ic ! Most értem oda, hogy megcsináljam, még egyszer köszönöm.
Fellapoztam a programozói füzetet és bizony tényleg ott volt előttem, néhányszor át is lapoztam felette. Szerintem ha újabb gondom akad még foglak benneteket zargatni, ha nem gond. Köszönöm, üdv Feri
(#) bolzan hozzászólása Nov 29, 2012 /

Sziasztok,
segitségeiteket kérem...DSC1616 központ 1555 kezelővel...
hogyan tudom aktiválni a billentyűzeti zónát rajta? az alaplapi 6db zóna foglalt, a 7.re menne rá egy nyitás. amely a billentyüzeti zónára csatlakozna. Mit kell programozni? 020 szekcióban hogyan állitom be?

üdv
(#) tomat5 válasza rlaci4 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Szia
Proci_85-nek igaza van. Minden háztertásban van egy régi telefontöltő vagy valami hasonló használaton kívüli adapter.
Mellékeltem egy "rajzot". Az adaptert kösd rá a relé tekercsére, a piezzót meg az elemre a relé pogácsáin keresztül. A piezzót (pici kis sípoló) meg tudod venni bármelyik elektronikai alkatrész boltban pár forintért. Nyilván a relé és az adapter feszültsége legyen egyforma.

Névtelen.png

(#) Syn7h37ic válasza bolzan hozzászólására (») Nov 29, 2012 / 1

020 szekcióban van 8 dupla adatsor. Az első adatsor az 1. kezelő zónaszáma, a második a 2. kezelő zónaszáma stb stb...
Tehát 020 szekció 07 #
202 szekcióban engedélyezni kell a 7. zónát.
001 szekcióban be kell állítani a zóna jellemzőket.

nemtudom mit üthetem el de ha nemnyulok hozzá uhgy 30mp re kikapcsolja a ledeket és lezárja a bilenyut és igy a kódot is alig lehet bevinni nekei majd rájötem hogy az 1 gombot hoszan nyomva viszaaktiválódik de csak egy időre! a# gombal hosazn nyomva kikapcsolja egyből! és ez igy nemjó mit lehet teni elene valaki tudna segiteni?
(#) henrik83 válasza bright hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

szia vann! bathoryhenrik néven van ha pontosan irtam!
(#) rlaci4 válasza tomat5 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Köszönöm a segítséget!
(#) buheramester válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

köszönöm. gondolom sorba kell kötni a szirénával.
az üzembehelyezői kk-t olvasva felmerült bennem egy kérdés. a keybus bekötéséhez vastagabb sodrott vezetéket írnak. mennyire szoktátok ezt komolyan venni?
üdv
Zoli
(#) Syn7h37ic válasza buheramester hozzászólására (») Nov 30, 2012 / 1

Nem sorba párhuzamosan. 50 méter távolságig tökmindegy milyen kábelt használsz.
(#) Proci_85 válasza henrik83 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Ha ez a kis DSC kezelőre vonatkozik, akkor engem is érdekelne a megoldás, mert eddig csak véletlenül sikerült letíltanom a kezelőt és fogalmam sincs hogyan hoztam vissza, de sikerült.. Azóta páran mondták, hogy ők is így jártak és fullos resettel tudták csak visszahozni.
Melyik szekció felelős vajon ezért?
(#) sunyeb válasza Proci_85 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Valszeg' globálisnak van programozva kezelő. Rendeld partícióhoz...
(#) buheramester hozzászólása Dec 8, 2012 /

Köszönöm segítségeteket,
elkezdtem beásni magam a programozás rejtelmeibe. Egyenlőre magas labdának tűnik de megpróbálom lekezelni. Ha elakadok úgyis jelentkezem de azt nem akarom, hogy helyettem gondolkodjatok. Feltöltöm a végleges bekötési rajzot és hogy kérdés nélkül ne posztoljak, hadd kérdezzem meg, hogy szerintetek van értelme annak, hogy asztalon rakom össze először a rendszert?
előre is köszi
Zoli
(#) buheramester válasza buheramester hozzászólására (») Dec 9, 2012 /

Kimaradt a bekötési rajz
(#) HA5AWS válasza buheramester hozzászólására (») Dec 9, 2012 /

Szia!
Szerintem jónak tűnik a rajz. Mikor kezdtem a riasztókkal foglalkozni én is összeraktam egy "demó" panelt és minden érzékelőt és programozást azon tanultam ki. Több ideje van az embernek az asztalon kísérletezni mint a létra tetején. Persze az is kérdés mennyi időd van. (kétszer csinálni mindent) Programozás nem egy ördöngősség a telepírtői kézikönyv elég részletes, érdemes végig bogarászni.
Üdv: Gábor
(#) buheramester válasza HA5AWS hozzászólására (») Dec 9, 2012 /

Szia,
Úgy gondolom, hogyha a rajz jó és aszerint van bekötve, akkor felesleges asztalon próbálkozni. Persze lehet, hogy tévedek, ezért kérdeztem, hogy mik a tapasztalatok.
Programozásban összeszedtem, hogy hol kell beavatkoznom.
1. billentyűzet hozzárendelése
2. zónák programozása
3. telefon letiltása
4. kódok megváltoztatása
5. idő, dátum beállítása
Gondolom van még rengeteg minden amit kihagytam, de első olvasatra ez csapódott le.
üdv
Zoli
(#) HA5AWS válasza buheramester hozzászólására (») Dec 9, 2012 /

Szia!
Természetesen, ha jó az elképzelés akkor kár duplán dolgozni. A programozásban alapból elég amit írtál, de a többi lehetőséget is átnézném nem szeretnél-e beállítani egy két kényelmi szolgáltatást. Rendszer opciós kódok közül pár hasznos lehet.
Üdv: Gábor
(#) sankesz10 hozzászólása Dec 11, 2012 /

Sziasztok!
DSC- 1565-2P központom van. Akkucsere után a következő hibajelzés van: Világít a ready zöld, és a system sárga led, a ledes kezelőn, valamint 10 másodpercenként kettős jelzést ad. Innét nem tudom kimozdítani. Próbáltam újraindítani, de ugyanez az állapot jön létre. Az lehet, hogy előbb az ac-t kapcsoltam vissza, aztán az akkut. Ez tönkretehette-e, a panelt? Köszi a segítséget.
Következő: »»   154 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem