Fórum témák
» Több friss téma |
Más:
Sima NC elfelejt, min EOL 5,6k de inkább DEOL és akkor nem kell tampert húzni külön. A programozás kezelőről 3 perc. Programozó táblázatod legyen és ahogy abban le van írva, lépésről lépésre. Ami nem kell kihagyod.
GND-t az akku negatívra kötném.
Köszönöm Peti60, holnap kipróbálom.
Más. Ha van időd szánj rám pár percet, miért küzdünk a risztók világában az EOL, DEOL vezetékezéssel? (Ezt sosem mertem megkérdezni a tanfolyamokon (DSC, Satel, Bentel), mert tiszta égőnek tartottam, olyan profik gyűlnek általában össze az ilyen szeánszokon) Azt elfogadom, hogy vállalatoknál, üzletekben jelzi a rendszer, hogy illetéktelen mahináció történik a vezetékezéssel, ami mondjuk előkészít egy későbbi betörést. Ellenben minek küzdeni az ellenállásokkal mondjuk egy magánlakásban, ahol szinte elképzelhetetlen, hogy szabotázs történjen? Azonban, ha már EOL, DEOL hol az ellenállások helye? Logikám szerint az érzékelőknél, azaz a központ sorkapcsaitól a legtávolabbi helyen, de ebben az esetben nem testálok nagyobb feladatot az elektronikára, mint amire ő képes, mert hiszen hozzájön a vezetékezés ellenállása is és ebben az esetben bizony nagyon pontosan kell figyelgetnie az elektronikának, illetve érzésem szerint stabil elektromos hálózatra lenne szükség a vakriasztások elkerülése végett. Vidéken, ahol elég instabil a hálózat nem biztonságosabb egy egyszerű NC/NO rendszer? üdv.
Ki fogom ezt is próbálni, köszi!
üdv.
Szia.
Az EOL, DEOL ellenállások használata egyfajta igényesség a telepítő részéről (sajna manapság egyre lazábban veszik ezt sokan). Másfelöl, ha kihagyod az ellenállást, és csak egy zárt vezetékhurkod van, mitől veszed észre a kábelben a zárlatot? Hidd el, simán tud olyan helyzet előállni, hogy nem lesz a kábel összes ere zárlatos (tapasztalat - például egérrágás). Nem utolsósorban az ellenállásokkal jól kialakítható egy olyan rendszer, ahol a zónák és az egyes érzékelők szabotázsai is külön érzékelhetőek, jelezhetőek.
Értem, és igen, a profi telepítők szinte mindig így vezetékeznek - legalábbis én is ezt tapasztaltam.
Viszont ha majd mindenütt az EOL/DEOL módszert preferálják, mégis mi értelme van annak, hogy a gyártók meghagyják az NC/NO változatot is? üdv.
Sziasztok
DSC mozgásérzékelővel egy darab LED-füzért szeretnék ki-be kapcsoltatni, nagyon egyszerűen megoldható ez? Köszönöm
Ki tudja. Mondhatnánk, hogy rugalmassági okokból. Bár valóban igencsak "előnytelen" bekötési mód. Sajna olyan központ típussal is találkoztam már, ahol az EOL nélküli NC mód volt az alapértelmezett. Mintha kicsit sem erőltetnék a telepítőt az EOL használatára.
A normál mozgásérzékelő 10-15V DC közötti tápról megy. Ez jó.
Viszont rövid ideig kapcsol a kimenete (1-3sec), és önmagában nem képes nagy áramot kapcsolni.
BRAVO REV 05
TAMP TAMP 12V GND NC C a ki/be menetek sorrendje Relével gondoltam, amúgy 700mA-t vesz fel a LED sor A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2014
Koszonom a segitseget mindenkinek
![]() Sikerult leszerelnem, bar hiaba kotottem ki a bellt a burkolat levetele utan megszolalt, de szerencsere az ajanlott fuldugo megvedett!! Koszonettel meg 1x!!
A leszereles sikerult, most mas helyre szeretnem felszerelni.
Kerdesem az lenne, hogy mivel ez egy eleg regi keszulek, erdemes-e? a mai kornak mennyire megfelelo-e, vagy esetleg erdemes lenne boviteni valamivel (persze ha lehet), vagy hagyjam a z egeszet es inkabb massal probalkozzak? koszonettel
Hát ha rám halgatsz akkor csere, nem tudom pl az érzékelőid milyen öregek de az K.P.-ből kiindulva azok se fiatalok.
szerinted az egesz akkor kuka? a komplett szerkezet kb 15 eves az mozgerzekelokkel egyut.
Akkor ha tutira akarsz menni inkább cseréld le azokat is, a központot is cserélném mert már az 585-ös is el van látva kommunikátorral. Ha van telefonvonalad akkor már ki tudsz jelezni egy mobilr is akár.
mennyibol jonne ki az uj egyseg? 4 db mozgas erzekelo kellene, telvonal van
Itt egy jófajta szett de a honlapon nézz körbe. szett
koszonom, jonak tunik elso latasra
mennyiert kotned be? ha a vezetekeket kiepitem, a mozgaserzekeloket elhelyeznem, csak a kozpontba kell bekotni a vezetekeket a megfelelo helyre
Az én kis problémámra van vajon egyszerű megoldás?
DSC mozgásérzékelővel egy darab LED-füzért szeretnék ki-be kapcsoltatni, nagyon egyszerűen megoldható ez? BRAVO REV 05 TAMP TAMP 12V GND NC C a ki/be menetek sorrendje Relével gondoltam, amúgy 700mA-t vesz fel a LED sor, de a 2A-es táp, amit vele adtak tűzforró, ezt sem teljesen értem miért, mondjuk egyenesen Kínából jött ![]()
A mozgásérzékelőre mindeképp rá tudod kötni csak valoszinü hogy mikor elenged a relé akkor fog kapcsolni.
Megmértem mindent mindenhez képest, pár mV van pl az NC-n, azzal meg sokra nem megyek sajnos
A C és az NC van alapban zárva és ha érzékel akkor kinyit, így tudod a relédet kapcsolni pl ha a negativot átvezeted rajta. Ha hosszabb ideig kell hogy világitson akkor kell egy tartó elektronika.
Kipróbálom, bár nem nagyon értem, de sejtem
Az érzékelő C (com) és NC (normál colse) a riasztoközpontoknak alapban zárt állapotot adnak (így nyugszik a pözpont) és ha érzékelés van akkor egy rövid ideig kinyit de ez csak néhány másodperc.
Szia Peti!
Sajnos ez nekem nem működik így. A sziréna egyébként szól, mert amikor az Aux(-)-ról levettem, majd megbolondultam a lármától... És még a DLS5 sziréna áramkör hibát is jelez. Maximum 3 kábellel tudok játszadozni, nincs mód több kiépítésére. A központ is jól lehet felprogramozva, mert kihagyva a DPX128-at, egy kétvezetékes visítóval próbálva megszűnik a hibajelzés és megfelelően riaszt a cucc. üdv.
Van ellenállás a start és a pozitív táp között?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |