Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   205 / 283
(#) levaitamas válasza krampy hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Hello!
Jó a 1616, rá tudsz kötni kettő kezelőt. Nyitásérzékelőre általában a belépési késleltetett zóna - majd követő zóna (PIR) miatt van szükség, de el is hagyhatod. GSM-ben nincs sok tapasztalatom, a G-MAX-ot használom nincs velük probléma.
(#) krabor hozzászólása Júl 31, 2014 /

Sziasztok.
Segitseget szeretnek kerni ahhoz, hogy a dsc pc510h tipusu riasztomat szeretnem leszerelni.
Hogyan fogjak hozza, hogy ne szolaljon meg a szirena.
Aramszunet eseten azonnal megszolal. A kezelo gombok nem mukodnek.
Mellekelek hozza kepet.
Koszonettel varom a segitseget.
(#) krissz555 válasza krabor hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Szia! nagyban függ attól, hogy hogy van bekötve a sziréna/sziréna tamper. Negatív indítású stb...
Mivel nincs kommunkiátor ezen a riszatón, és nem is látok átjelzőt, Így azt javaslom amit én szoktam csinálni. (Füldugó és szétkap minél előbb ) Illetve ha küldesz közelebbi képet a bekötésről akkor tudok hasznosat mondani, de tutit nem
Sokszor próbáltam biztosra mennni, de valami mindíg megszivatott.
(#) peti 60 válasza zippair hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Szia.
Telepítői menü csillag nyolc, és nem kettőskereszt nyolc. Nem 1234, kivéve ha nem ezt állítottad be, hanem 5555 a gyári alap
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2014
(#) peti 60 válasza krissz555 hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Azt nem látom, hogy van bekötve, de azt látom hogy a "vonalvégi" ellenállások mind a négy a vonal elején vannak. Pancser munka.
(#) peti 60 válasza krampy hozzászólására (») Júl 31, 2014 /

Szia.
Az 585-ös 4 zónás+ kezekőnként+ egy. A 1616-os 6 zónás+ bővíthető + 8 zóna + kezelők.
A rádiós eszköz csak pénz kérdése, kb. 30 ezer.
Kül. sziréna pl. PS 128 A akku kell min 4-es, fémdobozt azt kapod alapból, GSM TELL Ecoline vonalpótló.
Nyitásérzékelő kell! Héjvédelem! Távozó-otthonmaradó funkciófelismerés!
Biztos vagy benne hogy Te akarod csinálni?
(#) krabor válasza krissz555 hozzászólására (») Aug 1, 2014 /

koszonom, akkor a kulso szirena megbontasaval kezdjem? ha leveszem a fedelet, gondolom rogton megszolal.
(#) Gafly válasza krabor hozzászólására (») Aug 1, 2014 / 1

1.) Csinálj egy jó közeli képet a bekötésről, amiről ki lehet silabizálni a bekötést.
2.) Szóljál a szomszédoknak, nehogy rádhívják a rendőröket.
3.) Milyen szirénád van? Arról sem ártana fénykép vagy típus.
4.) Igen általában ha letéped a falról, vagy megbontod a tetejét akkor megszólal. Én be szoktam kötni a sziréna tampert a központba, így zenebona nélkül lehet kibontani a szirénát például akku cseréhez. De mivel írtad hogy kezelőre nem reagál, így szerintem is leginkább marad a gyors szétszedés...
(#) krissz555 válasza krabor hozzászólására (») Aug 1, 2014 / 1

Így van egy kép segítene. Attól függ, hogy hogy van kötve. De én a gyors szétkapást ajánlom, aztán leültetheted a központot.

Koszi csinalok kepet, jovoheten jelentkezem.

A szirena dobozrol ha leveszem a fedelet, meg keresem az aksit, es levagom a vezeteket rola. Ebben az esetben mar nem szol a belso halozatrol? Milyen arameroseg van a dobozban? 220? vagy csak 12 V?
(#) lóri hozzászólása Aug 2, 2014 /

Sziasztok!
Csak kérdezném, hogy lehet-e kapni PC1616 központi panelt csak önálló darabként. Amint néztem csak kezelővel láttam. Kezelőm van PC1555RKZ. Van valakinek elfekvőben? Milyen központokhoz jó még a kezelőm?
Üdv:L.
(#) krissz555 válasza krabor hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Ebben az esetben beszéljünk inkább feszültségről mint áramerősségről.(nem keverendő) Egyébként 12V-al találkozhatsz benne amit a központól kap.
Javaslom nem a táp (kivágását) hanem maga a hangsugárzó kikötése ill. Kivágását.
(#) zippair válasza lóri hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Szia, nekem egy 585öm van eladó, ha érdekel
(#) karmantomi hozzászólása Aug 5, 2014 /

Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne DSc pc3000h-hoz milyen kezelőt lehet használni?
Illetve hol tudok hozzá szerezni? Boltok azt mondták régi így már nem tudnak nekem szerezni.
Kérlek segítsetek.
Köszönettel:
Kármán Tamás
(#) pa_ferenc hozzászólása Aug 6, 2014 /

Üdv az uraknak!
Olcsó megoldást keresnék 4 ajtó nyitásának jelzésére. Nem dsc téma, de pl. a http://www.trioda.hu/paradox_modulok_outlet oldalon már 3 ezer Ft alatt árulnak kifutó termékeket. Gondoltam laikusként, hátha ilyen megfelelne. Ez egy vasútállomás és persze a MÁV nagy ívben szarik normális riasztóra 100 ezret elkölteni, miközben százmilliók mennek a szemétbe. Viszont nekem a pincében van pl. bicikli. Komolyabb megoldás azért nem jöhet szóba, mert ősszel elvileg elköltözünk innen, tehát 2 hónapra nem akarok 50 ezer forintos rendszert telepíteni (azt majd az új helyre), de addig is kellene legalább ilyen egyszerűbb védelem.
Mechanikus kapcsoló és csengő is megoldás lehetne, de ha mondjuk egy 10-esből ki lehetne hozni valami használt, elfekvő, kifutó, régi riasztóval, az szebb megoldás lenne
Tippeket, ötleteket szeretnék kérni, de olcsó kivitelezési ajánlat is érdekelne (Gyömrő környéke)

Franz
(#) max403 válasza pa_ferenc hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Mennyibol? 10k Ft? Vehetsz lancot vagy lakatot, arra futja kb. ebbol a koltsegvetesbol. Ha jo vastagot veszel akar segithet is.

Vagy esetleg veszel egy 400 soros analog fix objektives kamerat es rakotod egyenes a tv-dre es nezed, hatha elcsipsz valamit.

A riasztorendszer, foleg a jo minosegu nem olcso mulatsag, egyaltalan nem az. Persze van piacon sok ocska hulladek, ami allitolag riaszto es akar mukodhet is, nem biztos, de valami esely van ra, hogy betoreskor sikerul neki ertesitenie akit kell.
(#) peti 60 válasza pa_ferenc hozzászólására (») Aug 6, 2014 /

Sziasztok.

A riasztó olyan mint a húsleves. Ha kispórolod belőle a belevalót, akkor az csak meleg víz.
Egy öreg ismerősömnek bejártak a kertjébe, ajánlottam riasztót de azt mondta majd Ő csinál magának. Beütött néhány szöget egy deszkába, és kitette a megfelelő helye. Másnap hívott, mondta, hogy működik. Véres volt a deszka.
Peti
(#) pa_ferenc válasza max403 hozzászólására (») Aug 7, 2014 /

Ez mind tökéletesen igaz, ezért írtam, hogy elfekvő, kifutó, akciós darabra gondoltam. 2 hónapra tervezem csak használni. Jó, a 10 ezer forint erős túlzás, de azért adtam azt a trioda paradox linkeket, ahol 3 ezres modulokat látok. Ha egy ilyenre rá lehet kötni 3-4 ajtónyitásérzékelőt, az alapnak nagyon megfelelne. Persze, kell neki ház, meg táp, meg vezeték is, de valamivel csak olcsóbb, mint egy komplett szett.
(#) lóri válasza pa_ferenc hozzászólására (») Aug 7, 2014 / 1

Szia!
Gondoltam egyet. Kérdés, hogy te közel vagy-e a pincéhez és csak neked van bejárásod, vagy kollégáknak is. Mondjuk lényegtelen.
A pincébe 4 érzékelő 4x750Ft, plusz az adó-vevő modulból az adó. Az érzékelőket sorbakötöd némi vezetékkel, és a távirányító egyik gombjára kötöd és kész. (Mondjuk ha mind a négy ajtót külön gombra kötöd, akkor a vevőnél ami nálad van, négy led-et rákötve 4 tranzisztorral, 8 ellenállással, fogod tudni, hogy melyik ajtót nyitják ki. De egyszerűbb, ha egy gombra kötöd mindet, mert különben kell egy +IC a síp miatt, hogy mind a 4 kimeneten sípoljon(4bemenetű vagy kapu).A vevőnél kell 3 ceruzaelem, vagy egy 5 Volt-os dugasztáp és egy piezo síp 150Ft + egy NPN tranzisztor 20FT.
Az adó-vevő modul 1500+posta. Hatótáv 50méter.
táv
Ha riasztás történik, akkor meg kell nyomnod a gombot még egyszer, hogy ne sípoljon, de úgy is megnéznéd, hogy ki járkál a pincében, tehát le kell menned, akkor meg már belefér a gombnyomás.
Kb. 10e.
Valami ilyesmi, de a többiek is nézzék meg, hátha nem jó.
Üdv:Lóri
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2014
(#) lóri válasza lóri hozzászólására (») Aug 7, 2014 / 1

Jaj , most nézem, a kimenet addig aktív, míg a gombot nyomják. De nem baj, akkor egyet csippan, és lemész körülnézni, de nem kell gombot nyomni. Ez persze csak akkor jó, ha valaki fix helyen van, és hallja a jelzést. Aztán, hogy bezavarhat-e másik adó a környéken, azt nem tudom.
L.

Vagy is addig sípol, míg az ajtó nyitva van.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2014
(#) pa_ferenc válasza lóri hozzászólására (») Aug 7, 2014 /

Na ilyenkor bánom, hogy a mozdony füstje megcsapott és nem inkább az elektronikával foglalkoztam
(#) lóri válasza pa_ferenc hozzászólására (») Aug 8, 2014 / 1

Ne bánd, nem olyan nehéz. Ha fontos a bicikli, akkor meg kell csinálni. Én így képzelem.
Sőt, a vevőt kis dobozban, a zsebedbe is rakhatod, 50méteren belül mozoghatsz. (Nem mondtad, hogy tőled milyen messze van a pince.)
Az érzékelőket, mondjuk az A gomb helyére kötöd. Addig fog sípolni, míg nyitva van valamelyik ajtó. Tíz alatt van az egész.
Üdv:L.
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2014
(#) karmantomi hozzászólása Aug 8, 2014 /

Sziasztok dsc pc 3000 típusú riasztóm van és folyton füstérzékelő áramkőr hibám van. A fire zónában benne van a 1Kohm-os ellenállás mégsem tudom a hibát megszüntetni. Valakinek valami ötlete?
(#) gykontar hozzászólása Aug 10, 2014 /

Hello mindenkinek!
Rengeteg hozzászólást elolvastam, de nem lelem az infót, amelyre szükségem volna, ezért lehet ismétlődik a kérdés, de felteszem.
Adott egy DSC 1616 kp (bár ez mindegy is) és most rá kell kötnöm egy DPX128-as kültéri szirénát.
A sziréna csatlakozóit a központ mely pontjaira illik kötni?
FL -->
GO(-) -->
GO(+) -->
GND -->
+14 -->
TMP -->
A rendszer mindössze 4db mozgásérzékelőből és 1db nyitásérzékelőből áll, LCD klaviatúrával. Sima NC vezetékezéssel, tamper sehol sincs bekötve, DLS5-el fogom felprogramozni.
üdv.
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2014
(#) krabor válasza Gafly hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Hello, sikerult vegre odajutnom, csinaltam kozeli kepeket, remelem hasznalhatoak. a szirenarol is csinaltam.

Varom az otleteket, hogyan bontsam le?
Koszonettel
(#) krabor válasza krissz555 hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

csinaltam kepeket
(#) Kovabe válasza krabor hozzászólására (») Aug 10, 2014 / 1

Szia
Feltehetően a bell csatiból ha kikötöd a sárgát és a fehéret akkor megszünik az indittó jel, ezután kibonthatod a szirénát de inkább várd hogy beindul és akkor nem lesz meglepetés. A szirénában figyelj a szétzerelésnél az izzora mert ha azt véletlenül kilököd akkor biztos hogy elindul.
Sok sikert

u.i.: ne este csináld mert akkor ha bajvan, nem fognak szeretni a szomszédok.
(#) levaitamas válasza krabor hozzászólására (») Aug 10, 2014 / 1

Központ bell kimenetéről a sárga/fehér kiköt, szétszeded a szirénát, akkut kikötöd, majd ezután táptalanítsd. Egyébként tápelvételre elindulhat indítójel nélkül is.
(#) peti 60 válasza gykontar hozzászólására (») Aug 14, 2014 /

Szia.
+14------Bel+
GO- -----Bel -
GND------ Aux-
A tamper meg értelemszerűen.
A többit hagyd üresen.

Üdv Peti.
Következő: »»   205 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem