Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
polygon nem erre való.
Melyik réteg határozza meg a panel kerületét ?
Azért, mert a fólia rétegen jelölted ki s poligont. A panel kontúrját a 20-as, a dimension réteg jelöli ki.
Mi köze van a cnc-nek az eagle-hez?
Nem az a kérdésem hogyan kell egy cnc gépet hajtani, építeni, tervezni. A kérdés az, hogy EAGLE-ben hogyan lehet dimensionhoz marópályát csinálni. Közben privátban kaptam egy tippet, g2code.ulp ez tud marópályát csinálni, de a kör alakú dimensionra nem működik, úgyhogy a végén kidobtam mindent a nyákból, kivéve a dimensiont, azt átraktam a top oldalra, ahoz csináltam a g2code.ulp-vel marópályát, és a gcode-ból a belső kör adatait kidobtam (mert ilyenkor két oldalról körbemarja a vonalat, és nekem a belső körbemarás nem kell) Irtó macerás, biztos van valami mezei egyszerű módja.
A nyákgyártó eddig nekem mindenféle kontúrt - beleértve a kör alkú nyákot is - meg tudott csinálni a default gerber_rs274x alapján, így kérdésedből arra következtettem, hogy magad akarod kontúrmarni.
Belátom szörnyű tévedésem, tekintsd tárgytalannak segítő szándékom és vegyük úgy, hogy én sem válaszoltam.
Valóban magam akarom marni. Melyik lehet az 1000 gerber állományból a kontúr?
Persze: a dimension rétegre rajzolsz egy sokszöget...
Dimension...
Persze már leesett, helyesebben ahogy mondtátok, hogy várom el hogy azon belül maradjon ha én szépen rajzoltam a button rétegre...
Most a teleföldel szenvedek a fent említett linken, igaz le van írva de.. : A NAME-ig eljutok és hiába nevezném át a gnd-re nem reagál...
A teli föld csak akkor működik ha a vezetéket is elnevezed GND-nek.
Aha ezért nem fogadja el akkor...
Szóval akkor nem használhatok a gnd-hez "gnd" jelölést mindenhol, hanem vezetékkel össze kell kössem és a végére egy darab gnd? Húú ezt jól megfogalmaztam ( )
Nem. Az a lényeg hogy kapcsolási rajz tervezőben amit te GND-nek szánsz azt el kell nevezni GND-nek. És ha átmész kapcsolási rajz tervezőben és megrajzolod a teli földet akkor annak is a GND nevet kell adni. Utána nyomsz egy ratsnest-et és már működni is fog.
jéé ez működik!
![]() Viccet félre téve tényleg jó és műxik, sokkal szebb így a nyák, mint keresztbe kasul húzogatva! Már csak kérdés lessz hogy működik e... most irány a 3d topic, mert már csak azt szeretném beüzemelni, csak eddig nagyon nem megy!
Köszönöm Szépen!
Az oldal tetején is ott van a
link: A japán fickó mindent szépen, képekkel illusztrálva elmagyaráz. Többek között a teleföldet is...
Hát megakadtam, egy istennek nem tudok csak dimensionból g-code-ot gyártani. Gerber van, de ami free gerber gcode konverter az valami miatt enm eszi meg, a gerbmagic viszont szépen mutatja.
Valaki esetleg csinált már gerberből g-code-ot akkor ezt próbálja már átalakítani, és ha sikerült akkor mondja el a menetet.
Sziasztok. Valaki írta hogy lehet kérni freemium licenszet. Ennek mi a menete és hol lehet ezt igényelni?
Írj elektrocad-nek ezen az oldalon egy privát üzenetet, ő biztosan mindent tud erről.
Válasz elküldve, de a lényeget ide is leírom, hátha mást is érdekel:
A kérdésedre a válasz, hogy nem fog máshol működni, a saját gépeden is csak abban az esetben, ha az internet kapcsolatod azonos beállítású, mint amilyen a regisztráció időpontjában volt. Pontosan nem tudom, mit értenek azonos beállításon, de gondolom az IP, MAC stb. címek lehetnek azok. Tehát esetleg akkor is gond lehet, ha a 30 nap alatt internet szolgáltatót váltasz, vagy ha az IP, MAC, stb címek megváltoznak. Mivel a Freemium licensz csak 30 napra szól, valószínűleg csak így tudják ellenőrizni, hogy csak a regisztráltak használhassák és csak 30 napig.
Értem. Köszi. Még egy kérdésem lenne: mennyi ideig tart a regisztráció. Úgy értem hogy ha én regisztrálok akkor mennyi idő múlva vehetem igénybe?
Üdv mindenkinek !
Tudna-e valaki segíteni. A PCB programrészben szeretném átállítani a grid-et 0,05 ről 0,1 re hogy ez legyen a deafult !
Erre a "GRID " -re kattintva be tudod állítani, és ha elmented a projektedet meg is jegyzi, de default nem lesz belőle, sajnos. Ha új munkát kezdesz, akkor újra be kell állítanod.
program könyvtárba keresd az eagle.scr-t
BRD: --> cimke alá írd be Grid 0.1;
Esetleg azt is átlehet írni, hogy a inch helyett mm legyen az alapértelmezett?
Kösz a gyors választ. Egy óra kutászkodás után se találom , pedig értem hogy mit kellene tenni úgy hogy inkább feladom !
Sziasztok!
Van egy teliföldes paneltervem. A vezetősávoknál be van állítva egy izolációs távolság ami globálisan érvényes minden vezetékszakaszra. Van viszont a panelen néhány 230V-os vezetősáv amelyeket szeretnék nagyobb távolságra elhelyezni a GND területtől a biztonság kedvéért. Hogyan tudom csak ezek izolációs távolságát megnövelni? Köszi!
Szia
Két különálló poligon használatával megoldható, a poligonok határai fedjék egymást, a poligon neve legyen ugyan az, a rank értékekkel kell variálni. Ha nem boldogulsz vele, tedd fel a brd-t és segítek beállítani. Bari |
Bejelentkezés
Hirdetés |

)