Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   248 / 444
(#) elektrocad válasza nnmini hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Üdv nnmini!

Options - Set, a Color fülön a Palette alatt kiválasztod milyen háttérrel dolgozol - arra a billentyűre kattintasz. Majd a Color párbeszédablakban az alapértelmezett színek mellé továbbiakat definiálhatsz (64 kocka bármelyikét), vagy az eredetit is módosíthatod - Set color billentyűvel jóváhagyod. Az 1-es, bal felső, szín a háttér.
Bővebben angolul a manual_en.pdf 107. oldalától (kb. 2 oldal + képek).
(#) nnmini válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Üdv elektrocad!
nem voltam elég egyértelmű:o(( ,
top,botton...... layer-eket szeretném átszínezni.
(#) nnmini válasza nnmini hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

jav:BOTTOM
(#) thomas3 válasza sany hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Ennek örülök! Többi már biztos gyorsabban fog menni!
(#) thomas3 válasza nnmini hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Bal menüsáv, Display -> dupla katt a Name oszlopban a kívánt layer-re (Top Botom stb..) és onnan már értelemszerűen megtudod adni a színt)
Erre gondoltál?
(#) nnmini válasza thomas3 hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

igen de ott csak a 16 szín van :o((
(#) MPi-c válasza thomas3 hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Ne kisebbet, hanem nagyobb értéket adj meg!
"A Stop maszkréteg csak azon padek, furatok számára lesz generálva, melyek furatátmérője nagyobb, mint a Limitnél megadott átmérő." Pl.: Ha a via 24 mil, a limitet állítsd 25 mil-re és nem lesz rajta maszk...
(#) thomas3 válasza MPi-c hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Értem! Nagyon szépen köszönöm! Így most már tényleg okés a dolog! Köszi még egyszer!

Ez egy NYÁK tervező program, nem pedig PhotoShop...
Egyébként szerintem azért van csak ennyi, mert mikor egymás felett mennek el a vezetékek akkor keveri a szín és ha már van egy kis tapasztalatod akkor ránézésre látható, hogy ott éppen melyik réteg vezetékei futnak egymás alatt.
(#) nnmini válasza thomas3 hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

az a problémám,hogy ezeket a színeket nem nagyon látom, de azért köszi :o))

Próbáltad már a háttérszín változtatást? Esetleg az megoldás lehetne a problémádra...
(#) elektrocad válasza nnmini hozzászólására (») Márc 28, 2012 / 2

De egyértelmű voltál. Nem csak a top, bottom, de minden réteg átszínezhető.
A Display-re kattintva megjelenik a réteglista. Azon bármelyik színes kockára duplán kattintasz és megjelenik egy Change layer properties ablak (az adott rétegnek megfelelő színű Color gombbal), amelyen a Color gombra kattintva jelenik meg a Color ablak a 64 kockával. Azokból bármelyikre kattintva módosítod az adott réteg színét. Alapból valóban csak 16 szín van definiálva a 64-ből, de a #1197067 sz. hsz szerint a többi, alapból feketét is átdefiniálhatod tetszőleges színűre, így a fenti leírásban már több színből választhatsz. Előbb a színeket definiáld, majd ha az meg van, azokból rendelheted hozzá bármelyiket az egyes rétegekhez.
A szín definiálásnál arra kell ügyelni, hogy mindig a páratlan sorú 8 szín a "normál" színek, a páros sorokban pedig az előző sorban lévő színnek megfelelő ú.n. "highlight" színek vannak megadva.
Ezek szerint ajánlatos mindig két színt megadni, egyet a páratlan és egy neki megfelelő "highlight" színt az alatta (páros sorban) lévő pozícióban.
A színhozzárendeléseket mindig a páratlan sorból kell kiválasztani. De ez le van írva az angol manuálban a 107. és 108. oldalon.
A kérdésedre nem tudok jobbat válaszolni, ha nem ez a gond, írd le pontosabban - bővebben.
(#) nnmini válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Nagyon szépen KÖSZÖNÖM :o))
(#) ekkold válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Köszi, ez nekem is haszos volt!
(#) thomas3 hozzászólása Márc 28, 2012 /

Mikor Gerber rs247 fájlt generálok a tNames (pozicio felirat) akkor mért van az, hogy átalakítja vektoros formátumra a betűket illetve a számokat? Lehet ez ellen csinálni valamint? Ugyanis pár helyen emiatt kilóg a betű az adott helyről.
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) malgab hozzászólása Márc 29, 2012 /

Sziasztok!

Telepítettem egy Eagle 6.1.0 -ást.Az lenne a kérdésem,hogy tudok benne új alkatrész megrajzolni,megszerkeszteni?

Előre is köszönöm!
(#) elektrocad válasza malgab hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Úgy, ahogy a régebbiekben! Ezt már itt számtalanszor kérdezték és számtalanszor megválaszolták!
Ugyanazokkal a kérdésekkel tömitek a topicot. Tessék keresni! Ezen az oldalon is volt rá válasz, kb. 20 sorral lejjebb. Ennyire nem lehetsz lusta!
(#) Moderátor hozzászólása malgab hozzászólására (») Márc 29, 2012

Mielőtt kérdezel vedd a fáradságot, hogy utánanézel. A topik tetején is van egy sárga csík két linkkel.
(#) dikri hozzászólása Márc 29, 2012 /

Sziasztok!

Most ismerkedek a programmal. Nekem még a bőség zavara, ami alkatrészek vannak benne, és valószínűleg pont ezért nem találom a graetz diodákat. Merre keressem, tud valaki segíteni?
(#) pluto válasza dikri hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Nézz bele a "rectifier" könyvtárba!
(#) elektrocad válasza dikri hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Az előbb volt arról szó, hogy mielőtt kérdezel, keress. A fenti sárga csík felett van egy K betűs ikon, azzal lehet keresni, ill. lásd a szabályzat 3. pontját. A kérdésed korábban már többször meg lett válaszolva. Vagy szándékosan csináljátok ezt?
(#) Sendi hozzászólása Márc 31, 2012 /

Üdv.
A könyvtárakban lévő tokozásokat szeretném kinyomtatni.
Megnyitom a könyvtárat, lefuttatom a show_all_packages.ulp. Könyvtártól függően az eredményei: 1. lefut rendesen, létrejön a jó xxx.scr. 2. nem tudja megnyitni a lib-t és egy hibás .scr file jön létre. 3. lefut rendesen, de a xxx.scr fileban 2 szer 3 szor megtalálható az előzőleg már megnyitott, és bezárt lib.-k tokozása egymáson. 5.8 versiót használok. Mit rontok el?
(#) ISF79 hozzászólása Ápr 1, 2012 /

Sziasztok!

Most ismerkedem az Eagle 6.1-el, és a nyák készítésnél olyan problémám van, hogy nem tudom kitörölni a vonalakat utólag.
Azt írja, hogy ezt a parancsot nem tudom szinkronban végezni, a sémában tegyem meg.
De Én nem a kötést akarom törölni, hanem csak magát a nyák rajzon levőt módosítani.

Ötlet valakinek?
(#) Kafka válasza ISF79 hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Szia!
Használd a "Ripup" gombot. (Delete helyett)
(#) ISF79 válasza Kafka hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Ehh...

Köszi
(#) l_atti hozzászólása Ápr 1, 2012 /

Sziasztok!

Pad-ek esetén, hogy lehet azt megcsinálni, hogy csak a Top layeren jelenítse meg. Lehet ilyesmit beállítani, vagy mind a két oldalon megjeleníti előhíváskor?

Köszönöm segítségeteket!
(#) elektrocad válasza l_atti hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

A Pad-ek mindkét oldalon ott vannak. Ha nem kell a bottom, kapcsold ki. Na de mit jelent az, hogy "előhíváskor"? Ez nem fénykép.
(#) l_atti válasza elektrocad hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Előhívás alatt legyártást értettem, tehát két oldalas nyák esetén mind a két, a Top és Bottom oldalon is megjelennek a pad-ek? Nekem elég lenne ha csak a Bottom layeren jelenne meg, sőt a Top layeren eléggé "útba" van.
(#) niedziela válasza l_atti hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Ez ezt tudja.
(#) icserny válasza l_atti hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

A CAM Processor futtatásakor a top oldal nyomtatásakor vedd ki a listából a Pads réteget!
Következő: »»   248 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem