Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Szia!
Szerintem keress rá *usb* kifejezéssel, kiad egy csomót, onnan böngészhetsz. Üdv: Gábor
Szia!
Keress rá a con-usb, con-usb-2, con-usb-3 könyvtárakban. Valamint van még a con-berg és a con-amp könyvtárakban is van egy, egy.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy eagle-ben lerakok egy 4011 cmos ic nand kapuit viszont a táp bekötését nem tudom lerakni.Van valakinek valami megoldása erre?
Szia
Egy pár kérdéssel ezelőtt kérdeztem én is, keresd meg az invoke parancsot, és ott már be tudod állítani. HA5AWS: köszi szépen meglett ![]()
Köszönöm a gyors választ így már jó lesz.
Elnézést, ha már volt ilyen jellegű kérdés - a keresővel nem találtam. Tehát: Be lehet-e (és ha igen, hogyan?) állítani, hogy auto huzalozásnál, ha egyoldalast állítottam be, az adott oldalon létre nem hozható huzalozást átkötésekkel oldja meg?
Üdv!
Volt, és én kérdeztem. ![]() ![]()
Köszönöm!
Úgy szoktam csinálni az autoruterrel a nyákot (gondolom mások is), hogy először megterveztetem a forrasztási oldalt és amit nem köt be azt rátetetem az ültetési oldalra és így az ültetési oldalon kevesebb lesz a huzalozás.
Üdv Imre!
Ha elképzeljük, hogy egy átkötés is egy alkatrész (egy darab huzal, vagy akár 0 ohmos ellenállásnak is vehető) és a programnak ezt nem mondjuk meg, honnan tudja a program, hogy ahová te átkötést szeretnél, oda tegyen egy 0 ohm ellenállást? Ha ezt megadod a programnak, megcsinálja.
Az ötlet kiváló, köszönöm!!
Helo
IRFD110-et sehol nem találom, esetleg valaki tudja hol van?? vagy ez nincs benne?
Ha nincs benne, akkor akár meg is rajzolhatod...
Sziasztok!
Egy projekthez TDA2030-as IC kellene, de gyárilag sajnos nincs meg. Viszont neten találtam egy másik projektet, amiben használtak TDA2030-at, meg is van a .sch, és a .brd file. De nem jövök rá hogy hogyan lehetne innen átmásolni ezt az alkatrészt egy saját projektembe. Valaki tudna segíteni?
Helo
Elvileg benne kéne hogy legyen a TDA2030, amúgy jobb kattal megnézed a tokozást, és keresel egy olyant. A másik lehetőség, hogy az alkatrészeknél beírod hogy TDA*** és elvileg kidobja az összeset ami ezzel kezdődik. Szerintem neked is bent van. Remélem segített.
Elegendő a "TDA*", arra is ugyan azt a találatot adja. A * karakter ún. "joker" karakter, jelentése: Mindegy, mi van ott, milyen hosszú. (Csak a félreértések elkerülése érdekében, nem kötekedésből írtam le.)
Igen igen, csak kicsit siettem, teljesen igazad van, én is csak egyet szoktam írni.
OK, semmi gond, el van sikálva.
![]()
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek! Jó hogy írtad a joly joker * karaktert, mert vannak még magamfajta szerencsétlenek, akik emiatt nem találják meg amit keresnek
![]()
Alkatrészrajzolásra van egy kb. 20 perces youtube videó, ami igaz angol, de látod mit csinál és mi lesz belőle, így sokkal könnyebb a dolgod.
A joker karaktereknél pedig ha jól emlékszem a ? 1 karaktert jelöl a * pedig akárhányat(végül is 3 * -al is ugyanazt kapod ![]()
Szívesen. A másik ilyen, "joker" karakter a kérdőjel ("?"). Ennek a jelentése: Mindegy, ezen az egy (két, három, stb., ahány kérdőjel van) mi áll, azt listázd.
Pl.: A TDA?030 esetén listázódik a TDA1030, TDA2030, TDA3030, TDA4030, de listázódik a TDAA030, TDAB030, és így tovább. (Természetesen ezek nem létező alkatrészek, csak a példa kedvéért írtam őket.)
Köszönöm a további hasznos segítséget, bocsánat hogy csak ilyen sokára válaszolok. Kipróbáltam Eagle-ben, tényleg így működnek a spec. karakterek. Youtube-on nagyon jó videókat találtam, érdemes volt kicsit körülnézni.
Mellékeltem egy képet egy NYÁK-ról (TDA2030 adatlapjából vágtam ki), egy olyan kérdésem lennem még, hogy megoldható-e hogy autoroute-tal ne egyenes vonalakkal kösse össze a lábakat, hanem úgy ahogy a képen is látható, kicsit "amőboid" formákkal? ![]()
Ezt kézzel rajzolták, azért néz ki ilyen érdekesen. Ugyan nem autoroute-al, de hasonló hatást elérhetsz úgy, hogy a vezetékvastagságot jó erősre veszed, és akkor duci lesz az eredmény. Ahol meg kell a precizitás, azt a szakaszt megint vékonnyal húzod.
Másik, hogy ha teliföldet használsz, akkor is szép nagy területeket fogsz kapni.
Köszönöm a választ! Kipróbáltam a teliföldet (egy olyan leírást találtam, ahol egy polygont használtak erre a célra), így eléggé hasonló eredményt sikerült elérnem.
Az autoroute nem tud különféle vonalvastagságokkal dolgozni. Kézzel tudsz ilyet, de ahhoz váltogatni kell a vonalvastagságokat, és utána le lehet kerekíteni a "sarkokat". Csatolok egy képernyőképet, azon jelöltem, mit hol találsz. A sugár beállítását is variálhatod.
Tiszteletem!
Idézet: „Az autoroute nem tud különféle vonalvastagságokkal dolgozni.” Ezt azért megcáfolnám! A shematikus szerkesztésnél az "EDIT"-ben van egy olyan hogy Net Classes... Ide kattintva megnyílik egy táblázat. A táblázatban szerepel egy "default" sor egy "width" 0mil beírással. Már itt a 0mil-t átírva a neked megfelelőre vastagabb nyákot tervez az autorouter. Többfajta méret megadható a default-on kívül is. Természetesen mindent gondosan el kell menteni "File"Save". Ha van egy régi kapcsolási rajzunk és azt akarjuk áttervezni vastagabb huzalozással, akkor többfajta méretet is megadhatunk a Net Class-ban. Utána már csak az a dolgunk, hogy a schematikus ábrán kijelöljük, hogy melyik via-t milyen vastagon szeretnénk szerkeszteni. Ezt pedig a bal oldalon felsorakoztatott gombok közül az "I" -re kattintva, majd a rajzon a megfelelő via-ra kattintva a megnyíló ablakban a Net Class lenyíló menüben előzőleg beírt vastagságokon válogathatunk. Mellékelek néhány képet az érthetőség kedvéért.
Szia !
marek minta rajzát megnézve, és a hozzá tartozó kérdést olvasva, nekem az jött le, hogy egy adott vonalszakaszon belül szeretett volna több vastagságot. Azt nem lehet. Net Classes-t szerintem Frankye is ismeri ![]()
Azért nem volt felesleges megmutatni, mert én speciel még nem használtam, de tetszik! Szóval köszi!
![]()
Szia!
Nekem marek mintarajzából az jött le, hogy ő pontosan olyan rajzot szeretett volna, mint ami a mintarajzon van. Frankye megmutatta neki hogyan tud különböző formájú huzalozást létrehozni. Még jó hogy már általános iskolában megtanítják a mondatelemzést, mondat értelmezést. Csak az idézett mondatra és szövegkörnyezetre reagáltam. Visszanézve az előző hozzászólásokat, 2010-ben és 2008-ban volt szó az eagle-ben a NetClasses...-ről szó. Nem tudhatom hogy ki ismeri és ki nem, de mindig jó megemlíteni hátha valaki nem tudja. Csak a véletlen hozta úgy, hogy pont egy számomra is elismert kolléga adta azt a válasz amire reagáltam és ez számodra talán úgy hangzott mint egy kioktatás, melyre azonnal reagálnod kellett. ezek után mindenki eldöntheti, hogy hogy érzi sértettségét ebben a három hozzászólásban. Ezzel most nagyon vissza fogtam magam, mert még némítás lesz a vége |
Bejelentkezés
Hirdetés |