Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   346 / 444
(#) elektrocad válasza Repvez hozzászólására (») Nov 24, 2015 /

Idézet:
„Más, most a 7.3as Pro licences EAGLE-t használom, ha ráfrissiten a 7.5öst akkor megmarad a licenc vagy ujra kell aktiválni?”

Újra kell aktiválni, ugyanazzal (licenszfájl és kód), amivel a 7.3-ast aktiváltad.
(#) niedziela válasza Repvez hozzászólására (») Nov 24, 2015 /

Szia !

Kérdéseid 95%-ban nem lehet megválaszolni, mert attól függ neked milyen alkatrészeid vannak. a DSUB , USB csatlakozók, s.kapcsok jók ha neked van ilyen.

Ha az alkatrész furatait akard változtatni akkor azt az alkatrész szerkesztésével tudod megtenni. (jobb egér klik, Open device)

Idézet:
„A vezetőszálaknak melyek...”

Felesleges értelmetlenül vékony sávokat használni.
Nyilván az alkatrész bekötése is meghatározza a szélességet.
Idézet:
„könnyen forrsztható legyen kézi pákával is”

Ügyesség függő.

Sávszélességet én min 0.6mm-t ajánlom, ahol elfér akár 1mm is lehet.
DRC ikon - Sizes fül
(#) Repvez válasza niedziela hozzászólására (») Nov 24, 2015 /

Még nincs semmilyen ezért kérdezem, hogy amiket odatettem azok megfelelnek e a régebbi hozzászólásomban llinkelt alkatrészekkel

Nem az alkatrész furatait szeretném megváltoztatni, hanem a panel felfogatására kialakitott furatokat .A programban ahol a furat koordinátáit és méretét lehet megadni, ott nem tudok pontos értéket megadni.

A sávok méretét azért kérdeztem, mert némely NYák készitő oldalon olvastam, hogy van minimum érték, de nem mm-ben van megadva hanem mil-ben, ez mekkora a váltószám a mm hez képest?Meg, hogy ne legyen gond a elektronikus jeleknél hogy tul vékony vagy vastag.
(#) niedziela válasza Repvez hozzászólására (») Nov 24, 2015 /

Szia

A szalagkábel csati jó, bár az alkatrész amit linkeltél 90-fokos láb csatlakozású.
USB.. DSUB passzol. Amúgy a linkelt oldalon ott a pdf amiben ellenőrizheted a méreteket a rajzhoz képest.
Idézet:
„mert némely NYák készitő oldalon olvastam, hogy van minimum érték,”

Igen, de az jóval ez alatt van. ha nem akkor azokat kerüld el !

1mil = 0.0254mm
0.6mm = 23.622 mil
1mm = 39.370 mil
Idézet:
„panel felfogatására kialakitott furatokat”

jobb egér klikk a furaton és tulajdonság, "drill" (ide írd be a kívánt méretet, ne a listából válassz)
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2015
(#) balog hozzászólása Nov 24, 2015 /

Üdv.
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy eagle-ben hol találom meg a graetz hidakat?
(#) Kovidivi válasza balog hozzászólására (») Nov 24, 2015 /

Rectifier.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2015
(#) balog válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 24, 2015 /

Köszönöm.
(#) Repvez válasza niedziela hozzászólására (») Nov 24, 2015 /

Idézet:
„jobb egér klikk a furaton és tulajdonság, "drill" (ide írd be a kívánt méretet, ne a listából válassz)”

ezt csináltam és nem is a drill értékével van baj, hanem a pozition részben nem tudok tizedes értéket irni
A középső furatok távolsága a rövideb oldalon 1,2" a hosszabb oldalán meg 1,85" ehhez kéne a mm értéknél , hogy pontosabban meg tudjam adni az értékeit, mert akkor nem fog passzolni
(#) Kovidivi válasza Repvez hozzászólására (») Nov 24, 2015 /

Ponttal kell írni a számokat, nem vesszővel. Ha a Grid (Rács, sok kis pötty az ikonban)-nél átállítod a mértékegységet mm-re, akkor minden méret, bárhol is vagy, mm-ben lesz látható. Nekem pl. alapból tizedes számok vannak bent.

eagle.jpg

(#) Repvez válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 24, 2015 /

Nálam nincs ennyi adat ha a furat tulajdonságait nézem. A HOLE gombbal készitettem a furatokat, mivel nem kell forrasztani , azokba távtartó megy csak

2.jpg

1.jpg

(#) Kovidivi válasza Repvez hozzászólására (») Nov 24, 2015 /

Nálam a lyuknál is engedi, hogy tizedesjegyet írjak be.
(#) niedziela válasza Repvez hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

Nem értem a problémát.

Grid mértékegységét állítsd mm-re, akkor minden érték mm lesz.
Furat tulajdonságaiban lehet tizedes értéket írni.
(#) niedziela válasza niedziela hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

Egy adott pont tájolása igy is megoldható.

clip0005.avi

(#) ColoradoKid válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

Ehhez kapcsolódóan lenne kérdésem: az világos, hogy az azonos swap level-lel rendelkező lábal felcserélhetők, de az nem, hogy a bemenet-kimenet párosok hogyan maradnak együtt? Azaz pl. egy még egyszerűbb példát nézve: van egy dual driver IC (2 bemenet, 2 kimenet, meg a táp). Ebben az esetben pl. a 2 bemenet swap1, a két kimenet swap2? Viszont ugye keresztbe cserélni nem lehet, tehát ha cserélem a kimenetet, akkor a bemenetnek is passzolni kell. Ezt hogy kezeli le az Eagle? Vagy ebben az esetben nem lehet alkalmazni, mivel a pinek logikailag belül nem kapcsolódnak? A négybemenetű kapu esetében a bemenetek ténylegesen ekvivalensek, de itt ugye olyan, mintha 1 tokban 2 OP-AMP lenne, ami viszont abban az értelemben ekvivalens csak, hogy egymással (be-kimenet párban) felcserélhető, mindegy melyik OPA-t mire használom.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2015
(#) elektrocad válasza ColoradoKid hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

Idézet:
„van egy dual driver IC (2 bemenet, 2 kimenet, meg a táp).”

Magad adtad meg a választ. Az IC két drivert tartalmaz. Tehát beteszel két azonos drivert mindegyik Add levele Next lesz, a tápé pedig request. Ha mindegyik drivernek csak egy-egy ki- és bemenete van, nem kell a swap-pal bajlódni, az 1-es lesz. Nézz körül a linear.lbr-ben ott példának találsz dupla műveleti erősítős IC-ket.
Látom te egy vagy azon kevesek közül, aki visszaolvas.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2015
(#) niedziela válasza ColoradoKid hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

Ha megnézel egy már létező ilyen alkatrészt, egyszerűbb lenne, mint amilyen bonyolultan beszélsz róla.
(#) ColoradoKid hozzászólása Nov 27, 2015 /

Kétszer is előjött, hogy az Eagle egyszer csak azt írta, amikor menteni akartam a doksit, hogy a fájl lockolva van. Erre mi a hivatalos megoldás?
(#) elektrocad válasza ColoradoKid hozzászólására (») Nov 27, 2015 /

Elvileg ez egy új funkció, az UPDATE_en.txt-ben olvashatsz róla:
Idézet:
„Implementation of a basic file locking mechanism: by default any files that are loaded into an EAGLE editor are locked, i.e. not available for writing by other EAGLE instances. Locked files are reported to the user. He can retry getting the file, save under a different name, continue editing without saving or break the lock. The locking can be switched off which is saved in eaglerc user settings.”

Az eaglerc-ben ez az a változó: Option.FileLocking = "1", próbáld meg átírni 0-ra. A másik megoldás a fentiek szerint, mentsd el másik név alatt.
Hogy miért vezették be, még várom a választ.
(#) ColoradoKid válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 27, 2015 /

Az eaglerc-t hol is találom...?

update: van egy olyan menü, hogy Backup/Locking, ott elvileg ki lehet venni, hogy ne csináljon ilyet, de amúgy szerintem bug-os, mert magától rakja be, véletlenszerűen (hacsak nem valami rejtélyes billentyű kombó...).
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2015
(#) ColoradoKid hozzászólása Nov 27, 2015 /

Butaságnak tartom azt is, amikor például 2 oldalas dokumentumban dolgozok, az egyikben használok egy parancsot, viszont amikor átlépek a másik oldalra, akkor nem viszi tovább, azaz nem marad kijelölve az a parancs.
(#) niedziela válasza ColoradoKid hozzászólására (») Nov 27, 2015 /

Szia !

c meghajtón indíts egy keresést, ott kell lennie a felhasználó alatt.
(#) elektrocad válasza ColoradoKid hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Idézet:
„van egy olyan menü, hogy Backup/Locking, ott elvileg ki lehet venni”

Igen, az is átírja a Option.FileLocking-ot 0-ra.
(#) balog hozzászólása Nov 29, 2015 /

Üdv.
Milyen néven találom az eagle-ben a hűtőbordát ?
(#) niedziela válasza balog hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Szia !

A hűtőborda angolul heatsink, tehát....

Üdv.
(#) Helios hozzászólása Nov 30, 2015 /

Sziasztok!

Átkötést hogy lehet a legegyszerűbben létrehozni a program nyáktervezőjében (6.6-os verzió)?
(#) Lucifer válasza Helios hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Réteget váltassz és azt mondod, hogy a Top oldali vezetősávok az átkötések?
(#) kaqkk válasza Lucifer hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Ez nem kérdés ez a válasz...
(#) elektrocad válasza ColoradoKid hozzászólására (») Dec 2, 2015 /

Idézet:
„Kétszer is előjött, hogy az Eagle egyszer csak azt írta, amikor menteni akartam a doksit, hogy a fájl lockolva van. Erre mi a hivatalos megoldás?”

Ez akkor van, ha hálózatban ugyanazt a doksit szerkesztik többen, vagy ha ugyanazon számítógépen kétszer indítod az Eagle-t és mindkettőben ugyanazt a doksit szerkeszted.
Hivatalos megoldás? Ez egy jó funkció arra az esetre, hogy egy másik Eagle programmal ne tudd véletlenül (és nem kívánt módon) módosítani az éppen szerkesztett dokumentumot. Ki tudod kapcsolni minden következmény tudatosításával.
(#) Lamprologus hozzászólása Dec 2, 2015 /

A nyáktervezőben van-e olyan lehetőség, hogy megmutassa van-e még légkötés, és ha igen akkor hol van?
(#) Beles válasza Lamprologus hozzászólására (») Dec 2, 2015 / 1

Kikapcsolod az összes réteget pl, és csak a légvezeték réteget kapcsolod be (19). Én így szoktam.
Következő: »»   346 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem