Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Ügyes, ezt nem tudtam. Ez a parancsos dolog nekem eddig valahogy kimaradt, pedig biztos jó.
![]()
Hasznos info köszönöm.
És azt hogyan lehet beállítani, hogy 1 lapra kerüljön mindkettő nézet?
így csak egy fájlba rakja, de külön oldalra.
Az ördög, a részletek mögé bújik el. Ebből a DEMO-ból semmi sem derül ki, hogy ennek a szimulátornak mik az erősségei, korlátaii? Olyan szimulátort, ami 25 alkatrészből összeállítható és csak NPN tranzisztort tartalmazó áramkört képes szimulálni, szerintem egy harmadikos gimnazista is két nap alatt leprogramoz. Ez így, semmit nem mond.
Amúgy amikor a ps fájlt hozod létre van olyan, hogy offset és ott kér két kordinátát(x,y). Ott belehet állítani hol helyezkedjen el a lapon a nyákterv.
Nem akartam eleve negatívat írni róla, mert annyi ideig nem nyúztam, de nem véletlenül hívtam fel a figyelmet a korlátaira. Én már csak telepítés után szembesültem velük.
![]()
Sok olyan program létezik, amelynek a demóját nem lehet teljes mértékben használni. Vedd úgy, hogy a demó egy bemutató, és ha használni akarod, meg kell venned a licencet.
Igen, van jó DEMO, és rossz DEMO. Szerintem ez az utóbbihoz tartozik. Jó DEMO az, ami megmutatja egy progi képességeit. Ilyen pl. a WSCAD, vagy a ZWCAD, vagy a CAdprofi. Ezeket a progikat kipróbáltam (30 nap teljesértékű próbaidő, vagy vízjel a nyomtatáson), és utána megvettem, mert a próba után tetszett, amit tud. Ezt a szimulátort viszont biztos, hogy soha nem veszem meg, mert a DEMO-jából nem lehet következtetni a képességére. Ez így lutri.
Pl. az Eagle ingyenes verziójának használata után elhiszi az ember, hogyha egy 8x5cm-es NYÁK-ot meg tud csinálni, akkor valószínűleg egy A3 méretűt is, ha megveszed.
Sziasztok!
Próbálnék átmásolni egy kész nyáktervet egymás mellé úgy, hogy az alkatrészek is duplázódnak, meg a nyákterv is másolódik. Megtaláltam Attil86 leírását a duplicate_v44-ről, ez már nem elérhető, de a v45-öt le lehet tölteni. A lépéseket megcsináltam, le is raktam a markereket, de mikor futtatnám a kapcsolási rajzon a duplicate_schematic.ulp-t, minden egyes sorra hibát kapok: " Érvénytelen pont: 468.8000000 117.6...", ha leokézom, jön a következő koordináta. Nyomva tartottam az Entert, jött vagy 100 hibaüzenet, természetesen a végén nem lett lemásolva a nyákterv. Azért lenne erre szükségem, mert a nyákgyártó cég 10x10cm-es nyák-ra adna kedvezményt, a nyákom pedig pontosan 2x belefér ebbe a méretbe. Inkább én másolnám és pozicionálnám a tervet, mint rájuk bízni. Mit lehet ilyenkor tenni? Vagy vegyem fel velük a kapcsolatot, és majd legenerálják a szükséges fájlokat, meg másolgatják is a tervet? Gyanús, hogy ők inkább csak a kész tervet beadják a gépnek, és nem szórakoznak ilyennel. Köszi.
Nem elég csak a nyáktervet dupliálni ??? Egy új lapra másold be kétszer a nyáktervet és mentsd el új néven , ha nem megy küldd el én megcsinálom neked..
Szia.
Így sikerült megoldani. Csak jött a hibaüzenet, hogy a másolást sem végezhetem a nyákterven, csak a kapcsolási rajzon, ebből pedig az következne, hogy nincs semmi a vágólapon... Pedig mégis oda került a nyákterv. Köszi a tippet.
Én mindig csak a nyáktervet szoktam többszörözni ha több nyákot kér a megrendelő (a kapcsirajz nálam soha sem jár .) Először ezért nem is értettem mi is a gondod .
Köszi, de a nyákterv többszörözés új nyáktervben megfelelő megoldás.
Sziasztok!
Amikor a nyáktervezőben ugyanazt a kész nyákot copyzom párszor egymás mellé, hogyan lehetne megoldani hogy ne kezdje el felfelé számozni az alkatrészeket hanem ugyanazt a nevet adja ( pl nem enged kétszer J1 et) olvastam hogy valaki a GND-nél GND@1 GND@2 vel jeloli es azt csak GNDnek fogja irni de nálam kiirja a @-t is... Köszi előre is!
Persze, hogy nem enged két azonos jelölést, honnan tudná, melyik-melyik.
De akkor hogyan oldod meg hogy ha le akarsz gyártatni mondjuk 40 darabot és 10x10es nyákra ráfér 4 darab, hogy egyformák legyenek a jelölések??? Mert pont ez a cél.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2016
Úgy, hogy elküldöd a gyártónak az egy paneles tervet és ők szívesen felteszik 4-es montírba.
Viszont ha ez a kínai olcsó 10*10-es nyák, ott úgy olvastam régebben, hogy nem tehetsz a felületre több különböző vagy egyforma panelt. Ez már lehet azóta változott, mert nem sok értelmét látom ilyen kitételnek.
A panel gyártójának nem kellenek az alkatrészek, azok rétegeit ki is kapcsolhatod.
Itt található egy megoldás:
http://diy.viktak.com/2013/02/tutorial-panelizing-pcbs-in-eagle.html?m=1
Ha ez a cél akkor a szó amit keresel panelize.
Sziasztok!
Ha egy kapcsolásrajzot több lapon készítek, hogy oldható meg, hogy ne a mellékelt képen látható módon jelenítse meg a labelt hanem csak a vezeték nevét az xref on fontos lenne?
Ha aktiv a label ikon, akkor a felső menűben tudod váltani a label kinézetét.
"normális ikon nézetben" a képen látható.
Félreérthetően fogalmaztam akkor, a képen látható módon kellene megjeleníteni, csak azzal a különbséggel, hogy a lapszámot (vagy frame szám nem tudom mi a pontos megnevezése) ami most nem látszik megfelelően (??) azt ne jelenítse meg, ez leszedhető onnan?
A kérdőjelek helyére teszi a koordinátákat ha teszel le keretet a frames könyvtárból.
Megint félre érthetően fogalmaztam, tudom, hogy a ?? koordináta. Azt szeretném, hogy úgy jelenjen meg rajta a vezeték név mint az Xref off beállításnál szóval csak szimplán a vezeték név semmi koordináta vagy frame szám, erre van lehetőség az eagle-ben ?
Szia! Ha elnevezted a vezetékedet (name), tudsz rátenni egyedi labelt is a label ikonnal. Akkor csak a vezeték fölé teszi a feliratot. Egy szál drót fölé tehetsz több ponton több labelt is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |