Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   398 / 441
(#) kaqkk válasza siposjani84 hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
A bal oldalon felül van egy rács nevezetű ikon ha ráklikkelsz az ablakban beállíthatod a rács méreteit és láthatóságát ha mm pontos körvonal kell akkor egy mm re állítod az értékeket és a 16os réteggel húzol (vonalakon egy körvonalat) ezután a rács méreteit állítsd vissza a tervezéshez az alapértelmezett 1,27 mm es méretre (az alkatrészek lábai így pontosan a rasztervonalakra fognak állni . Ha gyártatni akarod nyákgyártóval akkor meg kell tudnod hogy melyik réteget fogadja el a gyártó kontúrnak és avval is végig kell menni a szélén (mielőtt visszaállítod a rácsot)
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2019
(#) Alkotó válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
A 20-as réteg a kontúr, azt javaslom használni. Azt eleve kontúrnak érzi, és már eleve csak a körbekerített részt mutatja panelként.
(#) kaqkk válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Köszönjük a kiegészítést EAGLE-vel tervezett nyákot még nem gyártattam ,nekem meg nem kellett a kontúrfájl a kézi vágáshoz .
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2019
(#) alberton hozzászólása Feb 8, 2019 /
 
PCB gyártáshoa gyártó a gyártó az Eagle programból az excellon metódust javasolja.
Az így keletkezett fájlt a gerbv gerber viewer programmal nem tudom megnyitni, miközben u.e program más PCB tervezőkből származó fúrófájlokat szépen megmutat. Tudja valaki, van e baj ezzel, és ha igen, mi a teendő?
(#) Alkotó válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 8, 2019 / 1
 
Kézi kivágásnál bármelyik látszó rétegen lehet a kontúr, hiszen az csak "vonal", amihez igazodni lehet a fűrészeléskor. A gyári metodika ettől eltér, amit igyekszik az EAGLE támogatni. A 20-as rétegre rajzolt zárt poligont eleve kontúrként értelmezi, és így is mutatja a képernyőn -ha ez be van kapcsolva-. Mellékeltem egy panelt, ami szemlélteti ezt (tervezési nézetben, és egy gerber megjelenítővel is ugyanazt).
(#) siposjani84 hozzászólása Feb 8, 2019 /
 
Köszönöm szépen, de még mindig nem kaptam választ arra, hogyan lesznek az alkatrészek pont ott ahol a panelben lesznek.
(#) siposjani84 hozzászólása Feb 8, 2019 /
 
Itt egy fotó, hogy hogyan is gondolom. Tehát a itt láthatjátok a méretek és az a kérdésem hogyan tudom pontosan oda tenni az alkatrészeket ahol annak lenni kell. Esetleg ha valaki megmutatná Team w-be örülnék neki ne szendvedjek már vele. Egy kis szabolcsi alma pálinkát szívesen felajánlanék érte.

2.jpg
    
(#) kaqkk válasza siposjani84 hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Ha jól emlékszem lehet háttérképként jpeg et betenni , méretre állítás után már egyszerűen oda húzod az alkatrészt ahol a körvonalát látod a hátérben
(#) siposjani84 hozzászólása Feb 8, 2019 1 /
 
Nem tudok inportálni jpg képet sajnos próbáltam mivel gondoltam, hogy mivel adesk
mind a két termék csak van átmenet benne. Viszont én nem biznám a véletlenre és nem hiszem, el hogy olyan f.s gagyi lenne egy program hogy nem lehet legalább fél mm pontosan belőni az alkatrészeteket. hogyan lehet megadni az alaktrészek közötti távolságokat ?
(#) Kovidivi válasza siposjani84 hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Nem lehetne használni a koordinátarendszert? Ugyanis az inch-ben vagy mm-ben van, beállítástól függően. Vagy nem is értem a kérdést, minden adott. Tudod a távolságokat, van koordináta rendszer, tudod a dolgokat mozgatni. Ahol át lehet állítani a rács felbontását, ott be tudsz tetszőleges értéket állítani, akár 0.001mm-t is. Ez nem AutoCAD, hogy bepötyögjed az értékeket, itt mozgatnod kell, ránagyítani a koordináta rendszerre, így tudod pontosan pozicionálni a dolgokat. Mérni tudsz, ezzel tudod ellenőrizni a távolságokat. A mért adat mozgatás alatt folyamatosan változik. Ezeket tudja az Eagle.
Esetleg keress rá a move parancsra, a paraméteres változatára, valószínűleg meg lehet adni a dolgonak a helyzetét koordinátával is, de nem ez az általános.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2019
(#) siposjani84 hozzászólása Feb 8, 2019 1 /
 
Van egy kordináta rendszerem és mégsem ér egy kalap sz-.rt sem. Hogyan mondom meg az elemnek hogy oda menjen
?
(#) Kovidivi válasza siposjani84 hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Ha nem lennél ilyen trágár, megköszönném! Menj fb-ra ilyen stílusban írogatni!
(#) siposjani84 hozzászólása Feb 8, 2019 /
 
Olyan szinten dühit ez a program, hogy nem lehet benne rendesen vonalakkal dolgozni aminek vannak méretei. Pl itt is miért nem lehet annak a kijelölt vonalnak a hosszát megváltoztatni miért csak mást lehet állítani ? Érthetetlen, hogy milyen rosszul van ez a szoftver megalkotva. És most itt képzeljetek minden mondatba ami eddig elhangzott kb 3 káromkodást .......

3.jpg
    
(#) Kovidivi válasza siposjani84 hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Használj másik programot. Attól, hogy neked nem sikerül valami, nem a program "az általad használt káromkodás". Elnézést, de nagyon dühítő, ha valaki a saját hozzá nem értése miatt lehord a földig egy értékes, hasznos programot!
(#) siposjani84 hozzászólása Feb 8, 2019 /
 
Leírom dedós módszerrel mit is szeretnék. Van egy kurzorom fogok egy vonalat és huzok vele egy csíkot aminek valahol megadom hogy Te legyél 180mm hosszú majd arra ki...aszot vonalra merőlegesen huzok egy másik vonalat és az meg legyen x hosszú és meg és megint és megint és a végén pedig bezárom az a kutya betyár Nyák körvonalát. Remélem érthető amit leírtam. Nézzétek el nekem, hogy kiakadtam
(#) siposjani84 hozzászólása Feb 8, 2019 /
 
Kedves Kovidivi ! Te rajzoltál már ezzel a progival olyan nyákot amin nem négyzet alakú ? hanem pl ki kell kerülnie egy a panelben lévő Joy-t ? Segits már kérlek. Köszönöm.
(#) Kovidivi válasza siposjani84 hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Rajzoltam, előlapot is terveztem. Nincs kedvem segíteni, ne haragudj.
(#) siposjani84 hozzászólása Feb 8, 2019 /
 
Akkor, majd keres rajta más egy kis pénzt.
(#) (Felhasználó 122012) válasza siposjani84 hozzászólására (») Feb 8, 2019 1 /
 
Egy tipp: rajzold meg CorelDraw-ban, de szerintem azzal sem fog menni neked, marad a ceruza vonalzó, körző ... vagy keress egy egyszerű Paint programot.
(#) siposjani84 hozzászólása Feb 8, 2019 /
 
Meg van rajzolva Autocad-ben a vezérlő. Ugyebár az az etalon ott minden szépen a helyére van rakva.
A lényeg az lett volna, hogy pl ha egy potméter közepe amit ugye az Eagle-ben megfogsz az maga az alkatrész tengely közép pontja is és így pont egybe esik a furattal is ami a vezérlő dobozra lesz lézerrel vágva. A megrajzolt Autocad file-t próbáltam átvinni az Eagle-be volt dxf, bmp, jpg de sehogy se tudtam átvarázsolni amit szeretem volna. Ha nyítok egy import fület ott sajnos semmilyen módon nem lehet beimportálni vagy még nem jöttem rá

4.jpg
    
(#) Lucifer válasza siposjani84 hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
DXF-et lehet importálni, van rá ULP. Te írtál PM-et nem?
(#) Alkotó válasza siposjani84 hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Nekem nem tetszik a hozzáállásod, mert hiányzik belőle a megismerésre való törekvés. Te a neked való megfelelést keresed, nem pedig azt miként tudod a lehetőségekhez igazítani az elvárásaid. Elég jól ismerem az AutoCAD-et, és valamennyire az EAGLE-t is. Ez a két program -hiába közös a gazdája- nagyon eltérő logika mentén épül fel, de ez éppen nagyon jó, hiszen az elvárt eredmény is nagyon eltérő.
Az EAGLE-vel való első lépéseim során azt gondoltam képtelenség bármit is létrehozni ezzel -sok éves AutoCAD-hez szokás után-, de értő mentorom segítségével igyekeztem megérteni az ide vonatkozó terminológiákat.
(#) (Felhasználó 122012) válasza siposjani84 hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Ha meg van rajzolva AutoCad-ben, rakd már fel ide jpg formátumban a méretezett rajzot légyszíves!
(#) Gránátalma hozzászólása Feb 9, 2019 /
 
A koordináta rendszerben való ugrálás hiánya engem is zavar időnként (szinte mindig...) de amúgy lehet vele boldogulni, csak nem szerencsétlenkedni kell, hanem gyakorolni, meg csinálni.
Amúgy meg altium....csak hát az is sz r mer bonyolult.....
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2019
(#) Skori válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
Idézet:
„Ez nem AutoCAD, hogy bepötyögjed az értékeket, itt mozgatnod kell, ránagyítani a koordináta rendszerre, így tudod pontosan pozicionálni a dolgokat. Mérni tudsz, ezzel tudod ellenőrizni a távolságokat. A mért adat mozgatás alatt folyamatosan változik. Ezeket tudja az Eagle.”

Kicsit kiegészíteném amit írtál. Az eagle-ben is be lehet pötyögni az értékeket, azaz bármi elhelyezhető számszerű méretek alapján is, nem csak húzással. Amikor nagyon pontosan kell elhelyezni a nyákon dolgokat (furatok helye, alkatrészek, körvonalak, kivágások, elforgatás stb), akkor mindíg számszerűen adom meg, mert bizonyos esetben sokkal gyorsabb mint adott helyre húzni a dolgokat. Amikor egy komplett berendezést készítünk, akkor össze kell dolgozni pl. a dobozt, előlapot stb. megtervező kollégákkal, ha bizonyos méretek adottak, (pl. rögzítő furatok helye, előlapi csatlakozók, kezelőszervek, stb) akkor azoknak pontosan ott kell lenniük, hogy illeszkedjenek mondjuk az előlap kivágásaiba. Amikor egy az egle-ben még nem létező alkatrészt rajzolok meg, akkor gyakran az adatlapon levő méretezett rajzból kell kiindulnom, ilyenkor a programban megintcsak számszerűen célszerűbb megadnom, hogy mi hol legyen...
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2019
(#) Kovidivi válasza Skori hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
Ezt jó tudni, eddig nem volt erre szükségem. Köszi.
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
Hogyan tudod az Eagle-ben értékkel megadni a mozgást? Nem utólag, a tulajdonságokban, hanem rajzolás közben, hasonlóan az AutoCAD-hez?
Én most ismét megnéztem, és nem találtam erre racionális lehetőséget.
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
move alkatrész (x,y); azaz move C1 (10 10);
(#) bbb válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 9, 2019 / 1
 
Éppúgy, ahogy AutoCAD-ben is. Használod a parancssorát.
(#) Alkotó válasza niedziela hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
Köszönöm!
Ha a koordináták közé szünetet teszek, tényleg működik.
Valahol megismerhető milyen parancsok adhatók még így ki? Pl. vonalat, kört egyéb alakzatot is lehet így rajzolni? Gondolom igen, de milyen szintaxis alapján?
Következő: »»   398 / 441
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem