Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos fűtés
 
Témaindító: Djatis, idő: Aug 12, 2008
Lapozás: OK   8 / 14
(#) Bakman válasza voodoo hozzászólására (») Okt 14, 2018 /
 
Egy nyomáskapcsoló, már ha az a biztonsági kapcsoló, és egy másgneskapcsoló szerintem elég. A fűtőbetétek mellé sem ártana valamilyen hőkioldó.
(#) voodoo válasza Bakman hozzászólására (») Okt 14, 2018 /
 
Hőkioldót hogyan képzeljem el? Bojlernek a termosztátja is jó lenne? Belőném korlátnak mondjuk a 70°C-ot és az a plafon. A nyomáskapcsolóknak meg a 2Bart. Gondolom felmegy addig, ha 0.8-ról indul és 60 fok körül beáll. Na ez az amit nem tudok, hogy kb mennyire tágul ki a víz. Gondolom ez a befogadó térfogattól, és a hőmérséklet függvényétől adódik össze.

Egy darab nyomáskapcsoló is elég lenne? De akkor gondolom olyan kéne ami min 3x16A-t tud és külön külön kezel fázist. Mágneskapcsoló mire kéne?
(#) Bakman válasza voodoo hozzászólására (») Okt 14, 2018 /
 
A mágneskapcsoló kapcsolná ki a rendszer (elejtene) ha a nyomás vagy a hőmérséklet túlságosan megszaladna. Így az érzékelőkön csak kis áram folyna, a mágneskapcsoló adná az energiaátvitelt.

Hogy mennyire megy fel a nyomás, az attól függ, mennyi víz van a rendszerben, az mennyire melegszik fel és mekkora a tágulási tartály. Gondolom a tágulási tartályt méretezni kell, mert nyílván 100 és 1000 l víz mellé más-más tartály dukál.
(#) proli007 válasza voodoo hozzászólására (») Okt 14, 2018 /
 
Hello! Nem igazán tudom, mit vársz a nyomáskapcsolótól.. Egy biztonsági hőfoktermosztát kell a kazánba, ami lebont, ha túl meleg a víz. Mint pld. a bojlerbe van és kész. (legfeljebb három a fázisokra) Mert miért fog a nyomás felmenni, ha nincs keringtetés? A kazánban lesz forró a víz máshol nemigazán. Az meg tágulhat kedvére a vízkörhöz méretéhez képest.
(#) voodoo válasza Bakman hozzászólására (») Okt 14, 2018 /
 
Tehát, akkor kéne egy mondjuk DC12V táp, hozzá egy 12V-on reagáló min 3x16A mágneskapcsoló. Erre pedig rá kéne kötni egy pl autós hőgombát ?

Én arra a kis lapos tágulásira gondoltam ami a turbó kazánokban is van.
(#) Bakman válasza voodoo hozzászólására (») Okt 14, 2018 /
 
Fűtésszerelő kell ehhez, én passzolok, csak leírtam az ötleteim. De mint látható pl. proli007 hozzászólásából is, van egy-két buktató.
(#) Ge Lee válasza voodoo hozzászólására (») Okt 14, 2018 /
 
A tágulási tetején én hagynék egy lyukat, így a nyomást egyáltalán nem kellene figyelni mert nem tudna megnőni akkor sem ha forr a víz. A kazán hőmérsékletét figyelném, egyszer szabályozna a termosztát, meg lenne pluszban egy hőkapcsoló, ami bontaná az áramkört ha valami oknál fogva mégis megszaladna a hőmérséklet. Ez lehetne akár elektronikákhoz is alkalmazott bimetall, mondjuk 80 vagy 90 fokos, 2 csavarral lehet rögzíteni a tartályhoz, néhány száz forintos tétel. Viszont ennek ugyanúgy van hiszterézise is, ha visszahűl 5-6 fokot akkor visszakapcsolja az áramkört. Hűtőbordákat szoktam vele figyelni.
(#) voodoo válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
Az a baj, hogy két szintes a ház és ez miatt szeretnék inkább zárt rendszerűt.
(#) Robin2 válasza voodoo hozzászólására (») Okt 16, 2018 /
 
Szerintem nem kellene ezt túlbonyolítanod, ha megnézel egy régi gázkazánt és egy normál fűtési rendszert, ott sincs ez elbonyolítva. Kazántermosztát, biztonsági hőkapcsoló, mágneskapcsoló, túlnyomásszelep.
(#) increduluszoltan hozzászólása Nov 25, 2018 /
 
Sziasztok!
Nem régiben vásàroltunk egy családi házat,ahol van 3 fàzis,ès “éjszakai áram” is. Gondolkodom ,hogy elektromos kazánt szereltessek fel ,mert a gáz kazánunk màr nem mai. Kicsi gyerekek vannak,ez biztonsági megoldás lenne. 18 KW-osban gondolkodunk,mert kb 400 m3-t kell befûtenie,ha valami gàz van a gàzzal! . A kérdèsem az lenne,milyen villanyvezeték,ès biztosíték mèretekkel kell gondolkodni,egyàltalán alkalmas e rá a jelenlegi rendszerünk... valószínüleg áttèrünk a napelemes rendszerre,ha a gàzkazàn tartóssan megadja magàt.. tehàt megpróbálunk elôre gondolkodni..laikus vagyok,most még csak számolgatok,tervezgetek. Köszönöm a türelmeteket..
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2018
(#) voodoo válasza increduluszoltan hozzászólására (») Nov 25, 2018 / 1
 
Szia!

Neked a 18kW-oshoz minimum 3x32A-kell (vagy több), hogy maradjon tartalék is a többi készüléknek. Az hogy ezzel rendelkezel-e azt meg kell nézni, ha nem akkor a helyi áramszolgáltatódnál kell teljesítménynövelést igényleni. Majd kijön egy illetékes reg.villanyszerelő és Ő megmondja mik kellenek ahhoz, hogy a kívánt áramerősség eljusson az óráig és utána. A vezeték keresztmetszetnek pedig Én 5x6mm2-es húznék az osztódoboztól. Ez már biztosan elviszi.
(#) fulcsii válasza voodoo hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Villany szerelést nem alapozunk szerintemre.
(#) fulcsii válasza increduluszoltan hozzászólására (») Nov 26, 2018 / 1
 
Ezeknek a kazánoknak a teljesítményét lehet szabályozni. A 18 kW ot mire alapoztad? Elvileg radiátort, padló és fal fütést is lehet vele szabályozni. Sőt ha indirekt tároló van HMV is tud készíteni.
(#) voodoo válasza fulcsii hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Szia. Nekem akartad írni?
(#) fulcsii válasza voodoo hozzászólására (») Nov 27, 2018 1 /
 
Idézet:
„A vezeték keresztmetszetnek pedig Én 5x6mm2-es húznék az osztódoboztól. Ez már biztosan elviszi.”


Ezt inkább kellene számolni.
(#) voodoo válasza fulcsii hozzászólására (») Nov 27, 2018 /
 
Mi a válaszommal a baj?
(#) zolika60 válasza voodoo hozzászólására (») Nov 27, 2018 /
 
Azt én sem tudom, a javaslatod bőven elegendő.
(#) voodoo válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 27, 2018 /
 
Lehet úgy értette, hogy 5x6mm2 azt ki kell matekozni vagyis 30mm2
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2018
(#) Bakman válasza voodoo hozzászólására (») Nov 27, 2018 /
 
Semmi különös, csak a szokásos, magas lóról való lenézés a hét bizonyítvánnyal. Bővebben: Link.
(#) increduluszoltan válasza fulcsii hozzászólására (») Nov 28, 2018 /
 
Szia!
arra a kb 400 légköbméterre...mint írtam,ezt kiegészítő fűtésnek szánnám,hiszen tartós hideg esetén el kell a 24 KW is,tehát a gáz mindenképpen maradna.
(#) fulcsii válasza increduluszoltan hozzászólására (») Nov 28, 2018 / 1
 
1. 24kW-os kazán az 40A környékén vesz fel áramot fázisonként.
2. A tapasztalat az, hogy ekkora házba főleg, hogy kiegnek kell, elég a 12, 9kW is.
(#) fulcsii válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 28, 2018 /
 
A sor végén a biztosító fokozatot is néztétek, vagy csak a köztes oszlopokban a terhelhetőséget.
Aztán méretezünk feszültség esésre, tudod van rá képlet. Majd utána a melegedésre.
(#) fulcsii válasza Bakman hozzászólására (») Nov 28, 2018 /
 
17 az a hét, de ebbe ne menjünk bele.
(#) voodoo válasza increduluszoltan hozzászólására (») Nov 29, 2018 /
 
Ha kiegészítő fűtésre kell, akkor egy 9...12kW-os is megteszi. Az én véleményem az, hogyha úgyis tartalék fűtésnek lenne, akkor felesleges mindent drágán fűteni. Számold azt, ha a 18kW-os pl +90.000-res fűtésszámlát csinál, (de meleg van mindenhol) akkor a 9kW-os is ugyan úgy ugyan annyi idő alatt a fél házban csinál annyit, nade csak +45.000-res villanyszámla fog érkezni. Azért nem mindegy. Ráadásul egy komplett hálózatfejlesztés is el fog kélni (ami egy kissebb vagyon lesz) annak a 18kW-osnak. Csak azt kell mérlegelni, hogy vészhelyzet esetén (letérdel a gázcirkó, elzárják a gázt stb) akkor a legfontosabbat kell nézni. Hol legyen meleg? A legfontosabb a gyerek -és hálószobákban, étkezőben-nappaliban. Ez úgy 80m2. (vagy csak a tetőtérben nem tudom) Be kell határolni, hogy vész esetén nem kell luxusmeleget csinálni , a spejzban, folyosókon, garázsban. Ezt Te láthatod át a legjobban. Sokkal pénztárcakímélőbb. AZ átmeneti időszakokra meg befektetni 600.000-ret felesleges. ha a feléből is megvan.
(#) Busz hozzászólása Dec 25, 2018 /
 
Hausmaster olajradiátoromban meghalt a klixon. Kilazult a saru és azért oldhatott ki, a termosztát jó. Nos nem akarok direktbekötésekkel robbanósdit játszani, KSD301 a típusa, 250V, 10A, 80C-os.

Csak azt nem tudom hogy ez nyit és zárt is volna vagy ha ez kiold akkor eleve vége lett volna a dalnak. Egyik érintkezője ki is van lazulva, ugye leégett a saru is tehát kontaktos volt.

A kérdésem az hogy mivel tudom helyettesíteni, jó ide bármely, mikróból is akár vagy effektíve ugyanilyen kellene?
(#) pucuka válasza Busz hozzászólására (») Dec 25, 2018 / 1
 
Esetleg? Attól függ, melyik van eredetileg.
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2018
(#) Busz válasza pucuka hozzászólására (») Dec 25, 2018 /
 
Pont ennyi felirat van csak rajta, ebből nem derül ki melyik típus is pontosabban.

DSC_0290.JPG
    
(#) Bakman válasza Busz hozzászólására (») Dec 25, 2018 / 1
 
A csatlakozó lábak ugyan nem úgy állnak de valószínűleg így is belefér: Bővebben: Link.
(#) Busz válasza Bakman hozzászólására (») Dec 27, 2018 /
 
Budapesten hol tudok ilyet holnap venni? Helyi üzletben csak olyan volt aminél nem fix a rögzítése így lötyög az eredeti helyén. Berakhatok alá valami közdarabot vagy az már sokat számít hőtani szempontból?

DSC_0292.JPG
    
(#) nedudgi válasza Busz hozzászólására (») Dec 27, 2018 /
 
Következő: »»   8 / 14
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem