Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos fűtés
 
Témaindító: Djatis, idő: Aug 12, 2008
Lapozás: OK   14 / 14
(#) Ge Lee válasza sargarigo hozzászólására (») Csü, 7:15 / 1
 
Jó dolog az a fűtőfilm, de ha kondenzációs kazánod van, akkor arra készülj fel, hogy annak a költségéhez képest lesz egy több mint kettes szorzód a villanyfűtés használata esetén. Szóval nem látom mi a jó benne, ha a kazánnal kevesebb mint feleannyiért fűtesz.
(#) Inhouse válasza Ge Lee hozzászólására (») Csü, 8:31 /
 
Mert nem hiszik el az emberek, hogy drágább árammal fűteni a gázhoz képest.
Nem nála, ahol van gáz, de máshol meg ezt ő fel tudja tenni, ellenben a gázkazánhoz kell tervezés, engedély, szaki, meg sok pénz. A feketeleves ráér a végén.
(#) sargarigo válasza Ge Lee hozzászólására (») Csü, 12:04 /
 
A kiinduló hozzászólásomban már tisztáztam ezt is mint több mást: Alapvetően nem kiváltani akarom a gázt, hanem rásegíteni, és nem konnektorból, hanem napelemből. És azt is hozzátettem, hogy ha egyáltalán lehetséges, valamint ha megéri. Elég sok a "ha".
Mivel számomra teljesen idegen a terület, logikusnak tűnt, ha ott kezdek informálódni, ahol ezzel foglalkoznak. Például továbbra sem tudom, hogy mennyi energia szükséges egy szoba (mondjuk legyen 20m2) kifűtéséhez. Tudom ez sok mindentől függ, de ha már azt tudom hogy "átlagos körülmények között" - bármit is jelentsen ez egy C° emelés mennyi áramot/időt igényel, akkor nagyságrendileg meg lehet saccolni hogy mire lenne szükségem, ahhoz mit kell megvalósítani, és valóban: hogy mennyibe kerül.
A papír mindent elbír, és sokkal olcsóbb fórumon kérdezni, mint az előbb Inhouse által említett levest szürcsölgetni.
(#) Ge Lee válasza sargarigo hozzászólására (») Csü, 12:09 /
 
Régebbi, hagyományos építésű házaknál 60W/légköbméterrel szoktak számolni. Adott egy 20 négyzetméteres szoba, legyen a belmagassága 2,4 méter, ennek 2,88kW kell, persze ez is csak egy saccolós számolás.
(#) proba válasza Inhouse hozzászólására (») Csü, 12:31 /
 
google keresés 1m3 gáz = 10kWh villamosáram. ettől kezdve kérdés mit mennyiért vesz, mi mennyiért beépíthető, időszakosan kell, vaqy nagyjából állandóra....
(#) sargarigo válasza Ge Lee hozzászólására (») Csü, 13:18 /
 
Ez a majd' 3kW 1C° hőemelkedéshez kell? Kellene a kontexus, hogy mire értelmezzem. És mi a számítás módja?
A hozzászólás módosítva: Csü, 13:18
(#) proba válasza sargarigo hozzászólására (») Csü, 14:22 /
 
0,62W/m3K hőveszteségi tényező méretezett érték
Ez gondolom azt jelenti légköbméterenként, óránként, 1C hőmérséklet különbségre ( külső belső) ennyi a lakásod vesztesége.

A 3kWh óránként ennyit kell befektetned a helyiségre ha tartani akarod a 20 fokot a külső -10C-al szembe.
(#) erbe válasza sargarigo hozzászólására (») Csü, 20:16 /
 
Ha felteszel egy kisebb klímát ~azonos teljesítményű fűtőfilm árából és azzal temperálod a nappalit, az már nem vonja el a meleget a hálószobáktól. Éjszakára a szobákat nem fűteni szokás, hanem hagyni visszahűlni.
(#) Bakman válasza erbe hozzászólására (») Csü, 20:30 /
 
Idézet:
„Éjszakára a szobákat nem fűteni szokás, hanem hagyni visszahűlni.”
A folyamatos hőmérsékleten tartás kevesebbe kerül. A reggeli felfűtés több energiát igényel, mint amennyit megspórolsz az éjszakai nem fűtéssel.
(#) erbe válasza Bakman hozzászólására (») Csü, 20:47 /
 
Az lehet, de nyugodtabban alszik az ember hűvösebb szobában, mint amilyen hőmérsékletben nappal kellemesen érzi magát. Akkor pedig elég a nappalit fűteni, a szobaajtókat meg be kell csukni.
Következő: »»   14 / 14
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem