Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos fűtés
 
Témaindító: Djatis, idő: Aug 12, 2008
Lapozás: OK   11 / 11
(#) voodoo válasza Atis57 hozzászólására (») Nov 12, 2019 /
 
Szia.

Igen, a bejövő osztódoboznál van FI, 30-as. Gondolkodtam az áramlásérzékelőn, de nem jutottam vele dűlőre. Mert az olyan, amit pl házi vízműveknél használnak, hidrofor tartály kiváltására, de olyan horror áron van...
A másik pedig nem tudtam felfogni, hogyan kéne működtetni, hiszen itt hol elkéne induljon a víz, hol megálljon, a nyomás meg állandó. Még egy hidrofornál a kilépő oldalon csökken a nyomás (indul a relé).
(#) Szilaaard hozzászólása Nov 21, 2019 /
 
Sziasztok!
Egyre több reklám ér ezzel az elektromos fűtési panelekkel kapcsolatban: https://szerelvenybolt.hu/adax-neo-np20-futopanel-2000-w-37x140-cm-...-21946 Tud valaki valamilyen tapasztalattal szolgálni ezekkel kapcsolatban? Hova lenne érdemes, hol tud energiahatékonyan működni? Köszönöm a segítséget!
(#) CIROKL válasza Szilaaard hozzászólására (») Nov 21, 2019 / 1
 
Azt szajkózzák hogy elektromos.fűtés semmi féleképp nem lehet energiahatékony.
Alternativ ,segéd fűtésnek szereltem föl eddig négy darabot kettő nobo kettő adax .
Azért különböző mert a hely ahová kellett elhelyezni oda egyik vagy másik illett méretben illetve teljesitményben.
Eddig sok tapasztalatom nincs hisz még "nyár van"
Október végétől mennek néha néha ,eddig kb 32 kwatt amit elfogyasztottak.
Szerintem lessz még az 320 is a későbbiekben ,igazából nem ezzel fűtünk csupán lehetőség ,illetve segéd a meglévő fűtés mellé .
Ez itt nálunk inkább csak kényelmi megoldásként lett.

Nobo 1250watt
Adax 750watt
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2019
(#) Bakman válasza Szilaaard hozzászólására (») Nov 21, 2019 / 1
 
Közvetlen elektromos fűtés ott jó, ahol nincs másik alternatíva és/vagy ingyen van az elektromos energia. Minden más esetben drága, a legdrágább módja a fűtésnek.
(#) Petyaa válasza Szilaaard hozzászólására (») Nov 21, 2019 / 1
 
Semmi képpen sem éri meg, ilyen áron meg végképp nem. Ugyanilyen teljesítményűt bármelyik műszaki áruházban kapsz jóval olcsóbban. Ha a munkahelyre nézed és fizeti a cég, akkor nyugodtan megveheted, de otthon ne ezzel akarj fűteni hosszabb távon. Ha nagyon jól szigetelt a lakás, naponta akkor is bekajál majd 10-12kW-ot 1000W átlaggal számolva egy kisebb szobában.
Leginkább akkor használatos, ha gyerek van a szobában, és reggelre mire leég a fa addig amíg újra begyújtasz ne legyen hideg. De erre jó egy sokkal olcsóbb is.

100eft-ért már inverteres klímát is lehet kapni SCOP 4.0 tényezővel, amit 45nm2-ig ajánlanak. Ha mindenképpen ki szeretnéd próbálni a villanyos fűtést akkor egy olyanba invesztálj bele. H-tarifával pedig különösen megéri.
Következő: »»   11 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu