Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos gyerekautò
Lapozás: OK   1 / 2
(#) tibor0925 hozzászólása Dec 27, 2020 /
 
Sziasztok! Vettünk a kisfiunknak egy elektromos kisautót. Van benne egy "àramkör" ami alapbòl benne volt az akkumlàtor rèsznèl. Viszont ha ez ott van akkor nem működik a hàtsò illetve a felső làmpa az autòn. Ha ezt kiiktatjuk akkor vilàgìtanak. Valakinek van valami ötlete, hogy milyen àramkör lehet ez? Köszönöm! Tibor
(#) gyuszo válasza tibor0925 hozzászólására (») Dec 27, 2020 /
 
Lehet mozgásérzékelő vagy fényérzékelő, ami vagy az autó mozgására, vagy sötétben hozza működésbe a lámpákat.
(#) CIROKL hozzászólása Dec 27, 2020 /
 
Kicsi panel másik felén mi van ?
Egy képet csinálj róla
(#) tibor0925 válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 27, 2020 /
 
Szia! Lefènykèpeztem a màsik oldalàt is,illetve csinàltam egy kèpet az egèszről. A kèkkkel ès a fehèrrel jelölt vezetèkek a jobb ès a bal hàtsò làmpa illetve ami ugyanolyan kapoccsal van bekòtve az a felső làmpàk vezetèke. Ide volt bekötve ami a kèpen van,de ùgy nem vilàgìtottak a làmpàk hàtul ill felül. Akkor pròbàltuk ki,hogy kivettük ezt a "valamit" ekkor màr működtek. Annyit mèg kell tudni, hogy elöl is van egy ilyen szerkezet bekötve, de azt nem làtom hova van kötve,mert azt a rèszt màr takarja a karosszèria. Mèg annyi,hogy a műszerfal vilàgìtàs sem működik, aminek viszont alapbòl is működnie kellene.
(#) Inhouse válasza tibor0925 hozzászólására (») Dec 27, 2020 /
 
Ha minden igaz, akkor az a furatszerelt ellenállás 2,6Ω lenne, sorban van a piros be és a kimenet között. Vagy ez, vagy valamelyik vezeték a forrasztásnál a ragasztó alatt szakadt. Az SMD csak egy párhuzamos 3,6kΩ.
(#) tibor0925 válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 27, 2020 /
 
Szia! Megnèztem, valòban mindkèt fekete vezetèk olyan mintha el lenne szakadva a forrasztàs előtt. Mire szolgàlhat ez a kis szerkezet?
(#) Bakman válasza tibor0925 hozzászólására (») Dec 27, 2020 /
 
Ha minden igaz, csak arra kell, hoyg kevesebb feszültséget kapjanak a LED-ek, így biztosítva nekik hosszabb élettartamot. Az is lehet, hogy ez az előtét ellenállásuk. Ha igen, enélkül gyorsan ki fognak égni.
(#) tibor0925 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 27, 2020 /
 
Köszönöm a vàlaszt, mèg annyi kèrdèsem lenne,hogy hovà kell bekötni? Külön megy a kèt hàtsò làmpa ès a felsõ làmpàk is.
(#) Bakman válasza tibor0925 hozzászólására (») Dec 27, 2020 /
 
A leírásod szerint valahonnan kivettétek.
(#) Remci hozzászólása Jan 5, 2021 /
 
Sziasztok!

Adott egy elektromos kis autó, amit az öcsém kisfia kapott karácsonyra. Jól is működik,viszont a töltőjével van egy kis gond. A töltő csak be volt dugva a hálózatba, de a kocsi nem volt rajta. Egyszer csak észre vették,hogy bodor füst távozik a légmentesen lezárt adapterből. Bár ezt én sem értettem hogy hogyan. No,szétszedtem az adaptert és a következőt láttam. Lásd:kép. Ezt szerintetek mi okozhatta?
(#) Bakman válasza Remci hozzászólására (») Jan 5, 2021 /
 
Nem volt tökéletes a hegesztés/ragasztás, valamelyik résen távozni tudott a füst. Zárlat csinál ilyet, több oka lehet, pl hibás kábel, csatlakozó, alulméretezett kondenzátor, zárlatos dióda. Utóbbi tűnik valószínűnek a kép alapján, nem az összes dióda fűtött.
(#) Remci válasza Bakman hozzászólására (») Jan 5, 2021 /
 
Meglátszik hogy tömeg termék.Kidobtam a diódákat,kondit, kábelt,kapott újat.Így 19v Dc fölött ad le üresjáratban. Leterheltem 12v-os izzóval 500mA-rel,mert nem találtam nagyobbat, így 15.4-5 v közé esett a fesz.De lehet hogy csinálnom kellene helyette egy normális töltőt.
(#) Inhouse válasza Remci hozzászólására (») Jan 6, 2021 /
 
Javítás után jónak tűnik, terheletlenül magasabb szokott lenni a feszültség. Van olyan 12V-os lámpatöltőnk, ami 22V-ot ad le, üresen.
Ami érdekes, hogy egy ilyen esettől nem oldott ki a trafóban levő hővédelem...nagy valószínűséggel nincs benne, vagy túl nagy értékű.
A javításban a legnagyobb mumus a házát újra úgy összerakni, hogy az biztonságos legyen. Ha valakinek a kezében marad a fele, akkor hozzáérhet olyan ponthoz, ami áramütést okoz.
Egy kötegelővel mindenképpen megtámogatnám, azt nem tépik el, de necces, főleg gyerekek körül.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2021
(#) peback hozzászólása Jún 2, 2022 /
 
Sziasztok!
Elektromos kisautó kikapcsolt állapotban rendesen veszi a töltést, az akkumulátor fel is tölt kb 12.9v -ig. Bekapcsolásra az akkumlátor feszültségi szintje 3.9v visszaesik. Ez a jelenség olyan mintha rövidzárlat lenne valahol.A kisautót szétszedve, kábel szakadást nem találtam. Két panel van benne, az egyik a távirányítóé a másik a bekapcsoló gombnál.Eddig jutottam én tudásilag...
Tudna-e valaki abban segíteni, hogy ezt a két panelt bevizsgálná? Gyanum szerint ez okozza a rövidzárlatot.
Köszi!
(#) Inhouse válasza peback hozzászólására (») Jún 2, 2022 /
 
Esetleg totál elhasználódott akku? Vagy egy nagy ellenállású rossz kontakt valahol?
Mérj áramot miközben 3,9V-ra esik az akkun a feszültség, mekkora áram akar folyni? Általában van bennük egy túláramra kioldó érintkező, ha ilyen történne.
(#) bbalazs_ válasza peback hozzászólására (») Jún 2, 2022 /
 
3.9V-tal vagy 3.9V-ra esik vissza? Ha ekkora rövidzár lenne, akkor szerintem már szaga lenne rendesen. Egy új akksival próbáld ki inkább.
A motort kézzel forgatva szabadon jár?
(#) pucuka válasza peback hozzászólására (») Jún 2, 2022 /
 
Milyen típusú akku van az autódban, nekem gyanús a 12,9 V max.
(#) Remci hozzászólása Márc 5, 2023 /
 
Sziasztok!
Hoztak hozzám egy Ford terepjárót, aminek az a hibája, hogy előre fele megy 1-2 percig,majd megáll. De úgy,hogy teljesen lekapcsolja a feszültséget is a kocsiról. majd pár másodperc múlva újra indul és megint lehet vele előre menni 1-2 percig. Hátra felé nincs gond vele,legalábbis nem tapasztaltam. Ha felpóckolom az autót, akkor a kerekek forognak bár meddig előre-hátra,nem kapcsol le.Közben mértem az akkukon a feszültséget, 2db 12V/7Ah-ás van benne párhuzamosan kötve, de a feszültség terhelés közben sem megy le 11,8-11,7v alá. Még a motorok áramfelvételét kellene megmérnem külön-külön, de csak holnap lesz lakatfogóm hozzá. Szerintetek mi lehet a probléma?
(#) proli007 válasza Remci hozzászólására (») Márc 5, 2023 / 1
 
Hello! Logikusan csak két hiba lehet. Vagy gyenge az akksi a két motorhoz, vagy van benne feszültség/hővédelem és az old le. (Hátrafelé biztos nem mész 2 percig.)
(#) Remci válasza proli007 hozzászólására (») Márc 5, 2023 /
 
Szia!
Én is arra gondoltam először,hogy kevés az akku,ezért is mértem működés közben feszültséget rajta. De nem ment 11,5v alá. Próbaképp beteszek egy 80 Ah-ás munka akkut emezek helyett és megnézem mit produkál. Ha így is azt csinálja, akkor folytatom a panellal. Terepes a gép, kettő illetve négy kerék meghajtás között lehet választani, de akár melyiken van,mindkét verziónál megáll.
(#) VIM válasza Remci hozzászólására (») Márc 5, 2023 /
 
Szia! Olyan, hogy szülői felügyelet az nincs benne? Ha van azt ki kell benne kapcsolni, csak azt ne kérdezd, hogy ebben a terepjáróban az hol található.
(#) robis01 válasza Remci hozzászólására (») Márc 5, 2023 /
 
Lehet hogy beázás miatt keletkezett valahol átmeneti ellenállás, Ami hidegen még kontaktál, de ahogy melegszik úgy tágul és megszűnik a kapcsolat. Visszahűlve ismét kontaktál, és ismét melegszik, majd ez ismétlődik folyamatosan. Felemelve a talajról is arra enged következtetni, hogy ez csak terhelve, nagyobb áramnál lép fel. Érdemes lenne átnézni az összes csatlakozót.
(#) Remci válasza VIM hozzászólására (») Márc 5, 2023 /
 
Szia!
Van hozzá távirányító, azzal próbáltam hajtani. Más kapcsoló, ami letiltaná a gázpedált hogy a gyerek maga ne tudja hajtani,olyat nem találtam benne.
(#) Remci válasza robis01 hozzászólására (») Márc 5, 2023 /
 
Nincs benne beázásra utaló nyom, első körben én is a csatlakozókat néztem át. De úgy tűnik hogy megtaláltam a hibát. Az akkutól jövő pozítív ágban van egy 15A-es ön vissza állítódó biztosíték,egy fekete kocka alakú bizgentyű. Na ez kapcsolgatott ki. Ez után elkezdtem lehúzgálni a motorokat egyenként és az egyiknél mikor nem volt rajta, akkor tökéletesen ment. Persze 4 kerék hajtásnál. Ha vissza dugtam, akkor kis idő múlva leállt. Átkapcsoltam két kerék hajtásra, ilyenkor ez a motor és a másik oldali működik, de kis menet után ismét megállt. Ha megint lehúztam, akkor az egyedüli motor símán hajtotta a kocsit percekig. Tehát a 4 közül az egyik motor sántít. Holnap kiszerelem és megnézem hátha látok rajta valami bibit.
(#) socsa válasza Remci hozzászólására (») Máj 8, 2023 /
 
Kedves Remci,

Megoldódott a problémád? Valami hasonlóval találkoztam most én is, az autó indítást követően rövid táv megtétele után megállt, majd kb. 1 perc múlva újraindult. A leállás nagyobb terhelésnél, a legnagyobb sebességnél jelentkezett, lassú tempóban nem. Új akksik vannak benne (2db 7Ah-s gyári lett cserélve 2 db 8Ah-sra). Lehet, hogy a két akksi közötti hővédő biztosíték (13A-s) tilt le ilyenkor a túlmelegedés miatt, amit talán a nagyobb akksik "túlárama" okoz? hmm
(#) Remci válasza socsa hozzászólására (») Máj 8, 2023 /
 
Szia!
Megoldódott. A tulaj elfelejtette közölni, hogy az egyik motort kicserélte a meghajtással együtt, mert ledarálta a műanyag fogaskerekeket. Aliról rendelt egy ugyan úgy kinéző motort, meghajtással együtt és kicserélte. Ezután jelentkeztek a problémák, mert ez a motor jóval nagyobb áramot kért mint a többi és a hőbiztosíték ezért oldott le. Ki kötöttem, kapott egy belevaló motort, és tökéletesen működik.
Meg kellene mérned a motorok áramfelvételét, lehet hogy valamelyik sántít és ezért old le a bizti. Attól hogy nagyobb akkut tettél bele, az nem okoz ilyen problémát.
(#) Szili Zoltán hozzászólása Máj 23, 2023 /
 
Sziasztok!

Alkatrész azonosításban kérnék segítséget, sajnos nekem nem sikerült.

Ismerősöm kicserélte egy Ford kisautóban nagyobb teljesítményűre a motorokat.
Tíz perc után a vezérlő természetesen meghalt.
Láthatóan és mérhetően kettő azonos típusú TO220 tokozású alkatrész ment tönkre.
Talán FET vagy IGBT? Mellékelek képet a vezérlőről és az alkatrészről is.
A felirat sérülése kissé takarja a 3-as számot.
(#) sany válasza Szili Zoltán hozzászólására (») Máj 23, 2023 /
 
Ezt a képet találtam róla. De nem tudom, hogy mi lehet, nem találok róla semmit. Talán 2SF2072J???
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2023
(#) Szili Zoltán válasza sany hozzászólására (») Máj 24, 2023 /
 
Köszönöm, hogy foglalkoztál a problémámmal!
Már napok óta böngésztem. Ezt a lengyel lapot megtaláltam.
Semmi találatot nem kaptam bármi előtagot próbáltam beírni (több között ezt is).
Szerviztől is próbáltam infót szerezni, de a javítás ott is komplett egységre szorítkozik.
Rendeltem egy másikat (komplett kapható), de a javítás lehetőségét nehezen engedném
el...
(#) pipi válasza Szili Zoltán hozzászólására (») Máj 24, 2023 /
 
Ha kicsit visszarajzolod a körítést, mit csinál, merre hány méter, biztos lehet helyettesítőt kitalálni... ha valóban csak ez ment tönkre...
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem