Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos távirányítós kapunyitó
 
Témaindító: wital, idő: Ápr 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   102 / 131
(#) kicsifigaro válasza SzilCsong hozzászólására (») Nov 1, 2021 /
 
De nem szaladt fel
(#) SzilCsong válasza kicsifigaro hozzászólására (») Nov 2, 2021 /
 
Csak van ott valami, amibe megakad.
Amúgy ha lefele csukáskor csinálja akkor azt hiszem tudom, mi a gond.
Amikor te kézzel húzód le, akkor a panel végét fogod és húzod. A motor viszont a feni utolsó elemet tolja, ahogy megy lefele egyre jobban spanolja a rugót, az utolsó elemél van a legnehezebb dolga. Ráadásul ha a sín nincs középen merevítve akkor meghajlik, a motor erő vektora teljesen más fele mutat.
Próbáld ki, hogy kézzel ott told le ahonnan a motor tol és látni fogod mekkora a külömbség.
(#) Józsibácsi59 hozzászólása Nov 2, 2021 /
 
Easy G1100 garázskapu nyitó motorhoz keresek leírást. Köszönöm ha valaki tud segíteni.
(#) uniman válasza Józsibácsi59 hozzászólására (») Nov 3, 2021 /
 
Ugyan nem írtad le, hogy mit szeretnél vele csinálni...angol és szlovák nyelvű leírásokat láttam a neten. De talán ezt is érdemes átolvasni...
(#) kicsifigaro válasza SzilCsong hozzászólására (») Nov 3, 2021 /
 
Nem szorul sehol,koppanva akad meg.Ha visszanyitom csak egy centire is,utána megint le,megint megy rendesen. És ezt két helyen csinálja,mindig ugyanott. A vezetősín nem hajlik meg,amikor megáll,mint a két végállásban,tehát nem szorul.A panelen van két gomb,az egyik indít,a másik lehet a programozó. Csak azt nem tudom,hogy kell programozni.
(#) uniman válasza kicsifigaro hozzászólására (») Nov 3, 2021 /
 
Jó lenne látni végre, hogy milyen "panel" van benne...mert van az "500" meg a "500-1" típus. A neten pedig kínálnak hozzá végálláskapcsolót. Talán a vezérlő sorkapcsaiból kiderülhet...
Ha a motort nem megfelelőre cserélted, akkor az akár túl sok áramot is fogyaszthat.
(#) SzilCsong válasza kicsifigaro hozzászólására (») Nov 3, 2021 /
 
Videozd le működés közbe.
(#) Józsibácsi59 hozzászólása Nov 3, 2021 /
 
Uniman. Nagyon köszönöm a segítséget sikerült megoldanom a problémát. Ezért szeretem ezt az oldalt. Mindig mindenki segítőkész volt itt, tudatlanságom esetén sokat segített. Így tovább, ez egy remek társaság. Ilyenkor jobban érzem magam, hogy a mai világban itt még érdemes bízni.
(#) tommeeka válasza SzilCsong hozzászólására (») Nov 4, 2021 /
 
Szia! köszönöm, tényleg a triac volt zárlatos! Most már tökéletesen működik!
(#) SzilCsong válasza tommeeka hozzászólására (») Nov 4, 2021 / 1
 
Nincs mit, egyértelmű volt
(#) xeri hozzászólása Nov 20, 2021 /
 
Sziasztok,
a jó öreg Nice Ro1000-essel néhány évente benézek ide jó tanácsért, és most is úgy gondolhatta, hogy ideje visszatérnem legutóbb kb. másfél éve az összes kondi cseréje oldotta meg a hidegben meg-megállás problémáját, és egy jó évig nem is volt semmi más helyette. Azután is csak annyi történt, hogy amikor kiálltam a kocsival, néha-néha nem akart visszazáródni, majd amikor újra megnyomtam a gombot, elindult még kifelé (holott a végálláskapcsoló fogta meg korábban, nem is tud 1-2 centinél többet továbbmenni), aztán amikor ezt ijedten megállítottam egy újabb gombnyomással, akkor az ezt követőre már elindult befelé és rendben becsukódott. De ez a folyamat (egyébként lépésenként pont ugyanígy) tényleg csak ritkán fordult elő, néha próbáltam direkt rekonstruálni, de nem sikerült. Nemrég azt találtam ki, hogy felrakok hozzá egy sárga villogót, hogy legalább lássam, mikor vette a távirányító jelét és mikor nem. Ez viszont váratlanul sokat rontott a helyzeten. Ha kimentem a kapun, az utcáról alig lehetett bezárni, és néha csak villant egyet a lámpa, de nem mozdult a kapu (és ilyenkor a következő gombnyomásra néha megint kifelé indult, pedig ugye a végállás már megvolt). Ha viszont közel megyek hozzá (pl. megnézni a panelen az állapotjelzőt, hogy mi a ... van), akkor hibátlanul teszi a dolgát.
Megpróbálkoztam azzal hogy az "antennáját" (ami egy darab rézdrót) egy árnyékolt antennakábellel felviszem a lámpa mellé, hátha úgy jobban veszi a jelet, de rosszabb lett. Aztán arra gondoltam, hogy a lámpához menő 24V AC csinálhat zavaró elektromágneses impulzusokat, úgyhogy visszaraktam az antennát és most az árnyékolt kábelen kapja a lámpa a tápot (amúgy LED és kb. 1.5W-os lehet), de így sem oldódott meg. Kicsit javított a dolgon, amikor kicseréltem a NC átkötéseket a foto meg a stop csatlakozóknál, két napig jó volt, aztán megint kezdte.
Az előbb sikerült levideóznom a jelenség közben a panelt, és nagyon fura dolgot láttam: az FCA-FCC és FOTO állapotjelzők egyszer csak elhalványulva kialudtak, ezután történt az, hogy a távirányítóra behúz a relé, de rögtön el is engedi és nem indul a kapu. Aztán ezt még párszor megismétli, de utána egyszer csak elindul a kapu úgy, hogy még mindig nem mutatnak semmit a ledek. Utána meg szép lassan visszajönnek. Ez mitől lehet?
Ja, és az eddigi tapasztalataim szerint, ha odamegyek a közelébe és ott nyomom a távirányítót, akkor MINDIG rendesen működik...
Köszi előre is.

Videó
(#) xeri válasza xeri hozzászólására (») Nov 20, 2021 /
 
A rövid sztoriba azt felejtettem el beleírni, hogy a távirányító hatótávja amúgy teljesen rendben van, nyitáskor kb. a negyedik szomszédtól már működik.
(#) lelkes amatőr válasza xeri hozzászólására (») Nov 20, 2021 /
 
Lehetséges, hogy táp hiba lesz a jelenség alapján. Az elhalványuló LED erre utal.
Elsősorban forrasztási hibát keress.
(#) xeri válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Nov 21, 2021 /
 
Kösz a tippet, akkor végigmegyek rajta még1x. Csak az nem fér a fejembe, hogy közben az OK led változatlan fényerővel villog egyenletesen tovább, és néha működik a kapumozgatás is, később meg ugyanolyan lassan élednek fel a ledek. Itt van kicsit hosszabban a korábbi videó, a vége lemaradt az előzőről: videó hosszabban

Az létezik, hogy a panel jobb oldala más tápot kap?
Amúgy pár éve volt már tápproblémája is, akkor a 7805-ös stabilizátort kellett cserélni, de akkor a középső LED egyenletes villogását rendszeresen megszakította pár gyorsabbal, most meg semmi ilyesmi.
(#) uniman válasza xeri hozzászólására (») Nov 21, 2021 /
 
Ha már Nice, akkor ennek talán inkább ITT lett volna a helye!
Neken gyanús a 0:12 utáni LED "kihúnyás"...meg mért villan 2x a PP LED? (Start után rögtön Stop !?)
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2021
(#) lelkes amatőr válasza xeri hozzászólására (») Nov 21, 2021 /
 
Amikor indul valamilyen művelet, kicsit megnő az áramfelvétel, amit a táp bármilyen okból való megszünése miatt a szűrőkondenzátor próbál ellátni, amin természetesen csökken a feszültség. Ezért halványulnak a ledek, majd annyira csökken a feszültség, hogy a vezérlő IC bizonytalan állapotba kerül.
(#) xeri válasza uniman hozzászólására (») Nov 21, 2021 /
 
Igazad van, 'történelmi okokból' maradtam itt (amikor először jöttem, még azt se tudtam, milyen kapunyitóm van, később pedig nem is néztem, hogy annak van külön téma. Legközelebb már oda írok majd.
A dupla villanást nem tudom megmagyarázni, de olyan, mintha az állítaná le (mert amikor az nincs, akkor el is indul). És biztos van a távirányítótól vett jelekkel is összefüggés, mert csak úgy tudtam ezt előidézni, hogy elbújtam a kocsi mögé, közelről tényleg mindig hibátlan.
(#) SzilCsong válasza xeri hozzászólására (») Nov 22, 2021 /
 
Szia

Első körbe meg kéne állapítani, hogy reszetelődik a processzor, vagy valami parancs lekapcsolja.
Amikor rákapcsolod a tápot, akkor csinál egy gyors villogást a led, sajna ro1000-en belül van jópár processzor fw és eléggé másképp adja elő, videozd le a táp ráadás idejét.
Ill próbáld ki, hogy felkapcsolod ON-ba a 9-es dip kapcsolót, ez a fék, ezzel is lehetne értelmezni, hogy ez most reszet, ill. parancsot kap a processzor, mert akkor fékeznie kell 1 másodpercig.
Nekem az a gyanúm, hogy van egy érinkezési hiba van , pl a stop körbe, panelen belül.
Akkor az a 470µF kondi a processzor alatt cserélve volt?
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2021
(#) xeri válasza SzilCsong hozzászólására (») Nov 24, 2021 /
 
Még vasárnap átforrasztottam az egészet, meg kiszedtem belőle egy elhunyt pókot, aztán reménykedtem, hogy megoldódik. A visszakötéskor annyit egyszerűsítettem, hogy a lámpához a sima kábelt kötöttem vissza és az árnyékolt koaxot kihagytam, ez sokat rontott az érzékenységen nyitáskor is, most csak a 2. szomszédtól megy.

A fékező 9-es dipet még sosem próbáltam, ez a távirányítóval megállításra vonatkozik? Gondolom, ha a végállás állítja le, akkor nem akar még lassítva se továbbmenni de ha el se indul, akkor ez nem tudom, számít-e majd.
A kondit tavaly cseréltem, igen.
(#) SzilCsong válasza xeri hozzászólására (») Nov 24, 2021 /
 
A féket azért érdemes rányomni, mert melegbe, amikor lágy a zsír a hajtóműbe, megálláskor a lendület tovább viszi, mint télen hidegbe, így ami télen mondjuk jó, lehet, hogy nyáron csapódni fog az ütközőbe a kapu, ráadásul a RO1000 csiga áttétele olyan, ha fölütközik, akkor előfordulhat, hogy nem bír elindulni. Tehát a 9-es kapcsolóval egy viszonylag konstans megállást lehet elérni. A 7-es meg a lágy indítás, de azt látom fel van nálad kapcsolva.

Én úgy szoktam kontakt hibát keresni, hogy adok neki ac24V-ot, 220 v nélkül (ennél lehet) és simán tudom tesztelni asztalon, közbe csavargatom a panelt izomból és figyelem, csinál-e indokolatlan leállást.
Persze a végálláskapcsolókat át kell kötni, ill a STOP/PHOTO kört is.
(#) uniman válasza SzilCsong hozzászólására (») Nov 24, 2021 /
 
Hello! Ez a "fék" funkció hogyan működik? Egy rövid irányváltoztatási kényszeríti motort?
Nem káros ez a motornak?
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2021
(#) SzilCsong válasza uniman hozzászólására (») Nov 24, 2021 /
 
Szia
Mindkét irányba kb 1 másodpercre oda PWM-ezik kb 50 Voltot. A motornak nem káros, de ha alul van méretezve a fogasléc a kapu súlyához képest, akkor extrém esetbe tudja törni a fogasléc fogát, de ez már nagyon szélsőséges.
Meg ha nincs normálisan rögzítve a motor, akkor kiránthatja a dűbelt.
(#) marcellgy hozzászólása Nov 28, 2021 /
 
Sziasztok,
Tudtok segìteni abban hogy elektromos garàzs és kapunyitó egyik tàvìrànyìtója újabban nem nyitja a garàzs ajtót.Az alany egy beninca TO GO 4.az egyik tàvìrànyìtó tökéletesen müködik, a màsik csak a kapúnyitót vezérli.Nyomógomb müködik a LED visszajelez a tàvìrànyitón

Köszi
(#) pipi válasza marcellgy hozzászólására (») Nov 28, 2021 /
 
Elemcsere meg volt?
(#) marcellgy válasza pipi hozzászólására (») Nov 28, 2021 /
 
Igen,megvolt.
Még ezt kipróbàlom holnap,hatha
(#) vadasz70 hozzászólása Nov 29, 2021 /
 
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy ha BUS rendszereben működik a kapunyitóm akkor csak a bus rendszeres fotocella jó hozzá ? És ha mondjuk nem ugyanaz a márka az ugye nem probléma?
(#) SzilCsong válasza vadasz70 hozzászólására (») Nov 29, 2021 /
 
Próbáltam hörmant nice-val és nem volt jó.
(#) uniman válasza vadasz70 hozzászólására (») Nov 29, 2021 /
 
A "márkákat" elfelejtetted megnevezni...
(#) vadasz70 válasza uniman hozzászólására (») Nov 29, 2021 /
 
Moovo a kapunyitó ès a fotocellát nice
(#) uniman válasza vadasz70 hozzászólására (») Nov 29, 2021 /
 
Pl., ha ilyened volna, akkor IGEN lehetne a válasz...
Következő: »»   102 / 131
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem