Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Köszönöm a segítséget!
Azt számoljad bele, hogy a rajzon szereplő szűrőn, ha 70 mA áramfelvételed van, akkor 7 volt fog esni. Ha csak 30 mA, akkor 3 volt. Ehhez még hozzámegy a kerámia ellenálláson eső feszültség, illetve az induktivitáson eső is, de ezekkel nem lehet számolni, mivel nincsen értékük. Ha ez belefér és a modul változó áramfelvétele ezt rángatja és az nem gond, akkor jó lehet. Illetve a 100 ohmos ellenállás közel fél watt teljesítményt fog 70 mA-es áramnál elfűteni.
De ha belefér ez a nagy feszültség esés, akkor miért nem használsz valamilyen feszültség stabilizátort?
Köszönöm a segítséget!
Valóban jó kérdés, az általam említett 10R 70mA felvett teljesítmény mellett már 0,7V-ot ejtene, eddigi tapasztalataim szerint az OPA-kat hangfrekvenciás vonalszint körüli használat mellett annyira nem érdeklik, hogy +/-15, vagy éppen +/-14,3V-ot kapnak tápbemenet gyanánt, ha abból a feltevésből indulok ki, hogy a - GND-hez viszonyított - pozitív és negatív tápfeszültség egyenlőtlensége (az egyik-másik tápágból való asszimetrikusan felvett áram függvényében) okozhat-e problémát, ezt valóban nem vizsgáltam meg, így számomra ez még nyitva áll. A feszstab használata lenne a második pont, amit a kiinduló kérdésemben felvetettem, ez is jó ötletnek tűnik szűrés tekintetében, de ezt a megoldást sem teszteltem/mértem eddig, szóval jelenleg ötletként szerepel. Esetleg mindkét megoldás egyszerre történő használata is megérne egy mérést, +/-15V fölötti fő tápfeszültség - RC szűrő - feszstab sorrendiségben, persze az ismert vagy feltételezett áramigényekhez szabva. Hogy ennek a kombinációnak lenne-e értelme, azt még nem tudom
Természetesen átméretezheti az értékeket más feszültségre, akinek kell és ért hozzá, nekem 9V-os modulokkal kellett megoldani, amit akartam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |