Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ellenállás
 
Témaindító: Takee, idő: Okt 4, 2005
Lapozás: OK   16 / 16
(#) exabit válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 6, 2023 /
 
Ez 200 ppm/fok.
(#) tasligep válasza erbe hozzászólására (») Jan 6, 2023 /
 
Köszönöm kimérem.És ezt a cellazárlatot akkus csavarozónál lehet javítani?
(#) proli007 válasza tasligep hozzászólására (») Jan 6, 2023 / 1
 
Hello! A régi NiCd cellákkal épített csavarhúzóknál szokott előfordulni, hogy egy-egy cella zárlatba megy. Ettől még használható, max egy kicsit gyengébb lesz. Ha egy cella zárlatos, nemérdemes vele foglalkozni. Úgy is cserélni kell idővel az egész pakkot ha letérdel. Én is tettem már olyan perverz dolgot, hogy amikor az ellenállás leégett a cellazárlat miatt, betettem a helyére egy 12V/5W-os "drótlábú" izzót. Az közel állandó értéken tartja az áramot, ha egy cella rossz. Nem ég le és cserébe még parázslik is töltéskor.
(#) exabit hozzászólása Márc 2, 2024 /
 
Előzmény: Bővebben: Link
Megpróbáltam megmérni egy toroidot de nem sikerült. Próbálkoztam ismert dolog megmérésével (1 teraohm 10%-os ellenállással), de ebben a tartományban már vannak gondjaim. A készüléktől 2.5 méterre(!) már az én jelenlétemtől is leng a mutató, szóval a körülmények/felszerelés nálam ehhez nem ideális.
(#) Ge Lee válasza exabit hozzászólására (») Márc 2, 2024 /
 
Annyira nem kéne neki. Nézd meg a doksiját, lehet hogy van annak is más mérési módja mint az enyémnek, hogy a gnd csatlakozó a guard-ra vagy a + kivezetésre csatlakozik. Most fejből meg nem mondom, egyik esetben nálam is van olyan, hogy ha megmozdítom a lábam az asztal alatt arra is leng, a másik esetben csak ha oda nyúlok a műszer elé. Rövid kábelekkel kell bekötni, utána el kell távolodni tőle és mozdulatlannak kell maradni amíg mérsz.

g_ug.jpg
    
Következő: »»   16 / 16
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem