Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sziasztok.
Egy analóg bemenet választó IC mitől mehet tönkre? Egy Fina Arts v12 erősitőben van a tipusa LC7821. Ez már egy uj IC mert az első a javitásokból itélve tulságosan nagy tápfeszt kapott, mert a fesszabályzó IC-ket is cserélték, és sérült a fólia is, de ez javitva van. Az uj IC sem müködik, pedig a fő vezérlő IC tuti, hogy jó, mert váltogatja a bemenetet mert vannak visszajelző ledek is és a relé is kapcsolgat ha nyomkodom. tápfeszültség rendben, bemenetek rendben, csak épp az IC nem akarja kapcoslni őket az erősitőre. Ha veszek bele egy ujat (igaz csak LC7821N van a HQ-nál) vajon az müködni fog? Feleslegesen nem akarom kidobni a pénzt.
Sokan kérdezték a véleményem a TDA2030 hídkapcsolásáról. Mivel kezdőként mindenkinek elég csábító az egyszerűsége miatt. Nálam viszont valahogy ez kimaradt, úgyhogy most pótoltam az elmaradásomat
Ma reggel úgyis marattam a sub szűrőm nyákját, és mivel volt itthon két új 2030as IC-m, ezért marattam neki is egyet. Elnézést a ferde nyákért és az elcsúszott furatokért, de van mentségem Maradék nyák és akkus fúró felhasználásával készült, azért Gyönyörködjetek benne, este beültetem. Maradék alkatrészek és bontott...
Elnézést valóban nem volt egyértelmű, hogy mi is ez. Ez az erősítőnek a zaja. A bemenetén néma csend és ullaszag és a kimenetet monitorozza az RMAA.
ARTA-val is tudnék csinálni ilyesmit, de ahoz nincs mentésem a régi verzióról. Amúgy a kártya eredményei Itt vannak.
Sziasztok
Volna egy kérdésem, elkezdtem papíron nyákot tervezni egy TEA 2025B-hez, de elakadtam. Adatlap alapján csináltam, de nem értek valamit. A 3. oldalon ott van a kapcsolás a sztereó verzióhoz, a 14 és 15.ös láb találkozik egy pontban. Az ott egy helyre megy csak van közöttük egy 100 mikrós kondi vagy külön vannak csak a rajzon mennek el egymáson?
Látszik a rajzon, hgy ott van a pont szóval azok ugyanarra a pontra mennek. A kimenet van visszacsatolva 100µF os kondival a boot lábra akármi is legyen az.
Értem, köszönöm.
Elkészültem a sub szűrőmmel, és nagyon brutális! 300 watton megküldtem és egyszerűen kegyetlen! Igazi szomszédgyilkoló! Ráadásul semmi alapzaj. Igaz 2 1000 µF-es kondenzátor robbanását kellet kibírnom érte, ráadásul szétégette a lábamat, de megérte
Köbzoli ne szurj le h ide írok de a másik fórum halott és igazábol ez erősítőhoz kapcsolódó téma. Na elkészült a nyáktervem innen dolgoztam, mivel ilyen VU meterem van.:
http://cgi.ebay.com/2-pcs-new-VU-meter-attractive-warm-back-light-/...f41151 Csak valaki kukkantson rá a LAY-re, hogy ez így jó lesz e mert most csináltam ilyet először. Másik kérdésem: a VU meter elött mi az a W 500 az ellenállásnál? A 104 és a 223-as kondi jelölésnél az milyen kondenzátort takar?
A W 500 a kalibrációs potiknál, valószínű hogy az adott kapcsolás 500W teljesítményre kell beállítani.
104= 100nF-os kondi 223=22nF-os kondi
Köszönöm. Még 2 kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.: Milyen ellenállás értékű potméterek kellenek ide?
Ezt az áramkört az erősítőn a hangerő szabályzó potméter után kell bekötnöm ugye?
Az is elképzelhető, hogy azok 500Ohm- os trimmerek, és a W a Watt kalibrálási beállítást jelenti.
A bekötésnél van High-magas jelszint, végfok kimenetről, és Low= alacsony (max2V)jelszintről.
Ha már erősítős topik akkor megosztom veletek a legutolsó munkámat. Nmos350
Ha jól értem akkor ha LOW-ra csinálom meg akkor az erősítő bemenetéhez kell bekötni ha HIGH-ra akkor kimenethez.
A kapcsolási rajzon van egy 510-es jelü ellenállás. Az hány Ohm-os, mert nekem nem egyértelmű.
Igen jól értelmezed. Ha nem jelölik külön az értéket, akkor Ohm-ban értendő Tehát jelen esetben 510 Ohm.
A potikat jól rajzoltam be? Nem tenném rá a nyakam.
![]() Átnéznéd első kapcsolási rajzomat...
Erről az erősítő kit-ről mi a véleményetek? Próbáltam túrni valamit a TPA3122-ről, datasheet alapján nem tűnik rossznak, és nem is túl drága (a posta 4-5$). Az általuk gyártott panelok (rendeltem már 1-2 dolgot innen) minősége olyan mint ami a képeken is látszik, tehát nem kispályáznak...
2x15w class D amplifier
Valószínüleg nem egy rossz cucc és nem is olyan drága.
Amúgy a nyékot tényleg szépen megcsinálják.
Hali bocsi a hozzászolásért elöre is ,de ***
Apróba vele ..
Nekem nagyon tetszik, gratulálok. Milyen tapasztalataid vannak vele? Érzékenysége mekkora? Próbáltad mérni a kimenő teljesítményt műszerrel? Hangra milyennek hallod?
Olyan 3000 Ft körül van kb, tényleg nem sok. Ráadásul ha tényleg olyan dobozban küldik ki... Igaz ez még a jó hangzást nem garantálja...
Sziasztok! Lenne egy DENON pmaa-860-as Erősitőm,gyári! melegszik az egyenirányitó benne és mindig kivágja a biztit,de semmi nem reagál rajta mi lehet a baj szeritetek???Segitsetek
Nálam volt ilyen denon erősítő és a puffer volt zárlatos benne, amin nem csodálkoztam, mert ránézésre is gagyi volt. Persze a legvalószínűbb, hogy a végtranyók mentek zárlatba benne. El kell kezdeni méregetni.
Hangminőség téren azt kell mondanom hogy sokkal jobb mint gpa300 (mj15003) és még a QUAD405 nél is. Pedig undorom volt a fetesektől de ez a véleményem kezd megváltozni.
köszi a segitséged valamit megpróbálok még majd vele csinálni mert nem egy olcsó fajta erősítő és nem akarom hogy a kukába végezze
Klassz nagyon. Mérések akkor nem történtek?
Mérni nem mértem idáig, de egy 250w REFLEX ládából már sikerült füstöt csalogatni, itthon a lakásba.
![]() Viszont műterhelésre holnap kötöm fel mivel most tudtam szerezni komolyabb cekászt.
Hali!
Nagyon igényes, precíz munka. Grat Nyákot is Te csináltad? Milyen végfeteket raktál bele?
Szia! Grat hozzá! Többünk álmát valósítottad most meg
Hány voltról megy? Mekkora a nyugalmi áram beállításod? |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Maradék nyák és akkus fúró felhasználásával készült, azért

Na és ha valamit is lehetne akkor milyen meghajtó tranyó kell hozzá?