Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1192 / 1192
(#) gg630504 válasza proli007 hozzászólására (») Hé, 19:28 /

320 K az 320 kelvin, 47 Celsius-fok. Az 1000 SI prefixe k és nem K. De én nem értek ehhez sem.
(#) proli007 válasza boyscout hozzászólására (») Hé, 19:33 / 1

Én nem tudom megmondani, hol lehet ilyesmit venni (mert én tizenéve nem veszek semmit), de a téma érdekes és gondolom tele van buktatókkal. Minden esetre ha a hFE-re támaszkodsz, akkor annak van kollektoráram és hőfokfüggése is. A gyártásnál, nem véletlen ez a nagy szórás. Minél nagyobb a béta, annál vékonyabb a bázis rétege és ez csökkenti a maximális kollektor feszültséget is.
Itt van egy MPSA18 adatlapja a 12. ábrán láthatod a bétát.

Egy szilícium tranyó kollektor-bázis viszáramát nem szoktuk figyelembe venni, de ebben a tartományban már érdekes a dolog. És a zaj nagy része is ott képződik.

Anno javítottunk töltésérzékeny erősítőket és elég volt a nyitott doboz felett egyet legyinteni, szögre ment a készülék. A zajjal is problémák vannak. De hát majd tapasztalod.. Jó munkát!
(#) proli007 válasza gg630504 hozzászólására (») Hé, 19:35 /

Köszi! Teljesen igazad van, csak én a kilóra asszociáltam, mert a béta elégtelenségről volt szó.
(#) uniman válasza (Felhasználó 116521) hozzászólására (») Sze, 12:49 /

Szintén keresném ennek a Siemens VDO Dayton MM 5300/42 készüléknek a lábkiosztását...a bele való csati is hiányzik. Más felhasználásra, (tolató)kamerához lenne bekötve...vagy kapukamerához.
Köszönöm...
A hozzászólás módosítva: Sze, 12:49
(#) Suba53 válasza Gabesssy hozzászólására (») Csü, 9:34 /

Mérted is ezeket az alkatrészeket, vagy csak tippelgetsz? Mi a tippelésed alapja?
Egyáltalán nem biztos, hogy ezek valamelyike szállt el. Biztosíték van a 230V-os ágon?
Mi a készülék típusa? Esetleg egy fotó erről az áramkörről segíthetne.
(#) juicy73 hozzászólása Csü, 23:04 /

Alkatrész azonosítása

Egy alkatrész azonosításban szeretnék segitséget kérni. A képen látható 4 lábú 600 felirattal szerepló ict nem tudom pontosan beazonosítani Én HCPL0600 ra tipelek, de ez csak tipp Ha valaki esetleg többet tudna róla mondani az megköszönném
(#) wbt válasza juicy73 hozzászólására (») 7:16 /

Nagyon annak néz ki, olyan az egész, mint egy leválasztott soros.
Következő: »»   1192 / 1192
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem