Fórum témák
» Több friss téma |
Ezek szerint ezek tisztára TL 072.
Köszönöm.
Nagy valószínűséggel ezek lesznek. A 293-as nem rossz. a táp igénye +-1V - +-18V. Pont ilyen fog kelleni az lcd-s pic-es voltmérőmbe, mert offsetet kell emelni rajta.
Szia!
Komparátorral akarsz ofszettet emelni?
A műveleti erősítővel lehet komparálni, (bár nem az igazi) de a komparátort nem lehet műveleti erősítőnek használni. A komparátort elég nehéz lineáris üzembe kényszeríteni, igaz nem lehetetlen, de jó sohasem lessz.
Nem véletlenül találták ki a két feladatra két, csak hasonló de nem ugyanolyan, kissé különböző áramkört.
Hello,
A csatolt képen lévő alkatrészről semmit sem tudok. Esetleg van valakinek ötlete hogy mi lehet illetve mivel lehet helyettesíteni? Köszönöm
Ez egy tirisztor lesz, de nem találtam róla szinte semmit. Miben volt? Feltételezem, hogy valami AEG gyártmányú dologban pl. mosógép vagy ilyesmi.
Szia,
Köszi a választ de ez egy motorvezérlés paneljén volt. Az aluminium hűtőrész-be még bele van ütve hogy "k202", bár nem tudom hogy ez segít-e?
Ez egy kisteljesítményű hangfrekvenciás végerősítő. TA7208P(KIA7208)
Köszönöm szépen, Isten vagy!
![]() Nézegettem az adatlapokat, de csak egy mutatott hangfrekvenciás erősítőre, így gondoltam, hogy biztos nem az. Most már tudom, hogy az! ![]()
A motor adataiból könnyen lehet következtetni arra, hogy az eszköz milyen paraméterekkel rendelkezhetett, és szerintem lehet helyettesíteni.
A k202 nem mond semmit.
Újabb kérdés, persze csak, ha nem nagy gond!
Milyen alkatrész és mire való ami a képeken szerepel? Előre is köszi!
Ezek ferritgyűrűn átvezetett sima "drótok" vagyis átkötések, nagyfrekvenciás zavarszűrés a szerepük.
Köszönöm szépen!
Lehet, hogy még jövök ma 1-2 kérdéssel! ![]()
Újra... Van itthon egy, a képeken szereplő trafóm.
Milyen trafó ez? Mikrohullámú sütőbe való trafóra tippelek, de nem vagyok benne 100%-ig biztos. Illetve milyen hasznos tápegységet tudok belőle csinálni? Át lehet alakítani? Több, mint 3kg-ot nyom. Erősítőnek trafót lehet belőle csinálni?
Szia, igen ez egy mikrótrafó. A vékony vezetékekkel tekert tekercset kell kiapplikállni, sajnos nekem barmolás nélkül nem sikerült, ha ezzel megvagy, dugdosós módszerrel új szekundert lehet készíteni. Szét is lehet lemezelni, de az összerakása már problémásabb, mert amint látod hegesztve van. Erősítőnek nem vagyok biztos, hogy jó lenne, mivel ha ismereteim nem csalnak, ezek eléggé felül vannak gerjesztve, így alapból melegedik a vas, ez azért jó, mert így rövid időre nagyobb teljesítmény transzformálására képes, de huzamosabb használat után hűtés nélkül szerintem megsüti magát. Viszont szoktak belőle készíteni kisebb teljeítményű hegesztő trafót. Bővebben: Link
Köszi! Egyelőre akkor pihen egy kicsit.
köbzoli - Akkor miért lehet betűszínt váltani hozzászólásnál? ![]()
Sziasztok.
Egy yamaha kisrobogó indexautomatájában találtam az alábbi alkatrészt: VN580 Tranzisztornak néz ki, de semmit nem találok róla. Tudna valaki segíteni, hogy mivel helyettesíthető? Előre is köszi.
Hali!
A mikró trafót (MOT) úgy lehet használni erősítőbe,hogy fordítva kötöd be. Az az A szekundert kötöd primernek. A primer meg a szekunder lesz tehát olyan 20v-körül jön ki belőle. ![]()
Na ennek a rendszernek aztán jó nagy lesz a hatásfoka.
![]()
Én A-osztályú erősítőben 6W-ot ki vettem belőle
![]()
sziasztok van egy olyan tranzisztorom
![]() ![]()
Ez aztán a nagy teljesítmény egy 6-700W-os trafótól.
![]() ![]()
Ez nem römikártya véletlenül?
![]()
A diódának is van katódja és anódja. És azokat is szokták ilyen tokba rakni.
![]()
Ez egy orosz tranzisztor lesz. Ennél többet nem lehet megtudni a tokozás alapján. Az, hogy mire jó, az áramköri elhelyezkedéséből lehet következtetni.
köszi a válaszokat egy walkie talkie-n volt ebből nagyon sok.
Légy szíves használni a nagybetű-váltót!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |