Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   631 / 1190
(#) villanyipi válasza bbarna hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

Csupán meg kellett takarítani a csatlakozókat első ránézésre rá nem mondtam volna hogy ifjú korában réz volt, így már bekerül a majd egyszer ha odakerül a sor című dobozba ha találok rá megfelelő leírást hogyan is használjam fel
Köszi a segítést mindenkinek
Esetleg valami leírás szerűt elfogadnék csillogó szemekkel hogyan is lesz ebből hőlégfúvó
(#) bbarna válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

A hogyant nagyjából Te magad írtad le Bakmannek.
+ hozzá egy kis infó:
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Nézd a keresésben a "képek" opciót is.
(#) villanyipi válasza bbarna hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

Köszöntem
(#) omegaa2007 hozzászólása Jan 1, 2015 /

Sziasztok, segitséget szeretnék kérni. A képen lévő kondit szeretném beazonosítani meg a mellette lévő valamit (talán elenállás). Ha valaki tudna segiteni megköszönném. BUÉK mindenkinek
KÉP linkje:Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2015
(#) qvasz2 válasza omegaa2007 hozzászólására (») Jan 1, 2015 /

A kondi: 68 nF / 400V. Az ellenálláson nem látok feliratot, azt te olvasd el!

köszönöm a segitséget!
bocsánat a buta kérdésért de miben különbözik ez egy normál konditól?
Esetleg lehet ezt másmilyen kondival pótolni? Ez egy 30éves áramfejlesztőben volt és sajnos már nem működik. Neten lehet valahol ilyet venni? Köszi előre is

Legfeljebb az évei számában
(1978-as kiadás, ez is rá van írva)
Bemész bármilyen boltba, és kérsz egy 68 nF / 400V-ot és beteszed helyette.
De miből gondolod, hogy rossz??

Kimértem, ez is halott meg az ellenállás is sajnos. Furcsáltam hogy minek ilyet építettek be. De ha jó a normál kondi akkor nincs gond
köszi a segitséget
(#) kadarist válasza omegaa2007 hozzászólására (») Jan 1, 2015 /

Szia!
Milyen szerepet tölt be ez a páros ennél a villanymotornál?

Ha ki tudod mérni, hogy egy kondi rossz, akkor nem értem, miért nem sikerült az értékét leolvasnod?!
(#) mraulajos válasza omegaa2007 hozzászólására (») Jan 1, 2015 /

Le tudnád írni a folyamatot, hogy mérted ki hogy hibás a kondi, valamint az ellenállás.?
(#) Chipmunk1960 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 1, 2015 /

Ennek a két soros tagnak, maximum zavarszűrő hatása lehet a ebben a körben. Ha jól látom, mintha a kék a vezeték a földre menne ...

Valóban arra való, egy régi evig áramfejlesztőbe van beépítve. Az hogy nem ismerem ezt a fajta kondit (tippem szerint elektrolit kondenzátor) az nem azt jelenti hogy totál sötét vagyok. Elektrotechnikából sosem voltam jó max egy greatz hídat csináltam de akkor még nem voltak fizetősek az autópályák
A kimérés meg úgy történt hogy van egy weidmüller nevű készülékem amin lehet kapacitást mérni. Ezzel még megbíróztam. A kis hengeres mütyürire csak tippelni tudtam hogy ellenállás mert semmilyen adat nincs rajta és mérni sem lehet rajta semmit.
(#) Chipmunk1960 válasza omegaa2007 hozzászólására (») Jan 1, 2015 /

Remix gyártmány, s 1000%-hogy nem elektrolit. 1. 68nF-ban nem létezik, 2. váltóáramra pedig nem használjuk.

Hát csak tipp volt... Teszek majd fel képet a dobozról hogy hogy néz ki (ha esetleg érdekel valakit ez a régi technika)
(#) ujfalusi válasza omegaa2007 hozzászólására (») Jan 1, 2015 /

Azért nem értem miért vagy ennyire értetlen. Régi vagy nem régi technika, ez egy 68nF-os kondi és nem elkó.
(#) elektroncso válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 1, 2015 /

Ez így ebben a formában nem igaz. Ugyanis használnak AC-re elektrolit kondenzátort, HF erősítőkben csatolásra, illetve az erősáramú területen fázisjavításra (pl. fénycsőlámpa, motoroknál cosFI javításra (kompenzálás)). De a képen lévő nem az! Az egy metál-papír kondenzátor, és meg van rajta jelölve melyik lábára várja a nullát (csík), azért mert az a láb van a külső fegyverzethez kötve, így kisebb az esély, hogy a tok megsérülésekor a fázishoz hozzáérhetünk. Én a helyére egy 68nF-os MKP 275V AC kondenzátort tennék. Ha a készüléknek van saját beépített biztosítója akkor X2-et, ha nincs saját biztosító akkor Y2-et (utóbbi ha tönkremegy akkor minden esetben megszakad, előbbi pedig minden esetben rövidzáras lesz, ez elé kötelező a saját biztosító!). A képen azért van 400V-os kondenzátor mert az egyenáramú kondenzátor és az a hálózat a csúcsfeszültségre tölti fel (kb.320V).
(#) omegaa2007 válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 1, 2015 /

Köszönöm a pontos információkat (ma is okosabb lettem) esetleg nem tudsz netes rendelési lehetőséget?
(#) elektroncso válasza omegaa2007 hozzászólására (») Jan 1, 2015 /

Nem tudok, nem vagyok magyarországi. Én egy kicsit északabbra lakok.
(#) erdgab válasza omegaa2007 hozzászólására (») Jan 1, 2015 /

Egyetértek elektroncso hozzászólásával a kondenzátorra vonatkozólag,ellenállásnak 33 ohm/2W ellenállást tennék.Rendelhetsz innen meg innen is.
(#) kadarist válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 1, 2015 /

Ha már itt tartunk, akkor ne maradjon benn hibás információ, mert fázisjavításra fémezett papírkondenzátort használnak (metálpapír, MP) Elektrolitkondenzátort motoroknál indításra használnak, de csak szakaszos üzem mellett. A Remix C213 sorozata pedig fémezett poliészter kondenzátor (PETP).
(#) (Felhasználó 51715) hozzászólása Jan 2, 2015 /

Sziasztok!

Információra van szükségem az alábbi alkatrészről. Valószínűleg egy Cisco 8xx sorozatú router bővítőkártyája, de nem ismerem fel a portokat és azt hogy mi a feladatuk.
A segítséget az azonosításukban megköszönném.
(#) Topi válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Jan 3, 2015 /

Szerintem egy Cisco WIC-1T soros kártya / soros WAN. Csatik stimmelnek, LED helyzete stimmel.

Szerk: Ugyan 1T-s, de fotója inkább 2T-snek megfelelő (Bővebben: Link)
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2015
(#) Gránátalma hozzászólása Jan 4, 2015 /

Sziasztok!
Ezeknél a fém kupakos Alpha potiknál a B jelű a lineáris és az A a log?
Vagy hogy győződhetek meg 100%-osan arról,hogy logaritmikus a potméter? A középállásbatekerős mérős felezős megoldás jó?
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2015
(#) Sebi válasza Gránátalma hozzászólására (») Jan 4, 2015 /

Óramutató járásával ellenkező irányban véghelyzetből indulva a logaritmikusnál nagyobb az ellenállás-változás. A lineárisnál a negyed-fél-háromnegyed állásban ugyanilyen arányban mérhető ellenállás.
(#) Gránátalma válasza Sebi hozzászólására (») Jan 4, 2015 /

Köszönöm válaszod!
Végigmértem minden potméteremet. Egy-két kivételtől eltekintve az 'A' a logaritmikus, a 'B' a lineáris és a C a fordított logaritmikus.
(#) Gránátalma hozzászólása Jan 6, 2015 /

LM3080 helyettesíthető tl071-el?
Adatlapját bambultam, lábkiosztása ugyan az, lényegi paraméter eltérést nem találtam a két IC között...talán az egyik nagyobbat erősítő 125fokos melegben....
Esetleg valaki próbálta már?
Kompresszor-limiterbe lesz.

Szerk.: CA3080 IC a kérdés.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2015
(#) proli007 válasza Gránátalma hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Hello! A 3080 OTA erősítő, és nem helyettesíthető más OPA erősítővel. Nem véletlenül van ez a limitterben..
(#) pucuka válasza Gránátalma hozzászólására (») Jan 7, 2015 /

Az a baj, hogy csak bambultad, de nem nézted. Ezért nem láttad a különbség(ek)et. Gyorsabb is mint egy TL, de a bias árammal lineárisan szabályozható az erősítése, a TL -é meg nem.
(#) cccsaba hozzászólása Jan 7, 2015 /

Sziasztok

Szerintetek ilyen fajta csatlakozót lehet valahol kapni vagy ilyet csak a sony gyártott a saját termékeihez?
kép link
Következő: »»   631 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem