Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi! Lehet hogy tönkrement és ezért nem enged át. Jobban szemügyre fogom venni.
Sziasztok!
Van egy RC5-ös távirányítóm, ahol az infraled kivan vezetve a távirányító elejére(ábrán jelölve), hogy jobban továbbítsa a jelet. Viszont az ábrán látható T1-es tranzisztor is kivan vezetve az infra led mellé (ábrán jelölve), annyi kulombséggel, hogy nem rézúttal, hanem vezetékkel. Ez a tranzisztor egy BC337-es. Na most az az egy a kérdésem, hogy miért van az oda kivezetve, milyen alkatrész ez, hogy ott kell lennie? Válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm ![]()
Szia!
Biztosan csak ott találtak neki helyet.
Arra gondolok, hogy rájött a tettes, hogy a nyákfólián folyó nagy áramcsúcsok miatt nagy a feszültség-esés, nem hord olyan messze. (Nincs előtét ellenállása a LED-nek)
Világos, köszönöm. Üdv!
Sziasztok!
Egy fénycsőelőtétben dolgozott ez a "tranzisztor", (kínai) de nem találok róla adatokat. Lehet, hogy nem a megfelelő számsor alapján kerestem. Kérem segítsetek. köszi
Azt hiszem ez lesz amit keresel: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2015
Sziasztok találtam egy csomót ebből a tranzisztorból ami a képen van, az van ráírva hogy c2330, keresgettem 2sc2330 néven, de rf power tranzisztorokat találtam teljesen más tokozásban, segítenétek beazonosítani esetleg adatlapot linkelni hozzá???
Üdv. Nem vagyok biztos, de lehet ezt keresed: Bővebben: Link
Köszi a választ
![]()
Hali!
A képen jelölt R16-os ellenállás milyen értékű lehet? 56-al kezdődött az biztos, csak azt nem tudom hogy hányszor.
Nem tudsz mérni? Ha 56-al kezdődött akkor lehet 56 Ω 560 Ω 5,6 kΩ 56 kΩ 560 kΩ is akár
Nem tudom jól lekövetni a kapcsolást, de arra tippelek, hogy a 8384 (=LX8384?) kimenő feszültségét állítja egy feszültségosztóban a föld megemelésével. Ebben az esetben valószínűsíthető az 56 vagy 560 ohm.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2015
Nem tudok mérni, mert szenes. 1-es, max. 2es szám lehetett a harmadik ha jól emlékszem, addig még látszott. Addig piszkáltam hogy le kopott. Ha 560 ohm-al kezdek, akkor nem csinálok nagy bajt.?
Nem tudom visszakövetni a kapcsolást. Én csak tippelek. Az LDO-k kimenő feszültségét szokták megemelni kimeneti feszültségosztóval.
A 12V betápról megy a szóban forgó ellenállás egy KIA431A nak a K lábára.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2015
Sziasztok!
Egy dióda azonosításhoz kérnék segítséget. Milyen típusú lehet? Csíkok: zöld (kissé vastagított),sárga,fehér,mint a képen. Segítségeteket köszönöm. Üdv.
Sziasztok Fórumtársak
Segítséget szeretnék kérni egy hálózati trafó bekötéséhez. A típusszáma WPL4303 308 60101 Köszönöm a segítséget.
Szia, Az lehet, hogy megpörkölődött? ha hőléggel 400 fokon leszedem, sem tűnik el a felírat. Talán ha visszarajzolnád a környezetét, mert így nem látni, hogy hova megy.
Gondolod, hogy bárki emlékszik egy ilyen számsorra fénykép-szerűen? Amúgy talán a Lomex-es 150Ft-osról van szó?
Meg kell nézni, melyik a vastagabb kijövő vezeték - az a szekunder.
Szia.
Lomex-es szerintem a trafóm. Kösz a segítséget.
De egy Ohm mérő is megteszi.
Ez egy feszültség-referencia - akár gondold zener diódának. A harmadik lábon feszültség-osztóval beállítható a feszültsége. Tehát van egy ellenállásod, ami a +12V-ról a katódra megy - ez rendben van, de ott az osztó, ami megmondja mekkora legyen a zener-fesz.
Az 560 ohm a legvalószínűbb, mert nem hinném, hogy 5-7V-nál kisebbre van állítva, tehát kb 8mA folyik. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2015
Sziasztok!Ez milyen alkatrész? MAC97C6.Mivel lehet helyetesiteni.Segítségeteket köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2015
Szia!
Ez egy triak és kapható: Bővebben: Link.
Koszonom,es a vegerol az A8 mehet a C6 helyett?
Igen, mehet.
Kösz a segítséget.
Sziasztok.
Tudja esetleg valaki ennek a panelkának a bekötését? Köszi a segítséget A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |