Fórum témák
» Több friss téma |
Ahogy Patópali is írta, forraszd ki mert lehet hogy az áramkör más részei miatt fals lesz a mérés. Ha az alkatrész jelzés Cxx akkor valószínűleg kondenzátor lesz.
Üdv, a képen látható alkatrész felirat nem igazán értelmezhető számomra. Olyan nem teljesen kiolvasható. Lehet valakinek első ránézésre rögtön megvan, az jó lenne.
MAC97A6? Csak nem karácsonyfa égősor?
![]()
Kérlek szépen ez egy uw lámpában van benne, ami 3 erősségi fokozatban állitható. És kizárásos alapon ezzel van szerintem a probléma, mert nem enged át magán semmit, direktbe kötve a készülék a legnagyobb fokozaton üzemel.
Látszik is a képen, hogy a teteje ki van nyílva, így valószínű hogy rossz. Kis teljesitményű tirisztor, diak vagy fet lehet véleményem szerint.Feltehetően a lámpa bekapcsolásakor vagy az izzó kiégésekor kapott túláramot amit nem bírt el.
Diak nem lehet. Esetleg még triak is lehet?
MAC97A6, 400 Volt-os tirisztor.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2019
A diak, trigger elem. Leginkább egy diódára emlékeztet.
Nem ismerem a kapcsolásban az alkatrész szerepét , igen triak is lehet kimaradt a felsorolásból.
Sziasztok!
A segítségeket szeretném kérni a következő alkatrésszel kapcsolatban. Ez egy feszültségstab KA78R33 a képen pirossal bekarikázott alkatrész mibenlétére lennék kiváncsi továbbá a zölddel karikázott értékére. Köszönöm!
A piros a tápforrást jelképezi, a zöld meg a terhelést, vagyis a fogyasztót amit rákötsz.
Piros: feszültségforrás (abszolute maximum 35 V).
Zöld: terhelés (tetszés szerinti, ha benne vagy a biztonsági zónában).
Jussunk egyetértésre abban, hogy ez tirisztor/triak?
Én inkább a másodikra szavazok.
Ezt benéztem az alábbi miatt!
ON Semiconductor ON Semiconductor MAC97A6 Sensitive Gate Triacs Silicon Bidirectional Thyristors Igazad van triac. Üdv. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2019
Ez zavart meg, nem figyeltem eléggé!
ON Semiconductor MAC97A6 Sensitive Gate Triacs Silicon Bidirectional Thyristors Bocsánat! Üdv.
Hello
Igen, pénzt adtam érte. Párszáz ft volt, már a kapcsoló, és a kis izzókért megérte. Most az akkukat próbálom feléleszteni, egész jó állapotban vannak.
Sziasztok!
Ennek mekkora lehet az értéke? .3 aláhúzva
Szerintem 3pF.
Köszi nem méri a kínai esr...
Sziasztok,
Nem találtam megfelelőbb topikot arra, hogy megkérdezzem, mit gondoltok az EPCOS kondenzátorokról? 15.000 illetve 20.000 órás kondikat szeretnék vásárolni, kb. 60 Voltos alkalmazásra. Köszönöm, Attila A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2020
A Sikorel/LL 125'C-os kondijaikat használom, jónak mondható, de csodát ne várj.
Ha életttartam/megbízhatóság a fontos akkor Nippon-Chemi-Con, u767d sorozat...
TISZTELT FÓRUM!
8 lábú SMD IC-re MCKB2 XNLKOK felirattal van ellátva. Nem találok hozzá semmi információt, hogy milyen áramkört rejt a belseje. Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm!
Mikrokontroller: MC9RS08KB2CSC
És akkor hiába vesz másikat, akkor sem fog működni.
![]()
Sziasztok!
Kaptam ezt a végfok panelt. Akitől jött nem tudta megmondani miben volt. Annyit sikerült kiderítenem, hogy Grundig gyártmány. A készülék típusszáma is jól jönne. Aki tudja milyen készülékben volt, kérem ossza meg velem! Köszönöm, ha segítesz! Üdv. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |