Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Lapozás: OK   104 / 192
(#) patkany válasza funkykutya hozzászólására (») Dec 11, 2016 /
 
Igen, a ptc és a hőelemes majd hogy nem lutri... De elvileg a csavaros din dugós az hőelemes, a hagyományos kinézetű amit linkeltél (ilyet rendeltem elsőnek én is), ez ptc-és. Én rendeltem mindkettőt, a ptc-éset már ki is próbáltam, nekem a solomon után nagyon tetszik, jó a fogása is, sokkal gyorsabban melegszik! A másikat még lusta voltam ellenőrizni. Majd rámelegítek és kimérem.
Doboz?? Háháhá... Amit másodjára rendeltem, most nézem, arra rá sincs szitázva semmi!!! Külsőre és belsőre tök ugyan az. Lehet ptc-és az is! De ha az is, akkor mi van? Semmi. Az tök mindegy mivel méred a hőmérsékletet, mindkettőhöz ugyan az az analóg kapcsolás való, mindössze más a bemenő fokozat erősítése. Mint írtam is, a ptc feszültséget ejt, ami a tápfesz értékétől függ, míg a hőelem néhány uV-ot termel, és ezt jelentősebben kell erősíteni.
Én azt mondom, ennyi pénzért ne gondolkodj sokat és ne várj űrtechnikát. A célnak megfelelőek, és ha hibás terméket kapnál, kérhetsz vissz térítést. Veszteni valód nincs!

OK, hogy áfa, meg béfa, meg kis és nagykereskedelmi árrés, meg milyen szél fúj, de gondolj bele mennyibe kerül egy eredeti kattogós weller. Még használtan is tizen ezrek! Egy komplett Hakko (már ha ez is eredeti név, amit gyanítok, hogy a klón neve, mert az eredeti márkát csak nem szitázhatja rá!) forrasztó állomás még az ebay-on is több tíz ezer Ft. Ha hivatalos forgalmazótól vásárolsz garanciával és supporttal, az alsóhangon egy 100 környéke. DE ezek ipari minőségűek, amik az év 365 napjából 400 nap üzemben létet bírnak, mert ott bírnia kell, mert termelés folyik. Hogy Te mennyire űzöd nagyban, nem tudom, de ha netán főállású vállalkozó is vagy, akkor is bőven kiszolgál egy klón és jó alkatrész utánpótlás van, szintén filléres költséggel.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2016
(#) funkykutya válasza patkany hozzászólására (») Dec 11, 2016 /
 
Nos sikerült bevásárolnom, jelentkezni fogok az eredményekkel

Köszönöm mégegyszer a segítséget!
(#) alac710 hozzászólása Dec 15, 2016 /
 
Sziasztok!

Nézegettem egy ilyen pákát mustool mt223 60W (led világítás készítéséhez kellene), állítóleg ez veszélyes mert kikerülhet a 230V a páka hegyére.
Ez igaz?
Milyen pákát ajánlotok, olyan amin van földelés?
(#) patkany válasza alac710 hozzászólására (») Dec 19, 2016 / 1
 
Ezt ki mondta, vagy honnan az infó?
Ki kerülni ki kerülhet, minden további nélkül, haa wolfram szál alatt a csillám, vagy a prespán valamely hiba okán átég. De erre nem sok esély van. Úgy van méretezve, hogy az a szigetelés bőven elbírja azt a hőteljesítményt hibátlanul! Ugyan ez hiba akkor előfordúlhatna egy törpe feszültségű pákánál is.
Vásárolj forrasztó pisztolyt (pillanat forrasztó) ledet tudsz azzal is forrasztani és biztonsági transzformátor megvéd. És elég modernek már azok is, van sok féle forasztó hegy hozzá. De ha le akarod minden áron földelni, akkor a fűtő hüvelyre ráteszed egy csavaros kötéssel, vagy kemény forrasztással és raksz rá egy védő érintkezős dugvillát.
(#) bebe159 hozzászólása Dec 20, 2016 /
 
Sziasztok! Vettem egy Farenheit 28020 állomást. Tudom, hogy nagyon gyér, de nem volt még ilyenem, csak egy leggyagyibb pákám, ami az első használat után tönkrement. Kezdő vagyok, gondoltam ez is jó lesz néha egy kis forrasztásra itthon. Bekapcsoltam és búg / zúg. A hegesztőtrafóhoz hasonló hangja van. Ez normális? Kicsit megijedtem tőle. Ha feltekerem maxra, akkor teljesen elhalkul.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2016
(#) Poli válasza bebe159 hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Szia!
Nem, praktikus lenne visszavinni és kicserélni.
(#) bebe159 válasza Poli hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Megkérdeztem mást is, neki is búg. Bátorkodtam használni, teljesen jó volt. Esetleg a hang jelenthet valami veszélyt?
(#) Joe_001 válasza bebe159 hozzászólására (») Dec 21, 2016 / 1
 
Ja hangmérgezést lehet kapni tőle. Nem mindegy mennyire búg. Ha picit,Isten neki fakereszt, ilyen. Ha nagyon, akkor csere. A trafő hibás , laza lemezelése miatt van. Ettől jobban melegszik a trafó és zúg, ez veszteség, hőbe megy át. Persze a garancia miatt a szétszedés , javítás is csücskös. Visszaviszed, (72 órás csere)keress köztük halkabbat, persze ezzel az eladó agyára fogsz menni!
(#) bebe159 hozzászólása Dec 21, 2016 /
 
Nem mennék be ezért a boltba, az útiköltségem kb a forrasztó árának a fele lenne. Nem hangos, csak nem volt még ilyenem, furcsa volt. De fejhallgatón keresztül nem hallani.
(#) BarnaPili válasza bebe159 hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Szia!
Nekem van egy ősöreg Solomon SL10 állomásom. Szerintem hasonló a belső felépítése,az is morog,mint a bolháskutya,de akkor,mikor a páka a beállított hőfokon áll,és a szabályzó kapcsolgatja teljesítményt rá. De ez a zaj hozzátartozik(inkább csak hozzátartozott ) az estébe nyúló TV hibakeresésekhez.
István
(#) nyuszis2 válasza bebe159 hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Nekem is volt ilyenem (mára csak a háza van meg), teljesen jó volt amikor még csak keveset és nem smd-t forrasztottam. Amúgy ha van a közeledben Lidl, amit ott kapni az is elég jó és ott egyszerűbb a garanciáztatás is, ha netán gond lenne vele.
Én költöztettem bele kínai T12-es forrasztópákát, itt látható
ha kisérletező kedvedben vagy nagyon zavar a zúgás és van laptop tápod, adok szívesen leírást, hogyan tudod átalakítani.
Persze van egy pont amikor a forrasztóállomásod kell összeforrasztani, de nincs még forrasztóállomásod problematika (én a szomszédtól kértem kölcsön ilyenkor).
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2016
(#) bebe159 válasza nyuszis2 hozzászólására (») Dec 22, 2016 /
 
Hát, működik jól, zene mellett fel se tűnik meg amúgy sem zavaró. Van lildl nálunk, de ott nem volt ilyen cucc, rendeltem a hestoreból. Csak elsőre volt ijesztő a hang. Köszönöm a segítőkészséget, de még félek, hogy többet rontok rajta mint javítok, ezért ott még nem tartok, hogy szétszedjem.
Már örül a fejem, hogy megy a ventilátor a gépemben, van jack dugóm, megpróbálom megjavítani a húgom fülhallgatóját.
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2016
(#) diablo hozzászólása Dec 29, 2016 /
 
Sziasztok!
Ehhez a pákához hol lehetne olcsón fűtőbetétet venni? Még nincs ilyen pákám, de nem is vennék ha teszem azt 10 dollár lenne bele a fűtőelem.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
(#) BrookR hozzászólása Jan 1, 2017 /
 
Sziasztok,

Elkezdtem a topicot olvasni, főleg, hogy már az elején érdeklődött valaki a Fahrenheit 28020-as állomás után, amit én is kinéztem magamnak. Aztán valaki ajánlottan a kérdezőnek, ha forrasztóállomást akar venni, akkor e helyett egy Weller WS-50(51)-ben gondolkozzon inkább. Nos, itt abba is hagytam, mert aki bruttó 4500 Ft-os pákában gondolkozik, annak nem is értem miért ajánl valaki 100.000 forint feletti témát. (Mintha valaki bemenne egy autókereskedésbe 2,5-3 milláért nézni egy kombit, mire ajánlják neki, hogy egy Porshe Cayenne-nel mennyivel jobban járna 30 milláért!!) (???)

...

Szóval, én is eljutottam oda, hogy cserélném a pákámat. Nem mintha nem szolgálna ki a mostani teljesen, de tartok tőle, hogy ahogy igyekeznék elmélyíteni elektronikai tudásomat, úgy már kevésnek fog bizonyulni. S mindamellett, hogy eddig kb negyedévente forrasztottam néhány vezetéket, azért szeretem a dolgaimat igényesen csinálni.
Így én a Fahrenheit 28020-ról már tovább léptem. Egészen a Fahrenheit 28003-ig. 3-ik kézzel és 3x2 db pót heggyel ˜20e Ft-nál állna meg a dolog.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ezzel a kombóval járok-e jobban, vagy mondjuk ezzel a Weller SP40N készlet. Hadd ne mondjam, hogy nekem a China 937D (Hakko utánzat) is tetszene ennyiért ennyi kiegészítővel.

Hogy mire kellene? Csatolok egy képet, hogy mit váltana le. (Anno még kb 20-22 éve kaptam) illetve háztartási felhasználás minimális elektronika a jövőben (Arduino)

A segítséget előre is köszönöm,
Üdv,
Ádám

S mindenkinek BUÉK!
(#) gyuszo válasza BrookR hozzászólására (») Jan 1, 2017 / 1
 
Én több típust használok, kisebb és nagyobb teljesítményűt, a felhasználási területtől függően. Ha gyorsan és csak kisebb alkatrészhez kell, ez is megteszi, Bővebben: Link ez csak 8 w-os, 5 éve használom, vettem hozzá tartalék hegyet is, közepesekhez a 24V-os kattogós WELLER 50 W típust
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2017
(#) sector99 válasza BrookR hozzászólására (») Jan 1, 2017 / 1
 
Szia !
Én a gyakorlati tapasztalataim alapján a 937-es Hakko utánzatot javaslom Neked, mert tényleg olcsó és a leírt célokra tökéletesen megfelel. Sokféle alakú hegy kapható hozzá - szintén olcsón.
De azért ha egy picit többet szánsz rá, akkor EZT is megfontolásra ajánlanám. Nekem nagyon bejöttek a T12-es tipek. (az enyémnek FM2028 klón nyele van és házi készítésű szabályzója)
(#) Poli válasza BrookR hozzászólására (») Jan 1, 2017 / 1
 
Szia!
Nekem egy Fahrenheit 28003 állomásom van, eddig mindent meg tudtam vele oldani (Smd0805 volt a legkisebb) Számomra előnye, hogy minden hozzávaló alkatrész itthon is beszerezhető, van az elektronikájához kapcsolási rajz -kb.1500-2000 órát ment még nem volt rá szükség-) hátrányként róható fel, hogy a hőfokszabályzás a fűtőbetét ellenállásán alapul ami közel sem olyan pontos, mint a hőelemes szabályzás, de ha amatőr célra kell ez is tökéletesen megfelel. A China 937D, úgy látom páka méret, kialakítás hasonló, a fűtőbetétből kilógó 4 vezeték azt jelzi, hogy hőelemes.
A Fahrenheit-et évek óta használom, a China-t csak képen láttam.
Van még a Weller, ha ezt választod azt használni olyan mint a régi, esetleg gyorsabban fűt.
(#) BrookR hozzászólása Jan 1, 2017 /
 
Köszönöm a válaszokat. Sokat segítettek.
(#) nyuszis2 válasza Poli hozzászólására (») Jan 2, 2017 /
 
Szia!
A 907 klón vagy PTC-s vagy hőelemes és kerámia fűtőbetét (3.kép), amit külön is megvásárolhatsz kb 300 forintért per darab (A1321 heating element -re kell rákeresni). olcsó hozzá a póthegy is és egész normális minőséget ki lehet fogni. A páka kialakítás olyan, hogy ESD védelmmel is elláthatod, ezt az olcsóbb Fahrenheit-ekkel nem tudod megtenni.
A Fahrenheit szintén kínai, csak más dobozban érkezik, ha jól emlékszem a globiz importálja. Az olcsóbb változatban egy fóliával betekert fűtőszál van (1. kép), a drágábban már kerámia a burkolata (2. kép), szintén külön megvásárolható hozzá a fűtőbetét, de érzékelő nincs benne és a fóliás elég egyszerű minőséget képvisel. Persze itt megfizeted az államot is, ezért kb duplája mint a kínából érkező kínai.
Nekem sem az Ali sem az Ebay-es rendelésekkel nincs garanciális problémám. Ha valami elromlik, legtöbbször szó nélkül küldenek másikat helyette vagy visszaadják a pénzt. Egyszer volt, hogy levelezni kellett vele és bizonygatni, hogy tényleg rossz, de az kereskedő volt, aki mindenféle divatcikkel kereskedik és van a kínálatban elektronika is, akik elektronikával kereskednek csak, azokkal még nem volt soha problémám. Persze nem az idők végezetéig lehet náluk reklamálni, de itthon sincs egy éven túl garancia. Én is a 907-et javaslom, abból 2 garnitúrát is vehetsz és még marad pénzeid is és ha kedved tartja készíthetsz saját meged vezérlést hozzá, tele a net kapcsolási rajzokkal, egy op amp-os kapcsolás kb 1000 Ft alapanyag igényű, itthoni árakkal számolva.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2017
(#) Poli válasza nyuszis2 hozzászólására (») Jan 2, 2017 /
 
Szia!

Biztos, hogy nekem akartad címezni ezt a hozzászólást?

Amúgy köszi az infót, ezt az állomást még akkor vettem amikor az Ebay volt csak elérhető, a többiek még nem, ráadásul igen drága volt a szállítás. A kattogós Weller újonnan kb. 3/5x használtan 2x annyiba került. A kérdező (BrookR) tért ki erre típusra, gondoltam leírom a tapasztalatimat, hogy könnyebben tudjon választani. Annak idején ez nem volt annyira olcsó és hozzá lehet kapcsolni ESD-s munkahelyhez. Ha most kellene egy új állomás elgondolkodnék rajta. Az én pákámban a 2. képen szereplő van.
(#) BI-AMP hozzászólása Jan 5, 2017 /
 
Üdv! Véleményeteket szeretném kérni erről az USB-s pákáról.
(#) BrookR hozzászólása Jan 6, 2017 /
 
Köszönöm a segítséget. Szerintem a Yihua 937D+ lesz a "szerencsés". 5 hegy, pót betét, plusz állomás pákával ~13e
Ha valakit érdekel, érkezés után szívesen írok róla. (Főleg ha segítetek, hogy mire vagytok kíváncsiak)


Az első pákát, vajon mivel forrasztották össze?
(#) granpa válasza BrookR hozzászólására (») Jan 6, 2017 /
 
Ez első pákában nem volt forrasztás (még a sokadikban sem); ld. tűzi-páka.
(#) doboz válasza BrookR hozzászólására (») Jan 6, 2017 /
 
Szia! PL. bekapcsolás után mennyi idő telik el mire használni tudod,milyen a fogása,milyen alkatrészek forrasztására használod?
(#) Csupasz válasza nyuszis2 hozzászólására (») Jan 6, 2017 /
 
Én is Hakko 907 klónt használok. Hogy tudom rendeléskor eldönteni, hogy a PTC-s, vagy a hőelemes kell? Van külön száma? Semmi egyéb jelölést nem találtam.
(#) SzervízMacska válasza BI-AMP hozzászólására (») Jan 6, 2017 /
 
Alacsony teljesítmény hőfokszabályzás nélkül. A hegy az elemes pákákra hasonlít, tehát kb. ugyanarra (semmire) lehet alkalmas...
(#) diablo válasza BI-AMP hozzászólására (») Jan 6, 2017 /
 
Nekem van ilyenem, és amennyibe kerül azért az árért teljesen korrekt, egy DIY áramkört simán össze lehetne vele rakni. Az ónt kb. 5 mp alatt olvasztja meg és automatikusan kikapcsol ha nem használod.
Itt most akciós is. Ráadásul akár új regisztrálóként is 3$-ért ellehet hozni. Annyit meg már bőven megér ha kell a táskába egy pici portable forrasztó páka.
videó (kapcsolási rajzzal)
(#) BI-AMP válasza diablo hozzászólására (») Jan 6, 2017 /
 
Nem is várok vele, rendelem megfelel
(#) rodrik hozzászólása Jan 9, 2017 /
 
Sziasztok!

Mivel a forrasztóállomásom megadta magát (de még javítható lenne.. ) elhatároztam magam, hogy beszerzek egy hakko klónt. Ezzel csak egy problémám van/lesz, hogy a pákához elektronika nincs, ami működésre bírja... Régebben, mikor böngésztem a fórumot egy hozzászólásban láttam, hogy valaki az általam selejtezésre váró 28020-as állomás házába már épített a hakko klónhoz való szabályzó elektronikát, azonban az ilyen jellegű témákat "átnyálazva" nem sikerült újra ráakadni arra az egy hozzászólásra .
Szóval abban szeretnék némi segítséget kérni, hogy az említett pákához milyen szabályzót lenne érdemes építeni?
Remélem jó topikba írtam . Mielőtt valaki megkérdezné: igen tudom használni a keresőt, csak valahogy most vakvágányra futottam .
Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) Csupasz válasza rodrik hozzászólására (») Jan 10, 2017 /
 
Ha már a T12 fűtőbetétes páka mellett döntöttél, kapható belőle olyan kit, amely tartalmazza a vezérlőt is. Nem sokkal drágábban.
http://www.banggood.com/Digital-Soldering-Iron-Station-Temperature-...bIsE_g
Következő: »»   104 / 192
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem