Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Füstgép építése házilag
 
Témaindító: 021, idő: Dec 7, 2005
Lapozás: OK   32 / 40
(#) rejtettlampas hozzászólása Júl 14, 2013 /
 
Sziasztok!
Kicsit lemaradtam a projekttal, de most hétvégén volt időm folytatni. Íme néhány kép a gépem külsejéről. Még 1-2 simítás és csak festésre vár:
(#) rejtettlampas hozzászólása Júl 14, 2013 /
 
Köszi! De majd ha le lesz festve. Szürke-fekete lesz és lesz rajta felirat is: HOMEFOG-1000.
(#) Georgee válasza rejtettlampas hozzászólására (») Júl 25, 2013 /
 
Szerintem fölösleges lefesteni Nekem igy ís tetszik, nagyon jó lett.
(#) Kiskerner hozzászólása Júl 30, 2013 /
 
Nem akarok nagy baromságot írni, ezért inkább megkérdezem:
Lehetséges-e egy vízipipához hasonló elvi felépítésű füstgépet építeni?
Ugyanis szerintem a vízipipa minimális glicerines szirup mennyiség mellett is elég szépen képes tejelni és hát miért ne lehetne kicsit nagyobb volumenben gondolkodni?
Na már most a probléma viszont ott van, hogy elektromos légfűtésnél a széntabletta égéséből fejlődő co2 gáz hiányában valószínűleg nem működne a dolog, viszont azt a minimális co2 gáz igényt egy szifonpatron és egy fojtó szelep segítségével talán lehetne pótolni, a levegő rendszerben való áramoltatásának megoldásán viszont agyalok még egy kicsit...
(#) peterseprenyi hozzászólása Aug 1, 2013 /
 
Szia Kiskerner!
Ez már egy agyonbonyolított gondolat! fölösleges ennyire túlagyalni a dolgot! Ezzel a spirálos módszerrel olyan hatásfokot érsz el,hogy simán lepipálja a gyári füstgépeket! Ha nincs pénzed folyadékra,keress rá neten,rengeteg recept van,pár 100 ft-os dolgokból!
(#) Kiskerner hozzászólása Aug 4, 2013 /
 
Igazad van, kicsit túlreagáltam a dolgot... A folyadékot viszont gyógyszertári glicerinből simán meg lehet oldani, a poén csak annyi, hogy édes ízű lesz a füst...
(#) peterseprenyi hozzászólása Aug 6, 2013 /
 
Örülök hogy beláttad a dolgot az a helyzet hogy én is kísérleteztem ezekkel, igen édes a füst,ha esetleg leszűkíted a füstgéped kivezetését mondjuk 1 mm-re akkor el is dugíthatja, és akkor jön a nagy bumm.... Mindent egybevéve nem igazán éri meg a házi kókány füstfolyadékkal szutykolni, kivéve persze ha otthon akarsz füstölgetni! Én egy helyi szórakozóhelybe csináltam a gépet,ott már nem játék. Ha valaki összeesik,vagy mérgezést kap,engem vesznek elő.....
(#) Kiskerner hozzászólása Aug 16, 2013 /
 
Én csak itthonra gondoltam a dolgot, de szerintem a gyógyszertári glicerin nem okozhat nagy gondot...

régi szendvicssütő fűtőszálai megfelelnek a kazán építéséhez?
(#) rejtettlampas válasza Kiskerner hozzászólására (») Aug 16, 2013 /
 
Üdv!

Én a füstgépem teszteléséhez glicerint használok, 1/3 rész glicerin és 2/3 rész víz keverékét. Otthonra jó az is, de diszkóba már nem ajánlott!

Fűtőszálakról tudni kéne, hogy mekkora hőt viselnek el, mert a füst képzéshez kb 230-250 Celsius fok kell tartósan. Ha ezt bírják és a hőfok szabályzó is tudja akkor elvileg jó lehet! De fűtőszálnál minimum 5-600 Wattban gondolkozz, az alatt kicsi a hatásfok!

Én személy szerint egy 900W-os hajdu mosógép fűtőszálat használok és vettem hozzá egy univerzális sütő hőfokszabályzót, ami 50-300 fokig állítható! Így teljesen jó a gép! Ha vissza lapozol 2-3 oldalt találsz róla képeket is és videót is a nevem alatt!
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2013
(#) balazs_paszka97 hozzászólása Okt 6, 2013 /
 
Nagyjából készen...
(#) balazs_paszka97 hozzászólása Okt 6, 2013 /
 
itt a tobi
(#) rejtettlampas válasza balazs_paszka97 hozzászólására (») Okt 6, 2013 /
 
Üdv!
Jól néz ki! Biztató! Írnál róla pár dolgot? Pl. hogyan készült, mi van benne, mit tud, stb?
(#) balazs_paszka97 hozzászólása Okt 7, 2013 /
 
A fütőszál 1000 wattos, tartály 5 literes , a cső
és a fuvoka réz.A motor egy ablamóso motor 12 Voltos.Hatotav5-8 méter.Szigetelés üvegvatta ragasztó hőálló.
(#) rejtettlampas válasza balazs_paszka97 hozzászólására (») Okt 7, 2013 /
 
Értem. A rézcső milyen hosszú és milyen belső átmérőjű? Fúvóka milyen belső átmérőjű? A hőálló ragasztónak mit használtál?
(#) peterseprenyi hozzászólása Okt 9, 2013 /
 
Nagyon jól néz ki emlékeztet az enyémre, bár a tied jobban néz ki,az enyém nem ilyen kidolgozott ( A vegyszeres kannát remélem jól kimostad ) Tanács: a 12v-os rendszert ha ki akarod iktatni a dologból, egy olyan kávéfőzőt,ha tudsz szerezni,ami modern, és a vizet külön tartályba kell önteni, abba van egy un. membránszivattyú. Ennek a beépítésével kiiktatod a 12v-ot a rendszerből,és visszacsapó szelep se kell
Én a fúvókát kivettem belőle,úgy láttam jobban terít így.
Szép munka, gratulálok
(#) Folditomi4487 hozzászólása Okt 9, 2013 /
 
A második válasz szerint építettem én is egyet régebben... Nem volt megfelelő a " füst " mennyisége, így gázolajjal próbálkoztunk, higgyétek el volt köd ;D
Azért észben ott voltunk, mert csak piciket nyomtunk a vasalótalpra a fecskendőből
(#) balazs_paszka97 hozzászólása Okt 11, 2013 /
 
Köszönöm. még azota sokat változot majd jönek a képek is.
(#) balazs_paszka97 hozzászólása Nov 26, 2013 /
 
Mit szóltok milyen?
(#) Noo válasza balazs_paszka97 hozzászólására (») Nov 27, 2013 /
 
Szia. Nekem tetszik a vezeték nélküli megoldás. De mintha hiányozna belőle egy hőkapcsoló. Hogy csak akkor nyomhassa az anyagot a kazánba amikor fel van fűtve. Elég sok folyadék csak átfolyik rajta és elég hamar eláztat mindent a gép alatt.
Én is csináltam régebben videót az enyémről:
Bővebben: Link
(#) havranarpi hozzászólása Dec 19, 2013 /
 
Sziasztok!
Sikerült szereznem 1 méter 0,3 mm belső átmérőjű rézcsövet( Zil fékcső volt)
Az lenne a kérdésem ,hogy elég-e ekkora hossz?A kazánom 2*750W-os
(#) Noo válasza havranarpi hozzászólására (») Dec 19, 2013 /
 
Szia!
0,3mm a belseje? Elég vékonykának hangzik.Nálam a fojtás ha jól emlékszem 0,6 vagy 0,8. Ki kell próbálni, hogy a pumpád át tudja-e nyomni a folyadékot rajta. Lehet, hogy rövid lesz. Hogyan csatlakozol rá a forró csővégre a pumpával? Kellene ott egy csőszakasz ami nincs melegítve és le tud hűlni. De az legalább 30 centi szerintem
(#) havranarpi válasza Noo hozzászólására (») Dec 19, 2013 /
 
arra majd kitalálok valamit.
A szivattyúm 50W-os ULKA
(#) rejtettlampas válasza havranarpi hozzászólására (») Dec 19, 2013 /
 
Szia!
A 0,3 mm nagyon vékony lesz, az enyémben 4mm belső átmérőjű van. Abból is 5-6 méternyi. Próbáltam 3 méterrel is, de az kevés volt, átfolyt rajta a folyadék, nem tudta mindet elfüstölni!
(#) Andras25 hozzászólása Jan 8, 2014 /
 
Serbusztok szaktársak!
én is kigondoltam egy füstgépet viszont szeretném a ti véleményetek is kikérni.
A következő az elgondolás:
1600 w grill fűtőszál kb 200*200mm, tehát ami bírja a szárazüzemelést
50-250C-fokig bíró hőkapcsoló ami fázisú ez kapcsolná a szivattyút:http://www.alkatreszuzlet.hu/index.php?page=shop.product_details&am...emid=1
lessz visszacsapószelep is fém csappanytús így sztem elég nagy így a biztonságnechnika benneszerintetek is?
A kazán felépítését a következőképpen gondoltam:
lessz kis kád ebből kettő heggesztve vastag vaslemezből kicsit nagyobbak mint a fütőszál,
az alsó darab csak a fűtőszálnak lenne ugy körbeolvasztva a fütőszál hogy kilehesseb majd venni ha kell,a teteje és a kis kád nyitott éleinél szintben ahogy beleolvad a kádba a ólom(igen de ez a legolcsóbb egyszerűbben beszerezhető is sztem. és másra nincsen pénzem )a felső kádba lenne a rézcső amit én is lágyított vegytiszta6/4mm-esez a kád lehetne mélyebb is ide menne belea rézcső amit maximum 4 métert szeretnék belehajlítgatni de ez is kiöntve ólommal(itt fixx lenne a cső ezt nem lehetne kivenni csak kiolvasztva)
mikor ez a két fél megvan és a kapillárcsőnek is megvan a helye meg a kivezetéseknek összelenne forrasztvaa csőveknél is, és mindenhol hogyha bármi történik nem folyik ki a olvadt ólom sehol(egyáltalán megolvadna ha a kapillárcsövet pl. a fütöszáltól balra nem közel hanem1-2 cm távolságra teszem csak az alsó kis kádba egyvonal ba vele?)
ezt a felépítést ott ajánlotta a eladó aki szintén épített már ilyet nem is eggyet de a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok ő alumíniummal mondta a körbevételt de az elég húzós lenne salynos.
jah és apumpa egy 220v-os Hydor Selz L20 régen még ez volt a vízhűtésem pumpája most erre használnám
véleményetek előre is köszönöm mindenkinek.
és sorry ha kicsit off voltam a hosszúság miatt jó pőfögtetést mindenkinek!
(#) Andras25 hozzászólása Jan 8, 2014 /
 
az elektronika is kivitelezve persze ugy nézne ki hogy:
betácsatiról kapcsolóhoz ami az egészet indítja ugye a hőfokszabi a kapcsolóhoz kötve a hőfokszabi második fázisára meg a pumpa 220-as aljzata hogyha kell másik pumpát is egyszerűen belehessen üzemelni akár átalakító táppal is.
Ugye főkapcsoló bekapcsolom elkezd fűteni a fűtőszál,majd mikor eléri a maximumot kikapcsol ad a második fázisra aés kapcsol a pumpa belenyom a rézcsőbe amíg nem hül le nagyon addig megy is a pumpa,majd ha nagyion lehülne kikapcsol és csak fűt
sztemígy menne és jól mert ha nem közvetlenül a fütösethez teszem a kapillácsövet ott több lesz a hő mint ahol a mérés történik(sztem így a közepén az égésznek tehát a magban lenne kb 260fok de még nem olvad meg a ólom az 327fok lenne). erre mi a véleményetek?mien távra legyen a mérés a fűtőszál szélétől?
(#) Andras25 hozzászólása Jan 8, 2014 /
 
balazs_paszka97,rejtettlampas,Noo neked külön is grat mert hogy konzevrdoboz borítással megmerted csinálni és hogy mien jó lett jó messzi lő hatalmas csak ámultam ez a magyar kretivitás emberek hihetetlen
mindenkinek gratulations aki összehozta persze
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2014
(#) Noo válasza Andras25 hozzászólására (») Jan 9, 2014 / 1
 
Köszönöm, de a konzervdoboz csak öntőforma volt Ami látszik az egy alutömb.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2014

001.JPG
    
(#) Noo válasza Andras25 hozzászólására (») Jan 9, 2014 /
 
Sokat nem érdemes agyalni a fűtőszál és az érzékelő távolságán. Ha állítható akkor valahol 230 fok környékén kell beállítani ahol még nem égeti a folyadékot. 260 az lehet hogy sok lesz. Ki kell kísérletezni.
Következő: »»   32 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem