Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Füstgép építése házilag
 
Témaindító: 021, idő: Dec 7, 2005
Lapozás: OK   36 / 40
(#) Noo hozzászólása Márc 22, 2014 /
 
A kémiához nem igazán értek szóval nem tudom, hogy a hozzávalók hogyan befolyásolják. Mindenesetre az olcsóbb is biztonságos, bevizsgált folyadék. Jól be lehet vele füstölni. Végülis elvi szinten lehet értekezni róla de szerintem amilyen gépeket mi használunk, nem az a kategória ahol érdemben javulást mutat majd.
(#) levaitamas hozzászólása Márc 23, 2014 /
 
Sziasztok!
Antari F80Z géppel kapcsolatban kértem a segítségeteket. Javasoltátok, hogy próbáljam meg az eldugult kazánt vízkő oldóval kitakarítani. Több napig állt benne a háztartási gépekhez való anyag (töményebbet nem mertem beletenni), de most már kompresszorral 8 bar-al sem tudom átfújni. Próbáltam kiütni a kazánból a rezet, de nem nagyon mozdult. Általában melyik részen szokott eldugulni, hol lehet a legnagyobb valószínűsége? Állásában ment tönkre. Elképzelhető lenne lemarni az elejéből, végéből?
(#) Noo hozzászólása Márc 23, 2014 /
 
Én megpróbálkoznék egy kis benzinnel is. hátha van benne ragadós cucc amivel a vizkőoldó nem tud csinálni semmit. Aztán leszedni róla minden felesleges dolgot és forró vízben főzni kicsit. Vagy trisós vízben
(#) forma3 hozzászólása Ápr 12, 2014 /
 
Sziasztok!

Vettem én is egy Antari F-80Z füstgépet, nagyjából működik is, de nem pont akkor jön belőle a füst amikor kéne (rövidrezárom a két alsó pint), hanem később, és nem mindig elég erősen, és soha se azonnal amikor elindul benne a motor. Ebben is el lehet valami dugulva? Ha igen, mi?

Köszi!
(#) Andras25 válasza havranarpi hozzászólására (») Ápr 27, 2014 /
 
jó lett grat neked
szép
én túlméreteztem az enyém de vannak problémáim nekem is
nekem a kazánom két részes lapokból áll, alsóban körbevan öntve a fűtőszál 1500w-os grill fűtőszál a felette elhelyezkedő rézcső ami szintén körbe lett öntve aluval na ott van csak problémám hogy ereszt több helyen(megette a rezet az alu sztem a hajlításoknál)
szted hogy lehetne megoldani?gondoltam hogy hátha van 6/4-es saválló acélcső ami szintén lágyított mint a réz és abból ujra megcsinálni a felső kazánrészt,és így körbe önteni aluval akkor nem zabálja meg a csővet mert nem tudja,de eddig 3,9m el eléggé csöpögött a mostani4,15m ezzel már kevésbé csöpögött,jah és öntésnél foltozgatni is kellett mert több helyen nem folyt át az olvadt alu ahogy behártyásodot,lehet pont attól lukadt ki

Bármien ötleltet szívesen fogadok, segítsetek hogy szerintetek hogy kéne megoldjam
Szeva mindenkinek,és köszönöm előre is
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2014
(#) Andras25 hozzászólása Ápr 27, 2014 /
 
ez van körbeöntve és ez ereszt bemeneten 4mm szűkítés nélkül kimenet 1,5mm
(#) petryck hozzászólása Máj 5, 2014 /
 
Üdv mindenkinek. Van egy Eurolite N-10 típusú 400w-s gépem. legutóbbi buliban kifogyott belőle az olaj. most a napokban utánna töltöttem. és a szivattyú nem veszi fel az olajat. Hangos keszperálós hangja van mivel nincs bent folyadék. kis fecskendővel kültem bele olajat akkor elcsendesedik viszont nem nyomja úgy a füstöt mint ahogy szokta. ez kb. most 3m helyett 20cm. A cső nem jukas, viszont légbuborékos, így már felveszi az anyagot de még sem úgy ahogy kellene. mi lehet a gond? (A cső nem lyukas) mit tudnék vele kezdeni?
(#) hl hozzászólása Máj 14, 2014 /
 
Sziasztok,
aki rézcsőből próbál füstgépkazánt készíteni az mindig ugyanabba a kutyaszarba lép bele.
Hőtechnikailag nézve a dolgot a cső a legrosszabb választás. Tereljétek a gondolatmenetet a keresztmetszet/felület arányára és mindjárt más lesz a kép. A 4*4 nem egyenlő 16*1-gyel!!! A rézcső amúgy szárazon 160 fok felett kezd revésedni és persze befelé.
(#) ruza hozzászólása Jún 10, 2014 /
 
Sziasztok!
Egy elég régi füstgépem van ami egyszer csak nem reagál a távirányító gombjának lenyomására... Nem a távvezérlővel van baj sajnos, azokon a hibalehetőségeken végigfutottam... A kérdésem az lenne, hogy egy ULKA Modello NM (mellékelek róla képet: ) típusú kompresszor van a gépben, ki tudom valahogy próbálni hogy az nem hibásodott-e meg?
Köszönöm előre is!
(#) Noo válasza ruza hozzászólására (») Jún 10, 2014 /
 
Hello! Képet sajnos nem látok de gondolom olyan mint a többi. Van rajta 2 saru. Arra rákötöd a 230V-ot és menni kell.
(#) ruza válasza Noo hozzászólására (») Jún 11, 2014 /
 
Köszönöm a gyors választ! A jelek szerint ez a hiba forrása, ugyanis nem működik... :/ Egy dunaújvárosi boltban találtam csak ilyen kompresszort 6.800 Ft-ért. Van rá esély, hogy valaki olcsóbban árul ilyet, pl. bontottan? Nem tudsz esetleg ilyen adok-veszek fórumról? Vagy szerinted jobban járok egy újjal?
Köszönöm!

vizjel.jpg
    
(#) Noo válasza ruza hozzászólására (») Jún 11, 2014 /
 
Hasonlítsd össze a méreteit egy másik ulkával. Hátha a másik típus olcsóbb Bővebben: Link
(#) ruza válasza Noo hozzászólására (») Jún 11, 2014 /
 
Köszi! A linkből kiderül, hogy van amelyik kávéfőzőben is ilyen van. Az még egy lehetőség.
Köszi szépen!
(#) Noo válasza ruza hozzászólására (») Jún 11, 2014 /
 
Nincs mit! Nagyon sok kávéfőzőben van ilyen. a kávéautomatában is. Ha a gugliba beirod, hogy Ulka akkor lehet hogy találsz használtan valahol. Régebben a vaterán is voltak.
(#) ruza válasza Noo hozzászólására (») Jún 11, 2014 /
 
Remélem nem baj, ha még kérdezek! Ha most 17W-os van benne, akkor ugyanakkorát is kell bele tenni, vagy ha pl. kicsit nagyobbat, egy 22W-osat teszek bele az baj? vagy mi fog történni?
(#) Noo válasza ruza hozzászólására (») Jún 11, 2014 /
 
Több folyadékot tud belenyomni a kazánba. Valamivel hamarabb vissza fog hűlni. Bár az az 5W különbség nem hiszem, hogy sokat számít majd.
(#) petryck hozzászólása Jún 23, 2014 /
 
Üdv! Van egy Eurolite N 10-es füstgépem. Buliba még működött. Viszont kifogyott a füstolaj akkor már nem is lett használva a gép. Következő héten újratöltöttem és ment buliba. Persze ott már nem szívta fel a füst olajat. A motor működik, jár benne a dugattyú. szétszedtem kipucoltam utána kicsit szívott fel épp hogy fújta a füstöt. azóta megint semmi. Többször szétszedtem kipucolni de semmit nem szív fel. Mit kezdjek vele?
(#) rejtettlampas hozzászólása Aug 20, 2014 /
 
Sziasztok!
Azt hiszem túl teljesítettem az elképzelésemet a füstgépemmel kapcsolatban. Sikerült beszereznem egy 48W-os ULKA szivattyút, beépítettem az autó ablakmosó szivattyú helyére és nagyfokú változás történt. ITT egy videó, ahol látható, hogy mostmár tartja a tempót a gyári gépekkel is. Füstkilövési távolsága kb. 4-5 méter lett és a füstmennyiség sem elhanyagolható szerintem. A gépben egy 950W-os fűtőszál van, tehát névleges teljesítménye 1000W és egy ULKA EP7-es rezgőszivattyú. Így már nagyobb termekben, kültéren is megállja a helyét. Kisebb helységekben pedig nagyon óvatosan kell használni, mert gyorsan telenyomja a teret.
(#) cupika97 válasza rejtettlampas hozzászólására (») Aug 20, 2014 /
 
Egyfolytában képes nyomni a fustot, vagy kell neki melegedni?
(#) rejtettlampas válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 20, 2014 /
 
Először kell neki kb 10-15 perc mire bemelegszik, de utána folyamatosan nyomja. Nagyon jól tartja a hőt a kazánja, leszigeteltem kőzet gyapottal, meg kapott egy alumínium burkolatot kívülről a gyapot.
(#) havranarpi hozzászólása Szept 12, 2014 /
 
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy ti ,hogyan kötitek össze a szivattyút a kazánnal?
Én egy gyorszáras festo csatlakozóval és tefloncsővel próbálkoztam ,de a gyorszárnál mindig ereszt
Tudnátok segíteni?
(#) Noo válasza havranarpi hozzászólására (») Szept 13, 2014 /
 
Szia!
Nekem úgy van megoldva ahogy a gyáriban. Nem közvetlenül a kazánnál van a bemenő cső vége, hanem van egy 30-35 centis rézcső ráhagyva, és utána jön csak a műanyag cső.
Ekkora hosszon lehül annyira, hogy nem olvad szét a csatlakozásnál.
(#) havranarpi válasza Noo hozzászólására (») Szept 13, 2014 /
 
Nem megoldható valahogy kihagyni a gyorszárat és a tefloncsövet?mert a szivattyú utáni csatlakozásnál is ereszt a gyorszárnál
(#) Noo válasza havranarpi hozzászólására (») Szept 13, 2014 /
 
Nem kötelező elem a gyors zár. Ha tudod, akkor váltsd ki egy fix csőcsonkkal.
(#) rejtettlampas válasza havranarpi hozzászólására (») Szept 14, 2014 /
 
Szia!
Nálam úgy van, hogy a réz csőre húztam egy réz hollandert, amibe került egy úgynevezett vágó gyűrű, majd ezt egy toldóhoz rögzítettem. A toldó másik fele pedig a szivattyúra csatlakozik teflon szalag tömítéssel. Ezeket az eszközöket meg tudod venni olyan boltban, ahol hidraulikai, illetve pneumatikai dolgokat árulnak. Az első képen a vágógyűrűt láthatod, ez kerül bele a hollanderbe és ez szorítja meg a réz csövet. Második képen a hollander, harmadik képen pedig együtt a csatlakozás. Jobb oldalról jön bele a réz cső, bal oldalra pedig a szivattyú kimenete kerül. Persze mindenben mérethez illeszkedőt kell beszerezni (megfelelő menetű toldó, ami passzol a szivattyú kimenetébe, valamint a vágógyűrű és a hollander a réz cső külső átmérőjéhez illeszkedő). De ha bemész egy ilyen boltba és elmondod hogy milyen méretű dolgokat és hogyan akarod összehozni, akkor biztos segíteni fognak és össze válogatják neked. Az sem árt, ha viszed a szivattyút és egy darab réz csövet, ami akkora átmérőjű, mint a gépedben van. Ennyi. Remélem segítettem!
(#) peterseprenyi hozzászólása Szept 15, 2014 1 /
 
Sziasztok!
Korábban megosztottam, úgy gondolom az elsők között, egy teljes mértékben házi füstgépet, eszméletlen hatékonysággal, a probléma annyi volt, hogy ocsmányul sikerült bedobozolni! Bozóky és Lipóczy , az élükön Szaszával, ötletet adott hogy hogyan is csináljak egy olyan füstgépet ami tényleg formabontó, és jól is néz ki Hát megszületett az elképzelés, a tervek, és lassan alakot is ölt az "állat" A gép lényegében egy teljesen átlagos füstgép lesz, csak az elrendezés lesz más! Egy központi egységben helyet kap a szivattyú, a tartály, és az elektronika (230, 12v, szivattyút vezérlő relé) de a lényeg a következő, egy karcher magas nyomású mosó puskáját némileg átalakítva összekötöttem ezzel a központi egységgel (230v, 12v, folyadék) a puska tetejére, vízipisztolyhoz hasonlóan kerül egy kazán rész, természetesen megfelelően szigetelve, egy kis fénnyel megspékelve a látvány kedvéért, és már lőhetjük is a füstöt Úgy gondolom nem mindennapi
Egy videó, hogy mi is adta az ötletet ( A viceóban CO2 gázos, füstgép puska látható, ha jól emlékszem CO2 gun magic fx)
füst puska
(#) rejtettlampas válasza peterseprenyi hozzászólására (») Szept 15, 2014 /
 
Szia!
Nem rossz az elképzelés, biztosan látványos is! Viszont azt ne feledd, hogy a füstgépből elég forró füst jön ki! Nem volna túl mókás dolog akár véletlenül is arcon lőni az embereket közelről! Főleg, ha véletlenül "köpköd" is egy picit a gépezet! Csak óvatosan, ha elkészül!
(#) peterseprenyi hozzászólása Szept 15, 2014 /
 
Szia Rejtettlampas ! Igazság szerint örülök hogy te vagy az első hozzászóró, mivel a Te géped tetszett eddig a legjobban a tervezésnél figyelembe vettem amit említettél, és úgy gondolom ha a füst kivezetés köré egy jóval nagyobb PVC csövet teszek, mint puskacső, azzal megakadályozom az, hogy túlzottan forró füst jöjjön ki belőle, természetesen ez nem azt jelenti hogy egymás arcába kell vele lövöldözni Épp most végeztem a hőfok kalibrálással, kíváncsi leszek mi sül ki belőle , mindenesetre már elég látványos, bár kicsit nehéz lett sajnos
(#) rejtettlampas válasza peterseprenyi hozzászólására (») Szept 16, 2014 /
 
Szia!
Nagyon megtisztelő, amit rólam és a gépemről írtál, igyekeztem "gyárira" csinálni! Köszönöm az elismerő szavakat!
Majd ha kész lesz a géped, akkor kézzel óvatosan ellenőrizni tudod a füst hőmérsékletét, hogy mi az a távolság, ahol már nem meleg. Viszont közben gondolkodtam, hogy mivel a kazán és a "puska" között lesz egy "X" hosszúságú flexibilis cső is beiktatva, így lehet, hogy már mire kilép a "puska" végén a füst, addigra bőven lehűl. Tehát lehet, vagy inkább valószínű, hogy ezzel mégsem lesz gond. De azért mindent csak ésszel! Remélem készítesz majd videót, eléggé kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki belőle!
(#) peterseprenyi hozzászólása Szept 16, 2014 /
 
Szia! Ahogy olvasom, a leírásom nem volt teljesen érthető, ezért első körben néhány fényképet csinálok majd róla a próba még várat magára, mert az előző buli az én számomra elég jókedvűre sikerült, ennek köszönhetően vágni lehetett a füstöt ahogy lesz folyadék töltöm a videót a képeket jó esetben még ma felteszem És igen, a biztonságos távolságot ellenőrizni fogom,nem szeretnék bajt belőle
Következő: »»   36 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem