Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő inverter javítás
Lapozás: OK   2 / 114
(#) erbe válasza stoneka18 hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Idegen nyelvekben nem használnak nagybetűt?
(#) puffed hozzászólása Szept 27, 2011 /
 
Üdv!
Van /volt/ egy energia 130 inverterem amivel egy csúnya baleset történt! Használat közben csitt-csatt csúnya fényhatások és az eredmény a képeken látszik! Az a kérdésem,hogy javítható-e?Egy kapcsolásnak és egy-két képnek a nyák eredeti állapotáról nagyon hálás lennék!
(#) mpisti válasza puffed hozzászólására (») Szept 27, 2011 1 / 1
 
Nekem úgy tűnik,hogy a főtrafó primer kivezetése égett ki a helyéről. Ha a huzalkivezetésből még maradt annyi,hogy forrasztható,akkor lehet javítani. Ha csonkig kiégett,akkor sajnos csak a főtrafó csere vagy újratekerés segít.
Eredeti képet nem tudok küldeni,de megnézem a 160A-es gépnek a kártyáját, ha ilyen akkor azt lefényképezem és küldöm-de csak pár nap múlva,ha visszakapom azt a gépet amelyikről tudok fotót csinálni.
(#) puffed válasza mpisti hozzászólására (») Szept 27, 2011 /
 
Megvan a trafó vége úgy látom...viszont az a problémám ,hogy a nyák belső oldalán is fóliázva van azt viszont nem tudom ,hogy hogyan kellene áthidalnom a hiányzó részen!?Szedjem ki a trafót ,hogy jobban lássam a helyzetet?
(#) mpisti válasza puffed hozzászólására (») Szept 27, 2011 / 1
 
Megkísérelheted kivenni a trafót, de csak óvatosan,mert ha kijön a furatgalván, eldobhatod a kártyát. Egyébként valószínűleg ez volt a probléma ott is,ahol a nyák szétégett. Valamikor meglazulhatott az egyik oldalon a forrasztás és a komoly terhelést a másik oldal nem képes vinni. Ha ki tudod venni a trafót,a szétégett részt el kell távolítani mert a megégett rész vezeti az áramot! Ha a végfokot nem vitte el,akkor érdemes vele foglalkozni,ha viszont elszálltak a FET-ek,akkor már megfontolandó,mert az EPS gépeknél a FET hiba vissza szokott ütni a meghajtó részre is.
(#) puffed válasza mpisti hozzászólására (») Szept 28, 2011 /
 
Megpróbáltam óvatosan kiszedni a trafót de még dúrván is nehezen sikerült ,természetesen csak a furatgalvánnal együtt jött ki. Le a kalappal a gyártó előtt a nem szétszerelhetőség miatt. A burkolatot alapból szét kellett vágnom hogy hozzáférjek a trafóhoz de sikerült...Meg tisztítottam az égett részt ,áthidaltam a hiányzó furatgalvánok helyét visszakötöttem a trafót aztán kikapcsoltam a PC-t még ki is húztam elemlámpa bekapcsol felkészülve a legrosszabbra... gép bekapcsol és működik. Ki is próbáltam szebben hegeszt mint annak előtte valószínű az általad mondott laza forrasztás miatt.
Egyébként a szervízben azt mondták ,hogy javíthatatlan...
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
(#) mpisti válasza puffed hozzászólására (») Szept 28, 2011 /
 
Nagyon szívesen! Örülök hogy segíthettem!
(#) pengi30 hozzászólása Okt 10, 2011 /
 
[OFF]
Tisztelt Fórumozók!
Az lenne a kérdésem, ki tud választ adni, hogy a STRAUS ST/WD-100IV. hegesztő inverter tudja-e az alábbi funkciókat:
-Arc force (ívstabilizálás)
-Anti stick (letapadásgátlás)
-Hot start (könnyített ívgyújtás)
Tudom, hogy kínai, meg nem a hegesztő inverterek csúcsa de ha a fenti funkciókkal rendelkezik, az én céljaimnak megfelel.
A Güde hasonló gépe ugyanilyen paraméterekkel rendelkezik, csak duplájába kerül.
Akinek van valami tapasztalata, kérem ossza meg velem!
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) mpisti válasza pengi30 hozzászólására (») Okt 10, 2011 /
 
Szia István!
Üdvözöllek a hobbielektronika fórumon.
Hát az általad említett géptípusról semmiféle információ nem lelhető fel -de ez talán nem is véletlen. Durván
fogalmazva: "ha nincs pénzed olyan gépre,amelyikről minden információ elérhető,akkor érd be a zsákbamacskával". Ezt a legolcsóbb gépeket előállító gyártó így gondolja, ezt hidd el nekem, tapasztalatból tudom. A felsorolt szolgáltatásokkal nem szokták a legolcsóbb gépeket ellátni pont azért, mert ha a legolcsóbb gépek is tudnák ezen dolgokat,akkor senki nem venné meg a hasonló teljesítmény tartományba tartozó drágább gépeket. Találkoztam olyan géppel is, amelyiknél a magyar nyelvű leírás még olyan szolgáltatást is tartalmazott, amire a gép kialakításánál fogva eleve képtelen volt. De ez a leírás csak a vásárlás után hozzáférhető, az interneten a gyártónak nincs honlapja, az adott termékről semminemű információ nem érhető el. Ha inverteres hegesztőt akarsz vásárolni, inkább gyűjtsd a pénzedet,és vegyél egy 130A-es kínai RILON-t, vagy egy olyan európai gyártótól származó masinát(FIMER;TELWIN;GYS;EP-SYSTEM)amelyik ugyan drágább kissé,de a vásárlás előtt minden információ elérhető róla a neten, és így nem veszel zsákbamacskát.
(#) pengi30 hozzászólása Okt 10, 2011 /
 
Köszönöm a gyors és alapos választ!
A neten én sem találtam semmi érdemlegeset ezért fordultam hozzátok.
Megnézem az általad megadott típusokat, ha nem sikerül választani, marad a jó öreg HETRA 100-asom, ami úgy zörög, hogy a szomszéd utcában is hallani, meg baromira nehéz.
(#) mpisti válasza pengi30 hozzászólására (») Okt 10, 2011 /
 
Ha a HETRA 100-as oldalait leveszed, találsz a primer és a szekunder tekercsek között a vasmagra hegesztve egy-egy laposvasat, a végein 1-1 M6-os csavarral. A kontraanyát meglazítod, és húzol a csavaron egy fél menetet és nem fog zörögni.
(#) laccika77 hozzászólása Okt 11, 2011 /
 
Üdv minden fórumtársnak! Az kérdésem lenne hozzátok , hogy hol és hogyan lehetne beszerezni hegesztő géphez alkatrészt, vagy hol találnék egy olyan szakit aki ért is hozzá, és nem csak lehúzni akar? A gép egy weco discovery nem gagyi masina. Pukkant egyet és a panel egy 20 forintos nagyságú helyen szétégett. Vagy egy komplett panel kellene, vagy egy jó szakember.
(#) mpisti válasza laccika77 hozzászólására (») Okt 11, 2011 /
 
Egy fotó jó lenne a sérült részről és környékéről.
(#) pengi30 hozzászólása Okt 12, 2011 /
 
Szia Pisti!
Köszönöm a Hetrával kapcsolatos tanácsodat de ez már új korában is zörgött, godolom azért, mert az áramerősséget fokozatmentesen, a tekercstesbe ki-be tolható vasmaggal lehet szabályozni.
Végignéztem az általad megadott típusokat de ennyi pénzt hobbi célra nem tudok kiadni.
Viszont találtam egy viszonylag olcsó gépet:

http://vektor2000.hu/?1062,mastroweld-mma-105s-inverteres-hegeszt%F5-akci%F3s-!-ingyenes-h%E1zhozsz%E1ll%EDt%E1ssal!

Még egy kis kiegészítés amit a forgalmazótól tudtam meg:

Tisztelt István!

-A bekapcsolási idő valóban 60% 105 A-nél? -igen ez a gyári adata 20C-on
-Hány A-nél van 100% bekapcs. idő? nincs erre vonatkozó adatunk, tapasztalatok szerint 60-80A körül.
-Milyen bevonatú pálcák hegeszthetők a géppel (rutilos, bázikus, cellulóz, stb)
Mindegyik mastroweld inverter alkalmas rutilos, bázikus, saválló, felrakó, cellulóz és aluminium elektródák hegesztésére, természetesen saválló, felrakó, cellulóz és aluminium csak a megfelelő minőségű pálcákkal használható
-Kb. mennyi ideig lehet hegeszteni 2,5-ös elektródával? (ilyen bekapcsolási idő mellett 2-essel gondolom folyamatosan)
óránként 20 db 2,5mm elektróda !(folyamatos hegesztés 80A-on 2,5mm elektródával)
50 db 2,0mm elektróda
62 db 1,6mm elektróda
14 db 3,2mm elektróda
Érdekelne a véleményed!
Köszi:

Przybytek
(#) laccika77 válasza mpisti hozzászólására (») Okt 12, 2011 1 /
 
7végén megpróbálok fotózni ha lesz időm.
(#) mpisti válasza pengi30 hozzászólására (») Okt 12, 2011 /
 
Szia!
Ha valóban tudja 60% Bi-vel a 105 A-t akkor az a gép hobbi célra bőven jó. A cell hegeszthetőségét megkérdőjelezem. A többit tudhatja a gép.
(#) buburobi hozzászólása Dec 7, 2011 /
 
Üdv!
Segítségre lenne szükségem egy Esab caddy tig2200i hegesztőinverter javításában. Hibajelenség: bekapcsolás után a főkapcsoló világít, a ventilátor nem forog, a kijelző sötét. Eddig egy hibát találtam benne, ami az, hogy a szekunder oldali egyenirányító (dióda modul) egyik diódája zárlatos. Mellékelem a rajzát.
(#) buburobi válasza buburobi hozzászólására (») Dec 9, 2011 /
 
A hibák megvannak, csak az alkatrész beszerzés problémás.
(#) racingheart hozzászólása Jan 15, 2012 /
 
Üdvözletem Tisztelt Uraim!
Olyan kérdésem lenne, hogy szert tettem egy Würth(ös) égisz alatt dolgozó Fronius TransPocket 1400-ra, ami azt a tünetet produkálja alkalmanként, hogy első bekapcsolás után "hidegen" ívgyújtásközben lekapcsol, hogy túlmelegedett.
Ezután kikapcsolom és vissza mintha mi sem történt volna minden mehet tovább, de valamikor az akut probléma elhúzódik és hiába kapcsolgatok ekkor már sajna nekem lesz OFF...
Előre is köszönöm szíves válaszotokat és javaslataitokat!
Üdvözlettel: Fekete József
(#) baltibb hozzászólása Jan 16, 2012 /
 
MOS 168 E típusú hegesztő inverterem / 3 éves / egy durranás kíséretében elszállt, se kép, se hang. Javítható-e, ill. érdemes -e javítani? Annyit tudok tenni, hogy leszedem a burkolatot, és belenézek, hátha megtalálom a durranás okát.
(#) mpisti válasza baltibb hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Természetesen javítható. De először az okot kell megkeresni, hogy miért is szállt el, s aztán cserélni a hibás alkatrészeket.
(#) baltibb válasza mpisti hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Leszedem a borítást, és belenézek. Kérdés persze, hogy mennyi az alkatrész,
(#) mpisti válasza racingheart hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Mivel ez a típus mikrovezérlős, nehéz megmondani hogy melyik áramköri részen lelhető fel a hiba oka, mivel sem a részletes kapcsolási rajz, sem a mikrovezérlő forrásprogram nem publikus. Lehet egyszerű kontakthiba is, pl. a kimenő egyenirányító túlmelegedés figyelő szenzoránál, de az is előfordulhat hogy jelfeldolgozási hiba. De akár a primert kapcsolgató modul hőmérő szenzorának hibája is lehet.
(#) baltibb válasza mpisti hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Egyenlőre szerelőt sem találok, mondjuk dél-Heves megye körzetében.
(#) mpisti válasza baltibb hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Hát ez méreg...Pü-ben küldd el a tel. számodat, és felhívlak.
(#) baltibb válasza mpisti hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Küldtem.
Az a baj, hogy felétek csak akkor járok, ha Horvátországba megyek.
(#) racingheart válasza mpisti hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Szia Pisti!
Köszönöm gyors válaszodat. Úgy érzem ez a művelet kicsit mélyebb szintű tudást igényel mint amivel egyenlőre rendelkezem...
Esetlegesen tudnál e segíteni a dologban, ha foglalkozol javítással?
Üdv.: Józsi
(#) mpisti válasza racingheart hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
A túlmelegedésfigyelés LED villog,vagy folyamatosan világít?
(#) racingheart válasza mpisti hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
A LED villog.
(#) mpisti válasza racingheart hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Ez bizony a rosszabbik eset. 3 hibalehetőség áll fenn:szekunder egyenirányító hiba;FET modul hiba; vagy a legrosszabb(legköltségesebb) a PFU 14 alaplap hiba.
A legvalószínűbb az utolsó verzió, mivel az előző kettő esetében a gép semmiképpen nem indul. De az sem kizárt, hogy csak egy forrasztás engedte el a lapot. Ennél a gépnél ezt sem egyszerű megtalálni. De egy jó erős nagyító és némi türelem meghozhatja a gyümölcsét.
Következő: »»   2 / 114
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem