Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő inverter javítás
Lapozás: OK   83 / 114
(#) tothbela válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Márc 15, 2019 /
 
Persze valahogy le lehet oldani, akár toluollal is, de ritka szemét munka így tervezni egy hegesztőt. Nem a hálószobában használja az ember. Ja ebben kimeneti fojtó sincs. Pedig illene.
(#) erbe válasza tothbela hozzászólására (») Márc 15, 2019 /
 
Azt írod, boltból elhozva...
Hol a garancia?
(#) laki79 válasza tothbela hozzászólására (») Márc 15, 2019 /
 
Vissza kellet volna vinni garanciába. Olyat halottam, hogy magyar tervezésű gép, de szerintem ez is olcsó kategóriás kínai vacak.
(#) Klorid válasza laki79 hozzászólására (») Márc 15, 2019 /
 
Lehet hogy vacak, de legalább van garancia és szerviz. Manapság, már az is valami. Amúgy nincs azzal a géppel semmi baj, egy barátom évek óta használja. Nagyon dícséri!
(#) laki79 válasza Klorid hozzászólására (») Márc 15, 2019 /
 
Lutri, melyik hogy válik be, a garancia, és szerviz az jó dolog. De ha lejár a garancia, és valami elfüstöl benne a javítás árán vehet egy új gépet. Persze ha nem tudja saját maga megjavítani.
(#) tothbela válasza erbe hozzászólására (») Márc 15, 2019 /
 
Én csak javítom. Ez egyébként már cserekészülék, mert az első el sem indult. A vissza jelzés szerint ma szépen tette a dolgát. Becsületesen szikritotta a vasat. Hogy miért nem a garanciális javítással élt a tulaj, azt nem tudom. Talán nincs jó tapasztalata.

Én egyszer vittem, pontosabban küldtem szervízbe egy DVD játszót mert hangosabb részeknél krampogott a hangja. Hát mit mondjak. Én csomagoltam be, postáztam, leírtam a hibajelenséget, meg kétszer módosítanom kellett ezt az irományt is. Két hónap után visszaküldték hogy jó. Természetesen ugyan az a hiba maradt mint volt. Még egy nekifutás, megint két hónap, majd javítva megjött a kereskedőhöz. Érte mentem, elhoztam. Egy hónap után megint krampogott, de inkább vettem egy máskat. Ez ugyanis már elavult közben.
(#) laki79 válasza tothbela hozzászólására (») Márc 15, 2019 /
 
Egyik ismerősöm is akart venni egy Hetra invertert, beszélt a Trakis-al, hogy milyen a gép. Természetesen azt mondták hogy nagyon jó, nincsenek meghibásodások. Még jó hogy nem a Hetrát választotta.
(#) mpisti válasza laki79 hozzászólására (») Márc 15, 2019 /
 
Választhatta volna nyugodt szívvel. Klasszisokkal megbízhatóbb mint a hasonló árban beszerezhető Güde és társai. A 30 ezer alatti egyszer használatos gépekről (dnypro és társai) most ne is ejtsünk szót. Egyébként a pár millás gépek is elromlanak, csak azokat sufni módszerekkel javítani sem lehet, mint ahogy az alsó kategóriánál okosabb. kissé komolyabb tudású de párszázezer Ft-os gépeket sem. Az,hogy egy márka egyede elromlik,nem szokatlan. A szokatlan az lehetne ha a Trakis elutasította volna a garanciális javítást vagy a cserét.
(#) tothbela válasza laki79 hozzászólására (») Márc 15, 2019 /
 
Nem akarom leírni a Hetrát, mert az összes hasonló szinte ugyanilyen. Talán csak rossz széria volt. Egy ventilátoros hűtés professzionális technikában úgy néz ki, hogy csak a hűtőborda lamellái között áramlik a levegő. A munkahelyen egy 22kW-os frekvenciaváltó áramköre a hűtőbordán egy pormentesen zárt burkolat alatt van, a bordákra pedig hiába nyomja a levegőt a ventilátor, az nem hordja be a szemetet az áramkörbe. Ráadásul az egész egy porszűrővel ellátott szekrényben van, ami a villamos elosztó szoba túlnyomásos szobájában áll. Ezt néhány mbar nyomással egy szűrt levegőt a hegy alól szállító rendszer táplálja. Mondjuk por az nincs rajta semmi, pedig tíz éve teszi a dolgát.
(#) Phile80 válasza laki79 hozzászólására (») Márc 16, 2019 /
 
Ezzel az erővel lehetne fikázni a Fronius-t is, mert ötösével hozzák szervizbe a 150ezer forintos gépeket. Az, hogy valaki kifog egy hibás gépet az teljesen természetes, mert egy bizonyos százalék biztosan meg fog hibásodni, csak az nem mindegy hogy mennyi.
Le van írva a használati utasításban, hogy figyelni kell a fémszemcséket tartalmazó porszennyezésre, csak azt nem olvassa el általában senki.
(#) Phile80 válasza tothbela hozzászólására (») Márc 16, 2019 /
 
Létezik hűtőcsatornás hegesztőgép is, ahol szinte csak a lamellák között áramlik a levegő, csak az nem a 25ezer forintos kategória. Az a baj, hogy mindenkinek vannak elvárásai, csak fizetni nem akar érte seki, aztán megy a nyavalygás, hogy ilyen meg olyan a gép.
(#) Phile80 válasza tothbela hozzászólására (») Márc 16, 2019 /
 
Ha meg vastagon lenne lakkozva, az lenne a baj, mert nem lehetne javítani.
Manapság egy gépben sincs fojtó, csak a felső kategóriásokban. Ennek ellenére lehet hegeszteni velük...
(#) bognard hozzászólása Márc 16, 2019 /
 
Sziasztok! Egy Defort DWI-180s típusú hegesztő inverterem a garancia lejárta után néhány héttel elpusztult. A jelenség: Bekapcsolt állapotban, üresjáratkor leoldotta a hálózati 25A-os automatát. Nem vagyok szakember a javítás terén, csak lelkes amatőr, rajz alapján már építettem több működő áramkört. Szétbontottam, semmiféle égési, füstnyomot sehol nem láttam. Méregettem a 4 DB FGN40N60ufd típusú igbt-nél találtam szerintem huncutságot. A műszer diódavizsgáló állásában bármilyen polaritással, bármely lábak közt mind a négy diódánál zárlatot jelez, beépített állapotban. Lehet ez a hiba? Ezeket ki tudnám cserélni. Ha ez a hiba mi mehetett még tönkre az áramkörön, mit méregessek még?
(#) fastaction hozzászólása Márc 16, 2019 /
 
Nekem is van bedobozolva egy Hetra . Semmiféle meghibásodás nem volt . Ha lett is volna , akkor lett volna hozzá rajz , alkatrész , vagy szerviz is .
(#) FerencziJ válasza Temela hozzászólására (») Márc 16, 2019 /
 
Sikerült már megoldani a problémát a Conexel kapcsolatban?

üdv: fj
(#) mpisti válasza bognard hozzászólására (») Márc 17, 2019 /
 
Ha minden láb közt zárlat van,az bizony baj. A végfok tönkrement, de ez feltehetőleg ennyiben nem áll meg. A teljes erősáramú részt, beleértve a hálózati egyenirányítót, kondikat, lágyindítót stb... ellenőrizni kell. Ha ez rendben, akkor az egész meghajtó fokozatot a PWM IC-ig, hacsak nem mikrovezérlős a PWM előállítás.
(#) Temela válasza FerencziJ hozzászólására (») Márc 17, 2019 /
 
Üdv!

Sajnos semmit nem találtam a neten, itt sem mozdult rá senki...
(#) bognard válasza mpisti hozzászólására (») Márc 18, 2019 /
 
Köszönöm a válaszodat! Lehet ennek megoldása már túl nyúlik az én tudásomon. Az IRFD kiforrasztva is ugyan azt mutatja. Annyit teszek, mivel megrendeltem az alkatrészeket, meg az egyenirányítót, 2 db KBJ 3510-es van benne, lehet az sem teljesen egészséges, Azokat kicserélem, ha működik akkor szerencsém van, ha nem akkor kuka és új állja a helyét. Privátban kérdezhetek még 1-2 "butaságot"?
(#) mpisti válasza bognard hozzászólására (») Márc 18, 2019 /
 
Butaságot nem,de mást igen.
(#) Imi68 válasza Imi68 hozzászólására (») Márc 29, 2019 /
 
Tisztelt Mesterek!! Oda jutottam el a Blm2000dtm hegesztő javításban hogy Igbt-k nélkül készítettem osszcilloszkóp képeket. Szeretném a segítségeteket kérni ezek kiértékelésében. És a snoober ellenállás kiszámitási képletében ha tudnátok segíteni. Köszönöm szépen a előre is!!
(#) FerencziJ válasza Temela hozzászólására (») Márc 30, 2019 /
 
Még mindig semmi?
(#) FerencziJ válasza Temela hozzászólására (») Márc 30, 2019 /
 
Melyikkel nem boldogultál?
(#) laci_w hozzászólása Ápr 5, 2019 /
 
Üdvözletem Mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni Fronius Transpocket 1500 inverteres hegesztő javításához. A hiba oka már ismert csak alkatrészre lenne szükségem. Az IGBT modul ami kombinált az egyenirányítókkal is, megadta magát. Sajnos a típus beazonosításánál már akadályba ütköztem mivel a Vinco P281B10 típusjelölésre googli nem ad ki használható találatot. A gyártó honlapján sem tudom ezen típus szám alapján a modult beazonosítani (bár ott meg is jegyzik, hogy 2009 óta megváltoztatták a típus jelöléseket a teljes termékpalettánál)
Tudna nekem valaki adatlapot, beszerzési forrást, esetleg használható infót adni erről a modulról?
A segítséget előre is köszönöm!
(#) Chipmunk1960 válasza laci_w hozzászólására (») Ápr 6, 2019 /
 
Szia, Nekem hozott azért valamit, habár jó lett pár kép.
(#) laci_w válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Ápr 7, 2019 /
 
Szia,
sajnos a linken nem hoz be semmit a googli. Csatolok egy két képet. Hasonlókat találtam, de ezt a típust egyáltalán nem.
(#) staci123 válasza laci_w hozzászólására (») Ápr 7, 2019 /
 
Szevasztok,
ezt a gépet nem ismerem, de segédtápot kötnék rá, a gatek helyére 4.7nF kondikat, és szkóppal megnézném
hogy jól müködik e a meghajtófokozat.Ha igen, a modult
diszkrét elemekböl is meg lehet valósítani, szem elött
tartva a topologiát és a frekvenciát...
(#) Chipmunk1960 válasza laci_w hozzászólására (») Ápr 11, 2019 /
 
Szia, Hasonló modulok vannak a targoncák elektromos motor vezérlésében is. Ezeket a gyártő tervei alapján csak nekik legyártják, ellátják egy egyedi azonosítóval. Talán ez a alapján a gyártóval felvéve a kapcsolatot lehet szerezni, de lehet azt mondja, küld vissza a rossz panelt, s ő majd megjavítja, az új gép árának 3/4 -é ért.
(#) Imi68 válasza Imi68 hozzászólására (») Ápr 12, 2019 /
 
Sziasztok!! Hozzászólás hiányában az Igbt-ék belettek rakva,snoober ellenállásnak 2 db 22ohm párhuzamossan .Új Igbt-k lettek rakva új Gate ürítő tranzisztorok, eredmény üresben szépen megy kimeneteten 51,5volt multiméterel mérve hegesztési próba során alig szikrázott kisidő mulva csattanás, zárlat 3 Igbt totál zárlat .Esetleg 18voltos zéner, csak 2 lett cserélve maradhatott hibás? Tudom a szkóp jel tüskés volt de a zéner ezt hivatott letörni. Most esetleg valaki mondana néhány szót.Előre is köszönöm!! Arra azért rájöttem hogy a petárda olcsóbb mulatság.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2019
(#) 13_Balu50 válasza Imi68 hozzászólására (») Ápr 12, 2019 /
 
A snuber ellenállással sorba van egy 1-3,3nF /630V -os kondenzátor. Az ellenállás és a kondenzátor értékének variálásával csökkenthetö ill. növelhető is a tüske. Csak óvatosan mert én is megjártam addig varriáltam mig az IGBT-k rámentek, sőt a vezérlésben is hazavágott elég sok alkatrészt.
Két leválasztó trafó és soros égő nélkül ne is próbálkozz és1/100-as osztófejet használj a szkóphoz.
A képet amit felraktál az csak a vezérlés jele, abból nem derül ki hogy hány V feszültséget kaptak az IGBT-k a tüskékkel együtt. Amennyiben az meghaladta az IGBT-k türését attól elszállhattak, de a vezérlés is hazavághatta az IGBT-K-et.
Csak amatőr hobbista vagyok, de segítséggel két komoly és márkás hegesztőt sikerült életre keltenem, amik jól működnek azóta.
Vannak itt sokkal okosabbak nálam majd segítenek.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2019
(#) staci123 válasza Imi68 hozzászólására (») Ápr 12, 2019 / 1
 
Szevasztok,
itt egy fogós kérdés:
Hol vásároltad az IGBTket?Egyszer bespajzoltam belölük,
ami sok durranást okozott, pedig akkor még elég drágák
voltak...Azután mindent újból, és láss csodát, a RETben
vásároltakkal évek óta jól megy!
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2019
Következő: »»   83 / 114
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem