Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   259 / 291
(#) moltam válasza Ricsi96 hozzászólására (») Aug 10, 2020 /
 
Az egyik rajzon PTC relay, a másikon théta jelöléssel szerepel az alkatrész ami miatt megsértődik. Ez indítja a kompresszort. Hidegen kis ellenállású, később miután a motor felpörgött bemelegszik, így lecsökkenti a segédfázis áramot. Ha ennek nincs ideje kihűlni két indítás között nem pörög fel a motor. Csak zúg, és pár másodperc múlva a túláramvédő hőkioldó bimetál megszakítja a kört.
(#) Ricsi96 válasza moltam hozzászólására (») Aug 10, 2020 /
 
Igen ismerem az indítóáramkört ami a motor indító tekercsére van kötve. Bár ilyesfajta jelenséget sose tapasztaltam, hogy a kompreszor zúg majd hőkioldó leold. Gondolom, akkor ezeknek a régi hűtőknek a vezérlésének a pontosítása (hőmérséklet alapján) csak a meglévő régi "tekerős" termosztát cseréjével megoldható egy digitális termosztátra?
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2020
(#) moltam válasza Ricsi96 hozzászólására (») Aug 10, 2020 /
 
Szerintem igen. Ha nem kapcsol gyorsan egymásután ki be akkor gond nélkül kicserélhető.
(#) kaqkk válasza Ricsi96 hozzászólására (») Aug 10, 2020 / 1
 
Vegyél olyan termosztátot aminél állítható a kompresszor védelem (ujraindítás ) Avval nem lesz ilyen problémád mert bekapcsolás előtt még csinál egy (általad beállított) időzítést
(#) Ricsi96 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 10, 2020 /
 
Majd megnézem milyet tudok beszerezni. Esetleg tudna csak ajánlani egyet-kettőt?
(#) proli007 válasza Ricsi96 hozzászólására (») Aug 10, 2020 / 1
 
Hello! A kiskereskedelemben forgalmazott hűtőládák, nem alkalmasak fagyasztásra, csak fagyasztott áruk tárolására. Ha megengeded, ezt a pár sort ajánlanám a szíves figyelmedbe, ha ilyesmivel foglalkozol.
(#) szs válasza proli007 hozzászólására (») Aug 10, 2020 /
 
Dehogynem alkalmasak, minden disznóvágáskor abban volt lefagyasztva. Igaz, használni tudni kell, nem egyszerre az összes bele, de két nap alatt szépen telerakhattuk. A sógor meg tudta, mit kell azonnal, mit elég később. Az az előnye is megvolt, nem fagytak így össze a zacskók.

Amit linkeltél, az már professzionális, (nem háztartási)
(#) kaqkk válasza Ricsi96 hozzászólására (») Aug 10, 2020 / 1
 
A pego- dixel -elivell termosztátok elvileg mind tudják ezt az opciót ...
(#) StMiklos válasza szs hozzászólására (») Aug 10, 2020 / 1
 
Azért fagyasztásnál technológiai előrás x időn belül a szükséges maghőmérséklet elérése.
Ehhez olykor nem mélyhűtő, hanem sokkoló kamrát használnak...

Erre egy sima háztartási fagyasztó nem képes.

Üdv: StMiklos
(#) szs válasza StMiklos hozzászólására (») Aug 10, 2020 / 1
 
Ezért is hullunk halomra itt vidéken, ahol disznóvágás után háztartási fagyasztókba pakolunk (mint írtam, értelmes, fokozatos bepakolással).
Értem én, hogy több tonnák feldolgozásánál hogyan kell, sőt, dolgoztam egy csirkevágóhíd áruterítőjeként, láttam is ezeket a dolgokat, ha nem is vagyok profi benne, értem, miről beszélsz.
Én csak azt mondtam, és tartom is, a háztartást egy háztartási gép képes ellátni. Azt a pár kilót, ami a fagyasztóba végül belefér, amit fagyasztani kell vágás után, eddig még megtették.
(#) Bakman hozzászólása Aug 11, 2020 /
 
Estét!

Nagykonyhai hűtőpult feljavításával bíztak meg. Kivitel hasonló, mint a mellékletben látható. A hűtőegység szerencsére kihúzható a rendszerből, kényelmesen lehet szerelni. Kompresszor és hűtőventilátor rendben de a befúvó nullás. Tekercs szakadt, tengely szorul, lapátok hiányoznak és a meglévők is erősen korrodáltak.

Mértem jobbról és balról is, ez befér a régi helyére (pont belevalót valószínűleg esélytelen szerezni): Bővebben: Link. Adatlap szerint kb. 34 m3/óra tudással rendelkezik. Ha kell, kettő is belefér kényelmesen.

Okoz az problémát, hogy túl sok levegőt mozgat meg egy vagy két ventilátor? Halvány lilám sincs, mit tudhatott az eredeti. A mókuskerék kb. 60 mm átmérővel és 240 mm hosszal bír (AC 230 V-os motorja van).
(#) zoz11 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 11, 2020 /
 
Hello
Tangenciális ventilátorként keresd, minden gond nélkül beszerezhető.

Pl:
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2020
(#) Bakman válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 11, 2020 /
 
Egrészt nincs túl nagy bizalmam ezekben a ventilátorokban, másrészt a meglévő sem az eredeti, össze-vissza van faragva, a fogadó rész is, hogy beleférjen. A linkelthez csak négy furat kell. A rotvill.hu oldalon sem viszik túlzásba a termék leírását:
Idézet:
„Teljes hossz: 245 mm
Szélesség: 116 mm”
(#) Sendi hozzászólása Aug 28, 2020 /
 
Üdv. Van egy Daewoo hűtő panelja. (FRU-57BB) A kapcsoló üzemű táp kapcsoló IC-je halt el. Valaki már javította, és eltávolította az IC. Amit találtam hasonló rajzot abban STRG6352 Ic van. A panelon a bekötés nagyon hasonló, de míg a rajzon lévő STRG6352 5 lábú, addig a panelon 6 láb (furat) van, és be is voltak kötve. Nem tudja valaki, hogy milyen IC való bele?
(#) Joe_001 válasza Sendi hozzászólására (») Aug 30, 2020 /
 
Szia!
Ha minden igaz, a tanyán van service manual a gépedről. A baj az, hogy a mainboardról csak fénykép van róla,(Az is felülről), azon 5 lábú az IC. A fórumokon Az STRG 6532-t említik cserére, ami kifutott darab, de láb szerint csereszabatos az STRG 6353-al. Marad a datasheet kapcsolási rajza alapján az ellenőrzés. Szerintem menni fog benne. Azt viszont megnézném miért szállt el.
Ennyit tudtam kideríteni.
(#) granpa hozzászólása Aug 30, 2020 /
 
Tisztelt hozzáértők!
Szerintetek várható, hogy egy közel 20 éve leállított mélyhűtő szekrény normálisan fog működni? Előtte kitűnően szolgált vagy 10 évig. Beltérben állt mindvégig.
(#) antikzsolt válasza granpa hozzászólására (») Aug 30, 2020 /
 
Miért ne. Azért egy kábel ellenőrzés pókháló mentésítést elvégezné bekapcsolás előtt. Ki kell próbálni másként nem derül ki.
(#) Sendi válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 30, 2020 /
 
Köszi. Megoldódott. A gépkönyvvel ellentétben TOP244 volt benne. Az 6 lábú. Betettem és működik. Köszi.
(#) granpa válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 30, 2020 /
 
Én is úgy gondoltam. Már megy 1. fokozaton, hogy lehűt-e. Nem akarom üresen strapálni, mert még költöztetve lesz. A hangja jónak tűnik, bár már régen hallottam.
(#) antikzsolt válasza granpa hozzászólására (») Aug 31, 2020 /
 
Pedig meg kell járatni rendesen. Ha döglődik akkor már a cipelés előtt adja fel a harcot. Maxon járatva 2-3 órán át és máris kiderül jó e vagy sem.
(#) Joe_001 válasza Sendi hozzászólására (») Aug 31, 2020 /
 
Kösz a visszajelzést!
(#) granpa válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 31, 2020 /
 
Még alapjáraton járatom (1), hideg a belseje (meg is mérhettem volna). Holnap rátolom a maxot. Éjjelre még kikapcsolom; az ördög nem alszik.
(#) vladcepes hozzászólása Szept 12, 2020 /
 
Sziasztok! Nem biztos hogy probléma,inkább egy kérdés lenne. Vettem egy új Gorenje NRK6192AS4 Bővebben: Link kb egy hetes,beállítottam a leírás alapján (ezt több helyen is olvastam ) hogy az ideális hőmérséklet hűtőben 7 °C fagyasztó rész -18 °C . Nincs túlzsúfolva a hűtő sem ,fagyasztó sem. Azt tapasztaltam hogy 17-18 percet pihen a kompresszor és 19 percet megy, megint 17-et pihen megint 19-et megy. Ez normális?,vagy ez így túl sokat megy. A régi hűtőnél nem érzékeltem ezt hogy ilyen sűrűn bekapcsol a kompresszor. (vagy nem figyeltem ennyire) .
Válaszokat köszönöm!
(#) Gafly válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 12, 2020 /
 
Télen kevesebbet fog menni.
Most még éppen nyár van ezerrel (felénk legalábbis).
(#) Bakman válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 12, 2020 /
 
Az új hűtőgépekben kisebb teljesítményű motor van, a szigetelése jobb, kisebb hiszterézissel dolgoznak. Sűrűbben kapcsolgatnak de összességébne kevesebbet fogyasztanak, mint elődeik. És ahogy Gafly is írta, most még meleg van.

A miénk is így dolgozik melegebb napokon.
(#) vladcepes hozzászólása Szept 12, 2020 /
 
Köszönöm a hozzászólásokat,megnyugodtam!
(#) marhadoktor hozzászólása Szept 15, 2020 /
 
Adj Isten!

LG electrocool feliratú hűtő-mélyhűtő kombinációm van. Kb. másfél hetente befagy a mélyhűtő rész (jeges lesz), utána nem műkszik a felső hűtős rész. Leolvasztom, újraindítom.

Mi lehet ez?

Előre is köszönöm?
(#) Fimre hozzászólása Szept 19, 2020 /
 
Sziasztok !

Keresek Samsung RL22SBMS1XEG Hűtő/mélyhűtőmhöz Zsalu érzékelőt ( reed relé),

W8-DA3400044a alkatrész számú ( 5 voltos).

Ha van valakinek információja hogy merre induljak ,megköszönném .....
A HQ Elektronikánál már nem rendelhető...


előre is köszönöm

Relé.jpg
    
(#) merlingerin válasza marhadoktor hozzászólására (») Szept 19, 2020 /
 
Szia! Nem megy az önleolvasztása. Fagyóban az elpárnál van egy fűtőbetét. Szakadt. Vagy a hőbiztosítékja ment ki, vagy a vezérlés nem vezérli ki...
(#) StMiklos válasza Fimre hozzászólására (») Szept 19, 2020 /
 
Szevasz!

https://www.amazon.com/Samsung-Switch-Reed-Part-Da34-00043B/dp/B001ICV3IC
A gond ott van, hogy O.E.M termék, ami annyit jelent, hogy a SAMSUNG rendelésére gyártják (gyártották), elvileg csak szervizen keresztül szerezhető (lehet csak szereoővel együtt) be, bár láttam az amazonnál, de nincs nekik se.
Ha csaK sima REED patron akkor cserélhető, de ennek ellent mond az 5V, bár csak 2 "lába" van, de egy mágnessel kideríthető.
Nekem valahol van kisméretű REED patronom.

Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2020
Következő: »»   259 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem