Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Rakd máshová a szenzort, hogy a fa ne kavarjon be neki. Biztos van olyan szög, ahonnan belátja a kijelölt teret.
Szenzort probaltam de egyfolytaba kapcsolt fel amikor szel van mert van egy fa a haz elott s anak a mozgasat mind erzekelte .
Ja s a azton s kapun azt ertetem pl. kimegyek a vécére ki nyitom becsukom az ajtot felkapcsolodik s miutan viszamegyek s becsukom lekapcsol
Így van, ezért is javasoltam. Nameg nekem is így van megoldva az udvar és a bejárat világítása is.
Az hogy olcsó is még előny (1500-3000Ft). Benne van az alkonyatkapcsoló is, lehet szabályozni, hogy milyen fényerő alatt kapcsoljon csak be. :yes:
Amúgy teljesen jogos "sirály12" hozzászólása, mert
ha nincs rendelkezésre álló anyagod, stb. lehet olcsóbban, összkonfortosabban megúszod egy olyan érzékelővel, nembeszélve arról, hogy azokba már benne van a kapcsolóérintkező is.
És mi lenne, ha időzítőt használnál?
Mondjuk ha babrálsz a kapuval, akkor világít 1 percet (és persze kell ugye alkonyatérzékelő is, ami nappal nem engedi a kapcsolást és talán egy "manual override" vagyis egy kapcsoló, amivel akármikor tudod kapcsolni). Persze attila2010-nek írtam a választ.
Szia!
Persze hogy lehetne. Vannak egyszerű 1 érintkezős ki/be kapcsoló áramkörök is, amelyek könnyen átalakítható lámpák ki-be kapcsolására. Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
Akkor mi van, ha bemész, de eszedbe jut valami, és a kapu becsukódása nélkül ki is mész? A lámpa égve marad, viszont nem is lesz bent senki.
Én a helyedben egy pir szenzort tennék ki, így ha van ott valaki ,akkor égne a lámpa, ha nincs, akkor nem. Olcsón lehet venni és beállítod a késleltetését mondjuk 1-2 percre és minden ok, addig csak megmozdul valaki. Mondjuk egy ilyet: Bővebben: Link
Az udvaron a haz elott van egy lampa es szeretnek meg teni s az otletem az hogy nem e lehetne az ajto vagy kapu nyitasal hogy bekapcsoljon a lampa s a kovetkezo nyitasal kikapcsoljon .Kerlek segitsetek az otlet kidolgozasaba lehetoleg nem pic vagy eprom hasznalataval ! Ha rajzot is tudtok megkoszonem .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |