Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   2 / 2
(#) sirály12 válasza attila2010 hozzászólására (») Szept 5, 2010
Rakd máshová a szenzort, hogy a fa ne kavarjon be neki. Biztos van olyan szög, ahonnan belátja a kijelölt teret.
(#) attila2010 válasza sirály12 hozzászólására (») Szept 5, 2010
Szenzort probaltam de egyfolytaba kapcsolt fel amikor szel van mert van egy fa a haz elott s anak a mozgasat mind erzekelte .
Ja s a azton s kapun azt ertetem pl. kimegyek a vécére ki nyitom becsukom az ajtot felkapcsolodik s miutan viszamegyek s becsukom lekapcsol
(#) sirály12 válasza reteck hozzászólására (») Szept 5, 2010
Így van, ezért is javasoltam. Nameg nekem is így van megoldva az udvar és a bejárat világítása is.

Az hogy olcsó is még előny (1500-3000Ft). Benne van az alkonyatkapcsoló is, lehet szabályozni, hogy milyen fényerő alatt kapcsoljon csak be. :yes:
(#) reteck válasza attila2010 hozzászólására (») Szept 5, 2010
Amúgy teljesen jogos "sirály12" hozzászólása, mert
ha nincs rendelkezésre álló anyagod, stb. lehet olcsóbban, összkonfortosabban megúszod egy olyan érzékelővel, nembeszélve arról, hogy azokba már benne van a kapcsolóérintkező is.
(#) bakos13gab válasza sirály12 hozzászólására (») Szept 5, 2010
És mi lenne, ha időzítőt használnál?
Mondjuk ha babrálsz a kapuval, akkor világít 1 percet (és persze kell ugye alkonyatérzékelő is, ami nappal nem engedi a kapcsolást és talán egy "manual override" vagyis egy kapcsoló, amivel akármikor tudod kapcsolni).
Persze attila2010-nek írtam a választ.
(#) reteck válasza attila2010 hozzászólására (») Szept 5, 2010
Szia!
Persze hogy lehetne.
Vannak egyszerű 1 érintkezős ki/be kapcsoló áramkörök is, amelyek könnyen átalakítható lámpák ki-be kapcsolására.

Bővebben: Link

(#) sirály12 válasza attila2010 hozzászólására (») Szept 5, 2010
Akkor mi van, ha bemész, de eszedbe jut valami, és a kapu becsukódása nélkül ki is mész? A lámpa égve marad, viszont nem is lesz bent senki.

Én a helyedben egy pir szenzort tennék ki, így ha van ott valaki ,akkor égne a lámpa, ha nincs, akkor nem. Olcsón lehet venni és beállítod a késleltetését mondjuk 1-2 percre és minden ok, addig csak megmozdul valaki.

Mondjuk egy ilyet: Bővebben: Link
(#) attila2010 hozzászólása Szept 5, 2010
Az udvaron a haz elott van egy lampa es szeretnek meg teni s az otletem az hogy nem e lehetne az ajto vagy kapu nyitasal hogy bekapcsoljon a lampa s a kovetkezo nyitasal kikapcsoljon .Kerlek segitsetek az otlet kidolgozasaba lehetoleg nem pic vagy eprom hasznalataval ! Ha rajzot is tudtok megkoszonem .
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem