Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   2 / 2
(#) trudnai válasza freechat hozzászólására (») Szept 6, 2011
Szerintem a kerdes nem arra vonatkozott hogyan szeretned megoldani, hanem, hogy mit faragsz?

Amugy szerintem is erdemesebb lenne egy USB kepes PIC vagy AVR ami USB-s egeret 'hazudik' a gepnek es akkor megsporolsz egy csomo ganyolast.
(#) freechat válasza icserny hozzászólására (») Szept 6, 2011
Az egér jelének feldolgozását már megoldottam csak most "kézzel" nyomogatom a gombokat.

A görgőnél sajnos valóban tárgytalan, mert szinte nem lehet kapni golyós egeret, így maradt a 2-3 gomb, ezen keresztül viszek be adatot.
(#) freechat válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 6, 2011
Egy AVR két lábára akarom rákötni egy kibelezett PC-s USB-s egér két gombját.
(#) icserny válasza freechat hozzászólására (») Szept 6, 2011
Az optocsatolók jele tudtommal nem közvetlenül hozzáférhető, hanem az egérben levő IC kiértékeli a változásokat.

A koncecpióban nekem az nem teszik, hogy az egér USB HID mouse kategóriájú eszköz lesz, így mindig az aktuális program kapja meg a bemenetét (vagy az oprendszer grafikus felülete). Én inkább egy USB képes PIC mikrovezérlőt használnék (PIC18F4550, PIC18F14K50) HID eszközként (nem mouse!), vagy pedig egy USB-UART (TTL) átalakítót (virtuális soros port). Ez utóbbit a 3-4 USB áron kapható Nokia CA-42 kábelből lehet kinyerni (levágva a fölösleges telefoncsatlakozót). De nem sokkal drágábba kapható olyan kábel is, amiről "már le van vágva" a telefoncsatlakozó, s a TTL szintű TX/RX jelek mellett a +5V-os tápfeszültség is kijön. Ezekben általában PL2303HX IC van, amihez a driver a gyártótól letölthető.
(#) bbalazs_ válasza freechat hozzászólására (») Szept 6, 2011
Lehet, hogy ma sokat ittam, de en ezt nem ertem.
Nem lenne egyszerubb elmondani, mit akarsz csinalni?
Mert ezek szerint van ebben a dologban PC is.
(#) freechat hozzászólása Szept 6, 2011
Lábpedálnak szeretnék egeret használni. (Már nem a szürkét, hanem a PC-s változatot).
Csinálok egy szoftvert ami figyeli az egértől jövő adatokat és a szerint csinál dolgokat.

Az egér gombjain keresztül adatot vinnék be vagyis ezt egy mikrocontroller lábaihoz szeretném kötni.
USB-s egérről lévén szó az AVR is innen kapná az áramot, rá van kötve egy halom kapcsoló a feladat az lenne, hogy az egér meglévő két mikrokapcsolójára valahogy rákössem szegény AVR két lábát és azzal tudjam kapcsolgatni amit majd a programom feldolgoz.

Első körben arra gondoltam, hogy a mikrokapcsoló két "vezetékét" egyszerűen rákötöm egy 4N25-re. 5-6-os lábra megy az egér kapcsolójának két szála, az 1-2-re meg az AVR lába meg a -.
Ez jó megoldás lehet?
Illetve az egérben lévő opto kapukat is kicserélném ilyenre és akkor még több adatot tudok egyszerre átvinni.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem