Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   2 / 2
(#) chipi válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 19, 2012
És a halogén izzó nem fog hullámozni?
Halogénban létezik e27 -s foglalatú?

A nagyítóban van 2 homorú üveg, és egy egyenes lapos üveg. Az egy átalakított fény, egységes lesz mindenhol.
(#) Zoli_bácsi válasza chipi hozzászólására (») Jan 19, 2012
Szerintem az energiatakarékos izzó elég szűk fény spektrumú dolog, el fognak veszni a színek a képről. Szerintem maradj a 160W-os hagyományos izzónál, abba elég széles spektrum benne van. A hullámzást (50Hz) meg a kamera beállításánál lehet kiküszöbölni. A képfrissítés és a hálózati frekvencia interferál.
(#) zolika60 válasza chipi hozzászólására (») Jan 19, 2012
Szerintem energiatakarékos izzóval, ami tulajdonképpen fénycső, nem lesz jó a fényed. Ha kicsit kisebb fény is elég mint ami az eredeti volt, javaslom vegyél bele 100W-os halogént.
(#) chipi hozzászólása Jan 19, 2012
Sziasztok!

Egy régi negatív film nagyítóban egy hagyományos 160w fehér fényt adó izzószálas villanykörte van.
Nos ez már eléggé elavult és energia zabáló.
A negatív nagyítót átalakítottam kicsikét.
Vettem egy 60e ért egy 35mm film szkennert, majd kikaptam belőle a kamerát.
Szóval minőségi képet csinál.
Befókuszáltam fixre és stabil! (Roll filmet fogok digitalizálni majd vele. Hát pár helyen megkérdeztem, hogy digitalizálnak e labor géppel, sok választ kaptam, hogy nem mert nincsen 120mm filmhez adapterül. Meg nincsen pénzem rá, hogy képkockánként 70ft, de a legdrágább 250ft/képkocka volt. (300 tekercs filmem van)
Apa régen csak roll filmre fotózott ezért van itthon ilyen nagyító is amivel elkészítette a papír képet.)

Nos a kis kitérő után a kérdés.

Energia takarékos izzót akarok belerakni olyan 23w körülit. Mekkora kelvinű a javasolt? 2700k -t vettem.
A másik, hogy a hálózati zavarokat hogyan tudom kiküszöbölni, mert a kamerán keresztül enyhén 10%-ban hullámzik a kép.
Valami stabil fényre van szükségem!

Köszi szépen előre is a segítséget!
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem