Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   2 / 8
(#) pipi válasza Bakman hozzászólására (») Márc 2, 2016
Oledest, ha jól emlékszem a chipcadban mintha láttam volna
(#) Bakman válasza Flatron11 hozzászólására (») Márc 1, 2016
Létezik, OLED típusút keress HD44780 vezérlővel.
(#) Flatron11 hozzászólása Márc 1, 2016
Sziasztok!
Van valami különbség a HD44780 meghajtó ic és a ST7066U között? Kijelzőket keresgélek és olyat keresek aminél csak a karakterek világítanak, és fekete a háttér ,de 44780-as ic-vel nem találok sajnos.
(#) kissi válasza kissi hozzászólására (») Feb 27, 2016
Na, most már lapoztam is az oldalon és láttam a meghajtót hozzá !
Valószínűleg ezt fogom kipróbálni ! Köszi!
(#) kissi válasza orcika70 hozzászólására (») Feb 27, 2016
Köszönöm, ezt a kijelzőt néztem már máshol, úgy gondoltam, hogy jó is lenne. A háttérvilágítást még nem láttam, köszi az ötletet, viszont volt korábban ilyen kijelzőm és a szükséges feszültség előállítása okozott gondot...Egy ilyen driver iC-t találtam, viszont nagyon miniatűr SMD-ben, nem igazán volt kezelhető! Tudsz valami "emberi" meghajtó IC-ről vagy lehetőségről ?!
(#) kissi válasza Bakman hozzászólására (») Feb 27, 2016
Tudom, de már a fele/negyede áram is sok lehet, ezért gondolkodtam az LCD-ben ( LED-essel most sokkal egyszerűbb lenne az élet !) ! Köszi!
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
(#) orcika70 válasza kissi hozzászólására (») Feb 27, 2016
(#) Bakman válasza kissi hozzászólására (») Feb 27, 2016
Ahhoz, hogy jól látható legyen, nem feltétlen kell 20 mA szegmensenként, egy próbát mindenesetre megérne. Vannak szuper piros kijelzők, azok már jóval kevesebbel árammal is szépen világítanak.
(#) kissi válasza orcika70 hozzászólására (») Feb 27, 2016
Köszi, régebben néztem, de nem láttam...tudnál konkrét típust küldeni ( a háttérvilágítás is érdekes lenne, mert LCD-t találtam megfelelőt máshol is, de háttérvilágítást pl. a TME se tudott hozzá ajánlani! )?!
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
(#) orcika70 válasza kissi hozzászólására (») Feb 27, 2016
A RET-nél van 25mm-es karakter magasságú, és ehhez külön veszel háttér világítást.
(#) kissi válasza pipi hozzászólására (») Feb 27, 2016
Idézet:
„Nem számoltál el valamit?
5digit*7segment*20mA full-ban hajtva csak 700mA..”

Ez igaz, de 5 v. 6 db ( külön-külön 5 digites ) kijelzőt kell működtetnem !
A ChipCad-et néztem korábban, nem láttam megfelelő méretűt, az ebay-es cuccot megnézem ( de ott nincs számla meg garancia ! ) !

Köszi a segítséget !
(#) pipi válasza kissi hozzászólására (») Feb 27, 2016
Hali!
Az én sok-sok éves órám 6digit 7segm led kb 3 cm számjeggyel multiplexben hajtva, Z80 procival és a szükséges körítéssel sem fogyaszt 1A-tól többet. Nem számoltál el valamit?
5digit*7segment*20mA full-ban hajtva csak 700mA..
A chipcadben láttam nagy karakteres 44780 alapú lcd-t, nem emlékszem a méretére meg a háttérvilágításra.
Az ebayról meg rendelhetsz graf kijelzőt, keresőbe: 2.8 tft lcd spi ili9341, ha nem férsz ki rá akkor meg 2-db
(#) kissi válasza ktamas66 hozzászólására (») Feb 26, 2016
Ez a kijelző kicsi ( nem tudok rá 5 db, min. 20 mm-es számot kiírni, a látható terület 60.00 mm x 32.50 mm !) !

A LED-hez ha MUX vezérlést teszek, akkor a kitöltési tényező miatt csökken a fényerő, azaz nem 20 mA-el kell hajtanom !
(#) ktamas66 válasza kissi hozzászólására (») Feb 26, 2016
Ledhez multiplex vezérlés kell. Ez 75x53mm
(#) kissi válasza ktamas66 hozzászólására (») Feb 26, 2016
Ezt én is láttam ( pl. a T** oldalán ), de nincs nekik hozzá háttérvilágítás! Élvilágítást hogy tudnék neki csinálni ?!
Grafikust is nézegettem, de ott is pont itt van egy méretváltás ( a 180 mm szélességűek már jók lennének, de nem férnek el !), a max. 160 mm-eseknél meg nem találtam megfelelő, háttérvilágítóst és beszerezhetőt hivatalosan ( nem ebay ).
Köszönöm mindkettőtöknek az ötleteket ( Bakman és ktamas66) !
(#) kissi válasza Bakman hozzászólására (») Feb 26, 2016
A táp kevés hozzá ( 5*7*20 mA* 5 kijelző =3,5 A és valószínűleg nem tudom bővíteni) , különben jó lenne !
(#) ktamas66 válasza kissi hozzászólására (») Feb 26, 2016
Esetleg élvilágítást kell neki csinálni, vagy grafikus kijelző.
(#) Bakman válasza kissi hozzászólására (») Feb 26, 2016
LED alapú hétszegmenses nem játszik?
(#) kissi hozzászólása Feb 26, 2016
Sziasztok!
Nem biztos, hogy a legjobb topic-ba írok, de nem találtam jobbat és nem akartam újat nyitni !
Szükségem lenne 5 számjegy kiírására ( csak számot kell kiírnom!), a számjegyek magassága min. 20 mm kell, hogy legyen ( inkább nagyobb!), az össz. helyem kb. 160 * 50 mm, kellene háttérvilágítás is! Tudtok-e mondani "kapásból" valamilyen használható típust, mert nem találtam ( vagy nagyobb vagy nincs háttérvilágítás ) ?!
Előre is köszönöm a segítséget !
(#) EgyGabor hozzászólása Jan 19, 2014
Sziasztok! Kaptam egy hordozható dvd-t ami vezérlő hibás össze vissza csinál mindent! De a kijelzője hibátlan ebből akarok csinálni egy projektort! a kijelzőhöz meg van a meghajtó a száma VXIS1828! a kijelző tipusa amit hajt LTA070b343A Tudnátok nekem segíteni hogy hogyan tudnám életre kelteni?
Előre is köszönöm!
További szép napot!
(#) Omcsesz válasza pipi hozzászólására (») Dec 11, 2012
Szia!

Nem, nem nyúltam az üveghez.
Lehet, hogy gyári hibás?
(#) pipi válasza Omcsesz hozzászólására (») Dec 11, 2012
Hali!
Nem lehet hogy az üveg le lett szedve, és nincs jól visszarakva?
(#) Omcsesz válasza kyrk hozzászólására (») Dec 10, 2012
Bekapcsolás után. Egy potival állítom a kontrasztot. Nem látszik az összes karakter helye tisztán. Hol kéne melegnek éreznem?
(#) kyrk válasza Omcsesz hozzászólására (») Dec 10, 2012
Mikor csinalja?
Bekapcsolas utan?
Mukodes kozben?
Hideg? Meleg?
(#) Omcsesz hozzászólása Dec 10, 2012
Sziasztok!

Mi lehet a baja az LCD-nek, ha ilyen pixelhibákat produkál?
Samsung KS0066 IC van rajta.
(#) kala1982a válasza zenetom hozzászólására (») Szept 30, 2012
Így már értem. Köszi a segítséget!
(#) zenetom válasza kala1982a hozzászólására (») Szept 30, 2012
Megnézed a HD44780 adatlapját, és az ott lévő lábakat megnézed hova mennek a NYÁK-on ("kisípolod" műszerrel) (táp, Enable, R/W, R/S, kontraszt, DB0..DB7 (de mivel 4 bites, ezért csak a DB3..DB7-et kell nézni).
(#) kala1982a válasza zenetom hozzászólására (») Szept 30, 2012
Az jó, mert AVR-rel akarom használni. Lábkiosztást nem találok még hasonlót sem.
Esetleg valakinek ötlete, h
ogy merre kutakodjak?

Kimérni hogyan tudnám? Van egy hasonló kijelzőm, de annak több kivezetése van, talán 14 vagy 16. Ráadásul az ilyen beöntött vezérlős.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2012
(#) zenetom válasza kala1982a hozzászólására (») Szept 30, 2012
Szia!
Nekem is volt ilyesmi LCD-m, ami az érdekesség benne, hogy alapból 4 bites, tehát csak 4 bit es módban tudsz vele kommunikálni. Itt szépen le van írva (4 bites adatátvitel) a lényeg.
Viszont az LCD lábkiosztása eltér a megszokottól, mert ha jól látom, a 8-as a test. Ha nem találsz sehol semmi adatlapot, akkor ki kell mérni, melyik láb hova megy a HD vezérlőn.
(#) kala1982a hozzászólása Szept 30, 2012
Sziasztok, az alábbi képen szereplő LCD bekötésére lennék kíváncsi. Googleval semmit sem találtam.
Következő: »»   2 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem