Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Oledest, ha jól emlékszem a chipcadban mintha láttam volna
Létezik, OLED típusút keress HD44780 vezérlővel.
Sziasztok!
Van valami különbség a HD44780 meghajtó ic és a ST7066U között? Kijelzőket keresgélek és olyat keresek aminél csak a karakterek világítanak, és fekete a háttér ,de 44780-as ic-vel nem találok sajnos.
Na, most már lapoztam is az oldalon és láttam a meghajtót hozzá
!Valószínűleg ezt fogom kipróbálni ! Köszi!
Köszönöm, ezt a kijelzőt néztem már máshol, úgy gondoltam, hogy jó is lenne. A háttérvilágítást még nem láttam, köszi az ötletet, viszont volt korábban ilyen kijelzőm és a szükséges feszültség előállítása okozott gondot...Egy ilyen driver iC-t találtam, viszont nagyon miniatűr SMD-ben, nem igazán volt kezelhető! Tudsz valami "emberi" meghajtó IC-ről vagy lehetőségről ?!
Tudom, de már a fele/negyede áram is sok lehet, ezért gondolkodtam az LCD-ben ( LED-essel most sokkal egyszerűbb lenne az élet
!) ! Köszi! A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
Ahhoz, hogy jól látható legyen, nem feltétlen kell 20 mA szegmensenként, egy próbát mindenesetre megérne. Vannak szuper piros kijelzők, azok már jóval kevesebbel árammal is szépen világítanak.
Köszi, régebben néztem, de nem láttam...tudnál konkrét típust küldeni ( a háttérvilágítás is érdekes lenne, mert LCD-t találtam megfelelőt máshol is, de háttérvilágítást pl. a TME se tudott hozzá ajánlani! )?!
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
A RET-nél van 25mm-es karakter magasságú, és ehhez külön veszel háttér világítást.
Idézet: „Nem számoltál el valamit? 5digit*7segment*20mA full-ban hajtva csak 700mA..” Ez igaz, de 5 v. 6 db ( külön-külön 5 digites ) kijelzőt kell működtetnem !A ChipCad-et néztem korábban, nem láttam megfelelő méretűt, az ebay-es cuccot megnézem ( de ott nincs számla meg garancia ! ) !Köszi a segítséget
Hali!
Az én sok-sok éves órám 6digit 7segm led kb 3 cm számjeggyel multiplexben hajtva, Z80 procival és a szükséges körítéssel sem fogyaszt 1A-tól többet. Nem számoltál el valamit? 5digit*7segment*20mA full-ban hajtva csak 700mA.. A chipcadben láttam nagy karakteres 44780 alapú lcd-t, nem emlékszem a méretére meg a háttérvilágításra. Az ebayról meg rendelhetsz graf kijelzőt, keresőbe: 2.8 tft lcd spi ili9341, ha nem férsz ki rá akkor meg 2-db
Ez a kijelző kicsi ( nem tudok rá 5 db, min. 20 mm-es számot kiírni, a látható terület 60.00 mm x 32.50 mm !) !
A LED-hez ha MUX vezérlést teszek, akkor a kitöltési tényező miatt csökken a fényerő, azaz nem 20 mA-el kell hajtanom !
Ledhez multiplex vezérlés kell. Ez 75x53mm
Ezt én is láttam ( pl. a T** oldalán ), de nincs nekik hozzá háttérvilágítás! Élvilágítást hogy tudnék neki csinálni ?!
Grafikust is nézegettem, de ott is pont itt van egy méretváltás ( a 180 mm szélességűek már jók lennének, de nem férnek el !), a max. 160 mm-eseknél meg nem találtam megfelelő, háttérvilágítóst és beszerezhetőt hivatalosan ( nem ebay ).Köszönöm mindkettőtöknek az ötleteket ( Bakman és ktamas66) !
A táp kevés hozzá ( 5*7*20 mA* 5 kijelző =3,5 A és valószínűleg nem tudom bővíteni)
, különben jó lenne !
Esetleg élvilágítást kell neki csinálni, vagy grafikus kijelző.
Sziasztok!
Nem biztos, hogy a legjobb topic-ba írok, de nem találtam jobbat és nem akartam újat nyitni !Szükségem lenne 5 számjegy kiírására ( csak számot kell kiírnom!), a számjegyek magassága min. 20 mm kell, hogy legyen ( inkább nagyobb!), az össz. helyem kb. 160 * 50 mm, kellene háttérvilágítás is! Tudtok-e mondani "kapásból" valamilyen használható típust, mert nem találtam ( vagy nagyobb vagy nincs háttérvilágítás ) ?!Előre is köszönöm a segítséget !
Sziasztok! Kaptam egy hordozható dvd-t ami vezérlő hibás össze vissza csinál mindent! De a kijelzője hibátlan ebből akarok csinálni egy projektort! a kijelzőhöz meg van a meghajtó a száma VXIS1828! a kijelző tipusa amit hajt LTA070b343A Tudnátok nekem segíteni hogy hogyan tudnám életre kelteni?
Előre is köszönöm! További szép napot!
Szia!
Nem, nem nyúltam az üveghez. Lehet, hogy gyári hibás?
Hali!
Nem lehet hogy az üveg le lett szedve, és nincs jól visszarakva?
Bekapcsolás után. Egy potival állítom a kontrasztot. Nem látszik az összes karakter helye tisztán. Hol kéne melegnek éreznem?
Mikor csinalja?
Bekapcsolas utan? Mukodes kozben? Hideg? Meleg?
Sziasztok!
Mi lehet a baja az LCD-nek, ha ilyen pixelhibákat produkál? Samsung KS0066 IC van rajta.
Megnézed a HD44780 adatlapját, és az ott lévő lábakat megnézed hova mennek a NYÁK-on ("kisípolod" műszerrel) (táp, Enable, R/W, R/S, kontraszt, DB0..DB7 (de mivel 4 bites, ezért csak a DB3..DB7-et kell nézni).
Az jó, mert AVR-rel akarom használni. Lábkiosztást nem találok még hasonlót sem.
![]() Esetleg valakinek ötlete, h ogy merre kutakodjak? Kimérni hogyan tudnám? Van egy hasonló kijelzőm, de annak több kivezetése van, talán 14 vagy 16. Ráadásul az ilyen beöntött vezérlős. A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2012
Szia!
Nekem is volt ilyesmi LCD-m, ami az érdekesség benne, hogy alapból 4 bites, tehát csak 4 bit es módban tudsz vele kommunikálni. Itt szépen le van írva (4 bites adatátvitel) a lényeg. Viszont az LCD lábkiosztása eltér a megszokottól, mert ha jól látom, a 8-as a test. Ha nem találsz sehol semmi adatlapot, akkor ki kell mérni, melyik láb hova megy a HD vezérlőn.
Sziasztok, az alábbi képen szereplő LCD bekötésére lennék kíváncsi. Googleval semmit sem találtam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

!
!
!
!