Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
A relék kiforrasztása nem megoldás, mert a logika szerint a 3 és 4 ablak emelését is érzékelnie kell. Ha a 3 és 4 kimenetre megfelelő nagyságú teljesítmény ellenállást kötsz a motor helyére, akkor azt felhúzottként érzékeli az áramfelvétel alapján és befejezi a műveletet.
Direkt nem 2 ajtósat rendeltél? Sajna, belenyúlás nélkül úgy néz ki nem fog menni. A legegyszerűbb talán, ha kiforrasztod a 3-as és 4-es relét, vagy megszakítod a fóliát a behúzója előtt.
HP Photosmar C3180 Multifunkciós nyomtatóval szkennelve. Nem értem én ha rá klikkelek látom rendesen.
Jav: Most már tényleg nem jó az előbb mikor feltöltöttem rendesen lehetett látni. Jav 2: Ha letöltöm akkor jó lehet látni, interneten nem tudom miért nem jó. Ill, ha rá klikkelek arra a "Load 3.9MB" os kis keretre akkor is kijavul a kép! A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2017
Ezt megmagyaráznád:
Idézet: „Angol nyelven íródott és nincs kódom dekódolni” Tettél fel 2 darab 4 MB nagyságú képet, de ez olvashatatlan, mivel készült? A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2017
Kép 1 4MB
Kép 2 4MB Ez a papír amit adtak hozzá sajnos Angol nyelven íródott és nincs kódom dekódolni. A másik bajom az a vezeték lenne, 20AWG-s vezeték aminek utánajártam az európai nyelven 0,5mm2 ami szerintem nagyon kevés, kicserélni az egészet nem tudom nincs kábelvégem hozzá, így arra gondoltam hogy a lehető legjobban lecsípem a 20AWG-s kábelt és 1,5 vagy 2 mm2-essel kipótolom, remélem jobb lesz.
Némi esélyt adna a segítőknek, ha a hozzá adott rajzot/leírást mellékelnéd.
Sziasztok!
Abban kéne a segítség, hogy vettem egy kínai ablakemelő modult 4 ajtós. A gond az lenne vele hogy nekem 2 ajtót kellene vezérelnem, igaz vezérli a szoba közepén hibátlanul ment is ahogy kell, de a gond hogy végig megy mind a 4 ablakon ráadásul 2x a folyamaton elég idegesítő a kattogás ami még hagyján csak attól félek hogy a parkolóban öngyilkos autónak néznék a relé kattogás miatt. Mit lehetne vele csinálni hogy csak a a bal első, jobb első ablakot vezérelje a hátsó 2-öt hagyja ugaron?
Hello!
Van nekem egy Opel Vectra C 2.2 Direct autóm. A probléma az, hogy elől megy az ablakemelő, de hátul nem. Gyárilag nem volt benne hátul. De sikerült venni hozzá gyári hátsót, kapcsolóval meg kábelel együtt. Be lett szerelve de még se működik, pedig minden jel megvan! Valaki tud megoldást rá? Idézet: Nem sikerült... „köszönöm. Majd jelentkezek mire jutottam.”
Sziasztok!
Suzuki Vagon R+ ablakemelő kapcsolási rajzát keresek.Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Érdeklődnék a következő problémával kapcsolatban, hátha valaki jártmár így: Audi A3 1999 1.9TDI 4 gyári elektromos ablakkal. A vezető oldali ablakemelő azt produkálja, hogy ha felfelé kattintom a gombot, elindul egy pillanatra fel és azonnal le is megy teljesen. Kapcsolót szétszedtem, nincs elégve, szépek a kontaktusok, kapott kontaktspray-t is. Elég ilyen esetben tanítani az ablak fel-le húzásával a rendszert, vagy máshol lesz a bibi? köszönöm Uraim!
Így lenne, a kapcsoló bekötése persze rád vár...
Köszönöm a segítségedet. Most jelenleg úgy van külön a +12v mind két oldalra be van húzva a test azt az ajtóra tettem. Ami van a képen kapcsoló sor annak is más a bekötése meg ami a jobb oldalon van 1 es kapcsolónak is más a bekötése. Más kép megy a test is meg a + is. Az egyes kapcsolónak két szál test van, azt össze kelet kötnöm és úgy van az ajtón.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2017
Ennek a SPAL ablakemelő leírásnak a vége felé találsz bekötéseket. A lényeg, hogy az ablakemelő kapcsoló 2db váltóérintkezőt tartalmaz. A NO általában a +12V, a NC a test mindekettőnél. A COM kivezetések közé megy a motor. Így nyugalmi helyzetben testen van a motor mindkét szála. Ha az egyik irányba nyomod az egyik, ha a másikba, a másik érintkező mozdul, így felváltva tud 12V-ot kapni a motor mindkét polaritással (fel/le). A másik oldalinál ugyanígy kell bekötni azzal a különbséggel, hogy a vezető felőli kivezetései átmennek a jobb oldali ajtóba és ott ezt a két szálat használod a NC érintkezőkhöz, a NO ott is a +12V, a COM-ok a motorra. Így ha mindkettő nyugalmi helyzetben van, ugyanúgy testen van a motor mindkét szála. Ha a jobb oldalról vezérled, semmi különös, csak annyi, hogy a test szál(ak) nem közvetlenül, hanem a bal ajtóból jön(nek). Ha viszont balról vezérled, akkor a jobb oldali kapcsoló NC-COM átmenetein keresztül mintha közvetlenül menne arról a kapcsolóról. Gyakorlatilag ennél a mester-szolga kötésnél egyel több érintkező van az akku és a motor között.
Gyári suzuki swift sedan ablak emelők. Igen közvetlen kapcsolja a motorokat a kapcsolók. Nem automata.
Nekem Gyárilag nem volt benne ablak emelő én tettem bele de gyári suzuki swift sednan autóból lett kiszerelve.
Ez egy gyári ablakemelő?
A kapcsoló közvetlenül kapcsolja a motorokat, vagy elektronikán keresztül? Automata, vagy nem? Ha közvetlenül kapcsolja a motorokat, akkor nyugalmi helyzetben test van a motorok kapcsain? stb...
Ami kijön a vezetői oldal kapcsolóból a motorra a 2 szál azt vezettem át a jobb oldali motorra. Ha megnyomtam a vezető oldali kapcsolót vitte a jobb oldali ablakot fel le. de ha a saját jobb oldali kapcsolót megnyomtam közbe a a bal oldali kimenő 2 szált rajta hagytam akkor lassan vitte és volt füst is
Sziasztok! 2db elektromos ablak kapcsolót hogy tudnék bekötni úgy hogy, a vezető oldalról is tudjam kapcsolni az bal ablakot fel le. Bal oldali sajátja jól működik de a két kapcsolót nem tudtam bekötni
Valaki tud segíteni ? A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2017
Ilyennel csináltam és kettővel irányonként. De most rájöttem, hogy mit is jelent az "alapból a motor mindkét szála testen van". Tényleg csak kettő kell összesen, túlbonyolítottam...
Hello! "így ugye egy irányhoz kettő kell" Vagy rosszul írod, vagy rosszul értem. Összesen két relé kell. Csak két darab váltóérintkezős relé kell. Pld. ilyen.
Semmi nem lesz. Mindkét nyomógomb és mindkét reed relé tetszőlegesen zárható bármilyen kombinációban.
Összeraktam az egyik irányhoz tartozó áramkört mindenestül, a reed is belekerült. Biztit majd próbálgatással bemérem
Szépen működik! Gépkocsi relékkel csináltam, így ugye egy irányhoz kettő kell. Inhousenak és Prolinak nagyon köszönök mindent, nélkületek nem ment volna! Már csak egy dolog aggaszt, hogy mi lesz mindkét reed véletlen zárása esetén. Erre hogyan lehetne valami védelmet beletenni?
Bizony, zárlat lenne!
- Valamint ha már relé van, akkor nem célszerű a kapcsolóval a motor áramkörét is zárni. - Nem látom a relé típusát, de ezek várhatóan nem tudják kapcsolni a 25..30A áramot. Ahhoz célszerűbb két "gépkocsi relét" alkalmazni. - Én azért tettem bele ezt a tranzisztoros kiegészítést, mert a Reed reléknél ritka a bontó érintkező. De ha van olyan, akkor a tranyók elhagyhatók. Itt ha megnyomod a fel v. le gombot, a megfelelő oldali Led jelez, és ha elérte a végállást, akkor elalszik. Hibája, hogy végállásban folyik kb. 10mA áram, hiába engeded el a nyomógombot. - Biztosítékot egyszerűen a főágba célszerű tenni. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |