Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Huu apám, a tv télleg vadi új. gondolom magyar gyártmány, mivel KÉKES van ráirva, de a rádió is cool!
Müködnek is? Amugy gratula
sziasztok.
nekem is van 2 pédányom itthon egy tv és egy rádio.mind a kettö nagyon régi.a rádion látszik is.a tv mintha uj lenne mellékelem a képeket.
köszi a választ, án is kb ilyen árra gondoltam.Amúgy a srác az gyűjti a régi cuccokat,csak a felesége nem nagyon örül ezeknek a dolgoknak
de én sem fogom odaadni 2500-ért
ja és még annyit
Idézet: Ez gondolom mindent elárul „Art deco Orion 440 csöves rádió az 50-es évekből. Jelenlegi ajánlat:, 11 500 Ft.”
Hát én 2500 ért bizti nem adnám oda!! azért max 5 doboz cigit kapsz!
Egy igazi gyüjtő ad érte többet is! Ja és sokkal többet ér ennél,sztem!
Lehet hogy eladnám,pont ezért kérdeztem hogy mennyit érhet.szerinted?
Akinek mindtam hogy van ilyen azt mondta,az is gyűjtő , hogy ad érte 2500 Ft-ot de szerintem sokkal többet ér. én sem hangcuccként goindoltam rá hanem mint 1 60éves rádióra. Lehet hogy várok még vele egy pár évet és majd csak akkor adom el
Condor tip. japán full elektronikus magnó a '80-as évekből.
A kuka mellett találtam, az ékszíjakat kicseréltem, kontakt spré a potiknak és azzóta nagyon f*sza Ezzel digitalizálok.
Ilyenem nekem is van: GXC-740D. Ugyancsak 1977-es.
Gyakorlatilag hibátlan és igen jó hangja van még mindíg...
Szia!
Úgy mint hangcucc, nem sokat, de eszmeileg, mint egy 1949-es orion, naggyon is sokat, ha pénzt akarsz érte csak gyüjtőnek add el! Nehogy valakinek a bontójában végezze, annál sokkal többet ér!!!
Sziaszok!
1 kérdésem lenne: van 1 1949-es orion 440-es,és arra lennék kiváncsi,hogy mennyit érhet? nagyon jó állapotban van
Pufira hajtottam a google-t de sajnos nem találtam
(IC-s vagy tranzisztoros amúgy?
Végigolvasva a topicot kicsit összeszorult a szivem. Rég láttam ennyi klassz cuccot együtt. Le sem merem irni hogy annakidején pénzhiány miatt szabadultam meg a REWOXomtol. (B77mkII) . Most meg egy 25 éves akai erölködöm adta meg magát amihez sehol nem találok rajzot. Bátorkodom megkérdezni tud-e valaki ilyesmihez rajzot. (AM-U7). Köszi LAci
Szia mp3maker,
naná, hogy ilyenekre gondoltam... TaTa
Sziasztok!
Nagyon zsír dolgok... A TV-ket nagyon jó hogy megmentetted, azokból még kevesebb marad meg (túl nagy darab, hamar kidobásra kerül). Én szívesen mentenék még az utolsó, újabb sorozatú, eredeti magyar tervezésű és gyártású Orion-Videoton színes TV-kből is, de nagyon kevés maradt, amit kidobnak, még ha hibátlan is, azonnal szétverik baltával azért a 2g rézért ((
Igen ez TC-377 3 sebesség, 3 fej, F & F (ferrite & ferrite) 50000 üzemora kopás nélkül. 1977-es
Nem tudom valami hasonlóra gondoltál?
Sziasztok!
Hát igen... kicsit elérzékenyültem a sok régi cucc láttán...jomagam sem vagyok még túl öreg, 30 éves csupán de ezekből többet még rendszeres használatban láttam működni... Az a bizonyos magnó pedig az Akai GX fejes sorozata volt, rendkívül kopásálló GX üvegszálas kristályferrit (Glass and Xtal) fejekkel... van szerencsém birtokolni egy ilyent akai GX 4000 D néven, és valami hihetetlen szép hangja van még a régi felvételeknek is... Ezen kívül van itthon még egy stereo philips lemezjátszó anno 1963-ból , elektroncsöves erősítővel, lecsatolható hangfalakkal, BRG Mambo illetve FMV Erkel orsós magnó, (mind működik) valamin -igaz ez nem hangtechnika- kb 20 darab általam restaurált régi TV készülék egészen a II világháborútól kezdődően, valamint a régi magyar típusok AT501, AT302 Kékes Duna STB) illetve egy igazi kuriózum: Sony orsós fekete-fehér videomagnó ugy 1970-es évek elejéről... Sajnos digi gépem nincs még ugyhogy nem tudtam fotókat csinálni de majd kérek a cégtől és dobálom majd fel a dolgokat... További sok sikert a régi értékek megmentéséhez...ami nem könnyű, mert sok a réznyűvő alumíniumkibuherátor a lomtalanításokon...
Szia mp3maker,
egy Sony TC-377, gyönyörű, háromfejes, ez igen. Ez még gép, az biztos... Jut eszembe, az Akai cég gyártott orsós magnót a hetvenes évek közepe táján. Járt hozzá szervízkönyv, meg minden, bizonyos üzemóra után el kellett vinni szakszervízbe átvizsgálásra, és a meghatározott alkatrészek cseréjére. Ha mindezt betartottad, az Akai cég 50, azaz ötven éves garanciát vállalt a készülékre! Tavaly láttam egyet a Vaterán, minden papírjával, szervízkönyvvel együtt adták, mondanom sem kell, horror áron, és még 20 év garancia volt rá, épp 30 éves volt a készülék. Azért ez nem semmi.... TaTa
Teljesen igazad van!
Ezt alá is tudom támasztani(bár nem ez a leg idösebb) Idézet: „tuti akkor is működni fognak, mikor a tizedik dvd lejátszómat dobom majd ki a kukába...” teljesen osztom a véleményedet... üdv.
Szia Doncso,
én is mindenhol vadászom az ilyen dolgokat, aukción, kacatos bolhapiacokon, meg sok pl. a szeméttelepről való. Az a de Luxe zsebrádió '63-ból a legféltetteb kincsem, többre tartom, mint az összes többi cuccomat együttvéve. Igazi gyűjtőnek lehet, hogy nem nagy durranás, de én odavagyok tőle, meg a hasonló kis kütyüktől. Szakítok időt majd még a többi ketyerémre is, lefotózom őket, van még pár orsós magnó, régi Unitra meg Vidi hangfalak, természetesen működnek, és ez a lényeg, mert tuti akkor is működni fognak, mikor a tizedik dvd lejátszómat dobom majd ki a kukába... TaTa
Na akkor én is írok valamit.A napokban jutottam hozzá egy pár full eredeti Orion HS280-as hangfalhoz.Már régóta vadásztam,most sikerült találnom,10 ezer volt a pár.Ezenkívül van még egy pár szintén zsír eredeti Videoton DC2002-es hangfalam is.Nemsokára teszek fel róluk képet
üdv.
ismerem a vidiket, nekem is voltak a 20 astól a 30 as ig mind a három, szerettem is őket, a 25-ösöket még fel is ujitattam anno 6000-ért, sokáig szolgáltak nálam
Az erősítő még nincs nálam.A hangszorókat még nem ragasztottam meg.Ha meg lesz teszek fel képet.Még a hangszoróknak valami doboz is kellene.Igaz csak 20 éves vagyok de én szeretem az ilyen régi cuccokat.Most 2 20-as vidit halgatok.1 éve peremeztem újra mert igen siralmas állapotban voltak.Átkentem vékonyan matt fekete temperával.
Olyan mintha új lenne. 2db 3w-os kis magas van melette de nagyon frankón szól.A mélyek is szépek és tisztán is szól.
akkor nem gondolod hogy tehetnél fel képet a cuccrol?
Sikerült vennem egy videoton EA-6383S erősítőt az egyik aukciós oldalon 1000ft-ért.Amolyan öreg bácsis darab.Valami dokitól.Állítólag 3 éve nem használta. :no: Pont passzolni fog a két 25cm-es vidi hangszorómhoz. Eszembe jutott hogy voltak orion hangszoróim.4db közép és 2db magas dóm. :yes: A csóka soha nem is használta őket,ég beépítve sem voltak.Sőt még nem is volt rá forrasztva.És én hülye meg eladtam őket.
Tata, ezek ám az oldchool cuccok!! Ezeken honnan ástad elő?? ilyen mikrofont még nem is láttam, naggyon zsir!
coc-kero! az apx-edhez is gratula, rajtad is látszik hogy örülsz az ilyen régi cuccoknak, jó tudni hogy vagyunk igy egy páran!!!
Sziasztok,
coc-kero, ha megtisztítod, szerintem nagyon jól fog kinézni, ahogy látom, nem sérült... temonddmeg, köszi, most ezeket kotortam elő, de van még pár készülékem, majd szép sorban mind felkerül... TaTa
Sziasztok. Zsírok a cuccok.
tatabike A Palladium nekem TV-márkaként ismerős régről, de negyon jó ez az ébresztős rádiós-üzenetrögzítő!!! A zsebrádiók is nagyon jók. Nekem valahol van két ősrégi AIWA, majd előkeresem őket. cockero Gratula az APX-hez, nagyon jó, inkább legyen koszos, mint javítgatott, ahogy látom ez full eredeti. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

mellékelem a képeket. 

(

Olyan mintha új lenne.
2db 3w-os kis magas van melette de nagyon frankón szól.A mélyek is szépek és tisztán is szól.