Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Hát google. Nem ismerek lábkompatibilis típusokat, de nincs bonyolult környezete, építsd meg. Végy olyat, ami van a boltba....UAA 180, A277D bár ez is egy régi NDK-s típus
1:1-be nem igazán lehet helyettesíteni PICkel sem. Más lábnál lesz az A/D bemenet, más lábakon lesz a kimenet (portok). A helyettesítő ICknél is kell módosítani a nyákot...
Jah bocsi figyelmetlen voltam! Látom írtál példát is! Ezzel 1-1 lehet helyettesíteni? Am ehhez a kapcsoláshoz kell!
national semiconductornak vannak az LM3914, 3915, 3916 Dot/Bar driver IC-i, szerintem ezek kellenek neked.
Hi!
PIC jó a feladatra, az A/D feszültségértéke alapján tudod vezérelni a LEDeket. Még a fényérzékelést is meg lehet oldani, ami az adatlapban van (PWM meghajtással). Erre a célra egyébként van más IC is: UAA180, LM3915, LM 3914 (lineáris)...
Pl mivel helyettesíthető? 1-1 be nem lehet helyettesíteni? Mert az a baj, hogy kész van az áramkör csak meghalt az IC, és az volna a legjobb, ha csak be tenném a hyelyére az új IC-t!
Hello, igen egy PIC képes erre a feladatra, bár ez az IC sok mással helyettesíthető. (pl LM3912) Ha ezek nem is tudnak 16 LED-et, sorbaköthetsz kettőt...
Sziasztok!
A problémám a következő! Bementem a boltba hogy vegyek egy UAA170-es IC-t! Erre kapom a választ hogy már 10 éve nem gyártják! Volt raktáron de azt mondák hogy 2 ezer forint! Pedig 2 héttel ezelőtt még kaptam 400Ft-ért! Arra gondoltam hogy PIC-hez írni kellene egy programot, hogy ugyanazt tudja mint az UAA170, és ezzel esetleg lehetne helyettesíteni! Ez lehetséges volna a gyakorlatban? Jah és tudom hogy ez itt nem az üzletelések helye, de ha valakinek van otthon elfekvőben 1db akkor azt szívesen megvenném! |
Bejelentkezés
Hirdetés |