Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   2 / 4
(#) CsemanAttila válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 22, 2012
B Omega fűtése? Az nem macera, az maga az agyvérzés...... Egyszer valaki felcserélt a motortérben két vákuum csövet, mire rájöttem, hogy miért nincs fűtés.... Remélem a tervezők görcsben rángadóznak
(#) zolika60 válasza Opelomega hozzászólására (») Feb 22, 2012
Márpedig szegény szerelő kénytelen erre vetemedni. :yes: Írtam az elején, hogy csak te tudhatod van-e tudásod és lehetőséged megcsinálni. Néhány autóban már cseréltem, van amelyik egyszerű és van amelyik macerásabb. Ezek szerint az Omega az utóbbi kategóriába tartozik.
(#) Opelomega hozzászólása Feb 22, 2012
Na újra itt.....az autó végül is szerelőnél végezte....ha esetleg valaki arra vetemedne, hogy önnön maga saját kézzel próbálja meg kicserélni a fűtőradiátort....KÉREM NE TEGYE!!!!!....AMENNYI IDEGESKEDÉS ÉS NYŰG VAN VELE......NEM ÉRI MEG!
A ventilátor motort viszont sikerült fel újítanom. A perselyt kicseréltem csapágyra...jobb mint az eredeti....
(#) menyus válasza szolvero hozzászólására (») Feb 11, 2012
Én túl vagyok egy ilyen kijelző javításon, a jó isten mentsen meg tőle még egyszer..Olyan elb***tt megoldással készült az a kijelző hogy szinte javíthatatlan. Fólia szalag rávasalt vezetőcsíkokkal, forrasztani nem lehet mert olvad, szakad. Ha megtörik akkor vége a dalnak, kezdheted előlről. Végül én kínomban levágtam a szalagból, felpucoltam forrasztottam (óvatosan mint a hímes tojást) és hajszálvékony "derótokkal" bekábeleztem a hiányzó szegmenseket..Így ment kb 2 évet de mára már ismét szegmens hibás az egész kijelző. A háttérvilágítást kicseréltem egy 2 db 0,5W os power LED re az tök jó. De ha csak hidegben halvány nem lehett hogy csak a háttérvilágítással van gond? Azt viszonylag egyszerű kicserélni nagyobb LED ekre.

Részemről én lemondtam róla, legfeljebb megjegyzem melyik adón mi van a rádióban, a hőmérsékletet megoldottam egy 1500 Ft os külső belső hőmérővel. A rádió kódját fejből vágom, szóval már nem tud bosszantani a rossz kijelző.. A fogyasztásra meg nem vagyok kíváncsi, így is úgyis sok egy ilyen öreg elavult autónál (97' "B" X20 SE (8 szelepes, igazi rakéta) ... )
(#) Opelomega hozzászólása Feb 11, 2012
Sajna elakadtam. segítséget szeretnék kérni, ahhoz hogy hogyan szereljem ki a komplett műszerfalat? Már lebontottam annyira, hogy nem látok több csavart. A fő problémám a fűtőradiátor cseréje lenne, de egyszerűen nem tudok hozzá férni. Ha valaki tudna nekem segíteni, azt nagyon szépen megköszönném. Előre is köszönöm.
(#) Opelomega hozzászólása Feb 9, 2012
Van esetleg valami tanács arra, hogy hol vannak a műszerfal fő tartó/rögzítő csavarjai? feleslegesen nem szeretnék minden kis bigyót lebontani...:v Csak amit nagyon fontos...Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) Opelomega hozzászólása Feb 9, 2012
Megbontottam....már kint van a kesztyű tartó, mert a ventilátorom is nagyon hangos volt, valószínűleg az is csere.. Viszont a műszerfal kivétele lényegesen nagyobb feladat lesz számomra.. bár van garázs és szerszám is...azért még meggondolom, hogy neki kezdjek-e....A sziszegő hang és a folyadék folyása a kesztyűtartó alól, a középkonzol irányából jött, viszont eddig csak a fűtőradiátor csöveit látom...azon viszont semmi rendelleneset nem látni.
(#) akos70 válasza Opelomega hozzászólására (») Feb 8, 2012
A radiátor cseréjéhez ki kell venni a komplett műszerfalat. Ha szerencséd van, csak valami csatlakozó adta meg magát, amihez esetleg hozzáférsz. Kezdd el ott bontani, ahonnan a víz meg a sziszegés jött.
(#) zolika60 válasza Opelomega hozzászólására (») Feb 8, 2012
Azt nehezen tudnánk megmondani, hozzá kezdj-e. Egy kevés ilyesmiben való jártasság nem árt hozzá, de ha kellően elszánt vagy és a megfelelő körülményeid megvannak hozzá neki láthatsz magad is. Nem atomfizika ez. A megfelelő körülmények alatt a fűtött garázst és az elegendő szerszámot értem.
(#) Opelomega válasza smirga hozzászólására (») Feb 8, 2012
HA tudnál segíteni nekem radiátor szerelésben azt nagyon meghálálnám..Előre is köszönöm
(#) Opelomega hozzászólása Feb 8, 2012
Egy fontos kérdésem lenne még...Álljak neki magam szétbontani mindent, vagy jobban járok, ha szerelőhöz viszem??...Nem vagyok ügyetlen, de úgy értesültem erről a problémáról, hogy szét kell szedni a javításhoz az egész műszerfalat....
Gondolom valami kilyukadhatott, mert az anyós ülés elé spriccelt kb. 2 liter hűtőfolyadékot...Csak az a furcsa hogy fűtésem még van....
(#) CsemanAttila válasza Opelomega hozzászólására (») Feb 8, 2012
A sziszegő hang az egy vákuum cső lesz. Omegában mindent vákuum kapcsolgat. Én szerintem a fűtéscsap ment szét benne. Üdv!
Hogyan kezdjek hozzá a szereléshez? Mit kell szétbontanom ahhoz, hogy hozzáférjek a fűtőradiátorhoz?
Tiszteletem. Sajnos nagy gondom van a szeretett autómmal. (Opel Omega 2.0 8szelepes) Menet közben sziszegő hangra lettem figyelmes a kesztyűtartó irányából, majd nemsokkal ezután fagyálós hűtőfolyadékot kezdett spriccelni.....Gőzkabint csinálva az utastérből.. Amit tapasztaltam ez után: A kiegyenlítő tartályból szép lassan elszivárog a folyadék, fűtés viszont van....Tudna esetleg segíteni valaki?? mi ilyenkor a teendő?? Előre is köszönöm.
(#) karaszbandi válasza VARU SACA hozzászólására (») Nov 26, 2011
Addig bontsd, amíg meg nem találod. Egyébként abban a "dobozban" van ami a műszerfal alatt van. Ahonnan a légcsatornák mennek szanaszét.
(#) VARU SACA hozzászólása Nov 26, 2011
sziasztok van egy 98"as b omegám fűtőradiátor csere lesz rajta de szétszedtem az egész műszerfalat de nem lelem a radiátort léccccci segítsen valaki meddig bontsak még
(#) karaszbandi válasza Betty623 hozzászólására (») Nov 20, 2011
A zsaluk működnek rendesen?
(#) Betty623 hozzászólása Nov 20, 2011
A ventillátornak van hangja,de csak max.-ra tekerve. Azon kivül semmi. Már új (bontóból) fütő berendezés van benne. Csövekkel,stb. Szóval minden át lett nézve és ellenőrizve. Ezért nem értem,mi lehet a probléma? Esetleg valamit nem jól raktunk össze vagy valami nincs kinyitva-zárva? Nem tudom... Már eljutottunk odáig,hogy nem fújja a hideget be! Eddig csak azt fújta,de azt nagyon. A fütő motor és a csövek (amik be és ki jönnek onnan) nagyon meleg. Valahol elveszlik ez a meleg éés nem jön be az utastérbe.
(#) akos70 válasza Betty623 hozzászólására (») Nov 20, 2011
Az, hogy nem fúj semmit, azt jelenti, hogy egyik fokozatban sem megy a ventillátor? Mi az, amivel eddig próbálkoztatok?
(#) Betty623 hozzászólása Nov 20, 2011
Sziasztok! Szintén Omega fütés problémával küzdök. 1987-es benzin (2.0) Nem fúj semmit és ki lehet fagyni belőle! Próbálkoztunk sok mindennel,de eddig nem sikerült megoldani a gondot. Ha valaki tud segiteni,irjon! Köszi!
(#) gini1980 hozzászólása Szept 24, 2011
sziasztok egy opel omegám van és ki szeretném cserélni a fütés radiátort és etszerüen nem birom ki bontani ,vagy is ki szedni mert nem tudóm le szedni a müszerfalat pedig már mindent le bontotam de még mindig valami fogja .
ha valaki tudna segiteni azt meg köszöném
(#) gini1980 válasza smirga hozzászólására (») Szept 17, 2011
szia engem érdekelne a dolog mert ép ezzel szenvedek !ha tudnál segiteni ezt meg köszöném !
(#) VIM válasza p2009 hozzászólására (») Ápr 8, 2011
Szia! Ha ez a típus van benne, akkor lehet, hogy az egyik FET tönkrement benne. Nem nagyon ismerem, de állítólag ki lehet cserélni és azután működni fog.
(#) p2009 hozzászólása Ápr 7, 2011
hali!
Nekem olyan gondom lenne, hogy a bal oldali levegőfújó, és középen ugyszint a bal oldali egész jól müködik, viszont a jobb oldali kettő állandóan egy hőmérsékleten fuj, hiába tekerem akármerre a hőmérséklet szabályozót. Ez mitől lehet?
amugy az auto egy 1995-ös opel omega caravan 2.0 B
(#) aroxol válasza szolvero hozzászólására (») Nov 8, 2010
Te is meg tudod javitani, szinte ingyen! Keresd az omega forumot.
(#) konam2 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 8, 2010
Szia, ha érdekel van Szerviz könyvem- tudok másolni belőle, esetleg,ha szükséged lenne rajzra.Üdv. Ambrus
(#) zolika60 válasza szolvero hozzászólására (») Nov 7, 2010
Igen javítanak. Például itt:Bővebben: LinkAz új témáért kár volt, sok autó javítós topic van. :yes:
(#) szolvero hozzászólása Nov 7, 2010
Sziasztok!

Új vagyok az oldalon, nem tudom mik a szokások stb.. Új témát nyitottam mivel nem kaptam választ a keresőtől. Olyan zavaró problémánk van édesapámmal, hogy jóideje vásároltunk egy Opel Omega "B" "sportlimuzint" . A BC-je akkor sem volt tökéletes mikor megvettük, de gondoltuk csak nem lesz nagy gond és találunk hozzá hibátlant. Nos mi családon belűl azzal versenyezünk kinek gyáriasabb az autója,(Calibra,Omega,Astra...) és így fateromnak szeretnék segíteni A lényeg: Magyaroszágon javítanak ilyen szegmens kijelzőket egyáltalán ? Mert az a hibajelenség, (ez már egy másik kijelző) ,hogy hidegen alig lehet kiolvasni valamit, de ha bemelegszik akkor MAJDNEM tökéletes.. Mi lehet a gond ? Addig nem szeretnénk újat rendelni amíg minden létező variációt ki nem próbáltunk, ugyanis 100 000 fölött kérnek egy új kijelzőért. Szóval ha valaki javít ilyet akkor az feltétlen írjon! de 1-2 jó tanács sem árt lehet máshol van a hiba...
(#) zuger válasza smirga hozzászólására (») Ápr 10, 2010
Még ha mérnök is vagyok de öreg, tehát nem tudok jó hozzáférni de hol melegit hol nem az Omegám (1997 klimás automata váltós). A hütés nagyon jól müködik, ha esetleg tudna segiteni természetessen kifizetnem azt ha az árban megegyezünk.
Külömben valami aproságok is kellenének a bontóbol de erröl ha maj hajjuk egy mást.
Üdv Gyurkabácsi
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem