Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szia !
Készíthetsz DC/DC konvertert is, de azzal is ugyanott vagy mint a trafóval. Ezen az oldalon is DC/DC-vel oldotta meg a tervező: http://goessens.hebergratuit.com/wiki/doku.php?id=crt_clock:clock Egyszerűbb egy trafót tekertetni, a megfelelő feszültségekre. A CRT csöved adatlapját megnéztem, az általad leirt kivezetés nem szerepelt rajta, ennek a csőnek az anódkivezetése magába a foglalatban helyezkedik el. http://www.akh.se/tubes/htm/dg7-52a.htm
Sziasztok!
Én is nekilátok lassan egy ilyen projektnek. Kérdésem az lenne, hogy a trafót nem lehetne helyettesíteni valami más megoldással? pl dc-dc konverter vagy egyéb feszültségsokszorozó kapcsolással? Úgy látom ez az egyik rákfenéje a dolognak, mert nagyon drágák a csövekhez való trafók. A másik kérdésem az lenne, hogy az én csövemen (DG7-52A) van az a lyukszerűség, mint anno a képcsöves tv-ken a sorkimenő csatlakozásának helye. Oda kell valami?
Köszi. Dobtam hozzá egy DS75-öt, most már azt is tudom mikor kell fűteni a műhelyben
[off]Biztos van több ember, akiket érdekel a téma és figyeli a topikot (köztük én is). Én is szeretnék építeni egy ilyen órát (ami még esetleg más információkat is megjelenít), csak az egyéb futó projektek és a kevés szabadidő miatt várat magára. Programozgatok PIC-et, szereztem be egy szkópcsövet (van két oszcilloszkópom is), nagyfesz tápom is van, csak soksok szabadidőre lenne szükség...[off]
Gratulálok! Nagyon tettszik! Sajnos az enyém nem készült el, de ami késik az nem múlik!
Szert tettem egy HP1332A Display-re, úgy döntöttem ez lesz a végleges megjelenítő egység.
Szépen megy rajt az óra, jó fényerő, jó fókusz...
Szia !
Konkrétan ebben az áramkörben egyáltalán nem indul el. Persze ezek a dolgok csak megépités után derülnek ki. Mindegy,lényeg hogy most működik, lehet továbblépni az építéssel.
A rajzon a DAC jól van bekötve, tud működni ebben az ún. voltage ref. üzemmódban (is).
A hiba a hiányzó kondik a 20 Mhz-es kvarcról.(2x22..33pF mindkét lábról a föld felé.) Ha ezek nincsenek beépitve, nem rezonál a kvarc, a pic nem tud elindulni.
Egy kis debug után működik a digitális áramkör is, szkópon már látható az eredmény.
Hétvégén összeépités a táp,és eltéritőpanellel, utána beszámolok az eredményekről. Kár hogy kevés embert érdekel a dolog, itt az oldalon.
Nagyjából összeraktam az előző hozzászólásomban szereplő áramkört, de a digitális rész nem akar működni.
A "Luki" által emlitett OZ2CPU design működik, de Én is az eltéritésen hasaltam el. Valószinűleg a két design-ból lesz összegyúrva valami hibrid megoldás.
Sziasztok!
Találtam egy érdekes design-t a neten, ezt szeretném megépiteni. Viszont ha jól tévedek hibás a rajz a DAC kimeneti oldalán: Az OUT A és OUT B fel van cserélve a REF A és REF B lábakkal. Mit szóltok hozzá?
Ömm igen de az én csövemnek, két A2 es lába van, A2a és A2b azokat kössem össze? Akkor a rajzon jobbról balra haladva igy jönnek hogy Fűtés -fűtés, Aztán Katód, grid1(rács), az én csövemen az az A2?
A1 ,aztán megint az A2? csak nekem külön ki van vezetve és akkor össze kellene kötnöm? Aztán a horizontális, és a függőleges eltérítés, és aztán mi az utolsó a rajzomon??
Nembaj, így is szép kis projekt!
Nem. Egy rádióamatőr srác,OZ2CPU (Thomas Scherrer)
irta a sw-t.
A PIC-ben saját progi ketyeg?
Sajnos nincs sok időm elektronikázni, de ha van pár percem, erre mindig szánok időt.
Itt megnézhető meddig jutottam: https://picasaweb.google.com/102787959191787346400/ScopeClock#
Szia!
Néztem az előző hozzászólásodban a videót, jól néz ki! Sikerült azóta tökéletesíteni az eltérítést?
Ez alapján menni fog?
Hello!
Tudna valaki segíteni abban hogy ezt a kapcsolást hogy lehet megvalósítani ezzel a csővel? Mert a kapcsolási rajzon, nem igazán van rajta a lábak jelölése, valaki tudna valami magyarázatot adni abban hogy a csövemet hova kössem a rajzon? Előre is köszi! A feszültségek tudom nem mind egyezik azt majd módosítom.
Volt pár üres órám, összedobtam az eltérítést próbapanelen.Nem lett jó, még ki kell kísérletezni pár
alkatrészértéket. A mellékelt kis video mutatja hol tartok eddig. A minősége nem túl kiváló, de a lényeg látszik. A cső Valvo DH7-78, az eltérítést BUX87-tel építettem meg.
Ha ezt a fórumtémát végigolvastad volna, megtalálod ezt a linket, de megadom mégegyszer:
http://webx.dk/oz2cpu/clock-scope/scope.htm Ezekivül a neten rengeteg hasonló project fut, a keresőbe a "Scope clock"beirása után tudsz válogatni.
Ymeecsi vagyok és láttam valahol a neten egy oszcilloszkóp katódsugárcsőből működő órát. Ha valakinek van rajza megköszönném. Egyébként a csövem
DG7-126 a bekötését ismerem, csak az X Y eltérítőkre hogy lehetne vezérelni egy órát azt nem. Minden segítséget ötletet ki értékelek. És meg köszönöm.
Köszi!
Meg tudod mondani, hogy mi a különbség az INL+-LSB 1 ill 2 között?
Akkor picit másképp kérdezem: szerinted melyik DAC a megfelelő?
Először juss el addig hogy összehozod magát az órát.
Az sem egyszerű, de kis kitartással megoldható. Utána ha még van energiád ,jöhet a fantasztikus ötleted
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy szóp órát és lenne pár kérdésem. Érdemes-e 256x256-osra tervezni a felbontást(nem csak óra lenne, hanem játszani is lehetne rajt), egy szkóp meg tudja-e jeleníteni ilyen pontossággal? Egy képpontot mennyi ideig kell megjeleníteni, hogy "beégjen", de nem legyen nagyon erős?(~kell-e 1MHz-nél gyrosabb DAC?) A segítséget előre is köszönöm!
A vicsys által javasolt programozó megfelel a céljaidra, de
ha nincs kedved ezzel pepecselni, egy gyári pickit-2-est is beszerezhetsz, ez nem drága, és előbb-utóbb fogod még használni mikrovezérlős dolgokhoz.(ez,és az utánépitett is USB-portos) A pic-be a progi betöltése nem nagy dolog, ha gondolod, Neked is elküldöm a szkóp óra hex. file-ját. Bátran állj neki a dolognak, csak a kezdet nehéz, utána minden adja magát. Egyedül a nagyfeszültségű táppal legyél óvatos, az érintésvédelmi, és biztonságtechnikai dolgokra ügyelj. Ha teheted, használj plexi, vagy műanyag dobozt hozzá. |
Bejelentkezés
Hirdetés |