Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1016 / 1020
(#) treffort válasza elektroboy hozzászólására (») Aug 7, 2008
A proba gombra leold, tehät a Fi relä tudja a dolgät. De a lejebb adott tipp a fäzis/fold kapcsolatra lehet, hogy helytällo. Ezt lenne a legkönnyebb megoldanom.
(#) treffort válasza hegman hozzászólására (») Aug 7, 2008
Üdv mindenkinek äs köszönöm az eddigi tippeket is. Elvileg a rendszerben külön van a föld/fäzis, de ennek a vägäre fogok järni.
(#) denes44 válasza proba hozzászólására (») Aug 7, 2008
Végülis a lényeg hogy totális zárlat esetén levág, és megvédi a kertben a 12V-os világítási rendszert
(#) hegman válasza treffort hozzászólására (») Aug 7, 2008
Ha nem a hosszabbító a rossz, akkor e nélkül bármit bedugsz a dugaljba az ÁVK után akkor működnie kell. Ha ilyenkor is leold az ÁVK akkor a hálózatodon van valahol a nulla összekötve a földdel, (természetesen az ÁVK után, mert előtte biztos össze van kötve, utána viszont tilos) tipikusan ez a hibajelenség.
(#) proba válasza denes44 hozzászólására (») Aug 7, 2008
Csak gondolom hogy megváltozik,lemérni nem tudtam mert a BAKONY biztiknél megadott 10X áramot nem tudom egy 2 A kismegszakítóhoz sem produkálni.
Egy 2A C AEG E91 kismegszakító 30s alatt old le 5A ra. 10A ra kb 10s.(ehez adatlapot nem találtam. ezért a BAKONYéval hasonlítottam .Szerintem a hőkioldoja nagyjábol egyenáramon stimmel )
(#) denes44 válasza proba hozzászólására (») Aug 6, 2008
Mennyire változik meg?
(#) elektroboy válasza treffort hozzászólására (») Aug 6, 2008
Hello !
Ugye ezen a fi relén van egy T gomb a müködést ezzel kitudod probálni, ha nem old le valami nem jó. elvileg egy proba lámpa is elég fázis és nullázo közé és oldania kell 30 mA nál
Fi relét ugy is szokták hivni hogy hülyeség kapcsoló mert nem tudsz hülyeséget csinálni mert leold ! (Ha jól müködik) Én a FI relét elsősorban azért építem be hogy ember életeket védjen és ne kötéseket !
(#) treffort válasza Dudus hozzászólására (») Aug 4, 2008
ezen nem volt jelölés, úgyhogy bekötöttem, ahogy sikerült Remélem, hogy a hosszabbító lesz a ludas.
(#) Dudus válasza TyeDa hozzászólására (») Aug 4, 2008
Szerintem mindegy honnan táplálod a FI-t működnie kell. De ha bizonytalan vagy töltsd le az adatlapját.
(#) Dudus válasza treffort hozzászólására (») Aug 4, 2008
Elvileg egyfázisúnál teljesen mindegy, de ha jelölve van én ragaszkodni szoktam hozzá.
(#) Dudus válasza TyeDa hozzászólására (») Aug 4, 2008
A szíven áthaladó 1mA áram már halálos. Nem feltétlenül alakul ki a testeden keresztül akkora áram, hogy leoldjon, nem erre van tervezve, hanem a szigetelési hibák kiszűrésére.
Ez a hosszabbító nem látott vizet, mindig száraz helyen volt tartva. Holnap rákötöm direktbe a 2,5-es tömör rézkábelre a világítást és a porszívót.
General electric Fi relé 607125 a termékkódja. Elvileg mindegy lenne, hogy mi a sorrendje a két vezetéknek: fázis és nulla vagy nulla és fázis, nem?
(#) TyeDa hozzászólása Aug 4, 2008
Sziasztok!
Ne kövezzetek meg. :no:
Adott egy szivattyúház, ideiglenesen egy hosszabbítóval van bekötve a villanyóraszekrénybe. A házban van két konnektor, és egy falilámpa. Vakoltam, nem volt felszerelve a lámpabúra, gondolom a hosszabbító fordítva volt bedugva, és a lámpakapcsoló nem a fázist szakította meg, megcsípett egy pillanatra a lámpavezeték. (tudom, felelőtlenség volt, de ettől tekintsünk most el)
A kérdésem, hogy ilyenkor nem kellett volna a fi-relének leoldania?

Másik kérdés: a fi-relét szabad fordítva bekötni, tehát az alján levő csatlakozókon menjen betáp, és a tetején jöjjön ki? Azért érdekel, mert így egyszerűbb lenne bekötni a kismegszakítókhoz a fésűs sínt.
(#) Dudus válasza treffort hozzászólására (») Aug 4, 2008
Gyanús az a hosszabbító. Nem ázott meg a közelmúltban?
Köszi a hozzászólásokat. Most bennt próbáltam a lakásban ki a Fi relé működését, sima 1300 wattos porszívó leveri, sőt még egy 150 wattos reflektor is. Igaz, hogy 30 m hosszabbító be van rakva (3 eres 1,5-es sodrott). Holnap kiiktatom a hosszabbítót, aztán megnézem, mit csinál. Ennyi hibás készülék nem lehet. A ház kötései újak, s nem lett spórolva sehol sem a kábelezéssel.
(#) Dudus válasza proba hozzászólására (») Aug 4, 2008
Gondolom a nagyobb terhelésnél melegedett valamelyik kötés és ott szigetelési probléma lépett fel.

A kapacitív áramok nem adnak ki annyit, gondolj bele a kapcsolós tápok testje két kapacitáson keresztül fázisra és nullára vannak téve, földelés nélkül csíp rendesen, ha leföldeled mégsem oldja le a FI-t.

Én ellenállással szoktam tesztelni és kevesebb, mint a névleges áramnál eddig mindegyik leoldott. ( Tulajdonképpen a teszt gomb is ezt csinálja )
(#) proba válasza treffort hozzászólására (») Aug 4, 2008
Nekem a mai napig sem értem ,nagyobb terhellésen leoldott a FI relé .Ezután a kapcsolótáblán minden kötést rendbe tettem (bár látszólag nem volt hiba) és megszünt a probléma.
A másik amit még hallottam hosszú kábel esetleg okozhat ilyet (bár én még 30M vezeték 1KW motor ,nem tapasztaltam .(Talán a földvezető meg a fázis vezető közötti kapacitás lehet az oka,vagy ez nem is valós probléma)
Próba :le kellene oldania egy 30mA terhellésre a fázis és a védőföld között,illetve ha valami nagyobb fogyasztó van rajta akkor egy nulla védőföld zárlatra is.
(#) Gafly válasza treffort hozzászólására (») Aug 4, 2008
A FI rele egyben tularam vedelmet is tartalmaz(hat).
Engem is megviccelt mar amikor a ketkezes flex mindig levagta, es ott biztosan nem a szivargo aram miatt.

Nalad a betonkevero azert gyanus lehet...
Talan merjel szivargo aramot.
(#) treffort hozzászólása Aug 4, 2008
Sziasztok! Bekötöttem egy Fi relét a hálózatba ( a bejövő fázisba és a nullába). A gondom az, hogy a betonkeverő és a fűnyíró bekapcsolására lenyom a Fi relé. (külön külön működtetve, hosszabbítóról). A Fi relém 30 mA-es. Ennyire nagy lenne az elfolyó áram? A Fi relé tesztgombja működik, hogyan lehet még kipróbálni a működését hálózaton keresztül?
(#) kumpl válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 24, 2008
Nem tudom hogy hogy lehet elkötva... Ha felkapcsolom a 1. megszakítót, akkor a fürdőben, meg a WC-ben lesz világítás. Anappali konnektorjában (aminél az incidens volt) nincs áram. Ha a 2.at kapcsolom fel, akkor fordítva. Tehát nincs világítás, de van a konektorban áram. A zárlatos konnektor (illetve a vezetékje, amibe bele lett hejtva egy csarar) megszakítója még nem oldott egyszer sem.. Pedig ott biztosan gond volt... Hogy lehet?
Nem érte el a 20A-t, mert mondjuk csak egy szál( elemi szál.. villanyszerelő így mondja a sodrott rézhuzal egyetlen szálát) ért a csavarhoz, és inkább elégtek, minthogy lekapcsoljon a megszakító?
(#) kumpl válasza patexati hozzászólására (») Júl 24, 2008
Minden alkatrész teljesen új. Semmi nem volt még használva egyszer sem...
(#) kumpl válasza proba hozzászólására (») Júl 24, 2008
Csak 1 fázis van. A megszakítók pedig úgy vannak bekötve, hogy az egyikből egy kábellel vezetem át a fázist a következőbe. Szóval 1 pontba van bekötve mind. Természetesen az egyik fele, a másik pedig mind megy a maga útjára..
(#) patexati válasza kumpl hozzászólására (») Júl 24, 2008
Ha már régi a kismegszakító az adott áramnál akár 30%-al kevesebb áramnál is leoldhat mivel el van öregedve!
(#) Inhouse válasza kumpl hozzászólására (») Júl 24, 2008
Úgy, hogy nem jól követted végig, vagy el van kötve?

Üdv
Inhouse
(#) szunyi válasza kumpl hozzászólására (») Júl 24, 2008
A kis-megszakítókon feltüntetett áramértékek arra az esetre vonatkoznak, ha az átfolyó áram lassan növekedve lépi túl a megadott értéket.
Ezen túl az sem mindegy, hogy milyen sebességűek
( A, B, C) mert a lassabbak egy bizonyos ideig túlterhelhetőek. A hirtelen rövidrezárás miatt olyan gyorsan nőtt meg az áram, hogy a 20 A - es még nem tudott reagálni míg a 32 A - es határáramát is elérte a zárlati áram.
A megoldás ha a 20 A - eset gyors típusúra cseréled, amely így gyors(abb)an reagál majd.
(#) proba válasza kumpl hozzászólására (») Júl 24, 2008
Lehet két különböző fázison voltak összeértek,és a másik volt a gyorsabb.
(#) kumpl válasza Zolcsika hozzászólására (») Júl 24, 2008
Már dolgozunk az ügyön.. Úgy néz ki, hogy lesznek 16A-esek a 20A-esek helyett.
Amióta kijavítottam az elfúrt vezetéket, még nem volt olyan, hogy levagta a biztiket.. De még mindig nem értem, hogy hogy lehet az, hogy az egyik kismegszakítónál keletkezett zárlat miatt egy msik oldott le...
(#) vari válasza Macsek71 hozzászólására (») Júl 22, 2008
Köszönöm, de nem nagyon engedi a költségvetés, sem a hely...maradok a kompromisszumos megoldásban. Köszönöm a rajzokat és az ötleteket mindenkinek!

Üdv
(#) Zolcsika válasza LaciMaci hozzászólására (») Júl 21, 2008
Nos!Csatlakozom az előző segítőkész kollégákhoz!

Az alapok!Amik még esetleg megmaradtak bennem mióta elvégeztem a szakmukit!
Mondjuk a rövidítések:
PEN= Nullával egyesített földelő hálózat

Ez aztat jelenti hogy a legközelebb eső trafó (ami hálózati feszé alakítja a nagyfeszt)nullája le van földelve!
Ez egy olyan infó amivel nem naon kell törődni!Kivéve ha családi házban laksz vagy olyan helyen ami ipari létesítmény volt!

EPH = Egyen Potenciálra Hozás!
Ez aztat jelenti hogy a lakásban található fém csöveket (víz, gáz ,fűtés, fürdőkád, stb.) összekötöd fémesen és egyetlen egy ponton leföldeled!Ez azért jó mert Statikus töltés a folyadékokba is megtalálhatók nem csak a gázokba!!!!!!!!!!(Magyarul nem fog megcsipni a melegvíz ahhogy a régi szakik mondták nekem!Meg hát ha valaki meg akar ölni és egy telikádba lubickolsz és az a valaki egy hajszárítót dob a vízbe..... mindegy! NE PRÓBÁLD KI!!!)

FI relé!!
Ez egy érdekes megnevezés!
Sokat vitatkoztunk a régi oktatóval mert régebben volt egy olyan relé amit Fluxuscsökkenéses Időrelének híjtak!
De mostanság télleg a "FI relé" terjedt el (ami valójában egy áramvédő kapcsoló)

Hát a motorokról sokat tudnék írni de kezdd inkább a "Transzformátor elv"-nél (Déri-Bláthy-Czippernovszky)
vagy az alap alapoktól!!!!!!!!!
(#) Zolcsika válasza tsanyesz hozzászólására (») Júl 21, 2008
Van Ám!
Amit úgy híjnak hogy AlCu! Ami naon drága és ritkaságszámba megy!( ez egy aluminium -réz ötvözet)

Vagy egyszerűen csak össze Wagózod ilyennel

http://www.wago.com/cps/rde/xchg/SID-53EFFEF9-50B2570D/wago/style.x...33.htm
Következő: »»   1016 / 1020
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem