Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szerintem be kell gyújtania... Én 21Wos, talán Tungsram kompaktnak vettem ki a belét, mert a cső elszakadt. Beszereltem egy 20Wos normál cső armatúrájába, trafó-gyújtó kuka, és lám, gyönyörűen megy már egy éve. És persze szinte azonnal gyújt
Szóval szerintem mennie kell a 36Wosnak is... Egy próbát megér, ha van csőhibás kompakt...
Nekem is a legkorszerűbbek vannak, hisz még egyik sem öregebb nagyon 6-8 évnél. Csak ahol valaha hajtották őket, ott éjjel nappal mentek - aztán feladták.
Szerintem a fojtótekercses kivitel a nem legkorszerűbb. Előtte meg volt a gyertya ...
Bocsánat!
Rosszul írtam, mert nincsenek sorosan. G23 7W-os UV csövek vannak benne. Bekapcsoláskor a foglalat tövénél a fénycső villog. Az előtét típusát nem tudom, képet mellékeltem. A készülék típusa: Crystal Nails UV Lamp UL-2H-3B2 Köszönöm!
Pontosan milyen előtétről beszélünk és mit értesz a próbálkozik gyújtással alatt?
Lac08: A korszerűbb elektronikusoknál csövenkénti kezelés van, ott egy cső érzékelésének hiánya esetén az elektronika leáll.
Én javítgattam ehhez hasonlókat, (de különböző gyártmányúakat). Nekem a próbák esetén mindig egy fénycsővel is mentek ezek a gyárilag 2-4 esetleg 6 fénycsövet meghajtó elektronikus előtétek.
Szerintem nem jól kötötted be. Mi van akkor, ha valóban két csővel próbálod ki? Úgy se megy? Akkor maga az elektronika nem jó!
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet annak az elektronikus fénycsőelőtétnek a baja, ami 2*7W - os fénycsövet hajt sorosan, s nem gyullad fel, de viszont próbál begyújtani? Fénycső csere volt, a régi is pedig 2 db 7W - os volt. Kevés lenne neki a gyújtófeszültség? Help! :$ Előre is köszönöm!
Hali!
Szerintem mehet a 80W-os cső, de a boltban még kérdezz rá!
Bocsi de zűrzavar volt! Szóval az enyém MLS80.1F-01/220-240
Neked melyik típusú van? Ezen az adatlapon van 5 is.
Ilyet keress rajta: MLS ××...
Szia!
Úgy nézem elég univerzális előtét. Milyet szeretnél? Mert a teljesítményhez más-más csőméret tartozik.
Sziasztok!Van nekem egy olyan előtétem ami tud:
T5 FQ 80w-54w-49w-39w-24w T5 FH 35w-28w-21w-14w T8 58w TC-L 80w ez az utolsó adat az érdekes köthetek erre 80w-nál kisebb 4pin-s kompakt csövet?Gondolom 80w-ig tud,de ha kisebb talán nem gond. Kísérletezni nem akarok mert a cső még nincs meg és csak akkor venném meg ha megnyugtató választ kapok. Egyébként erről az előtétről van szó:Link Köszi.
Sziasztok! Van egy pár darab 7, 11 Wattos fénycsőelőtétem.. Mivel ilyen fénycsöveim nincsenek és nem is hiszem hogy valamikor venni fogok azt szeretném kérdezni hogy mire lehetne felhasználni őket ?? Esetleg ezekkel is lehetne villogót csinálni mint a fénycső gyújtó patronnal ?? Vagy kis teljesítményű táp esetleg ?? Várom az ötleteket..
A linken található egy "ballast designer" progi csak a komponenseket kell kiválasztani.Bővebben: Link
szevasztok
Azt szeretném megkérdezni,hogy 2+58W Osram előtétere mehet-e 2+55W Osram cső.? Sürgős lenne.....köszönöm
Üdvözlet!
Olvagattam a topc-ot és ráakadtam egy kapcsolásra amit piaristamv fórumtársumk tett közzé (RTf 1995/3). Kérdésem a következő lenne, hogy átalakítható az 5. ábrán látható kapcsolás 2x30w-ra és autómata fényerő szabályzósra? (ahogy kel föl a nap úgy erősödik a neon fénye)
Üdvözlet!
Esetleg fénycső fokozatmentes fényerőszabályozásáról tud valaki valamit?
A landlite-nak létezik egy 36w-os compact izzója, elképzelhető, hogy annak az elektronikája begyujt egy 36w-os fénycsövet? Vagy ezt csak az én naivitásom feltételezi?
Ritka és nem általános, de az előtét azt írja, hogy a PLL csövet is képes meghajtani. Bár ez egy elég olcsó modell, nem kizárt, hogy a PLL némileg eltérő karakterisztikáját ki tudja szolgálni. 2 cső nem lesz alkalmas, ha így lenne, az is jelezve volna. A kinézett PLL cső viszont nagyon gyenge minőségű, 6000 óra azért elég szégyenteljes. A Philips hasonló terméke 20.000 órát bír rendes, előfűtéses előtéttel. A kinézett landlite nem az, ezért ha napi egynél többet kapcsolod a lámpát, akkor ez az előtét alkalmatlan, hamar drágábbá teszi a beruházást, mint egy jobb előtét-Ezzel az említett Philips kb. 10.000 órára képes használattól függően. Osram márkaboltot keresd meg a Lehel csarnok mögött, és kérj előfűtéses előtétet a 2x36W-os PLL-hez. Van cső, foglalat is náluk. Típust, árat hagy' ne én nézzek, írj nekik, beszélj velük: Bővebben: Link
A bútorlap nem éppen ideális szerelvény. Melegedésre nem kell számítani, az előtét 40 foknál melegebbre nem fog futni (a hővédelem viszont 75 fok alatt nem fog élni!), a csövek viszont 50-60 fokig is, a végeik még melegebbre. Zárt térben nem maradhatnak, a fényerejük is romlik úgy. Kábel tipikusan max. 40cm a csövekhez kilépő első nagyfeszültségű vezetékre, a többi nem kritikus, de minél rövidebb legyen. A cső nem izzó (habár a végei izzanak), hanem gázkisülő.
Hello Szakértők!
Talán ebbe a témába illik legjobban a problémám, tehát: Ilyen Bővebben: Link izzóból szeretnék kettő darabot működtetni. Eddig arra gondoltam, hogy ezzelBővebben: Link. De olvasgatva pont az derült ki, hogy ezzel az előtéttel csak 3 db-ot lehet működtetni 2 db-ot nem, ha jól értem? Ráadásul a leírás szerint T8 fénycsőt csak. Ez igaz? Lehet, hogy később egy 3. csövet is bele akarok tenni, de ez bizonytalan. Milyet kell vennem? (készíteni biztos nem tudok!) Tudnátok linkelni, vagy Bp-i üzletet, típusszámot és árat írni?! Köszönöm. :worship: :worship: Továbbá fa anyagú szekrényemre akarom rögzíteni, az előtétet belül elrejtve, a vezetéknek vékony lyukat fúrva. Mennyire melegedik a trafó, és mennyire az "izzócső"? Nem tűzveszélyes? Mekkora lehet max a távolság, milyen hosszú lehet a kábel? Előre is köszönöm, ha válaszoltok :worship:
A landlite-nak létezik egy 36w-os compact izzója, elképzelhető, hogy annak az elektronikája begyujt egy 36w-os fénycsövet? Vagy ezt csak az én naivitásom feltételezi?
*** Törölve !
Eladnánk és vennénk 1x36-osat, vagy csinálnánk két csöves armatúrákat.
Korlátozott kábelhosszal egy előtét távolabbi csövet is el tud látni. A legrövidebb kanóc hosszát jelölni szokták,a többi maximum 2-4m lehet.
Köszönöm, hogy megindult a reakció! Ti mit csinálnátok a helyembe a 2x36w-os elektromos előtétetekkel ha csak 1 36 w-os cső van használatba?
Elved szerint a T5-ös csöveknél a HE és HO modelek felcserélhetőek, hovatovább a T8-as előtétekkel is csereszabatosak lennének. Gyakorlat szerint ez közel sincs így, a HE típusok árama hossztól függetlenül azonos (ezért akár azonos előtét lehet mindegyik elé, ha abban jó áramgenerátoros a meghajtás), a HO modelleké meg úgy szór, mint az időjárás, néhány típus esetében ellenkező irányban, mint az logikus lenne (nagyobb az égési feszültsége). A fénycsöveknek gáztöltettől függően egyedi jellemzőik vannak és nem, nem csereszabatosak egymással azonos típuson belül sem. A 36W-os csövekből példának okán létezik rögtön kétféle: 120cm és 97cm. Ezek sem csereszabatosak egymással, eltérő az áram (más kérdés, hogy a hagyományos induktív előtét ezt képes megoldani, de ott sem ideális a munkapont és a fojtó igénybevétele nagyobb lesz, a hatásfok meg rosszabb). 30W-osból létezik a normál 90cm-es és valahol 72cm környékén is-akvarisztikában gondolhatod, hogy az utóbbi mekkora öröm, ha kiég, mert se a cső, sem az előtét nem jó máshoz korrektül. Az átfolyó áramon kívül a katódokat megfelelő üzemi körülmények között szükséges tartani, hogy az elektronemisszió megfelelő legyen és ne erodálja a katódot (ez mind túl-, mind alulhajtásnál fennáll). Adott elektronika bonyolultságától függően erre vagy képes, vagy nem, aztán a benne lévő védelem vagy kiszúrja, vagy nem a nem egészen oda való csövet.
30/32W: Előbbi 90cm-es normál T8-as cső, utóbbi pedig 30cm-es, T9-es körfénycső (~azonos hossz), vagy T5-ös körfénycső is lehet, vagy a fenti nem szabványos. Nem mindegy, hogy miről beszélünk. A T9 körfénycső betehető, a T5 és a nem szabványos nem. 18/20W: Az előbbi T8, utóbbi T12-es típus, ezek ősidők óta csereszabatosak. Szóval, jó lenne pontosan tudni, miféle előtét, miféle csövek. De anélkül első körben elhisszük, ami a címkére van írva, a T12-t külön már rég nem jelzik, csak a T8 variánst, a 30/32W esetén meg minimum gyanúval élünk, a T8 18W nem igazán hozható össze a T8 30W-os csővel azonos előtétről, pláne nem tandem kapcsolásban.
Vitatkoznék.
A fénycső teljesítménye leginkább a rajta átfolyó áramtól függ. Szóval a 30/32 vagy 18/20 wattosak simán kompatibilisek szerintem, meg a gyakorlat is azt mutatja.
A 2x30W-os cső nem egyezik a 2x18/2x32W-tal. Ha tudná azokat is, rá lenne írva. De a 30W-os cső paraméterei nagyban eltérnek a 32W-ostól, a teljesítmény közelsége fénycsőnél semmit, azaz semmit sem jelent még.
2x36W nem alkalmas 1x36W táplálására.
Gyerekek, ez a topic halott???
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ilyet keress rajta: MLS ××... 

Korlátozott kábelhosszal egy előtét távolabbi csövet is el tud látni. A legrövidebb kanóc hosszát jelölni szokták,a többi maximum 2-4m lehet.