Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1196 / 1200
(#) AMD válasza punkkazy hozzászólására (») Márc 28, 2008
Nincs tuningolva a processzor? Enyém is szokott olyat csinálni hogy magától újraindul. Csak az enyém 1800 helyett 2300-on pörög. Vannak néha hidegindítási problémák. Csak azt birom hogy amikor Call of duty 4-ezek akkor sose indul újra amikor internetezek akkor néha resetel. Ja és a 400 MHz-es memória 460 MHz-n megy. A videókártya GPU-ja meg gyárilag van tuningolva 600 MHz-re.
(#) potyo válasza punkkazy hozzászólására (») Márc 28, 2008
Ha a chip eddig jól volt, akkor az ezután is jól lesz. Ha 70 fok alatt van a hőmérséklete, akkor az nem melegebb a kelleténél. 70 fok már majdnem égési sérülést okoz, szóval ha nem égeti meg a kezed, akkor nem a chip a ludas.
(#) punkkazy válasza titi hozzászólására (») Márc 28, 2008
Portalanítva nem rég volt; az alaplap pontosan nem tuom milyen valmi EPoX VIA KT600; a kondikat holnap megnézem; a bordázott chip az testmeleg, nincs rajta venti, viszont az AGP-től nem messze levő VIA feliratú Chip szeritnem melegebb a kelleténél.

(#) potyo válasza punkkazy hozzászólására (») Márc 28, 2008
Nekem ez gyengélkedő tápra hasonlít vagy kiszáradt alaplapi kondenzátorokra. Szedd szét a tápot, és nézd meg a kondenzátorokat benne. Ha találsz olyant, aminek a teteje púpos, akkor ez a probléma. Ha tudsz szerezni ugyanakkora vagy nagyobb kapacitású, feszültségű és hőmérsékletű LowESR kondenzátorokat, akkor ki lehet cserélni. Ugyanez érvényes az alaplapra is.
(#) titi válasza punkkazy hozzászólására (») Márc 28, 2008
Hali!

Az előző gépem nekem is hasonló volt, csak a videókari Geforce 2 MX400 64MB.
Szerintem nem a mem. kevés.
Milyen lap van benne?
Nézd meg, hogy nem melegszik-e az alaplapi chipset (vagy hogy kell írni).
Van rajta hűtőventi?
(Egy ismerősöm gépe produkál állandóan hasonló dolgokat, neki nincs rajta venti, és marhára forrósodik.)
(Esetleg egy portalanítás is ráférhet a gépre.)
(#) aflmor válasza punkkazy hozzászólására (») Márc 28, 2008
Ez a baj:256 MB RAM Kevés!

(...nehogy megkérdezd, hogy eddig miért nem volt kevés, mert azt nem tudom. Talán, mák, talán azóta fut valami mem.igényesebb alkalmazás a háttérben, stb...)
De ez irdatlan karcsú ! :yes:

Ha még leírod, hogy Vista fut rajta, megyek és összefirkálom magam.....
(#) punkkazy hozzászólása Márc 28, 2008
üdv!
a gépem mostanában lefagy, ha másolok, vagy némely játéknál si, szóval nagy processzorigénynél, de volt már olyan is, hogy zenehallgatás közben. mi lehet a baj? némely játéknál magától újraindul, vagy szaggat, ahol eddig nem szaggatott. mi lehet??

AMD Sthlon XP +1700 1.47GHz; 256 MB RAM; 120 GB-os Maxtor IDE-s; GeForce4 MX440 SE AGP8x
(#) PCB válasza potyo hozzászólására (») Aug 26, 2007
Szia !

Akkor te nem tudtad, hogy a pillanatpáka mindenre jó?

Üdv!
(#) potyo válasza Müszi hozzászólására (») Aug 26, 2007
Na tudtam, hogy lesz valaki, aki majd jól beírja, hogy márpedig ő forrasztott alaplapot pillanatpákával. Kondenzátort lehet cserélni vele, de a processzorfoglalaton már elég necces a pillanatpáka.
(#) KTobi válasza Stadi hozzászólására (») Aug 26, 2007
Szia

A program komoly fényképkezelő, a füzetcimkéket készítem benne, és mikor a szöveget akarnám átjavítani akkor jön elő a hiba.

Megnyugtattál.
Üdv. Tobi
(#) Müszi válasza Norberto hozzászólására (») Aug 26, 2007
Pillanatpákával, de azóta semmi panasza a lapnak és a gazdájának
(#) Stadi válasza KTobi hozzászólására (») Aug 26, 2007
Ha csak ennek a programnak ezen részében jön elő a hiba, akkor az a program hibája. Max. annyi lehet, hogy összeakad valami másik progival, esetleg nincs hely a vinyón, ilyesmi. Jó lenne tudni legalább, hogy mit csinál ez a program, és melyik része az, ahol feljön ez az ablak (mentés, visszatöltés stb.).
(#) Norberto válasza Müszi hozzászólására (») Aug 26, 2007
11 évesen kondit cserélgettél alaplapon??? :eek2:
(#) Müszi válasza potyo hozzászólására (») Aug 26, 2007
Én pillanatpákával forrasztottam, kondit cseréltem, a barátomnak legalább 3 éve így működik kifogástalanul.
4 kondit cseréltem annó.
(#) KTobi hozzászólása Aug 26, 2007
Üdv.

A gépemen mostanában ha elidítok egy bizonyos programban egy bizonyos dolgot (nem akarom reklámozni). Akkor lefagy a program, és a következő hibaüzenet jelenik meg (a mellékelt kép). A programot újrainstaláltam már, de a hiba nem szünt meg.

Mi lehet a baj, a RAM, vagy a Harddisk? Nem tudom mire gyanakodjak.
-Vagy csak programhiba!? Ez lenne a legjobb.

A segítséget előre is köszönöm!
Üdv. Tobi

untitled.jpg

(#) Stefan válasza Stefan hozzászólására (») Júl 2, 2007
Még nem is azvarna a dolog de olyanokat csinál msotaában ez a sz@r hogy, be akarom kapcsolni, elindul minden de semmi. lehuzok minden meghajtot semmi biosreseteles semmi VGA meg RAM nélkül elindul kb..... egyenként visszapakolom a darabokat és úgy talán elindul.... Szerintem irány a bolt valami nyomi alaplap meg egy 2,8 as celeron megvan 20 ropibol remélem RAMot nem kell venni...
Jah és második utam a benzinkúthoz vezet, kezemben a régi alaplappal
(#) potyo válasza razor hozzászólására (») Júl 1, 2007
Miért, én is forrasztottam már alaplapot. Nem olyan nagy mutatvány, ha az ember tudja, mit csinál, illetve nem pillanatpákával áll neki...
(#) razor válasza Stefan hozzászólására (») Júl 1, 2007
csumi

Hogy hallod a vinyó nyekergését az csak attól lehet hogy egy bizonyos jel kerül a hangkártyára a vinyóról... nem, lehet orvosolni, kivéve megfelelő szűréssel- de ki az az állat aki forrasztgasztja az alaplapját
(Haverom már forrasztott videókártyára kondit---ESD védelem nulla - szerintetek működött a VGA?)

Ja, AMD 4ever
(#) Stefan hozzászólása Jún 30, 2007
Csao
Pár napja kezdődött, hogy ha maxra tekerem a hangfalat érdekes dolgokat hallani pl: vinyó nyekergése ilyesmi, de a legviccesebb a görgetősáv mozgatásánál is érdekes hangokat ad. Szóval mintha a proci használatát "visszajelezné" Próbáltam egy régi táppal is annál már induláskor zúgott. Szerintetek alaplap probléma? Ha igen lehet vele valamit kezdeni? Relatíve régi alaplap, a kondik kiszáradására gyyanakszok. Amúgy kb másfél éve a proci csak DEFAULT órajellel indul(különben az első terhelésnél kékhalál), igy csak 1.2Ghz az 1.67 helyett:S Éljen az AMD....
5let?
(#) Norberto válasza Kallai Csaba hozzászólására (») Jún 13, 2007
Kéne rajta végezni egy BIOS-resetelést...ezt általában jumper-rel lehet elvégezni...sőt...a legjobb, ha kiveszitek 5 percre az alaplapi gombelemet, és aztán rakosgatjátok csak a jumper-t az alaplapon
(#) Kallai Csaba hozzászólása Jún 13, 2007
Helló.

Az egyik barátomnak a számitógépe kicsit furcsán viselkedik. Mikor bekapcsolja, bejön az első kép(látható a mellékelt képen) és aztán nem történik semmi; csak fekete a képernyő...viszont a gép tovább megy és sípolni se sípol. Mi lehet a gond? (alaplap, proci?)

DSC00001.JPG

(#) Krisz03 válasza source2 hozzászólására (») Márc 16, 2007
Tessék, de szedd le minél előbb, mert holnap törlöm: LINK.
Ha nem működnek, ne engem hibáztass. Vagy 5-6 éve kaptam azt a CD-t, amin ezek voltak, és nem sokszor látott CD-meghajtót az a lemez azóta... (Arra célzok, hogy nem próbáltam.)
(#) szalkagyuri válasza Placi84 hozzászólására (») Márc 16, 2007
szia figyelj a sipolás az állando vagy szaggatot mert ha állando és folyamatos az a PROCI LESSZ szedd le a ventilátort majd takarisd meg a hütőbordát de gyanakszom még merevlemez szektor hibára ajánlom a hd sentinel progit ez egy merevlemez őrszem de nagyon hasznos a www.hdsentinel.com rol tudod letölteni de mondom először szedd le a procirol a ventillátort majd a hütőbordát de légy óvatos semmit se törj el ha a hiba tovább is fennál kérlek irj a szalkagyuri@citromail.hu emailcimre és további segitséget tudok szolgáltatni remélem segitettem üdv és jo munkát szalkagyuri
(#) Mumtaz válasza source2 hozzászólására (») Márc 16, 2007
Nekem van valahol mind2. De miért pont az?
(#) source2 válasza lgyk hozzászólására (») Márc 16, 2007
hi

nekem más jellegű problémámam van, nicns valakinek Win95 vagy 3.11 ??

üdv
(#) lgyk válasza karpi hozzászólására (») Márc 15, 2007
"En most ket eve csereltem egy AOpen lapon az osszes kondit"

Úgyszintén. A régi "kondenzátorok" így néztek ki:

elko.JPG

(#) lgyk válasza csabagep hozzászólására (») Márc 15, 2007
Alaplapi kondik (elko) cseréje, és CMOS reset a javaslatom. Ha nem segít, akkor BIOS égetés, de az körülményes, égető kell hozzá.
(#) csabagep hozzászólása Márc 15, 2007
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Van egy szímítógépem, AMD 3000+, amelynek az a gondja, hogy bekapcsoláskor elindul, de egy kis idő után megáll, ott, ahol a processzort kiírja és nem megy tovább, sőt a SETUP-ba sem lép be. Lecsatlakoztattam a winchestert, dvd lejátszót, kicseréltem a memóriát, tápegységet, de akkor is ezt csinálja. Az alaplapra tippelek, vagy a processzor lehet?

Kérlek benneteket, hogy aki találkozott ilyen hibával írja meg.

Előre köszönöm.
(#) F.Feri válasza karpi hozzászólására (») Feb 28, 2007
Sziasztok!

Köszönöm a segítségeket! rájöttem ha megrázom a billentyűzetet akkor elkezdi csinálni,még ha az előtt nem is...Sokat segítettetek!! Örök hála!
(#) karpi válasza Placi84 hozzászólására (») Feb 28, 2007
Van olyan hogy a szuper speci kondenzator sereg a CPU korul nem jo, egyesek "felfujodnak" , alig latszik a tetejukon , maskeppen torik a feny.

Igy nem tartja a feszultseget , egyes instrukcioknal egyszeruen lecsokken a fesz a nagyobb terheles miatt es kiakad az egesz PC .

En most ket eve csereltem egy AOpen lapon az osszes kondit ( amugy nagy buszken reklamozott kondik , hogy milyen jo kisveszteseguek ) , legtobb ki volt "szaradva" aztan volt olyan is amelyik 200mA-et fogyasztott !!! majdnem mind vezetett es nagy vesztesegel dolgozott!!

Ha ezek nem jok nem megy a PC.

En is egy hetet keresgeltem a hibat , mindenfele "doctor" programmal...script...olvastam napokat az inditasi folyamat "history" adatait , meg a kiakadasi idopont "history" adatait...semmire se jottem ra ...mert pld ugy jelenik meg hogy egy adott utasitas utan lefagy ,....de hogy mitol azt senki se tudja...megjelennek a windows ,..szokasos uzenetei ...amik nagyon altalanosak ....

Szoval kondenzatorok ellenorzese !! ezek a CPU korul vannak ...
Következő: »»   1196 / 1200
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem