Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Érdeklődők...és nem hozzáértő amatőröknek a 1554Q-ról : (ez nem degradálás, csak az elektroműszerész szakma "hátszele")
- a TDA 1554Q max. 18 V-ról üzemelhet, de itt már a 4 ohm-os terhelés erősen ellenjavallott, 18V-ról inkább 8 ohm-on hajtsd. - a bemeneten a kondik legyenek stiroflex-hez hasonló kivitelben kereken 1 µF (1 mikrofarad)-osak, így elkereülheted a szarabb gyártószériából kikerülő (főleg fostalicska maláj gyártmányú IC széria) gerjedékeny példányok miatti bosszúságot. - a bóvlibb szériák úgy gerjednek, hogy "leül" egy koppanással, majd feléled az erősítő, ezt periodikusan csinálja. - a pufferkondi legyen 4700µF vagy nagyobb, legjobb karakterisztikáját kb. 10000µF-os kondiktól mutatja, ott teljesíti az adatlap főbb irányvonalait. - és végül: ha amatőr vagy de nem értesz hozzá, viszont csinálnád; kérdezz bátran, és HASZNÁLD A GOOGLE KERESŐBEN a TDA 1554Q kifejezést. üdv: a főputkány: Levi jr. www.levi-jr.mlap.hu
Én 1557, ill 1558-at használtam PC tápról, szerintem ezt is használhatod!
helló
Ezt az erősítőt nem lehetne valahogy olyan 35voltról üzemeltetni? Köszi
természetesen valóban kajakabb táp illik hozzá, de kipróbálni ezzel is ki tudod, tökéletesen fog szólni (minimum 4700 µF-os pufferral), csak ha hangosabbra tekereed, vagy nagyobb basszusok jönnek, akkor egy kicsit be fog torzítani. Ha még több puffert raksz bele, akkor egyre jobb lesz.
Üdv.
Hali!
Ha azt akarod, hogy jó legyen, a dugasztápot felejtsd el! Az IC max. 2*22W -ot tud leadni, tehát min 50W-os táp illik hozzá! Az adaptered: 9V*1A=9W Üdv, és sok sikert!
köszi.
Nekem is van egy adapterem ami 9V-os 1000mA-es és terhelés nélkül 14V-ot tud leadni. Az jó lesz szted?és kell hozzá puffer kondi?
Szia.
Én már megcsinltam mindkettőt, de nekem a 1554 sokkal jobban tetszett! Kompaktabb, nagyobb is a teljesítménye, és egyszerűbb (2 in 1 )Amúgy Én egy sima kis adapterről hajtom, persze baromi nagy puffel kell hozzá. Nézz vissza pár lapot, valahol van nyákervem is hozzá, meg kép is róla. A 2030 az nekem instabilabb, macerásabb. Volt hogy működött, de egyszercsak elkezdett melegeni, és azóta semmi. Üdv
Van 12V-om, csak nagymértékben kisebb a teljesítménye a 2030-nak mint a másiknak?
A tda2030 jobb lesz, de ha 12V -d van akkor a másik tda
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy most választás előtt vagyok hogy ezt az erősítőt(TDA1554q) csináljam vagy a TDA2030-asból kettőt. Tudtok nekem segíteni, hogy, melyik jobb és miért? Kettő orion HS200-ast hajtanék vele. Előre is köszi.
aha értem. azokat azért tettem bele, hogy tudjam kompenzálni a center/sub ellenállásainak csillapítását. gondolom ezek miatt halkabb lenne ez a két csatorna, és azért gondoltam az alap stereo halkítására. azért ezt mindenképp megfogadom.
gondolom az erősítő nem fogja megrángatni az ablakokat, de nem is ez a célom vele. bistabil relékkel akarom a bemenetet kiválasztani (pc-tv-aux), így talán nem kell öntartást beépíteni.
Talán csak a végfokozat bemenő potijait tekerném a test felé ( a lehalkításhoz), nem csak simán magába...Zaj-brumm szempontból jobb megoldás...
Hali! összeállítottam az alábbi kapcsolást, és szeretném, ha valaki ránézne, és leqrna, ha hülyeségre gondoltam...
Helló mindenkinek! Szeretném megépíteni az Oneill féle erősítőt. Két kérdésem lenne lehetne-e hajtani az erősítőt egy PC táppal ideiglenesen? És a hangerőszabályozó poti milyen? Esetleg nem tudnátok egy ehhez a végfokhoz való tápnak kapcsolási rajzát megmutatani?
Szerintem ez valami gerjedés lesz, az elején a 220nF-os kondik kicsik !! Oda műanyag bázisú (Stiroflex-kocka) 1 mikrofarádos (Nem Elkó !) kell, és akkor megszűnik a melegedést és rapszodikus tönkremenést okozó magasfrekvenciás gerjedés !
MINDENKINEK AJÁNLOTT KAPCSOLÁS? DE EZT A MÓDOSÍTÁST VEGYÉTEK FIGYELEMBE; sok bosszúságtól kímélitek megmagatokat. üdv: levi jr.
hi én is megépítettem ez alapján, nekem meg se mukkant..a datasheetjében lévő kapcsrajz szerint is meg akartam csinálni de kiforrasztáskor letört 2 lába
valaki küldene egy tuti jó kapcsrajzot, mert akkor lehet hogy veszek még egy ilyet
Kösszi
Figyu! Jó neki a 8 ohm-os is!
Nyugodtan kösd csak rá! Az meg csak jobb, hogy 30 W-os, mert legalább lesz benne tartalék!
Neked mit jelent az, hogy megfelel?
Légysz valaki válaszoljon már!!!!!
Van nekem itthon 2 db dyras 30 wattos 8 ohmos hangszóróm tda1554-es erősítőhöz megfelel vagy cseréljem le őket 4 ohmosra?????
Ez nagyon baba. Köszönöm szépen mindenkinek
Így néz ki hirtelenjéből.
Bővebben: Link
Bővebben: Link Szerintem ez is jó, persze nem magam akarom reklámozni, de itt csak a kivezetések vannak "máshol" hát szerencsétlenül a borda alatt, de onnan már oda vezeted ahova akarod!
mind1az.
Legalább az elrendezés ideális lesz.
Na nááá!
De szólok hogy csak skiccrajz lessz.
"lerajzolhatom az enyémet"
Megteszed?
Én a helyedben elgondolkodnék egy másfajta elrendezésen viszont.
Nemigazán ajánlatos a kimenetet és a bemenetet egymásmellet vezetni a panelen.Ha gondolod lerajzolhatom az enyémet és akkor nincs ilyen probléma. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

)

valaki küldene egy tuti jó kapcsrajzot, mert akkor lehet hogy veszek még egy ilyet