Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   127 / 133
(#) danny333 válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 1, 2008
Szia!!
A hangváltóra kapcsolt hangszórókon sokminden múlhat ahogy említetted,de milyen legyen a keresztezési frekvencia stb..
Milyen hangváltóval(-kal) érhetek el jó hangzásképet?(tiszta magas,közép hangok elérése a célom)
Egy 3 utas/4ohm-os hangfalba keresek megfelelő hangváltót.

Üdv.ani
(#) lamalas hozzászólása Máj 1, 2008
... illetve a hangdoboz konstrukcion is nagyon sok mulik amikbe a hangszorok kerulnek. Azt kellene mar vegre megerteni annak a sok embernek akik hangfalepitesre adjak a fejuket, hogy hangvaltot nem ugy tervezunk hogy hany utas a hangfal, mekkora teljesitmenyuek a hangszorok es hogy tisztan szoljon Ezek ugyan mind fontos kovetelmenyek lehetnek de a valto tipusat, az alkatreszek ertekeit mind-mind az adott hangsugarzohoz (doboz+hangszorok) kell merni es meretezni. Nincs pl. olyan 2utas hangvalto ami minden 2utas dobozhoz jo ... mert ami mindenhez jo az valojaban semmihez sem jo.

Tiszta hangzasu hangvalto? ... hmmm ... Imi65 megadta a valaszt
(#) Imi65 válasza danny333 hozzászólására (») Máj 1, 2008
Szia!
Több hangváltós topic van, keress rá előbb a témakörre, és találni fogsz olyat, amibe ez illik. Felesleges ezért újabb lapot nyitni. Egyébként a kérdés sem egyszerű, egy hangváltó sehogy sem szól, nemhogy tisztán....
A rákapcsolt hangszórókon viszont nagyon sok minden múlhat.
(#) danny333 hozzászólása Máj 1, 2008
Tiszta hangzású hangváltót szeretnék készíteni,ebben a segítségeteket kérném.
Ezen a téren még tapasztalatlan vagyok,a mélyládákkal ellentétben
Előre is köszönöm a tanácsokat thx!!
(#) danny333 válasza (Felhasználó 518) hozzászólására (») Máj 1, 2008
S.O.S
Aki tud az segítsen,tiszta hangzású hangváltót szeretnék,akinek van tapasztalata segítsen!! thx
(#) shalafi66 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Ápr 30, 2008
Az SBX középnek elég rossz válsztás... Nagyon rossz. A többi még elmegy talán. Milyen dobozban van a mélyhsz?
(#) shalafi66 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Ápr 30, 2008
winisdvel önmagában nem lehet váltót tervezni.. Nnajó, elméletileg lehet, de nagyon észnél kell lenni hozzá.
(#) shalafi66 válasza tomika80 hozzászólására (») Ápr 30, 2008
Onnan, hogy olyanok a T-S paraméterei. Egyszerűen nem alkalmas rá. Túl gyenge a mágnes, az átvitel meg az impulzusválasz egyszerűen pocsék. Egyértéelműen zártba való hangszóró (ha még azt is hozzáveszed, hogy egyik ilyen-másik olyan, akkor még egy érv, amiért biztonságosabb a zárt doboz).

Különben lehet "jobbat" akár olcsóbban is.
(#) goldscorpio07 hozzászólása Ápr 28, 2008
Ha igaz amit a váltóról írnak,amit nem tudok,akkor a hangszórókat kell kiválasztani normálisan...utána jöhet egy winisd pl....
(#) tomika80 válasza shalafi66 hozzászólására (») Ápr 27, 2008
Nem tudom honnan veszed,hogy b-reflex dobozba nem jó?Nekem volt belőle 1 aktiv mélyláda 100-as végfokkal 2db 50mm-es csővel mégis birta.Biztos lehet venni jobbat3-4szer ennyi pénzért.
(#) tomika80 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Ápr 27, 2008
Akeresztezési freki 500és3000Hz.Azalkatrészértékekmegvannak ha érdekel 12db/oktáv.Nem hv328 de elég jó 4 tek.+4kondi 8 ohmos hangszórokhoz
(#) goldscorpio07 hozzászólása Ápr 27, 2008
Régebben érdekelt volna ,de lemondtam róla...Mély SBX 3040,közép:SBX1320,magasTF12...
Csak akik akarnak ezzel a váltóvval foglalkozni,ahogy látom senki nem javasolja :no:
Már én is úgy vagyok hogy vmi minőségi cuccra összedobom a pénzem,bár most 25-ös SR-ek vannak a hangfalamba,és amikor dübörögni akarunk egy jó buliba,eddig sikerült mindig
(#) shalafi66 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Ápr 27, 2008
Jobb alaktrészekkel, más keresztezési frekivel más meredekséggel már másik váltó lesz belőle.

Tulajdonképp mihez is kellene?
Ha már itt tartunk...ki milyen mélysugárzókat tart használhatónak,megfizethető áron?Sokan írják hogy a sal és mnc hagszórók úgynevezett "kommersz" hangszórók...
Hm... érdekes...pedig jó lenne azt a váltót megcsinálni(HV328)
A keresztezési frekit kéne belőni a hangszórókhoz...
(#) shalafi66 válasza tomika80 hozzászólására (») Ápr 26, 2008
Hát az SBX mindent csinál csak szépen nem szól. A 21Hz sehogy sem jön össze, kb. 40Hz-től indul az átvitele zárt dobozban, mert b-reflexhez alkalmatlan a túl gyenge mágnes miatt, és sokkal érzéketlenebb is mindkét sbx mint amit a forgalmazó megad az adatlapon. A gyári univerzális váltók ha elfogadható eredményt vársz használhatatlanok, egyrészt az alkatrészek minősége problémás, másrészt az is, hogy ami állítólag mindenhez jó, az gyakrolatilag semmihez sem jó igazán. Hangváltót programokkal számoltatni szerintem nem lehet, ahhoz mindenképp mérni kell.
(#) tomika80 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Nekem is sbx 3040-böl,sbx1320-bol,dtf12-böl lesznek a hangfalak amit stk4044 fog meghajtani.Én is sok sal-os hangszórót kipróbáltam de 1 se szól olyan szépen mint az sbx sorozat a mély is 21 Hz-töl megy.A hangváltó meg mégis csak gyári azért érdeklődtem.A számitások meg vannak csak menetszámmal volt probléma de töltöttem le erröl az oldalról 2 programot csak az az érdekes,hogy ugyanazon méretek alapján teljesen más értéket ad meg
(#) shalafi66 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Hogy minden esetben a minőségért fizetsz, az egyáltalán nem biztos. Könnyen lehet, hogy a drágább rosszabb. Erre jó sok példa van ma hangszórók közt.
(#) goldscorpio07 hozzászólása Ápr 25, 2008
Abban az irányban kutakodok én csak időm és türelmem sincs tervezgetni...na meg a minőséget meg kell fizetni ha normális cuccot akarsz... Jelenleg sal hangszórókat használok,a magas és a közép nekem a jó öreg orion HS282-ből való de vmi nagyon jól szól...Jól eltaláltam a dobozt
(#) shalafi66 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Ápr 25, 2008
Addig jó, míg nem tudod az igazat a hangszóróikról. Meg a váltóikról. Sajnos a visaton sem sokkal különb, lefeljebb ők kevesebbet csalnak. Váltót viszont egy módon lehet jót, ha te magad építed. Inkább ebben az irányban kutakodj sztem.
(#) goldscorpio07 hozzászólása Ápr 24, 2008
Vmikor én is mindenáron meg akartam venni a hv 328-as váltót...De az itt leírtak alapján,meg amilyen véleménnyel voltak róla,lemondtam erről...Inkább elkezdtem kutakodni Visaton vagy más nevesebb cuccok után.... Nem mintha bajom lenne a sal-os termékekkel,az sbx-es hangszóróit kifejezetten csípem,de kinek a pap,kinek a papné...
(#) shalafi66 válasza tomika80 hozzászólására (») Ápr 24, 2008
Miért vetemedett volna bárki is erre? Vagyis mi oka lett volna rá?
(#) tomika80 hozzászólása Ápr 24, 2008
valaki lekoppintotta már a sal hv 328-as hagváltót ?
(#) kocsis666 hozzászólása Ápr 8, 2008
Helló! Ha valakinek van egy SAL HV 208-as hangváltója az legyenszives küldjön már róla kapcsolási rajzot, mert a neten nem találtam.

Előre is köszönöm.
(#) Mzolee hozzászólása Ápr 7, 2008
üDv!
Egy nagyon kicsit lehet hogy off, de:
Kaptam egy DC3010-es videoton ládát (100W - 30cm mély, 3 utas) és erről szeretnék több adatot megtudni?!
(váltó, magas és középhangszóró) << ugyanis ezeket kioperálták belőle [gondolom valami vandálok]
Előre is köszi!>>
(#) Z_zoli válasza bbatka hozzászólására (») Márc 16, 2008
Hello és annál a WinISD proginál a drivers pl:. Bass Z az mi?
Kösz!

Z_zoli
(#) tomeee válasza (») Jan 11, 2008
ok norberto!csak nem tudtam mi a téma!még uj vagyok !azért köszi hogy szóltál!!cimopatának meg annyit hogy legalább megvan bennem az érdeklődés hogy én szeretném elkésziteni nem pedig ujjan megveszem!!!nem érthet mindenki ugy a dologhoz mind egyesek!és most ezt nem sértésböl mondom!de szerintem legalább jó hogy van egyfajta következő generáció,akik lelkesek és érdekli őket ez a téma!
(#) cimopata válasza tomeee hozzászólására (») Jan 10, 2008
Amúgy szerintem ha ennyire nemvágod a dolgokat akkor jobban jársz ha bemész a boltba és vesze előregyártott induktivításokat.
Árulnak direkt hangváltóhoz.
Nomegasztán kondit is.
És akkor csak annyi lesz a dolgod hogy összehegeszted őket a rajz szerint.

(#) Pafi válasza tomeee hozzászólására (») Jan 10, 2008
(#) tomeee válasza tomeee hozzászólására (») Jan 10, 2008
na valami okos válasz?vagy inkább vegyek készen?mennyi pénz körül van?
Következő: »»   127 / 133
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem