Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
hi. én is igyekszem.... Sharp JW20 Omron cpm1,cpm2a,cqm1h, Mitsubishi Q01 cpu
Hali! Ha van itt, aki jobban belevájta magát a dologba, és érdekli egy SLC504-es Allen_Bradley, (Proc+DeviceNet+5 I/O Card) keressen meg.
Kép: Hivatkozás
Kedves Aflmor!
Esetleg a Cx-One v2.1-et mondjuk ISO fájlban nem tudnád átpasszolni? Talán programozhatnék végre. Üdv! Szép napot! :yes:
CP1H-t tudja, szerintem ezt is.
CxProgrammer v.7. megvan. bár én a 6-ost használom. CxOne v3-as??? ![]() nekem ez az utolsó: Kép: Hivatkozás
Kedves Aflmor!
Nem tudod, hogy a fent említett CX-One programommal hogyan tudnék CP1L típusú PLC-t programozni? Igaz az, hogy a CX-One v3-assal lehet csak ezt a típust programozni? Meg van ez neked? Köszi!
Hali.
Külön proc nincs Kompletten beszerezhető! 3 cpm2a és C200 van jelenleg. Na meg egy Allen Bradley SLC500... ha kell.
Üdv MIndenkinek.
Aflmor-hoz lenne kérdésem. Van nekem egy Omron CPM1-es PLc-m de a procija nagyon melegszik. Van hozzá neked? Más Korábban egy munkámhoz kellett Siemens PLC programozás. Akkor vettem egy PCMCiA Simantic Net Profibus kártyát, (kb.10 x használtam), illetve megvan az összes programozó prg. licenssel (step 7, Pro tools....). Ha valakit komolyan érdekel.
Nekem CX-One 1.1 van (3 CD)
A CX-programmer 6.11-es. Lehet valahogy frissíteni hogy CP1L PLC-t is tudjak progizni????? /CX-Server v2.4/ Előre is köszi!
analog bemeneti kártyát kell használni. majd az megoldja a konverziót...
A Cx-One 3 cd.
Ha kell valami Omronhoz, csak írjatok! (...ha PLC kell, akad az is) (cpm2a)
Jocipoci!
Az Omron próbaverzió nekem is eszembe jutott, de igazság szerint holnapra kellene produkálni valamit..... Gopndolom nem gyors a kiszállítás se azért írtam ide, hátha valaki tudna segíteni Omron nélkül.... Köszi!
Sziasztok !
Omron CP1L hasonlo mint a CP1H tehát elméletben omron CX-ONE program kell hozzá .Habár az enyémbe még nincs benne (CX-ONE Version 2.01 ) Ez 3 cd omrontol lehet kérni ingyen 30 napos verziot .
Joci77!
Köszi a választ! Esetleg ez a 2 CDISO fájlban meg is van neked? Pont ez kellene, mivel egy fontos fejlesztés közepén vagyok hardverrel, szoftver nélkül.
Sziasztok!
Birtokomba került egy Omron CP1L PLC. Van valakinek progija hozzá???? Tudom nagyon új, de hátha talán mégis! Másik: Telemecanique TSX nano PLC-hez kábelrajza akad valakinek valahol? Köszönet!
Van egy PCS 950-es kezelő felületem. Azt hiszem firmware kellene hozzá mert nem lehet megszólaltatni. A pcs-prowin fejlesztő progim megvan valahol, de ez jelen esetben kevés lesz. A háttér elem lemerült kb 5 éve nem
vot használva a kijelző. Régebben az anyacég segített, de ez a múlté, most teljesen más környezetben kellene, elvileg sok plc-vel tud "beszélni". Tud-e valaki segíteni?...
Sehogy. Ez a kártya nagyon jó, de csak a windows-os driverével működik. A klasszikus I/O címet ennél el kell felejteni.
Szerintem ez felejtős. A COM portot igénylő program készítőjének a feladata lenne a ma használatos oprendszerekkel is kompatibilissé tenni a programját (új verzió?). Ha ezt nem tette meg, akkor peched van.
Persze mindent meg lehet oldani, de ehhez olyan programozói tudás, és annyi idő kellene, hogy messze nem lenne gazdaságos a kivitelezés.
Hali mindenkinek!
Már régóta bosszankodom a dolgon, van egy PCMCIA-RS232 (Oxford OXCB950) kártyám meg egy progi ami COM portot igényel. A problémám az hogy a proginak a portbeállításnál nemcsak a port számot kéri (COM1) hanem az erőforrásokat is ( I/O, IRQ ), és amit hozzárendelt a gép a kártyához az nem szerepel a proginak a listájában, meg persze nem lehet átállítani. Mit tanácsoltok? Meg esetleg DOS-ban hogyan lehetne életre kelteni? Űdv!
Hali Jimmy!
Régi kérdés, de most találtam. Sorry ![]() Idézet: „Kaptam egy S7 200 as (222) PLC gyakorlásra, Egy USB-s multimaster kábellel. A szoftver amivel használni szeretném egy STEP 7 microwin 32 V3.2 SP3. A problémám az hogy nem tudok komunikálni a plc-vel mert nem tudom beállítani a PPI kábelnél az USB portot csak a soros portot lehet választani.” Az USB-PPI kábel használatához minimum Step Microwin v3.2 SP4 kell... Which configuration do you need for "PC Adapter USB" in conjunction with MicroWin and S7-200? Instructions: Installation of the "PC Adapter USB" driver and selection of the access point in the PG/PC interface. Requirements: * You are using the Win2K or WinXP operating system * MicroWin V3.2 SP4 or higher has been installed successfully * You are using "PC Adapter USB" V1.1 Ide vonatkozó Siemens FAQ
Üdv mindenkinek!
Én szintén segítséget szeretnék kérni programozó kábel ügyében. Van egy régi Mitsubishi F1-12 MR-ES tipusú PLC-m, viszont a programozó csatlakozó nem egyezik meg a mai tipusokon lévőkkel. Van SC-09 es kábelem, de nem tudom e miatt használni.
Sziasztok !
Szeretnék segitséget kérni PLC programozó kábel ügyében. Valami rajzra lenne szükségem mert a gyári kábelek nagyon drágák. Ha tud valaki, akkor legyen szíves, segítsen. Cserébe talán én is tudok valamivel szolgálni. A PLC-k tipusa Omron SK-20 Ezt egy Mini din vagy SP-8-as csatin át kell programozni. A másik egy Zelio Telemechanique SR2 Ha bármelyikhez tudtok infót akkor azt megköszönném. H.Gábor
Persze nyilván,ha az emer mindenben el tudja készíteni a programot, akkor az a jó, hogyha ki tudja választani a feladat ellátásához még éppen megfelelő eszközt,mert az olcsóbb, csak mondjuk a további bővítés macerás, ha szükség van rá, de ha nincs, és az eszköz üzemiztos,akkor mindenki jobban járt....
Ha nem fontos a nagy sebesség, akkor az olcsó is jó lehet. Kb. 2 hónapja hiba nélkül működik egy bővített ALFA XL-lel vezérelt teljes ipari technológia, kiváltva egy 40-40 I/O-val rendelkező SIMATIC S7 400-at.
Hát jó biztos, hogy barom drágák azok a rendszerek, tulajdonképpen egy plc sem olcsó, bár attól függ milyen komoly feladatot szeretnél csinálni, vagy milyen nyelven.
Éppen tegnap csináltam meg az egyik mérési feladatunkat S7 300-as siemensre, megvolt kb 1 óra alatt, aztán ma megcsináltam siemens LOGO!-ban abban kicsit tovább tartott, mondjuk olyan 3 óra, mert abban nem lehet gráf programot használni, csak létrát. Persze ezért a pár óra különbségért nem fizetném ki a több százezer forint különbözetet
Ebben igazad van, én is tudom, sőt több éven keresztül dolgoztam ezen a területen. Szereltem és programoztam DSC , ULTIMATE, stb. típusú központokkal vezérelt rendszereket. És vannak gyári megoldások garázskapu, fűtés és minden más vezérlésére is, persze jó drágán. Egy PLC-vel viszont párhuzamosan több alkalmazás is kiváltható, így jóval kisebb a költség. Persze a profik nem ezt használják,
saját használatra viszont létrehozhatok a betörők által nem ismert, elvileg feltörhetetlen rendszert. |
Bejelentkezés
Hirdetés |