Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szevasztok!
Az lenne a problémám,hogy találtam egy crossover kapcsolást,de sajnos a kapcs. rajzot csak megrendelés után nézhetem meg.Valakinek nincsen meg véletlenül ehhez a hangváltóhoz kapcs.rajz? http://w3.enternet.hu/urbanda/hang.html
Nem baj! ez fasza hangváltó birja 4-8ohm mos terhelért ez gyári hangváltó minőségi
nem baj ha 6 ohmos a melynyomo , ugy is az impedancia 500 Hz alatt alacsonyabb tehat igy nem terheli le a vegfokot, a csipogot meg egy egyszeru ellenalassal hozod a megkivant hangerore.Sok hangfalban van ellenalashuzal-potmeter es allithato a magshang /csipogo resz .En a Piezzo csipogokhoz , amnit pluszba tettem , szereltem potmetert mert sehogy se tudtam hogy mi is kene , igy ha zavar lecsavarom ha meg kell felhuzom a megfelelo hangerore.En a TV/DVD hangfalaimhoz tettem egyes dolgok szepen szolnak , masoknal le kel kapcsolni.
Hello ! itt van egy elégjóminőségű hangváltó két utas ! Szerintem jólesz a hangszóróidhoz ! Sok sikert ! Bon Scott
Helláj!
Van két hangszóróm egy mély és egy magas. Ehhez kellene nekem egy hangváltó! Hogyan kezdjek neki? Sajna nagyon kezdő vagyok! A probléma az hogy a hangszóróimat sem tudom hogy pontosan milyenek. Elvileg a mély egy videoton 30 cm 4 ohm a magas egy beag 6 ohm. Vagy vegyek boltba? Az jó lesz hozzá? Mi kell ahoz hogy tudjak hozzá csinálni egy megfelelő hangváltót? A hangszóróim paramétereit ismernem kell? Csak az ellenállásait tudom. A képeket mellékeltem hátha ti tudtok segíteni. Köszi!
Hááát ez nagyon baróóó, meg szép és mind jóóó, csak ezt én nem fogom megcsinálni!
Én már láttam egyszerű progit, ahová csak be kell pötyörészni, hogy hány menet, meg átmérő, meg tekercs átmérő... stb. És oda vissza számol pár adatból... Csak én ezt már kerestem sokat, de már nem tudom hogy hol találtam a neten. Ezért kérdezem hogy valaki tudja e??? Peti.
szia ! tekercsek és kondik méricskéléséhez ezt találtam hátha segít
Akkor neked 1 hangolható sáváteresztő szűrő kell!?!
ez az csak még nem hangolható... itt pedig 1 méretezőt találtam igaz ez se hengolható de legalább ki lehet vele kísérletezni melyik ellenállatokat kell potira cseréni...
üdw.
kellene egy kis segítség. gondoltam h ezért nem nyitok új topicon így hát ide írok. egy olyan kapcsolaási rajzra volna szükségem ami tulajdonképpen egy műveleti erőködős aktív hangfrekis lyuk szűrő ami a teljes hangfrekvencia tartományban képes szűrni egy kb 50-100Hz-es tartományt. erre azért van szükségem mer egy stroboszkópot akarok vezérelni vele úgy h a zene különböző hangtartományaira is tudjon villogni (ne csak a szubra) ha tud vki vmi ilyet az naon jó lenne előre is köszi
figyu mááááár!!!!
És hogy kell kimérni a fekercsek induktivitását??? Tud valaki arra egy progit, vagy számítási módszert amivel ki lehet számolgatni hogy x induktivitás mennyi menet, meg stb. és x menet mennyi induktivitás Köszi Peti.
Kösz a linket, de ez még nekem bonyolult
Itt tervezhetsz hangváltót bámilyen inpedanciára és frekire!
Én a másodikat ajánlanám(12 dB/oktáv)CSAK VAN BENNE 1 HIBA:a magas hangszóró bekötését meg kell fordítani !!
ITT találsz hangváltó tervező "progit".Csak beírod az adatokat, és kiszámol mindent!
Lehet hogy jelen esetben pont szerencsém van. Ugyanis ez a mélynyomó szerintem inkább közelebb áll az "általános" hangszórókhoz mint ahhoz a ketegóriához amit kimondottan dübörgetésre terveznek. Tehát a közép hangokat még egész jól leadja (magassal természetesen már gondban van). A magas sugárzóm pedig egy mütyörke csipogó, a magason kívül mást nem is nagyon képes leadni (viszont a magasokat kimondottan szépen adja vissza) Ebből gondolom hogy a kérdéses "átfedett" frekvenciaterület talán nem "lóg ki" majd az összeképből. Ha mégis, az erősítő equalizerével szerintem még el tudok játszadozni akár.
A gyűjteményben találtam kétutas hangválót kettőt is, melyiket érdemes megépíteni? Van valakinek ilyen téren tapasztalata? Link1: http://www.hobbielektronika.hu/gyujtemeny/%21kapcsolasok/audiotechn...ut.gif Link2: http://www.hobbielektronika.hu/gyujtemeny/%21kapcsolasok/audiotechn..._2.gif
Talán minden igyekvő válaszadónak megkönnyítené a dolgát, ha megadnád az egyes sávok frekvenciahatárait, na meg a teljesítményt. Ezek tudatában az okosok jobb tanácsot tudnak adni.
6 ohmos hangszórót csak (hangfrekis)trafóval tudnád illeszteni 4 ohmra. De én nem foglalkoznék vele, az erősítő nem fog panaszkodni érte.
Ha 4 ohmos hangváltóra kötöd, akkor csak az lesz a baj, hogy kicsit több közepet fog kapni,mert eltolódik a keresztezési freki felfelé.De a magasnak marad a keresztezési frekije az eredeti értéken, ezért lesz olyan tartomány ahol a 2 hanszóró együtt fog szólni. Ez a jelenség miatt, abban a tartományban vagy hangosabban, vagy halkabban fog szólni a cucc (hangváltótól függően).De lehet hogy ezt az eltérést meg se hallod.
Hello! A következő lenne a kérdésem:
Adott két hangszóró, egy mélynyomó (bár közepet is egész jól leadja még) 6ohmos, 40-50W-os körüli; és egy csipogó, 4ohmos, 30 Wos. Ehhez a két hangszóróhoz lenne szükségem egy olyan kapcsolási rajzra, ami lényegében egy hangváltó, de a két hangszóró együttes impedanciája 4ohmos legyen. Meg lehet ezt oldani valahogy? Láttam sima kétutas hangváltókat, csak azt nem tudom, hogyha a két hangszóró nem azonos ellenállású, akkor mi a helyzet. Egy 25 (60) W-os erősítő hajtaná meg, kocsiba kellene hátulra, ha ez segít valamit ![]() Előre is köszi a válaszokat! Üdv: ÁKoS
Hello!
Van egy 3utas hangváltó kapcsolási rajzom, már meg is építettem, egész jól szól, szépen szétválasztja a különböző frekvenciatartományokat. És 4ohm körüli marad az egész rendszer ellenállása, ha minden igaz, bár ebbe bele lehetne merülni részletesebben is biztos Lényeg hogy nyugodtan merem ajánlani, nekem bevált. Csatoltam a rajzot, üdv: ÁkoS
Ja, egy már megsérült, kényes jószág....köszi...
Ne üsd oda őket semminek, mert könnyen törik a ferrit
Egyébként nyugodtan használhatod hanváltóba.
Nekem az lenne a kérdésem, hogy szereztem egy csomó vasfazekas tekercset. Az is jó hangváltóhoz, vagy csak légmagos? Olyanok a tekercsek, hogy vasmagja van, meg kívűl is van egy elég vastag borítása vasból, ilyen két kupakszerű, alulról-felülről egymásba kapcsolódnak. Azért gondolom,hogy jó lehet hangváltóhoz (is), mivel van két gyári hangváltóm, egy Grundig óriástévéből való, és abban is ilyen fazekas, zárt tekercsek vannak... valakinek tapasztalata? Ha jó, akkor az is érdekelne, hogy mire kell vigyázni, illetve odafigyelni, ha ilyet alkalmazok, és nem légmagosat....
Kilóra kaptok zománcozott huzalt a Villért Rt.-nél. A Csömöri Auchan-nal szemben lévő telepen. Bejárat a korház mellett!
Hüpp egy kérdés!
Ismeri valaki a soros váltó lényegét és rajzát (esetleg minden infót róla) ? Igazán megoszthatná velem valaki. Veterán létemre még nem láttam ilyet de még nem is hallottam szerintem és érdekel.
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/subwoofer_-_alul_ateresz...o.html
ez kell neked, a stereora peddig egy felül áteresztő szűrő kell.
Sziasztok
Autoba építek egy kis erőlködőt (2+1 rendszerű) amihez meg kellene oldani, hogy a kb 150hz alatti hangok a +1-re a 150Hz felettiek a stero részre mennyenek. Gondoltam egy passzív hangváltót teszek a bemenetre mi a véleményetek? Ha van ötletetek bármit szívesen fogadok. Gondoltam arra is hogy a mono csatorna elé beteszek egy szub szűrőt de amit eddig találtam az mind kettős tápról működik, nekem pedig szimplán a kocsi tápja áll rendelkezésemre, ezért gondoltam a passzív váltóra, de soha nem csináltam még ilyet.
A 4ohm az egy dolog. A hangváltókat adott hangszórókhoz és ízléshez készítik. Így, hogy 4 ohmos 3utas hangváltó nem igazán értelmes.
Üdv Inhouse
sén is így gondolom meg szivesen barkácsolnék is csak kellene hozzá valami kapcsolási rajz mert sehol nem találok 4ohmosat
|
Bejelentkezés
Hirdetés |