Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Meg néztem a szabályzót, de + nincs rajta,
B- van, Ez testen volt 54 Ez a generátor valamelyik pontján (le van szakadva, de gomdolom ott is az 54-s) Z ez az eredeti szabályzón nem volt bekötve DF Ez is valamerre megy, pozitívat nem viseli, sajnos amiket írtatok nem tudtam le tesztelni mert teljes generál alatt van a gép, nem lehet be indítani, néhány foto (csak telo volt nálam, bocs a minőségért)
Szia!
ilyennel még nem találkoztm---de ha 1 fénykép látnám mit hová kell kötni...../ a generátorról /
54, 31, +, b+ -ban biztos voltam csak az a plusz két vezeték volt kérdés számomra hogy mi lehet, fontos-e vagy csak vlmi plussz,
Így már bátrabban merek kísérletezni! köszi a válaszokat!
Akkor az 54 tutira a gerjesztés, ellenőrzését elhagyhatod, kösd össze. A szabályzón a + a gyújtás, a 31 a test, ha esetleg az is leszakadt volna.
Szabályzón 54-es biztos hogy van ,meg 31-es és +
de lehet hogy van még más is nem emlékszem, de majd megnézem, vezeték csak ezeken volt az biztos köszi a segítségeket, majd kipróbálom amiket írtatok
Nem hinném hogy az mo-n kialudna az égő, hiszen a generátorban semmi elektrónika nincsen. Nem lehet hogy a segéddiódáknak a kivezetése?
Hurrá.
Tedd rá a B+ -t, az rendben van. Keress két 12 V / 2 W izzót, vezetékekkel. Az egyik izzót tedd a B+ és az 54-es közé, parázslania kellene. A másikat a B+ és mondjuk az Mo közé, annak meg világítania kellene. Kapcsold be a multimétert, indítsd be a motort, mérd a B+ ágat. Ha tölt, a gerjesztés megvan; ha az 54-esen továbbra is parázslik, de Mo-n kialszik, akkor azok is megvannak. Ha Mo nem alszik ki, vedd le az izzót róla, töltést persze folyamatosan mérd. Aztán mérd meg, mi van az Mo és a test, illetve az U és a test között. Szabályzón mellesleg semmi felirat?
Van műszered? A test és a gerjesztőáram levételére szolgáló kimenet között kb. 1,2V nyitófeszültséget kell mérned. Kb. ugyanannyit, mint a test és a B+ között. Ez a kivezetés egyes generátorokon két ponton is ki van vezetve. Simán lehet ez az M5-ös csavar, és az egyik csúszósaru, de az M5-ös csavar elég biztosan annak tűnik.
A gerjesztőáram bevezetésére szolgáló kapocs és a test között ellenállást kell, hogy mérj, nagyjából 5ohmot. De ez azért nem egy fix érték, nagyságrendileg ennyi.
Egy erdészeti gépen van a generátor, szinte minden vezetéket letéptek a gallyak, nem tudom hova mennek.
Egy M6 os csavar az egyik csatlakozás B+ néven ez egy állandó pozitív, egy M5 ös csavar a másik 54es számmal, szerintem ez a gerjesztő árama, a szabályzótól és két csúszósaru kivezetés az U és Mo ezek számomra nem mondanak semmit.
A négy vezeték miatt gondolom, külső szabályzás, másik kettő a BAT+ és GND. Mo lehetne a csillagpont, ahová a töltésellenőrző lámpa megy, U pedig a szabályzóba kéne, hogy menjen, régi generátoroknál külön vezetéken érzékeltek feszültséget. De ez csak tipp, jó lett volna egy kép a generátor kapcsairól, meg a szabályzóról is.
Generátoron négy vezetékből kettő nem tudom mi?
az egyik Mo a másik U, tud valaki segíteni?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Be kellene kötnöm egy LKT tipusú erdészeti gépbe a töltést, de nem tudom a jelölések mit jelentenek rajta. B+ az állandó pozitív az biztos 54 a gerjsztő áram a fesz.szabályzótól (ha jól tudom) Mo ?????? ez mi lehet U ?????? ezt se tudom Köszi a segítséget
Szia4
akkor célszerű lenne minket is felvilágositanod +++ néhány fénykép ........ Idézet: „Valószínű valamelyik dióda szált el.” Vagy a szabályzó.
Köszi. Ebben a legbonyolultabb szerkezet egy digitális óra emi még arra sem képes hogy 24 órás kilyelzése legyen. Ma reggel szétszedtem mindent. A generátor megkapja a 12v gerjesztést. A szénkefék jók. A generátor kimenetén csak az aku feszültség mérhető. Valószínű valamelyik dióda szált el.
Akkor lehet a müszerfalnál van kontakthiba vagy szakadás, ha több égő sem világított. Nem ismerem az autó tipust, van már benne fedélzeti számítógép? A hálózati problémákkal van a legtöbb gond.
A biztiket végignéztem. Egyesével kivettem, multival megnéztem szakadás egyikben sem volt.
Első lépéspen keresd meg a biztositéktáblát vedd le a kupakot, fogj egy ellenörzőlámpát, egyuk felét kösd a kasznira add rá a kontaktot és tapogasd végig a biztositékok végeit ha egyik végén van fesz és a másikon nincs akkor ott a baj. Lehet kapni ezeket a cserebiztiket, müanyag a testük. Egy kicsi melegedésre tudnak deformálódni és nem érintkeznek rendesen, és kész is a baj.
Sziasztok.
Nekem a 86-os Pajerom töltése illetve a visszajelzői okoznak felettébb nagy fejtörést. Tegnap reggel a gyújtás ráadása után a kézifék visszajelzőn kívül semmi nem világított. De a motor rendesen indult. A beépített töltésjelző egyből felment 14v fölé. Egész nap használtam, sok rövid utam volt. Egyszer sem világítottak a visszajelzők de még az izzítás sem. Este egyszercsak újra világított minden, de azóta nincs töltés. És ma már megint nem világítanak a visszajelzők sem. Kivétel a kézifék, index, reflektor. de az autón minden működik,( lámpák, kürt, stb.) Mi lehet a hiba? Sajnos az egyetlen szerelő csak kedden tud foglalkozni vele. Nekem pedig nagyon kéne a kocsi. Köszönöm.
CSá barátom! a szerkezet igen is működik.
Először nemment,de aztán sikerült. Mostmár az áram körbe jár,az áram ellátás müködik aki nem hiszi az készitse el szerintem ,nem ördögi az egész.
Hát mire? Hogy jól lemerítse az akkumlátort.
Most épül az új perpetum mobile. Csak azt nem értem, hogy gondolja, hogy a 180W -os motor lead 700W teljesítményt. Biztos valami chiptuning Arról nem is beszélve, hogy itt még 100% -os hatásfokú generátorról meg motorról beszélünk. NA jó ennyi elég ebből.......
Idézet: „ezt én már használom” Mire?
Szia!
A másik topicban ugyanezt sütötte el VALAKI --zsiguli Ablaktörlő motorral / 25 W ! ! / a p126 generátort ,hogy kötötted be ? odáig müködik a dolog --amig a 12V-s akkut töltöd..---hálózatról ! / Innentől a többit majd magad. .../ A Test kábel ------ a Plusz kábel megy az akkura --innen vissza kapcsoló 1 -izzó 12 V ,,5,,10 W --rá a szabályzóra --ennek a kimenete a gerj. kefére. kapcslö 2 --rá a szabályzóra. ha nem terheled nagyon / töltött akku--akkor még el is hajtja a mos. gép motor. a töltést 30A -s sönttel / vagy Fesz, méréssel erzékelheted. DVM --emelkedés 0,1,,,0,5V
Esetleg egy kép a generátorol sokat segítene. Amugy müködöképes?
Szia huba! ez nem ingyen kisérlet mert ez már müködik,ezt én már használom csak a töltést nemtudom miért nics.Köszi a segitséget.
A mosógép motor 180w a generátor 126p fiaté.12v,34A.
Az inverter 12v és ebből késziti a 240voltot,teljesitmény 700w. Bocsi! nem megbántani akartalak csak leirtam mi lesz belöle. Én köszönöm a segitséged!
Szia !
Szerintem nem NEKEM KELL MÉGÉRTENI! ! CSAK SEGITENÉK ! Az általam ismert mosógép motorok 180,,,250W -sak Az automatáké inkább 60,,,,150W a generátor on hány kapcsot kötöttél be? milyen generátor ? esetleg kép? inverter? A hatásfokok --motor 80% adja le a felvetnek ---generátor ebből 67%-t az akku is veszit 20%-t az inverterek is 95,,,,,72%ig teljesitenek --- jó esetben h körbejár az áramod akkor is a 27%-t kapod meg!
Ajjaj megint egy ingenenergiakisérlet.
Hogy megérsd! Mosógép motor meghajtja a generátort,ami megkapja a 12v-ot. Majd töltenie kellene az akut folyamatosan,majd ahoz kötve 12v-ból-240v-700w teljesitményü inverter. ezáltal az áram csak körbe jár. már csak a töltést kell megoldanom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |