Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   154 / 160
(#) sumilaci válasza kobold hozzászólására (») Feb 26, 2008
Meg néztem a szabályzót, de + nincs rajta,

B- van, Ez testen volt

54 Ez a generátor valamelyik pontján (le van szakadva, de gomdolom ott is az 54-s)

Z ez az eredeti szabályzón nem volt bekötve

DF Ez is valamerre megy, pozitívat nem viseli,

sajnos amiket írtatok nem tudtam le tesztelni mert teljes generál alatt van a gép, nem lehet be indítani, néhány foto (csak telo volt nálam, bocs a minőségért)
(#) Atis57 válasza sumilaci hozzászólására (») Feb 23, 2008
Szia!
ilyennel még nem találkoztm---de ha 1 fénykép látnám mit hová kell kötni...../ a generátorról /
(#) sumilaci válasza kobold hozzászólására (») Feb 22, 2008
54, 31, +, b+ -ban biztos voltam csak az a plusz két vezeték volt kérdés számomra hogy mi lehet, fontos-e vagy csak vlmi plussz,
Így már bátrabban merek kísérletezni!

köszi a válaszokat!

(#) kobold válasza sumilaci hozzászólására (») Feb 21, 2008
Akkor az 54 tutira a gerjesztés, ellenőrzését elhagyhatod, kösd össze. A szabályzón a + a gyújtás, a 31 a test, ha esetleg az is leszakadt volna.
(#) sumilaci válasza kobold hozzászólására (») Feb 21, 2008
Szabályzón 54-es biztos hogy van ,meg 31-es és +

de lehet hogy van még más is nem emlékszem, de majd megnézem, vezeték csak ezeken volt az biztos

köszi a segítségeket, majd kipróbálom amiket írtatok
(#) huba válasza kobold hozzászólására (») Feb 21, 2008
Nem hinném hogy az mo-n kialudna az égő, hiszen a generátorban semmi elektrónika nincsen. Nem lehet hogy a segéddiódáknak a kivezetése?
Hurrá.
Tedd rá a B+ -t, az rendben van. Keress két 12 V / 2 W izzót, vezetékekkel. Az egyik izzót tedd a B+ és az 54-es közé, parázslania kellene. A másikat a B+ és mondjuk az Mo közé, annak meg világítania kellene. Kapcsold be a multimétert, indítsd be a motort, mérd a B+ ágat. Ha tölt, a gerjesztés megvan; ha az 54-esen továbbra is parázslik, de Mo-n kialszik, akkor azok is megvannak. Ha Mo nem alszik ki, vedd le az izzót róla, töltést persze folyamatosan mérd. Aztán mérd meg, mi van az Mo és a test, illetve az U és a test között.
Szabályzón mellesleg semmi felirat?
(#) potyo válasza sumilaci hozzászólására (») Feb 21, 2008
Van műszered? A test és a gerjesztőáram levételére szolgáló kimenet között kb. 1,2V nyitófeszültséget kell mérned. Kb. ugyanannyit, mint a test és a B+ között. Ez a kivezetés egyes generátorokon két ponton is ki van vezetve. Simán lehet ez az M5-ös csavar, és az egyik csúszósaru, de az M5-ös csavar elég biztosan annak tűnik.

A gerjesztőáram bevezetésére szolgáló kapocs és a test között ellenállást kell, hogy mérj, nagyjából 5ohmot. De ez azért nem egy fix érték, nagyságrendileg ennyi.
(#) sumilaci válasza kobold hozzászólására (») Feb 21, 2008
Egy erdészeti gépen van a generátor, szinte minden vezetéket letéptek a gallyak, nem tudom hova mennek.

Egy M6 os csavar az egyik csatlakozás B+ néven ez egy állandó pozitív,

egy M5 ös csavar a másik 54es számmal, szerintem ez a gerjesztő árama, a szabályzótól

és két csúszósaru kivezetés az U és Mo ezek számomra nem mondanak semmit.

A négy vezeték miatt gondolom, külső szabályzás, másik kettő a BAT+ és GND. Mo lehetne a csillagpont, ahová a töltésellenőrző lámpa megy, U pedig a szabályzóba kéne, hogy menjen, régi generátoroknál külön vezetéken érzékeltek feszültséget. De ez csak tipp, jó lett volna egy kép a generátor kapcsairól, meg a szabályzóról is.
(#) potyo válasza sumilaci hozzászólására (») Feb 21, 2008
Hová mennek?
(#) sumilaci hozzászólása Feb 21, 2008
Generátoron négy vezetékből kettő nem tudom mi?

az egyik Mo a másik U, tud valaki segíteni?
(#) sumilaci hozzászólása Feb 21, 2008
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Be kellene kötnöm egy LKT tipusú erdészeti gépbe a töltést, de nem tudom a jelölések mit jelentenek rajta.

B+ az állandó pozitív az biztos
54 a gerjsztő áram a fesz.szabályzótól (ha jól tudom)
Mo ?????? ez mi lehet
U ?????? ezt se tudom

Köszi a segítséget
(#) Atis57 válasza Pongó Sándor hozzászólására (») Feb 18, 2008
Szia4
akkor célszerű lenne minket is felvilágositanod +++ néhány fénykép ........
(#) potyo válasza xmzoli hozzászólására (») Jan 26, 2008
Idézet:
„Valószínű valamelyik dióda szált el.”

Vagy a szabályzó.
(#) xmzoli válasza huba hozzászólására (») Jan 26, 2008
Köszi. Ebben a legbonyolultabb szerkezet egy digitális óra emi még arra sem képes hogy 24 órás kilyelzése legyen. Ma reggel szétszedtem mindent. A generátor megkapja a 12v gerjesztést. A szénkefék jók. A generátor kimenetén csak az aku feszültség mérhető. Valószínű valamelyik dióda szált el.
(#) huba válasza xmzoli hozzászólására (») Jan 26, 2008
Akkor lehet a müszerfalnál van kontakthiba vagy szakadás, ha több égő sem világított. Nem ismerem az autó tipust, van már benne fedélzeti számítógép? A hálózati problémákkal van a legtöbb gond.
(#) xmzoli válasza huba hozzászólására (») Jan 25, 2008
A biztiket végignéztem. Egyesével kivettem, multival megnéztem szakadás egyikben sem volt.
(#) huba válasza xmzoli hozzászólására (») Jan 25, 2008
Első lépéspen keresd meg a biztositéktáblát vedd le a kupakot, fogj egy ellenörzőlámpát, egyuk felét kösd a kasznira add rá a kontaktot és tapogasd végig a biztositékok végeit ha egyik végén van fesz és a másikon nincs akkor ott a baj. Lehet kapni ezeket a cserebiztiket, müanyag a testük. Egy kicsi melegedésre tudnak deformálódni és nem érintkeznek rendesen, és kész is a baj.
(#) xmzoli hozzászólása Jan 25, 2008
Sziasztok.
Nekem a 86-os Pajerom töltése illetve a visszajelzői okoznak felettébb nagy fejtörést.
Tegnap reggel a gyújtás ráadása után a kézifék visszajelzőn kívül semmi nem világított. De a motor rendesen indult. A beépített töltésjelző egyből felment 14v fölé. Egész nap használtam, sok rövid utam volt. Egyszer sem világítottak a visszajelzők de még az izzítás sem. Este egyszercsak újra világított minden, de azóta nincs töltés. És ma már megint nem világítanak a visszajelzők sem. Kivétel a kézifék, index, reflektor. de az autón minden működik,( lámpák, kürt, stb.) Mi lehet a hiba? Sajnos az egyetlen szerelő csak kedden tud foglalkozni vele. Nekem pedig nagyon kéne a kocsi. Köszönöm.
(#) Pongó Sándor válasza greatman hozzászólására (») Jan 25, 2008
CSá barátom! a szerkezet igen is működik.
Először nemment,de aztán sikerült.
Mostmár az áram körbe jár,az áram ellátás müködik aki nem hiszi az készitse el szerintem ,nem ördögi az egész.
(#) greatman válasza aflmor hozzászólására (») Jan 22, 2008
Hát mire? Hogy jól lemerítse az akkumlátort.

Most épül az új perpetum mobile.

Csak azt nem értem, hogy gondolja, hogy a 180W -os motor lead 700W teljesítményt. Biztos valami chiptuning

Arról nem is beszélve, hogy itt még 100% -os hatásfokú generátorról meg motorról beszélünk.

NA jó ennyi elég ebből.......
(#) aflmor válasza Pongó Sándor hozzászólására (») Jan 21, 2008
Idézet:
„ezt én már használom”

Mire?
(#) Atis57 válasza Pongó Sándor hozzászólására (») Jan 21, 2008
Szia!
A másik topicban ugyanezt sütötte el VALAKI --zsiguli Ablaktörlő motorral / 25 W ! ! /
a p126 generátort ,hogy kötötted be ?
odáig müködik a dolog --amig a 12V-s akkut töltöd..---hálózatról !
/ Innentől a többit majd magad. .../
A Test kábel ------ a Plusz kábel megy az akkura --innen vissza kapcsoló 1 -izzó 12 V ,,5,,10 W --rá a szabályzóra --ennek a kimenete a gerj. kefére.
kapcslö 2 --rá a szabályzóra.
ha nem terheled nagyon / töltött akku--akkor még el is hajtja a mos. gép motor.
a töltést 30A -s sönttel / vagy Fesz, méréssel erzékelheted. DVM --emelkedés 0,1,,,0,5V
(#) huba válasza Pongó Sándor hozzászólására (») Jan 21, 2008
Esetleg egy kép a generátorol sokat segítene. Amugy müködöképes?
(#) Pongó Sándor válasza huba hozzászólására (») Jan 21, 2008
Szia huba! ez nem ingyen kisérlet mert ez már müködik,ezt én már használom csak a töltést nemtudom miért nics.Köszi a segitséget.
(#) Pongó Sándor válasza Atis57 hozzászólására (») Jan 21, 2008
A mosógép motor 180w a generátor 126p fiaté.12v,34A.
Az inverter 12v és ebből késziti a 240voltot,teljesitmény 700w.
Bocsi! nem megbántani akartalak csak leirtam mi lesz belöle. Én köszönöm a segitséged!
(#) Atis57 válasza Pongó Sándor hozzászólására (») Jan 21, 2008
Szia !
Szerintem nem NEKEM KELL MÉGÉRTENI! ! CSAK SEGITENÉK !
Az általam ismert mosógép motorok 180,,,250W -sak Az automatáké inkább 60,,,,150W
a generátor on hány kapcsot kötöttél be? milyen generátor ? esetleg kép?
inverter?
A hatásfokok --motor 80% adja le a felvetnek ---generátor ebből 67%-t az akku is veszit 20%-t
az inverterek is 95,,,,,72%ig teljesitenek ---
jó esetben h körbejár az áramod akkor is a 27%-t kapod meg!
(#) huba válasza Pongó Sándor hozzászólására (») Jan 21, 2008
Ajjaj megint egy ingenenergiakisérlet.
(#) Pongó Sándor válasza Atis57 hozzászólására (») Jan 21, 2008
Hogy megérsd! Mosógép motor meghajtja a generátort,ami megkapja a 12v-ot. Majd töltenie kellene az akut folyamatosan,majd ahoz kötve 12v-ból-240v-700w teljesitményü inverter. ezáltal az áram csak körbe jár. már csak a töltést kell megoldanom.
Következő: »»   154 / 160
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem