Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   155 / 160
(#) Atis57 válasza Pongó Sándor hozzászólására (») Jan 21, 2008
Szia!
ezt bővebben kifejtenéd, mi,hol, mennyi , mit mérsz ?
mit nem töltt? --hogyan méred? az előgerjesztés izzója +van?

Én 700 W-os kézifúrógéppel szoktam forgatni.....
(#) huba válasza Pongó Sándor hozzászólására (») Jan 21, 2008
Kontroll lámpa van rákötve? A bepített szabályzós generátorok anélkül nem idnulnak. Fesz ráad fojamatosan világit, motor elindit égö elalszik ha van töltés. Nem kel nagy legyen. Max 5W. Kicsi müszerfalizzó. Az izzót egy kissebb kivezetésre, a generátorod nem tudom mijen tipus és föld közé kell kötni.
(#) Pongó Sándor válasza huba hozzászólására (») Jan 21, 2008
Szia! Igen van,megkapja a 12v-ot Irányba forgatja és az nem tőlt vissza.
(#) Atis57 válasza Pongó Sándor hozzászólására (») Jan 21, 2008
Szia!
Az áttétel mennyi ? --mert 1000 1/min alatt nem fogod felgerjeszteni,,,,
a gyári szabályzó van rajta? jó is ?
akku v. izzók /12v 2X50 W / nélkül ne próbáld ki! ! ! ---mert a fesz felugrik 60---100 V-ig rögtön hazavágja a diódákat+ a szabályzót is ! ! !
(#) huba válasza Pongó Sándor hozzászólására (») Jan 21, 2008
Aku van a rendszerben? A generátor csak akkor tölt ha a forgórész be van gerjesztve.
(#) Pongó Sándor hozzászólása Jan 21, 2008
Mosogép motor hajt auto generátort a megfelelö fordulat számon,és töltés nem jön létre. Miért??? SOS!
(#) patexati válasza miketkf hozzászólására (») Jan 18, 2008
Lehet,hogy nem pont dióda hanem maga a fesszabályzó ment tönkre és állandóan gerjeszti a forgórészt mi nem kis árammal történik!Mikor ráadod a gyújtást akkor világíta a töltésvisszajelő?Ha világít elalszik rendesen nem világít halványan?Ha a generátornál van a gond akkor a biztosítékokat hiába szeded ki akkor is fenn fog állni a hiba!Van a generátornak is álltalában egy biztije de az valahol a motortérben van,de valamelyik autókon nincs is biztije!Szóvaal akkor ahogy elöttem is mondták le kellene venni a generátorra menő töltőszálat (a vastag piros) és megmérni,hogy műszeren keresztül vesz e fel áramot a generátor!Ha nem tudsz mérni vedd le és hagyd úgy és nézd meg úgy is merül e!Vigyázz nehogy valaminek nekiérjen a levett vezeték vége mert abban +12V van! Ha menet közben is lemerül akkor 100%-os,hogy a generátor nem tölt rendesen mivel a generátor elbírja az autó fogyasztóit járó motornál!Legegyszerűbb dúrva meghatározás a töltésre felkapcsolod a fényszórót és mikor rálépsz a gázra kis mértékben emelkedni kell az izzó fényerejének!
(#) potyo válasza miketkf hozzászólására (») Jan 18, 2008
Idézet:
„Ha zárlatos lenne egy dióda a generátorban és mellé még teljesen üres az akksi akkor nem égnének a lámpák, nem?”

Ezt nem lehet így kijelenteni. Ha megy a motor, akkor a generátor a zárlat áramfelvételét is fedezi, és a fogyasztókat is ellátja árammal. Láttam már olyat, hogy a generátor három tekercséből egyik le volt szakadva a diódahídról, és vígan üzemelt minden, csak a töltésjelző lámpa világított, ha sok fogyasztó be lett kapcsolva.

Haver astraja is leszívta az akksit, de nála valamit elcsesztek a riasztó beépítésekor, és az szívta le neki. Szóval árammérést kell csinálni, és utána egyesével szedegetni ki a biztosítékokat, illetve a generátorról levenni a töltővezetéket, hogy megtudd, merre megy az áram, ha tényleg ettől merül le.

De az akksi már lehet, hogy döglött, nembiztos, hogy még fogod tudni használni.
(#) miketkf válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 18, 2008
Sajnos nem volt még időm mérni, de azt gondolom, hogy valamennyi töltésnek kell lennie, mert üres aksival bebikázás után rendesen megy az autó, égnek a lámpák, megy a rádió, hátsóablak fűtés, stb. Kb fél óra autózás után még nagyjából másfél óráig megy a műszerfalon az óra. Ha zárlatos lenne egy dióda a generátorban és mellé még teljesen üres az akksi akkor nem égnének a lámpák, nem?
Árammérés mindenképpen lesz délután. Köszi szépen mindenkinek az eddigi tanácsokat!
(#) kobold válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 17, 2008
Ezért mondtam, hogy áramméréssel kellene kezdeni... Nagyon gyorsan és egyszerűen rá lehetne jönni, kell-e egyáltalán hibát keresni valahol.
(#) kaqkk válasza kobold hozzászólására (») Jan 17, 2008
Hali

Én opel astrával jártam úgy hogy a generátorban 1 dióda zárlatos lett és leszívta az aksit töltésem se volt.
Nálad van töltés?? Én1.körben a generátorra gyanakodnék :yes:
(#) kobold válasza miketkf hozzászólására (») Jan 17, 2008
Vigyázni kell az akksira, mert egy igazi mélykisütés akár mechanikailag is károsíthatja. Még a vadi újnak is deformálódni tudnak a lemezei, annyira, hogy össze is érnek, és akkor vége. Vagy, lehullik róluk pár ólomdarabka, és az csinál zárlatot, ahogy patexati mondta.
Kisebb cellazárlat néhány esetben javítható: feltölti az ember az akksit, majd egy töredéknyi időre valami jó bikakábellel rövidre zárja, és ha mákja van, a meginduló nagy áram széttépi, elégeti a zárlatot okozó darabkát, mintha biztosíték lenne. Ezt ritkán csináljuk, mert picit robbanásveszélyes, de ha ez az utolsó lehetőség, szabadban, egy kontaktorral meg háromsoros bikakábellel kap egy utolsó pöccintést.
Visszatérve a lemerülésre, szerintem mérj áramot valamelyik pólus meg a levett saruja között akkor, amikor elvileg minden ki van kapcsolva. Úgy 50-200 mA csordogálhat maximum, ha ennél több, akkor lehet a kocsiban nyomozni, ha kevesebb vagy semmi, de mégis lemerül, akkor meg az akksi kapott annyit, hogy elege lett
(#) huba válasza miketkf hozzászólására (») Jan 17, 2008
Nem kell anyit várni, biztiket ki, ha nem merül akkor kontoktus le, kistelyesítményü probaégöt kötsz egymásután a biztositékok helyett. Ahol határozottan világít ott lehet a baj.
(#) miketkf válasza patexati hozzászólására (») Jan 17, 2008
Ja, igen, azt elfelejtettem írni, hogy aksit szeptember végén vettem és eddig nem volt gond vele. Tegnap este feltöltöttem megint és kitettem az erkélyre. Estére 12.4V-ról 12.2V-ra esett a feszültsége, de amikor az autóban volt akkor meg teljesen lemerült, szóval arra gondolok, hogy az autóval lesz inkább a gond.
Az ablakfűtés nem megy ha nincs rajta a gyújtás, a rádónak levettem az előlapját és a lámpákat is lekapcsoltam, ellenőriztem.
Eddig a legjobb ötletem az volt, hogy megint beteszem a feltöltött aksit, kiszedem az összes biztosítékot és megvárom, hogy úgy mi történik. Csak kicsit sokáig tartana, ha minden biztosíték visszarakás után várnék egy fél napot. A rádiót mindenesetre kiszerelem, biztos ami biztos.
(#) patexati válasza miketkf hozzászólására (») Jan 17, 2008
Vagy valami leszívja, vagy fenék/cellazárlatos az akku és magát meríti le! Nézd át nem e marad valami bekapcsolva mikor leveszed a gyújtást (rádió mit azt ajánlom vegyél ki és nézz át ez szokta leggyakrabban leszívni,esetleg az ablakfűtés nincs rajt és nem jó a visszajelzője,stb)
(#) miketkf hozzászólása Jan 17, 2008
Sziasztok,
Autóvillamosság és hibakeresésre kerestem a neten úgy találtam ezt a fórumot.
A problémám a következő: pár napja egy áruház parkolójában lemerült az autóban az akkumlátor. Annyira, hogy a központi zár sem működött. Bebikáztuk hazavittük, aksit feltöltöttem, reggel betettem az autóba, állt a parkolóban egész nap aztán délután megnéztem és megint teljesen le volt merülve az aksi. 0.98V-ot mutatott a multiméter a sarukon.
Tanácsra lenne szükségem, hogy mit próbáljak meg megnézni, mivel lehet a gond?
Előre is köszi!
(#) fibula válasza barany165 hozzászólására (») Jan 6, 2008
Köszi, a kocsi svájci, ha erre vonatkozik a Ch, Uk.
A szétszedéssel megvárom a meleget, ha nem lesz baj, rendet kell tegyek édesanyám garázsában oda megy a donor, de mot nincs kedvem hozzáfagyni a cuccokhoz, köszönöm még1x az infókat
(#) barany165 válasza fibula hozzászólására (») Jan 6, 2008
Szia! Köszönöm a pontosítást,a generátor:NipponDenso, 70A,14V, 2500ford.on.
13,5-14,3 az üzfesz.
A relé és a vezetékek:Előgerjesztés a controlllámpán keresztül,valósznű,hogy a vezeték sem simavezeték,pár Ohm-os.tehát simára nem cserélendő,a relé valószinű,hogy indításgátló,ha forog a motor nelehessen ráindítani.Biztosat csak ha megtalálom a kapcsrajzát akkor tudok mondani. A datacd-n ezek az infok nincsenek mert elég ritka tipus.A generátor szétszerelésénél vigyázni mert ha a csuszógyürű bekopott eltörhet a kefetartó és az egyben van ugye a szabályzóval!/lazítsuk fel a csavarjait ugy huzzuk szét óvatosan/Két változata van ennek a tipusnak: egy Ch és Uk./ A gen. ugyan az eredetileg!Üdv!
(#) fibula válasza barany165 hozzászólására (») Jan 5, 2008
Köszi, 2SEL a motorkód sv11-es 2L-es benzines LB gli super a gépsárkány. A pótalkatrész egy uilyen évjáratú, v 86-os uilyen felszereltségű donorból lesz, amit hamarosan megveszek (mármint a koplett autót), ez nem is a generátor szempontjából fontos, bár nem tom, h a gli superbe lehet, h nagyobb generátort raktak az el. ablakok és tükrök miatt
Jelenleg nincs hibajelenség hálIstennek (az érintkezők megpucolása óta minden rendben, valszeg nem kapott előgerjesztést).
Ami volt, az az, hogy 1x volt töltés, máskor nem, ha volt töltés a visszajelző lámpa szerint, akkor 14,5V volt lekapcsolt fogyasztókkal kb 200W-tal terhelve 14V, ha nem volt töltés a lámpa szerint, akkor tényleg nem volt 11-12V az aksin.
A kérdés röviden, mi az a 3 vékonyabb szál, ami kigyün a generátorból a vastagon(B) kívül? Gyujtás nélkül egyiken sincs feszültség, gyújtáson mindhármon 12v, egyik méregetve úgy tűnik a töltésvisszajelző lámpából jön, a másik 2 egy relay cleaner cont. feliratú doboz egyik csatijához (is?) megy, legalábbis ellenállásmérő szerint, 2 vezeték egy csatihoz, ennek mi értelme (egy biztos, kiiktatva ezt a cont. nevű dobozt is van ford.sz. jel)
Ez a 3 elektomos csati egybe van tokozva a 3at lehúzva menet közben leesik a töltés, ilyenkor nem kéne már külső gerjesztés nélkül is működnie, legalábbis a belinkelt bosch rajz szerint igen. Ennek ezek szerint más a bekötése?
Legrövidebben: van vkinek kapcsolási rajza, az a gond, h nem olvasható a tipusjelzése van Haynes repair manualom, de abban nincs részletezve
Remélem így érthetőbb voltam
Előre is köszönöm
(#) fibula válasza potyo hozzászólására (») Jan 5, 2008
Köszi, megpróbálom, bár most sem vagyok pihent.
(#) barany165 válasza fibula hozzászólására (») Jan 5, 2008
T.Fibula!Pontosítani kellene, hogy a Camry '85-ös nek mi a motorkódja?/ 1S,1C-T,2C-T,23-E/ mert általában Delco a gencsi,de lehet 30-70A.-os és természetesen nem mindegy.A tartalék beszerzésénél is erre figyelemmel kell lenni.Üdv!
(#) barany165 válasza potyo hozzászólására (») Jan 5, 2008
A kérdés feltevője nemadott arra infót milyen célra kell a ford.jel. A hagyományos dig.müszerek a klipszel onnan veszik, biztos láttál már olyat:más- ha beépíteni akar, akkor az EFI-Muti -nál kézenfekvő a megoldás nem kell még a gencsi sem!Emlékeztetőül: Mitshubisu Colt,Lancer '95-ös a kérdés ha jól emlékszem.A gencsi tipusát és specifikációját megirtam.üdv!
(#) potyo válasza fibula hozzászólására (») Jan 5, 2008
Ha leírod mégegyszer, érthetően, akkor lehet, hogy tudunk segíteni.
(#) fibula válasza potyo hozzászólására (») Jan 5, 2008
Kicsit fáradt voltam, nem lett vmi összeszedett, de mindegy majd szétszedem oszt rájövök, ha a stílus miatt kipontoztok :crazya:
(#) potyo válasza fibula hozzászólására (») Jan 2, 2008
Te el is szoktad olvasni, amiket leírsz?
(#) fibula hozzászólása Jan 2, 2008
Sziasztok, nekem van egy 85-ös camrym (toyota) a töltés szóakozott, volt, majd nemvolt, majd megint volt, most kipucoltam a külső csatlakozókat, egyenlőre ok 14,5v a töltés, terhelve 14V. Ahogy szórakozgattam méregettem a csatlakozókat, van egy B ez ok, és van 3 vékonyabb vezeték, 1 a töltésvisszajelző lámpa, 2 meg megy vmi relay cleaner comp. nevezetű dobozba (ez lenne a fordulatszám jel?), de annak egy vezetékére a generátor 2 csatija, gyújtáson mindhárom csatin 12V van. Ez a 3 csati egy műanyagba van foglalva, menet közben lehúzva (lehet nem jó 5let volt, de nem lett baj :vigyor2: ) fokozatosan leesett a fesz, visszatéve 1x nagyon leesett, majd vissza 14,5V-ra, ha 1x már beindult, akkor minek kell neki a külső előgerjesztés meg minek megy 2 helyre 1 vezetékből a 12 v majd, ha kicsit javul az idő, és lesz bontott pótgenerátor (folyamatban egy donor beszerzése) akkor szétszedem az egészet, kipucolni, meg a szénkeféket is meglesni, de addig vmi 5 let erre a bekötésre?
A becsatolt bosch generátoron ha jól értelmezem a rajzot beindítás után nincs szükség külső gerjesztésre, ennek más lenne a bekötése?
Köszi előre is
(#) potyo válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 29, 2007
Nincs azzal semmi probléma, hogy az egyik fázistekercs és a test közötti jelet használja fel. Test alá nem tud lemenni, és az akkufeszültség fölé sem tud menni a jel. Az alakja ugyan se nem színusz, se nem négyszög, de ha nagyon muszáj, akkor az ember egy komparátorra rávezeti, ami összehasonlítja mondjuk az akkufeszültség felével, akkor a komparátor kimenetén már meglesz a négyszög. Vagy egy megfelelően méretezett közös emitteres inverterre vezetve is a kollektoron ott lesz a majdnem tökéletes négyszög.
(#) potyo válasza barany165 hozzászólására (») Okt 29, 2007
Ezt biztos ide akartad írni? Mert lazán lehet ellenállásosztóval és zenerrel olyan jelet csinálni, ami nem tesz tönkre semmit. Ha valamiről veszélyes fordulatszámjelet venni az autóban, akkor az pont a gyertyakábel!
(#) barany165 hozzászólása Okt 29, 2007
A kérdéses generátor tipusa: Mitshubishi A2T09291,
Spec.:A/V/ 1/min. motorford.-42/13.5/2500
A feszszab a generátorban. Befecs rendszer MFI=
Multi Fuel Injektion. Csak 67lábú az Ecu.Biztos jót teszneki az fentebb említett elektromos sokk!!!
Régi dieseleknél a generátor csillagpontjáról vették a jelet ami 7.5V körüli. Egyszerűbb a gyertyakábelről jelen esetben jelet fogni, További jó barkácsolást!Üdv!
(#) zsoltee0001 válasza speki hozzászólására (») Okt 29, 2007
a csillagpontot és az egyik (3 fázis közül az egyik) tekercset kell kivezetni. ezen keresztül már meghajthatsz egy fordulatszámmérőt, optocsatolós leválasztón keresztül, ezen a két ponton nem keletkezik 12 volt (valamivel kevesebb).
Ha jól emlékszek a régi zsiguli generátoroknál volt kivezetve a csillagpont, bár ott más célból, a töltésjelző relét az működtette.
Az a gáz, hogy nem mindegyik állórész tekercsen lehet hozzáférni a csillagponthoz, viszont ha mindenféle képpen generátorról akarod vezérelni a fordulatszámmérőd akkor ezt szerintem csak így lehet megoldani
Következő: »»   155 / 160
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem