Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   166 / 171
(#) Petroimro válasza nebszter85 hozzászólására (») Okt 27, 2007
A bemenethez árnyékolt kábelt használtál?
(#) vicsys válasza nebszter85 hozzászólására (») Okt 27, 2007
Hangkártya, árnyékolás, földhurok, gerjedés.
(sztem a hangkarid zajos)
(#) nebszter85 hozzászólása Okt 27, 2007
Sziasztok.
Amit tegnap építettem vf2-t tökéletesen működik ma élesztettem föl csak annyi hibám van ha megállítom a zenét sz gépen van egy nagyon pici alapzaj amit lehet hallani mi lehet ennek az oka?
(#) Petroimro válasza Petroimro hozzászólására (») Okt 27, 2007
Miből lehet kiszedni ZPD12-es diódát? Esetleg idiglenesen elhagyható valamelyik?
Véletlenül csak 3db-ot vettem
(#) Petroimro válasza szamóca hozzászólására (») Okt 27, 2007
Van még itthon ragasztópisztoly, PVC ragasztó, FBS, technokol. Ezek közül jó valamelyik? Boltba nem tudok elmenni
Ja, és mekkora borda kell neki, hány W-ot disszipál a 100W-os változat?
(#) szamóca válasza nebszter85 hozzászólására (») Okt 27, 2007
Nem csak a beültetési, hanem a kapcsolási rajzon is rajta van a 22pF-os kondi. Mégpedig a visszacsatoló ág eggyik tagjaként. A 30V-os verziónál 47pF, a 40-60V-osnál 22pF van betéve
(#) szamóca válasza Petroimro hozzászólására (») Okt 27, 2007
Igen. a rajz jó.

vegfet2.jpg

(#) Petroimro válasza szamóca hozzászólására (») Okt 26, 2007
És a rajz az jó?(a diódáról)
Köszi a segítséget
(#) nebszter85 hozzászólása Okt 26, 2007
Sziasztok.
Kb egy félórálya készültem el a vf2 egyik moduljával az élesztést holnapra hagyom mert itthol nincs áramkorlátos tápom csak a suliban.
Az lenne a kérdésem hogy a beültetési rajzban van egy 22pF-os kondi és ahelyett 47pF-osat tettem be hogy ez mennyiben befolyásolja az erősítő működését?
Jah és ez a 22pF-os kondi a kapcsolási rajzban nincs is benne.
(#) szamóca válasza Petroimro hozzászólására (») Okt 26, 2007
Ne ragaszd pálmatex-el az hőszigetelő. +elsősorban textil és bőripari felhasználásra ajánlott,
Araldit, univer rapid, eporapid stb kemény ragasztó ajánlott.
(#) Petroimro válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Okt 26, 2007
Köszi!
Tehát a dióda negatívja megy az 1-es lábza, a + az ellenállatra és az pedig a 3-as lábra?
Szerinted az jó lenne, ha Palma texel ragasztom rá?

fet.JPG

(#) Master_of_the_web válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Okt 26, 2007
bocs, 1-3 lábak közé, elírtam
(#) Master_of_the_web válasza Petroimro hozzászólására (») Okt 26, 2007
1-2-3 = G-D-S

1-2 lábak közé megy a dióda ellenállással sorban, minkettő csíkja kifelé mutat.
(#) Petroimro hozzászólása Okt 26, 2007
Nem tudja valaki az IRF540 és IRF9540 lábkiosztását?(hogy kell ráragasztani az 1N4148-at)
Palma Tex-el jó lenne?
(#) vzoole válasza Petroimro hozzászólására (») Okt 25, 2007
én is
(#) Petroimro válasza vzoole hozzászólására (») Okt 25, 2007
Köszi!
Én is erre tippeltem, csak biztos akartam lenni benne.
Legalább nem kell nyákot terveznem.
Te csináltad? Ha igen mijen progival?(Én EAGLE-t használok)
(#) vzoole válasza Petroimro hozzászólására (») Okt 24, 2007
nem kell tükrözni... vasaláshoz van
(#) Petroimro hozzászólása Okt 24, 2007
Hello!
A 3. oldal alján lévő nyáktervet vasaláshoz kell tükrözni nyomtatás előtt?
(#) szamóca válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Okt 24, 2007
Köszi a file-t. Csak az a baj hogy a sprint layout 4-em van az meg nem kompatibilis felfelé.
A gerjedéssel kapcsolatosan konzultáltam Király T-vel,
és ő azt mondta hogy a huzalozáson rengeteg múllik arra nagyon vigyázzak. :yes:
Egyébként nekem is ez az első FET-es. Ilyet nem építettem még, most pótolom.
Ha kész lesz megosztom veletek.
nebszter85: A vzoole áttervezte és megépítette ugy hogy az műxik, de az eredeti is, csak abba sok a szubminiatür pepecs.
(#) nebszter85 hozzászólása Okt 24, 2007
Sziasztok.
Szeretném a VF2-őt megépíteni még nempróbálkoztam fetes erősítő építésével. (a +/-30v-os változatát)
Az lenne a kérdésem amit már egy páran is csatoltatok ebben a topicban nyáktervet hogy az bisztosan működik?
Valami tanácsot ha tudnátok adni hogy mire kell figyelni és mivel kell vigyázni azt szívesen venném valakitől.
Előre is köszönöm mindenkinek.
(#) (Felhasználó 4577) válasza szamóca hozzászólására (») Okt 23, 2007
Sprint layout 5.0 eredeti nyákterv

egyébként én is most kezdek a megépítéséhez, remélem sikerülni fog, régebben mér megépítettem csak valamiért gerjedt, és sorra döglöttek meg a fet-ek, de szerintem azért mert nem ugyan olyan márkájúak voltak, aztán végüól nem foglalkoztam az egésszel, de most újra meg aakrom csinálni, mert belül rossz hogy nem sikerült
Sok sikert az építéshez!

nyákterv.LAY

(#) szamóca válasza vzoole hozzászólására (») Okt 23, 2007
Köszönöm vzoole!
Tota átsiklottam felette pedig anno letöltöttem.
(#) vzoole válasza szamóca hozzászólására (») Okt 23, 2007
itt nézd meg

habár ez nem kifejezetten 60 voltosnak lett tervezve, de 540 és 240 is belemegy
(#) szamóca hozzászólása Okt 23, 2007
Már avval is megelégednék ha sprint layout 4-be megvolna az eredeteti nyákterv, onnan már áttervezném.
(#) szamóca hozzászólása Okt 22, 2007
Szevasztok!
Egy olyan kérdésem-kérésem lenne hogy megépítette-e valaki a 60V-os változatot?(IRFP240-IRFP9240)
Ha igen, akkor a NYÁK-tervét, lay4, vagy PDF formátumban közzé tenné, nagyon megköszönném.
(#) gubi válasza KD mester hozzászólására (») Okt 8, 2007
Köszönöm!
(#) KD mester hozzászólása Okt 8, 2007
Ja még a héten csinálok beültetési rajzot is, hátha valaki igényli.
(#) KD mester hozzászólása Okt 8, 2007
Mivel felmerült a VF2 azonos polaritású MOSfetekkel való elkészítése, ezért közzé teszem az általam tervezett és elkészített kapcsolást, ami komplementer pár nélküli MOS fetekkel is elkészíthető.

A kapcsolásban IRFP 150 feteket használtam, mivel van 50db-om. Ezek nagy teljesítményű-nagyáramú kapcsolófetek. IRF540-nel szebben szól az erősítő, de sajnos csak rövid ideig, mert az IRF540, nek nagyobb a hőfoktényezője és a nyugalmi áram hökompenzálása már nem elég erre. Gyors hőmegfutás következtében tönkrement az áramkör. Valószínűleg az eredeti VF2-ben az IRF9540 hőfoktényezője jóval alacsonabb és ez helyrehozza az eredő nyugalmi áram hőfokfüggést, de itt két 540-et használva ez balul sült el. Tehát IRFP 150-nel még kielégítő a nyugalmi áram stabilitás. Más feteket használva figyeljetek erre! A biztosítékfoglalatokba tegyetek két 10 Ohm/1W-os ellenállást U-alakban meghajlított lábakkal. Ezeken mérjétek a nyugalmi áramot. 700mV feszültség essen ezeken. Üzemmeleg állapotban ez fel mehet 1,2-1,3V-ra. De ha nem áll le a növekedés és szaporán elkezd nőni a nyugalmi áram, akkor az alkalmazott fetek hőfoktényezője túl magas. A 10 Ohmok szerencsére megvédik a próba idejére az erősítőt, ha valami nem stimmel, de ne a hangsugárzókon derüljön ki, hogy megfutott az erősítő hőre. Ezenkívül a fetek nyitófeszültségében is lehetnek különbségek típustól függően, ezért lehet hogy módosítani kell a 4.3Kohm-os ellenállásokon. Általában az N-csatornás hexfetek nyitófeszültsége kb 3,6 volt.

Ja. Van IRFP150 a mikrovill-ben kirakva 200Ft-ért. 600Ft-os rendes ára miatt inkább ott vegyétek meg.

A VF2 konstruktőrének oldalán kirakott: " minden egyéb jogot fenntartok magamnak...bla bla." Erre az áramkörre nem vonatkozik, mivel ezt én terveztem(át). Mindenki annyit épít/értékesí belőle, amennyit akar és annak, akinek akar. Én pedig főleg.

Bár nem félek tőle, hogy valaki ebből lessz milliomos. :eplus2:

VF KD.zip

(#) gubi válasza KD mester hozzászólására (») Szept 29, 2007
Köszi az jó lenne mert csak ezek vannak kéznél.
(#) KD mester hozzászólása Szept 29, 2007
Igen, össze lehet. Én 2 db IRFP 150-el készítettem el. majd felrakom a rajzát. +1 áramtükör kell bele, meg egy feszültségutánhúzó.
Következő: »»   166 / 171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem