Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   19 / 19
(#) Zidane válasza Krisz03 hozzászólására (») Márc 26, 2008
Helló. Megépítettem a fesszültségszabályzót. Te hova kötötted be, és maximum hány amper folyik a feszszültségszabályzón?
(#) Krisz03 válasza buburobi hozzászólására (») Márc 25, 2008
Igen, használhatod Te is a linkelt rajzomat, csak az egyik zenert hagyd ki, és már kész is az átalakítás a 6V-os akksihoz.
(#) buburobi hozzászólása Márc 25, 2008
Sziasztok!
Nekem 6v-os fesszabályozó kéne egy simoba, mert a gyárit tul "gagyinak" találom. Próbáljam meg a zenerek cseréjével utánépíteni vagy van valakinek valami más ötlete??
(#) Krisz03 válasza Zidane hozzászólására (») Márc 25, 2008
Én pedig köszönöm a pontot!

Arra még figyelj, hogy a BT151 lábkiosztása K-A-G. A rajzon azért van másként, mert így nézett ki jól a rajzon, illetve azok csak forrpontok, mivel vezetékekkel kötöttem be a tirisztort.
Még valami: Ha nem raksz rá ilyen "brutális" hűtőt, akkor sem lesz semmi gond. Ez nekem épp kézmeleg szokott lenni.

Egyébként milyen töltőtekercset használsz? Ha testelt, akkor az közvetlen mehet a feszszab bemenetére. Ha viszont testfüggetlen, akkor a jobb hatásfok érdekében Graetz-híddal egyenirányítani kell, és a DC fesz menjen a kapcsolásra.
(#) Zidane válasza Krisz03 hozzászólására (») Márc 24, 2008
Kösz a válaszokat. Egyébként az indexekhez kell.
(#) Krisz03 válasza Zidane hozzászólására (») Márc 24, 2008
Már egy pár éve használom ezt a kapcsolást. Csak ajánlani tudom. Váltó és egyenfesz is mehet a bemenetre, a kimeneten pedig ott lesz a stabil 14.4V (zenerek értékével módosítható). Fontos, hogy a kimeneten legyen akksi, vagy legalább egy nagyobb kapacitású kondi, mert ezek nélkül hajlamos elromlani.
(#) ferci válasza Zidane hozzászólására (») Márc 24, 2008
Valamilyen motorhoz készült régebben, lehet, hogy neked nem passzol...
Motorhoz, autóhoz általában a feszszabályzó nem stabilizátor, hanem a gerjesztőtekercs áramát szabályozva állítja be a főáramkör/töltés feszültségét.

feszszab.JPG

(#) Dzót válasza Zidane hozzászólására (») Márc 24, 2008
Javaslom nézz be a feszültségszabályzó motorba nevű topic ba. Amugy simsonba egyszerű tekercsel van megoldva a feszültség szabályozása az akkumulátor résznél. Mihez kéne a szabályzás?
(#) vtsoftware válasza Zidane hozzászólására (») Márc 24, 2008
Voltage Regulator 7812 google-ba.
Sok kapcsolás van a neten, biztos találsz egyet
Ez a legegyszerűbb: ITTNI
Vagy ez: ITTNI
(#) Zidane hozzászólása Márc 24, 2008
Helló mindenkinek. Szükségem lenne egy 12V-os feszsültségszabályzónak a kacsolási rajzára, Simson motorhoz. Segítségeteket előrei köszönöm.
Következő: »»   19 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem